Safari i Masai Mara

Pris fra kr. 7.9953 - 6 dageHelpensionBo på savannenMulighed for vandresafari
Rejsetyper: Naturrejser
Destination: Kenya
Galleri-mappe-navn: masai-mara
Vi anbefaler (forsiden): Nej
Overview - teaser: Kom med på unik safari med Masai-folket som guider i det fantastisk Masai Mara. Oplev giraffer, løver, elefanter, zebraer m.m.
Fra pris: Pris fra kr. 7.995
Dage: 3 - 6 dage
Kilometer: Helpension
Sværhedsgrad: Bo på savannen
Topografi: Mulighed for vandresafari

Safari i Masai Mara

En rejse til Kenya er ikke komplet uden at have oplevet det mangfoldige afrikanske dyreliv, og her bør et safarieventyr i den ikoniske Masai Mara nationalpark helt sikkert være på listen over ting at inkludere. Masai Mara er en af ​​de mest berømte og spektakulære naturparker i Afrika og er hjemsted for en af ​​de største dyremigrationer i verden. 

Hvis ikke rejsen til Kenya allerede inkluderer et besøg i Masai Mara nationalparken, så er det værd at overveje, at inkluderer Masai Mara som et tilkøb i forlængelse af rejsen. På rejser hvor Masai Mara ikke allerede indgår, tilbyder vi muligheden for at tilkøbe en safarioplevelse i Masai Mara. Opholdet kan vi skræddersy efter de rejsendes ønsker og kan inkludere bl.a. game drives, vandresafari, aftensafari, besøg ved Masai landsby, vildt camping og meget mere. Minimumsophold er 2 nætter / 3 dage, med mulighed for at forlænge opholdet med præcis det antal dage som måtte ønskes. 

+ Safari i Masai Mara indgår på vores rejser: Safarieventyr i Kenya og Vandreferie i Kenya. 

 

 

 

Safari i Masai MaraMASAI MARA

Masai Mara National Reserve blev oprettet i 1961 og blev opkaldt efter den lokale Masai-stamme og Mara-floden, der snor sig gennem parken. Parken er en del af et større økosystem, der strækker sig over grænsen til Tanzania og var oprindeligt en del af Serengeti National Park, men blev senere udskilt som sin egen reserve. 

Masai Maras historie går tilbage til kolonitiden, hvor området blev brugt som jagtområde for britiske kolonister, og Masai-folket blev ofte tvunget til at flytte deres kvæg til andre områder for at give plads til jagt. I løbet af 1950'erne blev jagten dog begrænset, og Masai Mara blev omdannet til et beskyttet område.

En af de største attraktioner i Masai Mara er den årlige vandring af millioner af gnuer, zebraer og gazeller fra Serengeti i Tanzania til Masai Mara i deres søgen efter føde og vand. At opleve denne migration betragtes som et højdepunkt for mange besøgende til Masai Mara. I Masai Mara er det desuden muligt hele året at opleve "the big five" – løver, elefanter, bøfler, næsehorn og leoparder.

 

 

  

 

 

 

 

Overnatning Masai Mara & Naboisho

 


SÅDAN BOR MAN I MASAI MARA OG NABOISHO RESERVATET

På denne rejse overnattes der i to forskellige lejre ifm. besøget i Masai Mara. De første tre nætter tilbringes i lejren Basecamp Masai Mara, der ligger i selve Masai Mara naturreservatet. De sidste to nætter tilbringes i lejren Eagle View i det private Naboisho reservat. Dette reservat er ejet og administreret af de lokale masaier, som derfor også har mulighed for bl.a. at tage os med på vandre- og natsafarier i reservatet. Begge lejre har de samme faciliteter med restaurant, lounge og bar, samt flot udsigt over savannen direkte fra lejren. I begge lejre bor man i store flotte safaritelte, der er udstyret med alle fornødenheder.

INDKVARTERING
Alle lejrene byder på rummelige telte med højt til loftet, behagelige dobbelt- eller enkeltsenge, eget badeværelse med skylletoilet og bruser med varmt vand. Vandet er varment med strøm generet af solceller. Hvert telt har egen privat terrasse med udsigt over savannen og er udstyret med komfortable safaristole. 

SAFARI LOUNGE & BAR
I Safari Loungen er det muligt at slappe af i de bløde sofaer, varme sig ved kaminen, læse en bog, spille et brætspil eller blot bestille en drink fra baren, og nyde udsigten over savannen.

RESTAURANT
Opholdet i Masai Mara inkluderer helpension. Holdet af Masai-kokke vil derfor hver dag omhyggeligt tilberede både morgenmad, frokost og middag. Alle måltiderne er tilberedt med nøje udvalgte ingredienser og byder på masser af frisk frugt, lette retter og søde desserter. Mulighed for vegetarmenu. 

LEJRBÅL
Før og efter middagen tændes lejrbålet. Her er alle velkomne til at samles og lytte til masaiernes historiefortælling under stjernerne med løvernes brølen, hyænernes latter og de afrikanske cikader som baggrundsmusik.

 

 

 

 

MASAI-FOLKET 

Udover dyrelivet byder Masai Mara også på et indblik i Masai-folkets kultur og deres traditionelle livsstil. 

Masai-folket, som parken er opkaldt efter, har levet i området i århundreder og er stadig en vigtig del af Masai Mara. De har en rig kultur og historie og har bevaret meget af deres traditionelle levevis. Masai-folket er kendt for deres dygtighed som krigere og deres unikke stil og tøj, der ofte inkluderer farverige tørklæder og smykker. 

På en safaritur i Masai Mara med Waterman Travel er det de lokale masaier der guider og leder oplevelserne på både traditionelle "Game Drives" men også de eksklusive vandresafarier, hvor det er muligt at komme helt tæt på jorden og i kontakt med landskabet og de helt små dyreliv. Det vil også være muligt at besøge en Masai-landsby og lære om masaiernes skikke og traditioner samt købe autentisk håndlavet kunsthåndværk.

Masaierne lever i harmoni med deres omgivelser. Deres liv og levestil er meget påvirket af naturen og klimaet omkring dem. Klimaforandringerne har over de seneste årtier haft en voksende indvirkning på klimaet i Masai Mara. Den årlige regntid, som er så vigtig for hele området, er blevet mere sporadisk og længere perioder uden regn er blevet mere almindelige. Masai-folket er derfor også aktivt gået ind kampen for klimaet bl.a. gennem fokus på eco-turisme, så turismen til Masai Mara, foregår på en klimavenlig måde i pagt med naturen, med hensyntagen til det sårbare øko-system. Masaierne arbejder også aktivt for at bevare de udsatte dyrebestande, som historisk har været truede af rovdrift og krybskytteri. Indsatsen har medført, at dyrebestandene i Masai Mara i dag er i fremgang. 

 

 

 


Inkluderet

 • 3-6 dages safari i Masai Mara
 • Indenrigsflyvning fra Nairobi til Masai Mara retur
 • Overnatninger i delt dobbeltværelse i Masai Mara og Naboisho reservatet i lejrene: Basecamp Masai Mara, Eagle View og/eller Leopard Hill
 • Helpension
 • Ubegrænset adgang til at deltage i de arrangerede vandresafarier og game drives i Masai Mara og Naboisho reservatet
 • Mulighed for besøg ved lokale Masai samfundsprojekter
 • Alle gebyrer forbundet med entre og ophold i Masai Mara og Naboisho (70-116$ per dag)


Ikke inkluderet

 • Enkeltværelse (tilkøb fra 3.000 kr.)
 • Forsikringer
 • Drikkevarer
 • Evt. vaccinationer
 • Drikkepenge (ca. 5-10$ om dagen)
 • Visum til Kenya (ca. 50$)

 

Muligheder for tilkøb

 • Ekstra dage (fra 2.995 kr. per dag)
 • Enkeltværelse (3.000 kr.)
 • Visumhåndtering (500 kr.)

 

 


Afgange

 

Pris fra   7.995 kr.   per person

Ovenstående pris er gældende for ophold på 3 dage med 2 overnatninger. 

Pris per ekstra nat fra 2.995 kr. per person

 

Bestilling / forespørgsel

Kontakt David på 66 66 33 43 eller david@watermantravel.dk
Sådan bestiller du

 1. Lav en forespørgsel på de ønskede rejsedatoer ved
at benytte ovenstående link

2. Vi behandler din forespørgsel og tjekker op på,
at de ønskede rejsedatoer er ledige.

3. Vi fremsender en bestillingsbekræftelse med faktura og opkrævning på depositum for de ønskede rejsedatoer. 
(Kan vi ikke bekræfte de ønskede datoer kontakter vi dig med henblik på at finde andre datoer)

4. Du indbetaler depositum og bekræfter hermed rejsen

 

Har du spørgsmål?

Kontakt David på 61 61 33 43VI KENDER KENYA

 

 

VI KENDER KENYA


At rejse til Afrika er altid en oplevelse. Gennem årene har vi besøgt kontinentet og ikke mindst Kenya mange gange. På alle vores rejser har vi mødt mange fantastiske mennesker, som i dag er blevet til tætte og betroede samarbejdspartnere. Det er disse mennesker som vores gæster typisk vil møde når de rejser med Waterman Travel til Kenya.

 

Har du spørgsmål?

Så kontakt David på 61 61 33 43 eller david@watermantravel.dk

 

 

 

 


 Basecamp Explorer

Vi samarbejder med Basecamp Explorer

Basecamp Explorer arbejder for at udvikle ansvarlig turisme i Kenya og rundt om i verden. Gennem deres tætte lokale samarbejde med Masai-folket, byder Basecamp Explorer på en helt unik natur- og kulturoplevelse på den Kenyanske savanne.

Norske Svein Wilhelmsen grundlagde Basecamp Explorer i 1998, efter et livsændrende møde med en gammel Maasai-høvding ved navn Ole Taek. Basecamp ExplorerOm aftenen sidder de omkring bålet, og den anerkendte Maasai-elder fortalte en bekymrende historie om sin folks udfordringer. Wilhelmsen blev af dette møde inspireret til at stifte Basecamp Explorer.

Fra begyndelsen har Basecamp Explorer samarbejdet tæt med Maasai-folket for at bevare naturen og styrke det lokale samfund. Gennem årene har de bl.a. støttet fællesskabsprogrammer, der sigter mod at forbedre kapacitet, øge bevidsthed, forbedre levevilkår og udvikling af vildt. For at yderligere understøtte disse værdier, har Basecamp Explorer sidenhen etableret Basecamp Foundation.  

Se vores rejser med BASECAMP EXPLORER:

Arktisk vintereventyr på Svalbard 
Arktisk sommereventyr på Svalbard 
Arktisk vandreeventyr på Svalbard  
Vandreferie i Kenya
Safarieventyr i Kenya

 

  

  

Mara Naboisho Reservatet (NABOISHO)

Mara Naboisho Reservatet Mara Naboisho reservatet er et privat beskyttet naturreservat der dækker 50.000 hektar og grænser op til det verdensberømte Masai Mara National Reserve i det sydlige Kenya.

På trods af at Naboisho reservatet først blev etableret i 2010, har det allerede opnået en helt særlig status. Reservatet er kendt for sin store biodiversitet og imponerende skønhed, og allerede nu er forskere vidne til, hvordan dyrelivet trives i bedste velgående i det beskyttede områder. Løvetætheden i Naboisho er for eksempel en af de højeste i verden med en bestand på mere end 70 løver. Naboisho er med tiden også blevet et fristed for elefanter, fri for krybskytternes sigtekorn.

Naboisho reservatet er en samfundsejet naturbeskyttelsesprojekt, som er drevet af Masai-folket. Ved at besøge Mara Naboisho reservatet, er man som turist dermed også med til direkte at støtte og beskytte det lokale Masai-samfunds kulturarv og land. 

Fire ud af de fem lejre vi benytter til overnatning på vores safarier i Kenya ligger i Naboisho reservatet. Fordi reservatet er privat, giver det nogle muligheder som man ikke ville kunne få inde i selve Masai Mara nationalparken f.eks. er det i Naboisho muligt at tage på vandresafari, ligesom det er tilladt at tage på aften og natsafari i mørket. 

Ofte stillede spørgsmål

Herunder finder du svar på det mest efterspurgte spørgsmål omkring rejsen.

Visum

Det er et krav at have gyldigt visum ved indrejse til Kenya. Visum skal søges som e-visum inden afrejse. Waterman Travel fremsender før afrejse alle informationer, dokumenter samt udførlig vejledning til selve visumprocessen.
Vi tilbyder desuden at håndtere hele visumprocessen på vegne af den rejsende. Dette tager vi et gebyr for. Mere information om denne mulighed vil blive fremsendt efter booking af rejsen.

Hvilke dyr kan man opleve på safari i Kenya?

Der findes flere naturreservater i Kenya, og derfor kan der fra sted til sted være forskel på hvilke dyr man kan opleve. I det store Masai Mara der grænser op til Serengeti i Tanzania, vil man kunne opleve "the big 5": elefanten, løven, leoparden, næsehornet og bøflen. Men også giraffer, zebraer, gazeller, flodheste, antiloper, ørne, gnuer og meget mere. Besøger man nogle af de store saltvandssøer f.eks. Nakuru-søen længere mod nord, vil man også kunne opleve de store bestande af lysrøde flamingoer. I parkerne her omkring kan man ligeledes opleve det mangfoldige kenyanske dyreliv, fra giraffer, zebraer og flodheste til bavianer, vildsvin og næsehorn.

Hvad er et Game Drive?

Betegnelsen "Game Drive" bruges til at beskrive det element af en safarioplevelse, hvor man i bil - ofte de åbne firehjulstrækkere, kører ud på savannen eller i et naturreservat, og oplever dyrene på helt tæt hold. Man forlader aldrig bilen, men kan gennem de åbne sider eller det åbne tag betragte dyrene.

Er det farligt at tage på safari?

Når man tager på safari skal man gøre det med en autoriseret guide og altid følge dennes instrukser og vejledninger. På en safari begiver vi os ind på dyrenes territorie. Dette sker på dyrenes præmisser, både for at beskytte og værne om dyrelivet, men også for vores egen beskyttelse.
De fleste safarioplevelser sker på såkaldte "Game Drives" hvor man i jeep kører ud og oplever dyrene. I jeepen er man i sikkerhed og kan roligt nyde dyrelivet og naturen.
Vi tilbyder også vandresafariopevelser. På disse begiver vi os ud til fods på savannen. Dette sker med erfarne guider samt en eskorte af parkens sikkerhedsfolk der bærer rifler, såfremt vi mod alt forventning skulle komme i kontakt med et af savannens rovdyr.

Hvad er den bedste tid at rejse til Kenya?

Man kan i udgangspunktet rejse til Kenya hele året, men det kan være en god ide at tage højde for hvilke aktiviteter man ønsker at foretage sig på rejsen når man vælger sin rejseperiode.
En safarioplevelse kan finde sted hele året, men mest populært er det i juni til august, hvor den store migration finder sted i Masai Mara. I denne periode migrerer store horder af dyr fra Serengeti i Tanzania til Masai Mara i Kenya. Dette betyder at man i denne periode vil kunne opleve de store flokke vandre henover savannen. Tager man på safari udenfor denne periode vil man dog stadig kunne opleve det samme dyreliv, blot ikke i de samme store flokke som under den store migration.

Rejser man til Kenya på f.eks. golfrejse eller aktiv ferie kan det anbefales at forsøge at undgå regnsæsonen som typisk ligger fra april til juni og igen i november og december.

Hvordan er klimaet i Kenya?

Kenya ligger på ækvator og har et behageligt, tropisk klima, men der kan stadig være store regionale forskelle. Dagstemperaturen i Kenya ligger i gennemsnit mellem 20° og 28°, mens det kan være varmere ved kysten.

Juni til oktober: Perioden fra juni til oktober, der også kan betegnes som tørsæsonen, er den koldeste periode på året. Dagene er dog typisk solrige med dagstemperaturer på omkring 20° i f.eks. Masai Mara, men med en nat- og morgentemperaturer på ned til 10°. Rejser man i denne periode skal man derfor sørge for, at medbringe varmt tøj til natten og de tidlige morgen "Game Drives" i de åbne køretøjer.
I denne periode vil det typisk være lidt varmere i de lavere områder og ved kysten - op til omkring 28°.

November til maj: November til maj kendetegnes ved de højere temperaturer og regntiden. I denne periode ligger dagtemperaturerne typisk mellem 24° og 27° i de højere højder. I lavområderne og ved kysten ligger dagstemperaturen mere konsekvent omkring 30°. I november og december kan man opleve den "lille regntid" med korte udbrud af kraftig regn. Den traditionelle regntid i Kenya ligger fra april til juni. De sidste mange år har regnen dog været mere sporadisk og i perioder været helt fraværende, så den traditionelle regntid kan ikke på samme måde som tidligere forventes at indtræde i denne periode.

Drikkepenge

Drikkepenge er ikke inkluderet på rejsen. Det er almindeligt at man i Kenya betaler drikkepenge på f.eks. restauranter, hoteller og til guider. En god tommelfingerregel kan være, at give hvad der svarer til omkring 5-7$ om dagen til guider og hotelpersonale og de klassiske 10% på restauranter. Drikkepenge kan gives i enten USD eller de lokale kenyanske shilling.

Sprog

De to officielle sprog i Kenya er engelsk og swahili. Langt de fleste lokale man møder undervejs taler et flot og flydende engelsk og man vil derfor typisk ikke opleve problemer med at kommunikere med guider, hotelpersonale, chauffører osv.

Tilmeld vores nyhedsbrev

 

WATERMAN TRAVELS WEBSHOP


Som forberedelse til rejsen kan man via Waterman Travels webshop købe tøjprodukter,
der passer til vores aktive rejser - fra t-shirts til hættetrøjer og regnjakker.
Alle produkter er med Waterman Travels logo og med mulighed for at tilføje egen tekst. 

Classic Hoody Full Zip
Classic Hoody Full Zip
Varm sweatjakke med hætte.

Pris: 500 kr.

Gå til webshop 

Webster Regnjakke
Webster Regnjakke
En både sporty, stilfuld og vandtæt unisex jakke.

Pris: 550 kr.

Gå til webshop 

Premium Tee - Grå
Premium Tee - Grå
Moderne T-shirt med rund hals. Findes i flere farver.

Pris: 125 kr.

Gå til webshop 

X
Kontakt os

Kontakt os, hvis du har spørgsmål til rejsen