Arktisk vintereventyr på Svalbard

Pris fra kr. 19.9957-9 DageMarts - MajSnescooter eller hundeslædeOvernat på Isfjord Radio
Rejsetyper: Arktiske rejser
Destination: Svalbard
Ekstra kategorier, hvor rejsen skal vises: Aktive rejser, Naturrejser
Galleri-mappe-navn: Svalbard-isefjord
Vi anbefaler (forsiden): Ja
Overview - teaser: Kom helt tæt på det arktiske klima på denne rejse gennem den sneklædte ødemark fra Longyearbyen til den gamle Isfjord radiostation på kanten af polarhavet.
Fra pris: Pris fra kr. 19.995
Dage: 7-9 Dage
Kilometer: Marts - Maj
Sværhedsgrad: Snescooter eller hundeslæde
Topografi: Overnat på Isfjord Radio

Velkommen til Svalbard - den ultimative destination for dem, der søger en unik og uforglemmelig rejseoplevelse! Dette betagende sneklædte ingenmandsland, beliggende i hjertet af Arktis, er et paradis for naturelskere og eventyrere. Kom helt tæt på det arktiske klima, når vi tager turen gennem den sneklædte ødemark fra Longyearbyen til den gamle Isfjord radiostation på kanten af polarhavet. 

På denne rejse til Svalbard skal vi opleve den vilde arktiske vinter - kalenderen siger måske forår derhjemme, men på Svalbard er det stadig mørket, sneen og kulden der hersker til langt ind i april og maj. Dette forhindrer dog på ingen måde et besøg på Svalbard - rettere tværtimod, for det er netop disse betingelser, der gør denne rejse til en oplevelse for livet.

Efter at have tilbragt et par dage i Longyearbyen - hovedstaden på Svalbard og det nordligste beboede område i verden, begynder rejsen gennem det spektakulære arktiske landskab mod Isfjord Radio, der ligger i det nordvestlige hjørne af Svalbard, ca. 90 km fra Longyearbyen. Isfjord Radio er en tidligere radiostation, som nu fungerer som en lille, intim lodge og ligger smukt ved kysten med en skøn udsigt over Isfjorden og de omkringliggende fjelde. 

Turen gennem ødemarken byder på sneklædte bjerge og gletsjere, der strækker sig så langt øjet kan se, rigt dyreliv med isbjørne, hvalrosser og arktiske fugle og ikke mindst de lange polarnætter med mulighed for at opleve nordlyset danse henover fjeldene

Under opholdet på Isfjord Radio er der mulighed for at begive sig ud og udforske Arktis til fods med en guide, eller blot nyde udsigten over Isfjorden fra den varme sauna. Om aftenen bliver vi forkælet med en række lækre retter lavet på lokale råvarer. 

Rejsen gennemføres i vinterhalvåret med hundeslæde eller snescooter, men vi tilbyder også et Arktisk sommereventyr, hvor man vandrer turen til Isfjord Radio.

  

  

 


SNESCOOTER

De godt 90 km mellem Isfjord Radio og Longyearbyen kan tilbagelægges på én dag når turen klares med snescooter. Turen er klart mindre strabadserende for den rejsende ift. turen med hundeslæde og rejsen kan derfor siges at være mere komfortabel. Prismæssigt er turen med snescooter meget lavere, da der her ikke skal medregnes udgifter til vedligeholdelse af omfattende udstyr samt naturligvis pasning af slædehundene. 

7 dage. Pris fra 19.995 kr. 

 

  

 

 


HUNDESLÆDE

At rejse med hundeslæde er en noget anderledes oplevelse end med snescooter. For det første er man mere i pagt med naturen - tættere på elementerne. Fraværet af maskinstøj giver stilhed og gør rejsen gennem ødemarken til en helt anden oplevelse. En rejse med hundeslæde er dog forholdsvis strabadserende og sætter sine krav til den rejsende. Udover at skulle manøvrere med slæden og hundene under rejsen, så overnattes der også i telt to nætter. Prismæssigt er rejsen med hundeslæde også noget højere end med snescooter. Dette skyldes bl.a. at rejsen er et par dage længere, men også at udgifterne er større.

9 dage. Pris fra 42.995 kr. 

SÅDAN BOR DU PÅ REJSEN...

 

 

 

ISFJORD RADIO

Isfjord Radio er en tidligere radiostation, som nu fungerer som en lille, intim lodge på Svalbard. Stedet har en fascinerende historie, som er blevet en del af Svalbards kulturarv. 

Isfjord Radio blev etableret i 1933 som en del af det internationale radiokommunikationssystem, der blev brugt til at sende beskeder til skibe og ekspeditioner, der var på vej til og fra Arktis. Stationen var også en vigtig kommunikationscentral for de forskellige miner, der var spredt ud over Svalbard.

Under Anden Verdenskrig blev Isfjord Radio besat af tyskerne, og efter krigen blev det en del af Norges Telegrafverk. I 1988 blev radiostationen nedlagt, men den blev senere renoveret og ombygget til en hyggelig lodge. Stedet har bevaret den oprindelige bygningsstruktur og sin historiske karakter, men samtidig blevet moderniseret, så den gamle radiostation i dag fremstår som et moderne hotel med alle de nødvendige faciliteter og fornødenheder. Selvom stationen ikke længere er i brug, står Isfjord Radio stadig som et symbol på den vigtige rolle, som Svalbard har spillet i arktisk forskning og kommunikation.

Området omkring Isfjord Radio er en af de mest afsides og uforstyrrede regioner på Svalbard, omgivet af en imponerende natur, hvor der er mulighed for at se isbjørne, hvaler og sæler i deres naturlige habitat. Den isolerede beliggenhed er en del af charmen og er en af grundene til, at Isfjord Radio er blevet en populær destination for eventyrlystne rejsende, der ønsker at opleve Svalbards barske og uberørte natur.

 

 

Rejseprogram

Dag 1: Afrejse fra København

Afrejse fra København. Ankomst til Svalbard i løbet af eftermiddagen.

Dag 2: Longyearbyen

Byen blev oprindeligt grundlagt som en mineby i 1906 af den amerikanske mineejer, John Munroe Longyear, som byen også er opkaldt efter. I dag er kulminerne stadig en vigtig del af byens økonomi, men Longyearbyen har med tiden også udviklet sig til en livlig og multikulturel by, med kunstgallerier, museer, barer, restauranter, butikker og et lille butikscenter. 

Byen har en charmerende arkitektur, med farverige huse i traditionel norsk stil, og dens placering ved bredden af Adventfjorden byder på en flot udsigt over det arktiske landskab. 

 

Dag 3/4/5: Med SNESCOOTER til Isfjord Radio

Dag 3

Eftermorgenmad bliver du afhentet fra hotellet - det er blevet tid til det store Arktiske eventyr gennem ødemarken til Isfjord Radio. Dagen starter at du møder din guide for de næste par dage, som vil give dig en udførlig gennemgang af de praktiske forhold omkring turen samt give en grundig instruktion i snescooter/hundeslæde kørsel og sikkerhed. Guiden vil også udlevere helkropsovertræk og vinterstøvler- varmt tøj, som er nødvendigt når man rejser gennem Arktis. 

På turen gennem vildmarken og mod Kapp Line og Isfjord Radio, stoppes der undervejs for at nyde en ekspeditionsfrokost i den arktiske stilhed og det store hvide snelandskab. 

Allerede om eftermiddagen ankommer du til Isfjord Radio, hvor du vil blive budt velkommen på det moderne hotel midt i det Arktiske landskab på kanten af polarhavet. For de eventyrlystne kan man prøve en hurtig svømmetur i det Arktiske vand og bagefter nyde udsigten over Isfjorden fra den varme sauna, inden aftenens 4-retters måltid serveres.

 

Dag 4

Dagen tilbringes i det smukke landskab på Spitsbergen. Vores guide vælger dagens rute afhængigt af vejret og sneforholdene, men hvis vejret tillader det, tager vi mod syd til Fritjof-gletsjeren. Undervejs kan vi være heldige at spotte isbjørne der jager sæler på isen. Vi spiser frokost i ødemarken inden vi om eftermiddagen vender tilbage til radiostationen, hvor der er tid til af, inden der serveres aftensmad.

 

Dag 5

Efter morgenmaden er det blevet tid til at pakke vores tasker og begive os tilbage mod Longyearbyen. Dagens rute er afhængig af vejret og sneforholdene, men hvis vejret tillader det, lægges vejen forbi den russiske mineby Barentsburg. Frokost serveres undervejs i vildmarken inden vi ankommer tilbage til Longyearbyen i løbet af eftermiddagen. Efter ankomst til Longyearbyen bringes du retur til dit hotel.

Dag 3/4/5/6/7: Med HUNDESLÆDE til Isfjord Radio

Dag 3:

Guiden henter dig på dit hotel fra morgenstunden og kører i bil til Basecamp Trapper's Station, hvor huskyerne bor og hvorfra vi starter vores rejse mod Isfjord Radio. Dagen starter med grundig instruktion og indføring i hvordan du håndterer hundene og styrer slæden. Hver deltager får én slæde og seks huskyer. Bemærk, at du medbringer både privat tøj og en del af det fælles udstyr på din slæde.

Når alle er klar, begiver vi os afsted. Målet er at løbe omkring 50 km, inden vi slår lejr for natten, vi vil dog have flere stop undervejs for at lade op med energi og give hundene en pause.

På denne vandretur er det nødvendigt, at alle hjælper til med de praktiske opgaver. Når vi når vores lejrplads sidst på dagen hjælpes vi derfor ad med at slå lejr, passe hundene og tilberede aftensmaden.

 

Dag 4: 

Vi vågner op i den friske Arktiske morgenluft og nyder udsigten over landskabet mens vi spiser vores morgenmad. Efter morgenmade pakker vi lejren ned og begiver os afsted på slæderne igen.

Vi ankommer til Isfjord Radio her midt i det Arktiske landskab på kanten af polarhavet i løbet af eftermiddagen. Få varmen i den dejlige sauna og nyd udsigten over Isfjorden, inden aftenens 4-retters måltid serveres.

 

Dag 5:

Denne dag er fri til at udforske Isfjord Radio og Kapp Linné. Vi tager måske huskyerne med ud på en kort tur, men vi skal også sørge for, at de får nok hvile inden turen går tilbage til Longyearbyen i morgen. Nyd stilheden og fordyb dig i det Arktiske liv omkring den gamle radiostation. I løbet af dagen serveres der bådemorgenmad, frokost og middag. 

 

Dag 6:

Denne morgen er det blevet tid til at pakke vores udstyr igen og begynde vores 2-dages rejse tilbage til Longyearbyen. I dag skal vi løbe godt 50 km før slår lejr for natten

 

Dag 7:

Efter vores sidste måltid i ødemarken begiver vi os ud på den sidste del af rejsen tilbage mod Basecamp Trapper’s Station og Longyearbyen. Vi hjælpes ad med at pakke slæderne ned og ser en sidste gang til hundene inden guiden igen vil bringe dig tilbage til dit hotel. 

Dag 6/8: Longyearbyen

Dagen er til fri disposition i Longyearbyen. Bliv i byen og oplev det arktiske byliv eller benyt dagen til at tage på én af de mange endagsture udenfor byen f.eks. hval-safari eller hvad med et besøg i en af Svalbards overvældende isgrotter - mulighederne er mange.

Dag 7/9: Hjemrejse

Først på eftermiddagen går turen hjem til Danmark. Der findes ingen direkte fly til Danmark, så hjemrejsen kræver minimum én mellemlanding undervejs.

 


Inkluderet

Alle rejser

 • Fly København - Longyearbyen
 • 3 overnatninger på hotel i Longyearbyen inkl. morgenmad
 • Pakkerejsegaranti 


Med Snescooter til Isfjord (7 dage) - Pris fra 19.995 kr

 • 3-dages snescootereventyr med arktisk naturguide
 • 2 overnatninger på Isfjord Radio inkl. morgenmad
 • Frokost på dag 3, 4 & 5
 • Aftensmad på dag 3 & 4
 • Snescooter og brændstof.
 • Snescooterdragt, støvler, handsker, hjelm, beskyttelsesbriller og balaclava.


Med Hundeslæde til Isfjord (9 dage) - Pris fra 42.995 kr.

 • 2 overnatninger på Isfjord Radio inkl. morgenmad
 • 2 overnatninger i telt i ødemarken inkl. morgenmad
 • Frokost på dag 3, 4, 5, 6 & 7
 • Aftensmad på dag 3, 4, 5 & 6
 • Termodragt, vinterstøvler, balaclava, hat, handsker og beskyttelsesbriller.
 • Alt campingudstyr, termokande, kop og bestik, sovepose.

Ikke inkluderet

 • Transport til og fra lufthavn på Svalbard
 • Pladsreservation på fly
 • Forsikringer
 • Forsikring på snescooter tur (750 kr. per snescooter)
 • Evt. vaccinationer
 • Diverse entreer på ruten

 

 

 


Pris

 

På denne rejse er det muligt at arrangere afgange dagligt i perioden fra 15. februar til 5. maj. Udfyld en uforpligtende forespørgsel med dine ønskede rejsedatoer via vores formular.

 

Pris fra   19.995 kr. 

 

Lav en uforpligtende forespørgsel på denne rejse med SNESCOOTER

 

For forespørgsel på rejsen med HUNDESLÆDE kontakt os på info@watermantravel.dk eller 42 30 07 00

 


 

OBS. Vi gør opmærksom, at ved at udfylde vores forespørgselsformular er der IKKE tale om en forpligtende bestilling.  

Efter vi har modtaget din forespørgsel, vil vi undersøge pris og plads og vende tilbage med et endeligt rejsetilbud med rejsedatoer og samlet pris på rejsen, som du herefter skal bekræfte.

For spørgsmål om kontakt os på info@watermantravel.dk eller 42 30 07 00 

 Rejser du alene?
Desværre er det ikke muligt at rejse som enkeltperson på denne rejse, man skal i udgangspunktet være min. 2 personer før rejsen gennemføres. MEN, ønsker du at rejse alene, så kontakt os og vi vil se på, om vi kan få plads til dig på en afgang hvor der allerede er andre booket ind. 

Vi samarbejder med Basecamp ExplorerBasecamp Explorer arbejder for at udvikle ansvarlig turisme med fokus på klima og bæredygtighed. Deres to destinationer - Kenya og Svalbard, ligger langt fra hinanden, men er alligevel tæt forbundet.  

Basecamp Explorer har fokus på at levere unikke autentiske oplevelser i de miljøer de opererer i. På Svalbard betyder det bl.a., at man kommer helt tæt på naturen og det Arktiske klima på hundeslæde, snescooter eller vandreture, mens man i Kenya oplever et helt uforglemmeligt kulturmøde, når man sammen med det lokale Masai-folk kommer på safari i Masai Mara. 

Gennem deres tætte lokale samarbejde med Masai-folket, byder Basecamp Explorer på en helt unik natur- og kulturoplevelse på den Kenyanske savanne. Fra begyndelsen har Basecamp Explorer samarbejdet tæt med Maasai-folket for at bevare naturen og styrke det lokale samfund. Gennem årene har de bl.a. støttet fællesskabsprogrammer, der sigter mod at forbedre kapacitet, øge bevidsthed, forbedre levevilkår og udvikling af vildt. For at yderligere understøtte disse værdier, har Basecamp Explorer sidenhen etableret Basecamp Foundation.

Gennem Basecamp Explorer Foundation arbejder Basecamp Explorer på at udvikle ansvarlige turisme, understøtter projekter som reforestation, affaldshåndtering, beskyttelse af dyreliv, styrkelse af kvinder og unge, og sikring og beskyttelse af naturen. Se vores rejser med BASECAMP EXPLORER:

Arktisk vintereventyr på Svalbard Arktisk sommereventyr på Svalbard Arktisk vandreeventyr på Svalbard  Vandreferie i KenyaSafarieventyr i Kenya

 

 

Hvorfor besøge Svalbard?


Svalbard en en af de mest spektakulære destinationer i verden. Dette arktiske paradis ligger langt mod nord - nord for polarcirklen mellem Norge og Nordpolen. Svalbard er en af de mest uberørte regioner i verden, og derfor et fantastisk sted at opleve naturens skønhed, et unikt dyreliv og se nordlyset danse henover nattehimlen. Nordlyset er en af de største naturoplevelser på Svalbard og kan opleves fra september til april, når himlen er mørk.

Svalbard er teknisk set en øgruppe der består af en række øer, hvoraf Spitsbergen er den største, det er også her man finder hovedstaden Longyearbyen. Svalbard har ca. 2600 indbyggere, hvoraf størstedelen bor i Longyearbyen. Samlet set har Svalbard et areal på cirka 61.000 kvadratkilometer, hvilket er omkring 1½ så stort som Danmark. Dog er størstedelen af Svalbard dækket af is og sne, så det beboelige område er relativt begrænset. Udover Longyearbyen findes desuden byen Barentsburg, en russiske kullmineby med ca. 500 indbyggere. I dag er øgruppen en del af Norge, men Svalbard har en spændende historie, der går tilbage til de tidlige opdagelsesrejsende og polarforskere. 

Svalbard er et af de mest ekstreme steder i verden med arktisk tundra-klima, hvor temperaturen kan variere meget afhængigt af årstiden. Om vinteren, som er fra november til marts, kan temperaturen i Longyearbyen og andre dele af Svalbard falde ned til minus 30-40 grader Celsius. Om sommeren, som er fra juni til august, kan temperaturen stige til cirka 5-10 grader Celsius, men der kan stadig være kolde dage med temperaturer ned til frysepunktet.

Fra omkring midten af november til midten af februar stiger solen aldrig over horisonten, mens der fra midten af april til slutningen af august til gengæld midnatssol, hvor solen aldrig går ned. De øvrige måneder er der normalt dag og nat.

Svalbard har et rigt og varieret landskab, der omfatter gletsjere, fjorde, bjerge og tundra, og så er Svalbard også hjemsted for en lang række dyrearter bl.a. hvaler, sæler, rensdyr og arktiske ræve. Dog er Isbjørnen nok den mest berømte dyreart på Svalbard. Der er omkring 3.000 isbjørne i området - den største bestand i verden. 

For de lokale på Svalbard er turismen en vigtig indtægtskilde, men forskning er også en stor industri med flere forskningsinstitutioner på øen der bl.a. beskæftiger sig med klimaforandringer, geologi, polarforskning, biologi. Historisk har minedrift været en stor industri på Svalbard, men i dag beskæftiger kulminedriften kun et relativt lille antal mennesker, dog er den stadig vigtig for økonomien.

Ofte stillede spørgsmål

Herunder finder du svar på det mest efterspurgte spørgsmål omkring rejsen.

Hvad er hundeslædekørsel?

Hundeslædekørsel er en aktivitet, hvor man styrer en slæde trukket af et hold slædehunde. Det er en populær vintersport og turistaktivitet i snedækkede og iskolde områder, der giver mulighed for at opleve den unikke forbindelse mellem menneske, dyr og natur.

Er det svært at køre en hundeslæde?

Kørsel med hundeslæde er noget alle kan lære, dog kræver det en vis fysisk styrke, balance og koordination for at styre slæden. På alle vores rejser med hundeslæde vil vores guider sørge for at give udførlig instruktion i kørsel med hundeslæde.

Læs mere i vores artikel: Hvordan styrer man en hundeslæde?

Hvilke racer af hunde bruges som slædehunde?

Nogle af de mest almindelige racer, der anvendes som slædehunde, inkluderer Siberian Husky, Alaskan Malamute, Grønlandshund, Samojed og Canadian Eskimo Dog. Disse racer er udvalgt på grund af deres styrke, udholdenhed og tilpasningsevne til kolde forhold.

Kan man tage på hundeslæderejse uden tidligere erfaring?

Ja! På alle vores hundeslæderejser vil der være grundig gennemgang og instruktion af vores guider inden turen starter. På kortere ture vil det primært være guider der står for at styre hundeslæden, men på længere rejser over flere dage vil man selv komme til at styre slæden.

Er hundeslædekørsel fysisk udfordrende?

Det kan være fysisk udfordrende, især når det kommer til at kontrollere slæden og arbejde med hundene. Skal man på en længere hundeslæderejse over flere dage anbefales det, at man er i nogenlunde fysisk form. På kortere rejser hvor hundeslæde kun indgår som en mindre del af programmet, vil de fleste kunne få en givende oplevelse med hundeslædekørsel.

Hvilken påklædning skal man have på en hundeslæderejse?

På en hundeslæderejse er påklædningen vigtig. Da rejsen typisk foregår i arktisk klima er det koldt og til tider blæsende. På alle rejser er der inkluderet overtøj - jakke, snebukser, støvler m.m. Man skal selv medbringe tøj til at have indenunder, som eksempelvis langt undertøj.

Har du spørgsmål?

Kontakt Jesper på
42 30 07 00
Kontakt os

Kontakt os, hvis du har spørgsmål til rejsen