Nordlysrejser


Rejs med til Arktis og oplev det magiske nordlys danse henover den mørke polarhimmel. Kombiner nordlysoplevelsen med arktisk glamping, overnatning på ishotel, hundeslædekørsel og meget mere. Se alle vores rejser med nordlys herunder.

 

 

Eksperter i nordlys rejser 

Hos WATERMAN TRAVEL laver vi hvert år mange rejser til de arktiske områder og derfor ved vi også alt om, hvortil og hvornår du skal rejse for at opleve nordlyset. Vi tilbyder flere rejser med nordlys der bl.a. inkluderer nordlyssafari, hvor du sammen med en guide kører ud i mørket på jagt efter de bedste steder at opleve det magiske nordlys. Vores rejser giver også mulighed for at kombinere nordlysoplevelsen med andre vinteraktiviteter som f.eks. overnatning på ishotel, arktisk glamping, hvalsafari, møde med samer og hundeslæde- og snescooterkørsel. 

 

 

 


 

Nordlysrejser

Hundeslæde-eventyr i Finnmark

Pris fra kr. 19.995
Norge

Vintereventyr i Nordnorge

Pris fra kr. 14.995
Norge

Hvalsafari og nordlys i Norge

Pris fra kr. 9.995
Norge

Vintereventyr og nordlys i Tromsø

Pris fra 12.995,-
Norge

Vinterweekend i Tromsø

Pris fra kr. 9.995
Norge

Nordlys på Svalbard

Pris fra kr. 9.995
Svalbard

Arktisk vintereventyr på Svalbard

Pris fra kr. 19.995
Svalbard

Nordlystog og ishotel i Lapland

Pris fra kr. 14.995
Sverige

 

Aurora Borealis

Rejser med nordlys

Nordlyset, også kendt som Aurora Borealis, er et naturfænomen, der opstår når partikler fra solen interagerer med jordens atmosfære og skaber et fantastisk lysshow af farverige stråler, der danser henover himlen. 

De seneste par år har det været muligt at observere nordlys i Danmark fra tid til anden. Det hører sig dog ikke til almindelighederne og selv når det en sjælden gang imellem forekommer, er det kun under ekstremt gunstige forhold, og kun en brøkdel af oplevelsen ift. hvad der venter nord for polarcirklen. Skal man derfor have den fulde nordlysoplevelse, er man nødt til at rejse mod nordligere breddegrader til for eksempel Nordnorge, Nordsverige eller Svalbard, hvor det arktiske klima, polarnatten og de mørke vintermåneder giver de bedste forudsætninger for at opleve nordlyset.
 

  

 

 

Hvor kan man opleve nordlys?

Hvor kan man opleve nordlyset? Alta, Finnmark, Norge:

Finnmark i det nordligste Norge og omkring byen Alta, der kendt som "Nordlysets by", er et af de bedste steder i verden til at opleve nordlyset. Alta's geografiske beliggenhed gør at vinterklimaet er relativt tørt og koldt. Denne type klima er generelt et godt udgangspunkt for gunstige vejrforhold til nordlysobservation. Den bedste rejseperiode er fra december til marts, hvor nordlysoplevelsen kan kombineres med andre vintereventyr som f.eks. overnatning i ishotel, arktisk glamping, nordlyssafari og hundeslæde- og snescooterkørsel. 

 

Tromsø, Norge:

Tromsø er en lettilgængelig og populær nordlys-destination. Klimaet i og omkring Tromsø er forholdvist mildt og vådt også i vintermånederne, men på klare, skyfri nætter er forholdene helt ideelle til at opleve nordlyset. 

Den bedste rejseperiode er fra november til marts, hvor nordlysoplevelsen kan kombineres med andre vintereventyr som f.eks. hvalsafari, besøg og overnatning i vildmarkslejr, hundeslædekørsel og nordlyssafari. 

 

Svalbard:

Svalbard, en lille øgruppe beliggende mellem Norge og Nordpolen, er et andet spektakulært sted at opleve nordlys. Nordlyset er relativt almindeligt på Svalbard, hvor polarnatten hersker i de lange vintermåneder og den minimale lysforurening givet helt ideelle forhold til at observere nordlyset. 

Den bedste rejseperiode er fra november til maj, hvor nordlysoplevelsen kan kombineres med andre vintereventyr som f.eks. snescootersafari, besøg på Isfjord Radio på kanten af Polarhavet og hundeslædeekspedition gennem den arktiske ødemark. 

 

 

Har du spørgsmål til rejser med nordlys?


Så kontakt David på:
61 61 33 43 / david@watermantravel.dk 

 

 

 

Hvornår kan man opleve nordlys?

Hvornår er det bedst at rejse for at opleve nordlys?


Selvom nordlyset allerede kan observeres fra september, så er efterårsmånederne september, oktober og november ikke optimale til nordlysobservation, da de ofte våde men uden sne og derfor ikke yder de bedste vejrbetingelser.

I december bliver vejret mere tørt, koldt og typisk med sne og yder derfor bedre betingelser for at opleve nordlys. 

December og januar er mørke måneder, men fra februar og marts begynder dagene at blive længere, hvilket giver mulighed for at nyde det snedækkede landskab i dagslys, mens aftenerne stadig er mørke og optimale til nordlysobservationer.

Perioden fra december til slut marts kan derfor typisk siges at være den bedste ift. at opleve nordlys.

 

 

 

 

Hvad er sandsynligheden for at opleve nordlys?

 


Hvad er sandsynligheden for at opleve nordlys på en nordlys rejse?

Nordlyset er et naturfænomen og derfor er der aldrig garanti for at opleve det. På de nordlige breddegrader, hvor Tromsø, Alta og Svalbard ligger har man dog altid forholdsvis gode chancer for at observere nordlys næsten hver nat fra september og til begyndelsen af april. Rejser man til Nordnorge i denne periode er chancerne derfor optimale ift. at kunne opleve nordlyset. 

Den største hindring for at opleve nordlyset er altid vejret. 

 

 

 

 

  

Hvordan påvirker vejret muligheden for at opleve nordlyset?

Hvordan påvirker vejret muligheden for at opleve nordlys?

Vejret er den afgørende faktor ift. at opleve nordlyset. På nætter med klart vejr vil man næsten med garanti kunne opleve nordlys. I dårligt vejr med mange skyer er chancerne derimod minimale.

Ikke alle skyer er dog lige problematiske, når det kommer til at se nordlyset. En delvis skyet himmel, hvor skyerne ligger højt kan ligefrem tilføje en 3D-effekt. Derfor kan et skydække, hvor skyerne ligger højt på himmelen stadig give gode betingelser for at observerer nordlys.

Vejr er omskifteligt, og især i det nordlige Norge kan det ændre sig indenfor kort tid eller over korte afstande. Derfor kan det selv under ugunstige vejrforhold være muligt at finde steder, hvor man kan observere nordlyset.

Af den grund inkluderer vi på flere af vores rejser en såkaldt nordlyssafari. Her vil de lokale guider, der har stor erfaring med at jagte nordlyset vælge de steder, hvor der er den største chance for at få et glimt af nordlyset gennem skydækket.

 

 

 

Nordlysrejser

 

 


Hvor kan man tjekke om der er nordlys?

Der findes deciderede "nordlys-apps", hvor det er muligt at tjekke "nordlys-vejrudsigten". Rejser man dog på en decideret nordlysrejse nord for polarcirklen, er det ikke nødvendigt at benytte sådan en app, da muligheden for at se nordlys - som beskrevet ovenfor, primært afhænger af almindelige vejrforhold. Det bedste værktøj er derfor en helt almindelig vejr-app.
Hvad er KP-indekset?

Når man leder efter tips til at iagttage nordlyset, er det meget almindeligt, at man anbefales at tjekke noget kaldet KP-indekset. KP-indekset måler Jordens magnetiske feltforstyrrelser på en skala fra 0 til 9.

Når Kp-indekset er højt, indikerer det øget geomagnetisk aktivitet, hvilket betyder, at nordlysets synlige rækkevidde vil strække sig længere mod syd fra de polare områder. KP-indekset er dermed et godt værktøj til eksempelvis at vurdere sandsynligheden for at kunne observere nordlys i Danmark (typisk KP-indeks 9).

KP-indekset er dog ikke så relevant, når man rejser nord for polarcirklen, da KP-indekset nord for polarcirklen altid ligger på KP-indeks 1 og man derfor hver aften i vinterhalvåret, vil kunne opleve nordlys i bl.a. Tromsø, Alta og på Svalbard. 
Er der garanti for at opleve nordlys på en nordlysrejse?

Der kan aldrig gives garanti for, at man på en nordlysrejse vil kunne opleve nordlyset. 

Som beskrevet, så er vejret den primære faktor når det kommer til at observere nordlys. Er man derfor så uheldig, at de vejrmæssige forhold ikke er gode under ens rejse, så vil nordlyschancerne desværre også være minimale. Hvad kan man gøre for at have de bedste chancer for at opleve nordlys?

På alle vores rejser sørger vi for, at give de bedste forudsætninger for at man vil kunne opleve nordlyset. Dette indebærer blandt andet, at vi har udvalgt overnatningssteder og ekskursioner væk fra byområder og lysforurening. På flere rejser inkluderer vi også en såkaldt nordlyssafari, hvor man i minibus sammen med erfarne lokale guider kører ud i landskabet og op i fjeldene på jagt efter nordlyset. 

En anden faktor kan også være rejsens længde, det er klart at jo flere dage man rejser, jo større er sandsynligheden for at opleve nordlys. 


 
Klima og dagslængede i Nordnorge

 

klima og dagslængde i Nordnorge

Kontakt os

Kontakt os, hvis du har spørgsmål til rejsen