Vinter-Eventyr i Nordnorge

Pris fra kr. 12.9955 dageHundeslædeNordlyssafariIshotelEgnet for børn
Rejsetyper: Arktiske rejser
Destination: Norge
Ekstra kategorier, hvor rejsen skal vises: Arktiske rejser
Galleri-mappe-navn: vintereventyr-nordnorge
Vi anbefaler (forsiden): Ja
Overview - teaser: Kør med hundeslæde og rensdyr, oplev Nordlyssafari, bo under stjernerne og på Ishotel. Et ægte vinter-eventyr i Nordnorge
Fra pris: Pris fra kr. 12.995
Dage: 5 dage
Kilometer: Hundeslæde
Sværhedsgrad: Nordlyssafari
Topografi: Ishotel
Etapelængde: Egnet for børn


Finnmark i det nordligste Norge er et fascinerende og unikt område med en utrolig natur og en rig kultur. Med sine langstrakte vidder, høje fjelde og dybe fjorde og ikke mindst det fantastiske nordlys, er Finnmark et vinter-drømmeland og en perfekt destination til et fantastisk vintereventyr. 

På rejsen skal vi opleve landskabet i Finnmark på hundeslæde, når vi tager turen langs den berømte lakse elv, alta-elven. Her vil vi lære om hundene og teknikkerne som bruges når man skal kører en hundeslæde. Turen er selvfølgelig guidet så alle kan være med.
Rejsen byder også på en guidet Nordlyssafari samt et besøg hos samiske rensdyropdrættere - hvor der også bliver tid til en tur gennem det flotte landskab i en rensdyrslæde. Finnmark er hjemsted for flere samiske samfund, som har bevaret deres unikke kultur og traditioner gennem generationer. 

Højdepunkter på rejsen:

•  Overnatning på Ishotel
•  Nordlyssafari
•  Tur med hundeslæde
•  Besøg på samisk rensdyrfarm
•  Tur i rensdyrkane 

Se mere nedenfor

 

 

Overnat under stjernerne og på Ishotel

Vi bor i Holmen Husky Camp, som ligger ganske tæt på byen Alta. Det er herfra vores ekspeditioner udgår. Lejren emmer af vintereventyr her i det snehvide landskab. Vores overnatning foregår i Lavvo-hytte eller den luksuriøse Artic Dome, som giver en rigtig vinterlig oplevelse. Der findes kun én Artic Dome i lejren, og der er derfor begrænset plads. Der er også mulighed for at benytte den udendørs jacuzzi og naturligvis nyde en tur i den varme sauna.

Midt på rejsen tilbringes én nat på det berømte ishotel, Sorrisniva. Ishotellet der hvert år bliver genopbygget når vinteren rammer, er en helt unik oplevelse. Hvert værelse er kunstnerisk udformet med is- og sne-skulpturer, der skaber en fortryllende atmosfære og en følelse af at være midt i et vintereventyr. 

 

PÅ REJSEN KAN DU OPLEVE...

 


HUNDESLÆDETUR

En tur med hundeslæde er en unik mulighed for at blive ét med naturen i det øde snedækkede landskab - hundenes stønnen, slæden der skærer gennem sneen og den kolde vind mod ansigtet. Det kræver ingen forudgående kendskab eller erfaring med hundeslædekørsel for at deltage i hundeslædeturen, læn dig blot tilbage og nyd turen. Børn over 4 år kan også godt deltage og turen er derfor oplagt som en sjov familieaktivitet. 

For mere info om at køre med hundeslæde læs vores artikel:
At rejse med hundeslæde

 

SNESCOOTERSAFARI

At suse hen over sneen på en snescooter, er virkelig noget der kan få adrenalinen til at pumpe. På en snescootertur er der mulighed for at tilbagelægge lidt større afstande og komme endnu længere ud i ødemarken.
For at køre snescooter, skal man have gyldigt kørekort til bil. Derfor er turen ikke med i vores standardpakke, men et tilkøb.

- Snescootersafari er tilkøb

 

SAMISK RENSDYRFARM

Vi får et smugkig ind i den samiske livsstil og kultur når vi besøger en samisk rensdyrfarm. Besøget er en kombination af rensdyrslædekørsel og historiefortælling i en traditionel lavvu omkring et bål og giver indblik i denne særlige semi-nomadiske kultur inden vi tager turen langs den frosne Alta-flod i slæde trukket af rensdyr. 

 

NORDLYSSAFARI

Foregår selvfølgelig om aftenen efter middagen. Her er man altid afhængig af vejret, men er man heldig, vil det være en storslået oplevelse. På turen søges hen mod områder med lille lys-fourening. Turen er guide og der er fortælling om nordlys samt instruktion i hvordan man bedst tager billeder af fænomenet.

 

ISHOTELLET SORRISNIVA

Sorrisniva Igloo Hotel er verdens nordligste Igloo Hotel. Hvert år bygges hotellet op fra bunden på ny af et hold erfarne kunstnere og bygherrer. Hotellet er derfor unikt og anderledes fra år til år. Hotellet har et samlet areal på 2.500 m2, og det kræver 250 tons is og 7.000 m3 sne at bygge det. Hvert værelse har sit eget unikke design, selv sengen er formet af is (dog med en dejlig blød og isoleret madras og rensdyrhuder til at ligge på). På hotellet er der sågar en bar, som jo ikke har de store problemer med at holde deres drinks kolde.

 

AFSLAPNING I HOLMEN HUSKY CAMP

Nyd det smukke vinterlandskab i den hyggelige "lejr" der udover de flotte værelser, den gode mad og den hyggelige lounge også byder på sauna og udendørs brændeopvarmet jacuzzi. 

 

HVALSAFARI

Én af de helt store oplevelser i Nordnorge, er hvalsafari. Så hvis man er her i sæsonen, som er November-Januar, har man muligheden for at se disse prægtige dyr på tæt hold. Der er to muligheder, den mest sikre er på Skjervøy, men kræver to overnatninger. Den anden er i Alta-fjorden hvor vejret kan spille en rolle, da det er en mere udsat tur. Begge muligheder kan tilkøbes turen.

- Hvalsafari er tilkøb og kan kun tilvælges ved rejse sidst i december eller januar måned. 

  

 

 

 

 

 

 

HOLMEN HUSKY LODGE 


Rejseprogram

Dag 1: Afrejse fra København

Afrejse fra København. Ankomst til Alta i løbet af eftermiddagen.

Dag 2: Hundeslædetur

Efter morgenmad bliver man afhentet på hotellet og bragt ud til Campen. Først på eftermiddagen starter vores hundeslædetur som er dagens højdepunkt. Her møder man først hundene og guiderne, og der er derefter grundig instruktion inden selve slædeturen starter. Om aftenen er der middag efterfulgt af besøg i sauna og jacuzzi. 

Dag 3: Samisk rensdyrfarm, Nordlyssafari og overnatning på Ishotel

Efter morgenmaden tager vi turen til den Samiske rensdyrfarm. Her oplever vi livet i lejren og tager på tur gennem vinterlandskabet i rensdyrslæde.

Eftermiddagen er på egen hånd tilbage i campen. Efter middagen, står den på Nordlyssafari inden turen går til Ishotellet, hvor der er overnatning denne nat. 

Dag 4: Afslutning i campen

Start dagen med en tur i saunaen inden morgenmad serveres og nyd formiddagen på ishotellet. Efter udtjekning går turen tilbage mod Alta, hvor resten af dagen er på egen hånd.

Dag 5: Hjemrejse eller forlængelse

Det normale program slutter i dag, men har man forlænget sin rejse skal man videre til næste oplevelse. 

 


Inkluderet

 • Fly København - Alta
 • 2 overnatninger i Alta inkl. morgenmad
 • 1 overnatning på Holmen Husky Lodge (Lavvo-hytte)
 • 1 overnatning på Sorrisniva Ishotel
 • Transport fra Alta til Holmen Husky Lodge retur
 • Frokost og middag på dag 2 og 3
 • Morgenmad alle dage
 • Hundeslædetur
 • Besøg på samisk rensdyrfarm
 • Tur med rensdyrkane
 • Nordlyssafari
 • Pakkerejsegaranti 

 

Ikke inkluderet

 • Transport mellem lufthavn og hotel i Alta
 • Pladsreservation på fly
 • Forsikringer

 

Muligheder for tilkøb

 • Opgradering til Dome, 1.000 kr. per person
 • Singletillæg, 2.000 kr.
 • Opgradering på Ishotel, 750 kr. per person
 • Ekstra nat i Holmen Husky Lodge, 995 kr. per person (I lavvo)
 • Ekstra nat i Alta, 600 kr. per person
 • Snescooter safari, 1.500 kr. per person

Hvalsafari:

 • Skjervøy inkl. 2 nætter og billeje, 3.995 kr. per person v/2 personer
 • Skjervøy familie 2+2 og billeje, 7.300 kr. per familie
 • Altafjorden, 1.800 kr. per person

Pris

 

På denne rejse er det muligt at arrangere afgange dagligt i perioden fra 18. december til 7. april.
(OBS: Jul og Nytår er nu helt udsolgt).

 

Pris fra   12.995 kr. 

Børnerabat kr. 2.500,- (5-12 år)

Bestil rejse

  


 

 

For spørgsmål kontakt os på info@watermantravel.dk eller 42 30 07 00 

 


 

 

 

OVERNATNING UNDER STJERNERNE

HOS HOLMEN HUSKY LODGE

 

 

Lavvo-hytte (inkluderet)

Gennem århundreder har det samiske folk brugt en lavvo som en midlertidig bolig, når de følger deres rensdyrflok gennem den rå vildmark. Hos Holmen Husky Lodge er Lavvo-indkvarteringen en permanent fortolkning af disse telte, bygget med store vinduer, der giver en flot udsigt til nattehimmelen og stjernerne.

Lavvo-hytterne står alene og fungerer kun som soveværelse. De er indrettet med en behagelig dobbeltseng og naturligvis en brændeovn, men har ikke eget bad og toilet tilknyttet. For at tilgå toilet- og brusefaciliteterne skal man forlade hytten, men kun begive sig få meter væk. 

I Lavvo-hytterne er der plads til 2 personer. Rejser man flere sammen skal man derfor have flere hytter. 

 

 

 

 

Artic Dome (tilkøb)

Opgrader til Artic Dome der byder på flot panoramaudsigt over de sneklædte marker, den omkringliggende skov og den fantastiske stjernehimmel. Dome'en er udover den flotte udsigt også udstyret med privat badeværelse og sauna. 

Vi gør opmærksom på, at de hos Holmen Husky Lodge kun har én Dome og derfor er der begrænset plads. I Dome'en er det muligt at indkvartere mere end 2 personer såfremt man rejser sammen som familie med børn. Kontakt os for mere info.  

Ofte stillede spørgsmål

Herunder finder du svar på det mest efterspurgte spørgsmål omkring rejsen.

Hvad er hundeslædekørsel?

Hundeslædekørsel er en aktivitet, hvor man styrer en slæde trukket af et hold slædehunde. Det er en populær vintersport og turistaktivitet i snedækkede og iskolde områder, der giver mulighed for at opleve den unikke forbindelse mellem menneske, dyr og natur.

Er det svært at køre en hundeslæde?

Kørsel med hundeslæde er noget alle kan lære, dog kræver det en vis fysisk styrke, balance og koordination for at styre slæden. På alle vores rejser med hundeslæde vil vores guider sørge for at give udførlig instruktion i kørsel med hundeslæde.

Læs mere i vores artikel: Hvordan styrer man en hundeslæde?

Hvilke racer af hunde bruges som slædehunde?

Nogle af de mest almindelige racer, der anvendes som slædehunde, inkluderer Siberian Husky, Alaskan Malamute, Grønlandshund, Samojed og Canadian Eskimo Dog. Disse racer er udvalgt på grund af deres styrke, udholdenhed og tilpasningsevne til kolde forhold.

Kan man tage på hundeslæderejse uden tidligere erfaring?

Ja! På alle vores hundeslæderejser vil der være grundig gennemgang og instruktion af vores guider inden turen starter. På kortere ture vil det primært være guider der står for at styre hundeslæden, men på længere rejser over flere dage vil man selv komme til at styre slæden.

Er hundeslædekørsel fysisk udfordrende?

Det kan være fysisk udfordrende, især når det kommer til at kontrollere slæden og arbejde med hundene. Skal man på en længere hundeslæderejse over flere dage anbefales det, at man er i nogenlunde fysisk form. På kortere rejser hvor hundeslæde kun indgår som en mindre del af programmet, vil de fleste kunne få en givende oplevelse med hundeslædekørsel.

Hvilken påklædning skal man have på en hundeslæderejse?

På en hundeslæderejse er påklædningen vigtig. Da rejsen typisk foregår i arktisk klima er det koldt og til tider blæsende. På alle rejser er der inkluderet overtøj - jakke, snebukser, støvler m.m. Man skal selv medbringe tøj til at have indenunder, som eksempelvis langt undertøj.

Hvor mange kan man rejse sammen?

Der som sådan ingen grænser for hvor mange man kan rejse sammen, så længe der er ledig plads på de ønskede afgange. Værelserne er dog i udgangspunktet kun egnede for to personer, dog kan man godt bo 3 personer i en Artic Dome, såfremt mindst én er et barn.

Er der ledig plads på alle datoer?

Denne rejse er meget populær, derfor vil der løbende blive udsolgt på enkelte datoer. Vi anbefaler derfor, at man bestiller i så god tid som muligt. Da der kun findes én Artic Dome, er der meget begrænset plads i denne og derfor bliver den også typisk udsolgt først.

Kan man opleve nordlyset?

Der er ingen garanti for at opleve nordlys, da der er flere faktorer der er afgørende for dette, ikke mindst vejret. Dog er man her i Nordnorge det helt rigtige sted ift. at have den bedste chance for at opleve nordlyset. På rejsen er der inkluderet en nordlyssafari, så vores guider vil gøre deres bedste for at give dig mulighed for at opleve nordlyset.

Har du spørgsmål?

Kontakt Jesper på
42 30 07 00
Kontakt os

Kontakt os, hvis du har spørgsmål til rejsen