Arktisk sommereventyr på Svalbard

Pris fra kr. 14.9957 DageMaj - September
Rejsetyper: Arktiske rejser
Destination: Svalbard
Ekstra kategorier, hvor rejsen skal vises: Aktive rejser, Naturrejser, Vandrerejser
Galleri-mappe-navn: Svalbard-sommer-isford
Vi anbefaler (forsiden): Nej
Overview - teaser: Oplev den Arktiske sommer - hvor midnatssolen aldrig går ned i afslappende omgivelser ved Isfjord Radio på kanten af Polarhavet
Fra pris: Pris fra kr. 14.995
Dage: 7 Dage
Kilometer: Maj - September


Oplev den Arktiske sommer - hvor midnatssolen aldrig går ned. Ved et af verdens nordligste beboede områder, yderst på kanten af Polarhavet, ligger den gamle radiostation Isfjord Radio. Her for verdens ende har du mulighed for at tilbringe tre dage med ren afslapning på det moderne og hyggelige hotel, med udsigt til fjeldene, dyrelivet og isbjergene der flyder gennem Isfjorden.

På denne rejse til Svalbard skal vi opleve den unikke arktiske sommer. Selvom solen står højt på himmelen hele døgnet, så kommer termometret stadig sjældent over 10 grader. Det er en unik oplevelse at befinde sig på dette isolerede sted, i dette ugæstfrie landskab, hvor de sneklædte fjelde, isbjergene og gletsjerne stadig her midt på sommeren dominerer landskabet. 

Efter at have tilbragt et par dage i Longyearbyen - hovedstaden på Svalbard og det nordligste beboede område i verden, går turen med båd til Isfjord Radio, der ligger i det nordvestlige hjørne af Svalbard. Isfjord Radio er en tidligere radiostation, som nu fungerer som en lille, hyggelig intim lodge og ligger smukt ved kysten med en skøn udsigt over Isfjorden og de omkringliggende fjelde. 

Under opholdet på Isfjord Radio er der rig mulighed for bare at slappe af og nyde stilheden og komforten på det moderne hotel i den Arktiske vildmark. Er man til en aktiv oplevelse, er der dog også rig mulighed for at begive sig ud og udforske Arktis til fods med en guide, tage et dyp i det kolde Arktiske hav og efterfølgende nyde udsigten over Isfjorden fra den varme sauna. Om aftenen serveres en række lækre retter lavet på lokale råvarer. 

Naturen omkring Isfjord radio er helt fantastisk og under opholdet vil det være muligt at komme helt tæt på den Arktiske natur, med unikke planter der trives i det barske klima og det mangfoldige Arktiske dyreliv.

 

SÅDAN BOR DU PÅ REJSEN...

 

 

 

ISFJORD RADIO

Isfjord Radio er en tidligere radiostation, som nu fungerer som en lille, intim lodge på Svalbard. Stedet har en fascinerende historie, som er blevet en del af Svalbards kulturarv. 

Isfjord Radio blev etableret i 1933 som en del af det internationale radiokommunikationssystem, der blev brugt til at sende beskeder til skibe og ekspeditioner, der var på vej til og fra Arktis. Stationen var også en vigtig kommunikationscentral for de forskellige miner, der var spredt ud over Svalbard.

Under Anden Verdenskrig blev Isfjord Radio besat af tyskerne, og efter krigen blev det en del af Norges Telegrafverk. I 1988 blev radiostationen nedlagt, men den blev senere renoveret og ombygget til en hyggelig lodge. Stedet har bevaret den oprindelige bygningsstruktur og sin historiske karakter, men samtidig blevet moderniseret, så den gamle radiostation i dag fremstår som et moderne hotel med alle de nødvendige faciliteter og fornødenheder. Selvom stationen ikke længere er i brug, står Isfjord Radio stadig som et symbol på den vigtige rolle, som Svalbard har spillet i arktisk forskning og kommunikation.

Området omkring Isfjord Radio er en af de mest afsides og uforstyrrede regioner på Svalbard, omgivet af en imponerende natur, hvor der er mulighed for at se isbjørne, hvaler og sæler i deres naturlige habitat. Den isolerede beliggenhed er en del af charmen og er en af grundene til, at Isfjord Radio er blevet en populær destination for eventyrlystne rejsende, der ønsker at opleve Svalbards barske og uberørte natur.

 

 

Rejseprogram

Dag 1: Afrejse fra København

Afrejse fra København. Ankomst til Svalbard i løbet af eftermiddagen.

Dag 2: Longyearbyen

Byen blev oprindeligt grundlagt som en mineby i 1906 af den amerikanske mineejer, John Munroe Longyear, som byen også er opkaldt efter. I dag er kulminerne stadig en vigtig del af byens økonomi, men Longyearbyen har med tiden også udviklet sig til en livlig og multikulturel by, med kunstgallerier, museer, barer, restauranter, butikker og et lille butikscenter. 

Byen har en charmerende arkitektur, med farverige huse i traditionel norsk stil, og dens placering ved bredden af Adventfjorden byder på en flot udsigt over det arktiske landskab. 

Dag 3: Isfjord Radio

Morgenen er til fri disposition til at fortsætte med at udforske Longyearbyen. Besøg et af byens museer og nyd en frokost på en af byens cafeer inden du i løbet af eftermiddagen bliver afhentet på dit hotel og bragt til havnen hvorfra Isfjord Ekspressen afgår. Skibet tager os ud på Isfjorden med kurs mod vest og Isfjord Radio. Undervejs på sejladsen kan vi opleve det unikke Arktiske landskab om måske også være heldig at spotte lidt dyreliv til søs.

Når du tjekker ind på Isfjord Radio, tjekker du også ind i hjertet af Svalbard. Fra hotellet kan du nyde den betagende udsigt over den Arktiske tundra, og se det lokale dyreliv afslappet vandre forbi dit soveværelsesvindue. Fuglereservatet Kapp Linné grænser op til Isfjord Radio, så du kan være heldig at få øje på en snedig polarræv på jagt efter fugleæg. 

Efter ankomst til hotellet vil der være mulighed for at tage med på en gåtur på stationen, hvor der undervejs vil blive fortalt om den gamle radiostations fascinerende historie. 

Om aftenen serveres en 4-retters middag lavet på lokale råvarer.

 

Dag 4: Isfjord Radio

Efter en god nats søvn kan du nyde morgenmaden i de flotte omgivelser med panoramaudsigt over den Arktiske tundra. 

Dagen er til egen disposition. Tilbring dagen i de varme og behagelige omgivelser på hotellet ved at udforske biblioteket, nyde udsigten fra stuen eller hvad med en arktisk svømmetur efterfulgt af en tur i den varme sauna? Hotellet arrangerer desuden også dagsture, som kan bestilles direkte på hotellet. Så hvis man har lyst til at være lidt aktiv, kan man f.eks. tage med på en vandretur gennem det Arktiske landskab.

Om aftenen er det igen tid til at blive forkælet med en dejlig 4-retters menu. Hvis vejret tillader det tændes der bål om aftenen og vi samles under den brændende midnatssol. 

Dag 5: Isfjord Radio / Longyearbyen

Efter den sidste nat på Isfjord Radio vågner du op til udsigter over den Arktiske ødemark og Isfjorden. Efter morgenmad er der igen mulighed for at deltage på en af hotellets arrangerede dagsture, eller blot nyde tilværelsen på hotellet indtil vi sidst på eftermiddagen igen skal begive os tilbage mod civilisationen og Longyearbyen. Endnu en gang går turen med båd.

Tilbage i Longyearbyen vender du tilbage til dit hotel og har nu resten af aftenen til at gå ud og opleve Longyearbyens "natteliv". 

Dag 6: Longyearbyen

Dagen er til fri disposition i Longyearbyen. Bliv i byen og oplev det arktiske byliv eller benyt dagen til at tage på én af de mange endagsture udenfor byen f.eks. hval-safari.

Dag 7: Hjemrejse

Først på eftermiddagen går turen hjem til Danmark. Der findes ingen direkte fly til Danmark, så hjemrejsen kræver minimum én mellemlanding undervejs.

 


Inkluderet

Alle rejser

 • Fly København - Oslo
 • Fly Oslo - Longyearbyen
 • Fly Longyearbyen - København
 • 1 overnatning i Oslo inkl. morgenmad
 • 3 overnatninger på hotel i Longyearbyen inkl. morgenmad
 • 2 overnatninger på Isfjord Radio inkl. morgenmad og aftensmad
 • Sejltur fra Longyearbyen til Isfjord Radio retur
 • Pakkerejsegaranti 

 

Ikke inkluderet

 • Transport til og fra lufthavn i Oslo
 • Transport til og fra lufthavn på Svalbard
 • Pladsreservation på fly
 • Forsikringer
 • Evt. vaccinationer
 • Diverse entreer på ruten

 

 

 


Afgange

 

Maj til September

Pris fra   14.995 kr. 

 

 Kontakt os på info@watermantravel.dk eller 42 30 07 00 for booking

Vi samarbejder med Basecamp ExplorerBasecamp Explorer arbejder for at udvikle ansvarlig turisme med fokus på klima og bæredygtighed. Deres to destinationer - Kenya og Svalbard, ligger langt fra hinanden, men er alligevel tæt forbundet.  

Basecamp Explorer har fokus på at levere unikke autentiske oplevelser i de miljøer de opererer i. På Svalbard betyder det bl.a., at man kommer helt tæt på naturen og det Arktiske klima på hundeslæde, snescooter eller vandreture, mens man i Kenya oplever et helt uforglemmeligt kulturmøde, når man sammen med det lokale Masai-folk kommer på safari i Masai Mara. 

Gennem deres tætte lokale samarbejde med Masai-folket, byder Basecamp Explorer på en helt unik natur- og kulturoplevelse på den Kenyanske savanne. Fra begyndelsen har Basecamp Explorer samarbejdet tæt med Maasai-folket for at bevare naturen og styrke det lokale samfund. Gennem årene har de bl.a. støttet fællesskabsprogrammer, der sigter mod at forbedre kapacitet, øge bevidsthed, forbedre levevilkår og udvikling af vildt. For at yderligere understøtte disse værdier, har Basecamp Explorer sidenhen etableret Basecamp Foundation.

Gennem Basecamp Explorer Foundation arbejder Basecamp Explorer på at udvikle ansvarlige turisme, understøtter projekter som reforestation, affaldshåndtering, beskyttelse af dyreliv, styrkelse af kvinder og unge, og sikring og beskyttelse af naturen. Se vores rejser med BASECAMP EXPLORER:

Arktisk vintereventyr på Svalbard Arktisk sommereventyr på Svalbard Arktisk vandreeventyr på Svalbard  Vandreferie i KenyaSafarieventyr i Kenya

 

 

Hvorfor besøge Svalbard?


Svalbard en en af de mest spektakulære destinationer i verden. Dette arktiske paradis ligger langt mod nord - nord for polarcirklen mellem Norge og Nordpolen. Svalbard er en af de mest uberørte regioner i verden, og derfor et fantastisk sted at opleve naturens skønhed, et unikt dyreliv og se nordlyset danse henover nattehimlen. Nordlyset er en af de største naturoplevelser på Svalbard og kan opleves fra september til april, når himlen er mørk.

Svalbard er teknisk set en øgruppe der består af en række øer, hvoraf Spitsbergen er den største, det er også her man finder hovedstaden Longyearbyen. Svalbard har ca. 2600 indbyggere, hvoraf størstedelen bor i Longyearbyen. Samlet set har Svalbard et areal på cirka 61.000 kvadratkilometer, hvilket er omkring 1½ så stort som Danmark. Dog er størstedelen af Svalbard dækket af is og sne, så det beboelige område er relativt begrænset. Udover Longyearbyen findes desuden byen Barentsburg, en russiske kullmineby med ca. 500 indbyggere. I dag er øgruppen en del af Norge, men Svalbard har en spændende historie, der går tilbage til de tidlige opdagelsesrejsende og polarforskere. 

Svalbard er et af de mest ekstreme steder i verden med arktisk tundra-klima, hvor temperaturen kan variere meget afhængigt af årstiden. Om vinteren, som er fra november til marts, kan temperaturen i Longyearbyen og andre dele af Svalbard falde ned til minus 30-40 grader Celsius. Om sommeren, som er fra juni til august, kan temperaturen stige til cirka 5-10 grader Celsius, men der kan stadig være kolde dage med temperaturer ned til frysepunktet.

Fra omkring midten af november til midten af februar stiger solen aldrig over horisonten, mens der fra midten af april til slutningen af august til gengæld midnatssol, hvor solen aldrig går ned. De øvrige måneder er der normalt dag og nat.

Svalbard har et rigt og varieret landskab, der omfatter gletsjere, fjorde, bjerge og tundra, og så er Svalbard også hjemsted for en lang række dyrearter bl.a. hvaler, sæler, rensdyr og arktiske ræve. Dog er Isbjørnen nok den mest berømte dyreart på Svalbard. Der er omkring 3.000 isbjørne i området - den største bestand i verden. 

For de lokale på Svalbard er turismen en vigtig indtægtskilde, men forskning er også en stor industri med flere forskningsinstitutioner på øen der bl.a. beskæftiger sig med klimaforandringer, geologi, polarforskning, biologi. Historisk har minedrift været en stor industri på Svalbard, men i dag beskæftiger kulminedriften kun et relativt lille antal mennesker, dog er den stadig vigtig for økonomien.

Har du spørgsmål?

Kontakt Jesper på
42 30 07 00
Kontakt os

Kontakt os, hvis du har spørgsmål til rejsen