Arktisk vandreeventyr på Svalbard

Pris fra kr. 26.9959 DageKUN afrejse i august
Rejsetyper: Vandreferier
Destination: Norge
Ekstra kategorier, hvor rejsen skal vises: Aktive rejser, Naturrejser, Arktiske rejser
Galleri-mappe-navn: Svalbard-sommer
Vi anbefaler (forsiden): Nej
Overview - teaser: Oplev sommer i Arktis på denne rejse til Svalbard med vandring under midnatssolen gennem ødemarken fra Longyearbyen til den gamle Isfjord radiostation.
Fra pris: Pris fra kr. 26.995
Dage: 9 Dage
Kilometer: KUN afrejse i august

Kom med på vandreeventyr på Svalbard - hvor midnatssolen aldrig går ned, men følger os på turen gennem den Arktiske ødemark fra Longyearbyen til Isfjord Radio på kanten af Polarhavet. Svalbard er et paradis for naturelskere og eventyrere og på denne rejse er der mulighed for at komme helt tæt på livet og klimaet i Arktis - en uforglemmelig rejseoplevelse!

På denne rejse til Svalbard skal vi opleve den unikke arktiske sommer. Selvom solen står højt på himmelen hele døgnet, så kommer termometret stadig sjældent over 10 grader. Det er en unik oplevelse at befinde sig på dette isolerede sted, i dette ugæstfrie landskab, hvor de sneklædte fjelde, isbjergene og gletsjerne stadig her midt på sommeren dominerer landskabet. 

Efter at have tilbragt et par dage i Longyearbyen - hovedstaden på Svalbard og det nordligste beboede område i verden, begynder rejsen gennem det spektakulære arktiske landskab mod Isfjord Radio, der ligger i det nordvestlige hjørne af Svalbard, ca. 90 km fra Longyearbyen. Isfjord Radio er en tidligere radiostation, som nu fungerer som en lille, intim lodge og ligger smukt ved kysten med en skøn udsigt over Isfjorden og de omkringliggende fjelde. 

Vandreturen gennem den rå arktiske vildmark gennem dale og langs de små floder og vandløb, som strømmer ned fra de omkringliggende fjelde. På turen kommer vi helt tæt på den arktiske natur, med unikke planter der trives i det barske klima og det mangfoldige Arktiske dyreliv. Fra toppen af fjeldene nyder vi den fantastiske udsigt over landskabet og det isfyldte hav.

På turen til Isfjord Radio tilbringer vi to nætter i telt i det vilde landskab under midnatssolen. Under opholdet på Isfjord Radio er der mulighed for at begive sig ud og udforske Arktis til fods med en guide, tage et dyp i det kolde Arktiske hav og efterfølgende nyde udsigten over Isfjorden fra den varme sauna. Om aftenen bliver vi forkælet med en række lækre retter lavet på lokale råvarer. 

Rejsen gennemføres i sommerhalvåret men vi tilbyder også et Arktisk vintereventyr til Isfjord Radio med hundeslæde eller snescooter.

Isfjord Radio

Isfjord Radio er en tidligere radiostation, som nu fungerer som en lille, intim lodge på Svalbard. Stedet har en fascinerende historie, som er blevet en del af Svalbards kulturarv. 

Isfjord Radio blev etableret i 1933 som en del af det internationale radiokommunikationssystem, der blev brugt til at sende beskeder til skibe og ekspeditioner, der var på vej til og fra Arktis. Stationen var også en vigtig kommunikationscentral for de forskellige miner, der var spredt ud over Svalbard.

Under Anden Verdenskrig blev Isfjord Radio besat af tyskerne, og efter krigen blev det en del af Norges Telegrafverk. I 1988 blev radiostationen nedlagt, men den blev senere renoveret og ombygget til en hyggelig lodge. Stedet har bevaret den oprindelige bygningsstruktur og sin historiske karakter, men samtidig blevet moderniseret, så den gamle radiostation i dag fremstår som et moderne hotel med alle de nødvendige faciliteter og fornødenheder. Selvom stationen ikke længere er i brug, står Isfjord Radio stadig som et symbol på den vigtige rolle, som Svalbard har spillet i arktisk forskning og kommunikation.

Området omkring Isfjord Radio er en af de mest afsides og uforstyrrede regioner på Svalbard, omgivet af en imponerende natur, hvor der er mulighed for at se isbjørne, hvaler og sæler i deres naturlige habitat. Den isolerede beliggenhed er en del af charmen og er en af grundene til, at Isfjord Radio er blevet en populær destination for eventyrlystne rejsende, der ønsker at opleve Svalbards barske og uberørte natur.

Rejseprogram

Dag 1: Afrejse fra København

Flyrejsen til Svalbard og Longyearbyen kan til tider være lang og besværlig, med flere stop undervejs. Vi bestræber os altid på at arrangere de mest direkte og mindst tidskrævende flyvninger. Dette kan dog i visse tilfælde medføre, at den bedste flyvning nødvendigvis må inkludere en overnatning i Oslo på vejen. Denne overnatning - skulle det blive aktuelt, sørger vi naturligvis for at inkluder, men det vil betyde, at man kan risikere først at ankomme til Longyearbyen og morgenen på dag to.

Dag 2: Longyearbyen

Byen blev oprindeligt grundlagt som en mineby i 1906 af den amerikanske mineejer, John Munroe Longyear, som byen også er opkaldt efter. I dag er kulminerne stadig en vigtig del af byens økonomi, men Longyearbyen har med tiden også udviklet sig til en livlig og multikulturel by, med kunstgallerier, museer, barer, restauranter, butikker og et lille butikscenter. 

Byen har en charmerende arkitektur, med farverige huse i traditionel norsk stil, og dens placering ved bredden af Adventfjorden byder på en flot udsigt over det arktiske landskab. 

 

Har man natten før haft en overnatning i Oslo, vil man her på dag to ankomme til Longyearbyen først på eftermiddagen, hvorefter resten af dagen kan bruges til at udforske byen. 

Dag 3: Afgang fra Longyearbyen

Om morgenen bliver du hentet på dit hotel og kørt til Bjørndalen et kort stykke uden for Longyearbyen hvorfra vores 4-dages vandring mod Isfjorden begynder. Fra første færd oplever vi den spektakulære Arktiske natur, når vi følger rensdyrenes fodspor ind i Bjørndalen og klatrer op på vores første fjeld, Fuglefjellet, omkring 500 meter. Fra toppen af fjeldet nyder vi den smukke udsigt over Isfjorden, mens vi spiser frokost. Efter frokosten fortsætter vi vores vandretur mod vest, indtil vi når den første lejrplads.

På denne vandretur er det nødvendigt, at alle hjælper til med de praktiske opgaver. Når vi når vores lejrplads hjælpes vi derfor ad med at slå lejr og tilberede aftensmaden. Efter aftensmaden besøger vi den forladte russiske mineboplads, Grumant. Selvom midnatssolen stadig danser, er det blevet tid til at kravle i soveposerne og få et velfortjent hvil. I løbet af natten roterer vi som isbjørnevagter.

Dag 4: Vandring

Efter morgenmaden, som vi nyder til den enestående udsigt over de arktiske fjorde, pakker vi vores tasker og snører vandreskoene til endnu en eventyrlig dag til fods. I dag går vi ned til kysten ved Coles Bay, hvor vi møder endnu en anden interessant del af den russiske minehistorie på Svalbard. Her stopper vi for frokost. Efter frokost krydser vi floden Coles Valley og fortsætter vores færd, inden vi slår lejr for natten.

Dag 5: Vandring

Efter morgenmad og sammenpakning af vores lejr fortsætter vi vestpå mod den russiske mineby Barentsburg. Vi skal i dag vandre lidt længere end de foregående dage, men terrænet er mere fladt og lettere at forcere. Vi stopper undervejs for at indtage en lun ekspeditionsfrokost før vi passerer Barentsburg om eftermiddagen. Vi har gået forbi flere gamle russiske bosættelser i løbet af de sidste dage, men dette er den eneste stadig aktive by med omkring 500 beboere. Efter Barentsburg fortsætter vi lidt endnu, inden vi slår lejr for natten - vores sidste nat i vildmarken.

Dag 6: Ankomst til Isfjord

Efter morgenmaden pakker vi lejren ned og starter dagen med en kort bådtransport over fjorden til den russiske vandstation. Her snører vi vandrestøvlerne endnu en gang og begiver os ud på de sidste kilometer mod Isfjord Radio. Afhængigt af vejret kan vi vælge enten indlandsruten eller kystruten. Ved ankomsten til Isfjord Radio her midt i det Arktiske landskab på kanten af polarhavet bliver vi budt velkommen af vores værter med varme drikke. For de eventyrlystne kan man nå en hurtig svømmetur i det kolde Arktiske vand og bagefter nyde udsigten over Isfjorden fra den varme sauna, inden aftenens 4-retters måltid serveres.

Dag 7: Isfjord Radio - Longyearbyen

Vi nyder en afslappet morgen med en dejlig morgenmad og tid til at fordybe sig i det Arktisk liv omkring den gamle radiostation. Måske er der tid til endnu et dyb i ishavet og en tur i den varme sauna før frokost. Efter frokost er det blevet tid til at vende tilbage til civilisationen. Turen tilbage til Longyearbyen tilbagelægge vi til vands. Vores båd sejler sidst på eftermiddagen og vi får nu lejlighed til at opleve det fantastiske landskab vi har vandret de sidste dage fra en helt ny vinkel.

Efter ankomst til Longyearbyen bliver du bragt retur til dit hotel. 

Dag 8: Longyearbyen

Dagen er til fri disposition i Longyearbyen. Bliv i byen og oplev det arktiske byliv eller benyt dagen til at tage på én af de mange endagsture udenfor byen f.eks. hval-safari.

Dag 9: Hjemrejse

Først på eftermiddagen går turen hjem til Danmark. Der findes ingen direkte fly til Danmark, så hjemrejsen kræver minimum én mellemlanding undervejs.

 


Inkluderet

Alle rejser

 • Fly København - Oslo
 • Fly Oslo - Longyearbyen
 • Fly Longyearbyen - København
 • 1 overnatning i Oslo inkl. morgenmad
 • 3 overnatninger på hotel i Longyearbyen inkl. morgenmad
 • 1 overnatning på Isfjord Radio inkl. morgenmad
 • 3 overnatninger i telt i ødemarken inkl. morgenmad
 • Frokost på dag 3, 4, 5, 6 & 7
 • Aftensmad på dag 3, 4, 5 & 6
 • Alt campingudstyr, termokande, kop og bestik, sovepose.
 • Pakkerejsegaranti 

 

Ikke inkluderet

 • Transport til og fra lufthavn i Oslo
 • Transport til og fra lufthavn på Svalbard
 • Pladsreservation på fly
 • Forsikringer
 • Evt. vaccinationer
 • Diverse entreer på ruten

 

 

 


Afgange

 

Afrejse mellem 10-14 august

Pris fra   29.995 kr. 

 

 Kontakt os på info@watermantravel.dk eller 42 30 07 00 for booking

 

 

Vi samarbejder med Basecamp Explorer

Basecamp Explorer arbejder for at udvikle ansvarlig turisme med fokus på klima og bæredygtighed. Deres to destinationer - Kenya og Svalbard, ligger langt fra hinanden, men er alligevel tæt forbundet.  

Basecamp Explorer har fokus på at levere unikke autentiske oplevelser i de miljøer de opererer i. På Svalbard betyder det bl.a., at man kommer helt tæt på naturen og det Arktiske klima på hundeslæde, snescooter eller vandreture, mens man i Kenya oplever et helt uforglemmeligt kulturmøde, når man sammen med det lokale Masai-folk kommer på safari i Masai Mara. 

Gennem deres tætte lokale samarbejde med Masai-folket, byder Basecamp Explorer på en helt unik natur- og kulturoplevelse på den Kenyanske savanne. Fra begyndelsen har Basecamp Explorer samarbejdet tæt med Maasai-folket for at bevare naturen og styrke det lokale samfund. Gennem årene har de bl.a. støttet fællesskabsprogrammer, der sigter mod at forbedre kapacitet, øge bevidsthed, forbedre levevilkår og udvikling af vildt. For at yderligere understøtte disse værdier, har Basecamp Explorer sidenhen etableret Basecamp Foundation.

Gennem Basecamp Explorer Foundation arbejder Basecamp Explorer på at udvikle ansvarlige turisme, understøtter projekter som reforestation, affaldshåndtering, beskyttelse af dyreliv, styrkelse af kvinder og unge, og sikring og beskyttelse af naturen. Se vores rejser med BASECAMP EXPLORER:

Arktisk vintereventyr på Svalbard Arktisk sommereventyr på Svalbard Arktisk vandreeventyr på Svalbard  Vandreeventyr i KenyaSafarieventyr i Kenya

 

 

Hvorfor skal man besøge Svalbard?

Svalbard en en af de mest spektakulære destinationer i verden. Dette arktiske paradis ligger langt mod nord - nord for polarcirklen mellem Norge og Nordpolen. Svalbard er en af de mest uberørte regioner i verden, og derfor et fantastisk sted at opleve naturens skønhed, et unikt dyreliv og se nordlyset danse henover nattehimlen. Nordlyset er en af de største naturoplevelser på Svalbard og kan opleves fra september til april, når himlen er mørk.

Svalbard er teknisk set en øgruppe der består af en række øer, hvoraf Spitsbergen er den største, det er også her man finder hovedstaden Longyearbyen. Svalbard har ca. 2600 indbyggere, hvoraf størstedelen bor i Longyearbyen. Samlet set har Svalbard et areal på cirka 61.000 kvadratkilometer, hvilket er omkring 1½ så stort som Danmark. Dog er størstedelen af Svalbard dækket af is og sne, så det beboelige område er relativt begrænset. Udover Longyearbyen findes desuden byen Barentsburg, en russiske kullmineby med ca. 500 indbyggere. I dag er øgruppen en del af Norge, men Svalbard har en spændende historie, der går tilbage til de tidlige opdagelsesrejsende og polarforskere. 

Svalbard er et af de mest ekstreme steder i verden med arktisk tundra-klima, hvor temperaturen kan variere meget afhængigt af årstiden. Om vinteren, som er fra november til marts, kan temperaturen i Longyearbyen og andre dele af Svalbard falde ned til minus 30-40 grader Celsius. Om sommeren, som er fra juni til august, kan temperaturen stige til cirka 5-10 grader Celsius, men der kan stadig være kolde dage med temperaturer ned til frysepunktet.

Fra omkring midten af november til midten af februar stiger solen aldrig over horisonten, mens der fra midten af april til slutningen af august til gengæld midnatssol, hvor solen aldrig går ned. De øvrige måneder er der normalt dag og nat.

Svalbard har et rigt og varieret landskab, der omfatter gletsjere, fjorde, bjerge og tundra, og så er Svalbard også hjemsted for en lang række dyrearter bl.a. hvaler, sæler, rensdyr og arktiske ræve. Dog er Isbjørnen nok den mest berømte dyreart på Svalbard. Der er omkring 3.000 isbjørne i området - den største bestand i verden. 

For de lokale på Svalbard er turismen en vigtig indtægtskilde, men forskning er også en stor industri med flere forskningsinstitutioner på øen der bl.a. beskæftiger sig med klimaforandringer, geologi, polarforskning, biologi. Historisk har minedrift været en stor industri på Svalbard, men i dag beskæftiger kulminedriften kun et relativt lille antal mennesker, dog er den stadig vigtig for økonomien.

Har du spørgsmål?

Kontakt Jesper på 42 30 07 00
Kontakt os

Kontakt os, hvis du har spørgsmål til rejsen