5 dages hundeslæde i Karasjok

Ingen aktuelle rejser6 dageJanuar - maj3 dage med hundeslædeOplev LaplandOplev Nordlys
Rejsetyper: Arktiske rejser
Destination: Norge
Galleri-mappe-navn: engholmhunde
Vi anbefaler (forsiden): Nej
Overview - teaser: Drag på den ultimative hundeslæderejse når turen over 3 dage går gennem Karasjok og over Finnmarksvidda-højsletten
Fra pris: Ingen aktuelle rejser
Dage: 6 dage
Kilometer: Januar - maj
Sværhedsgrad: 3 dage med hundeslæde
Topografi: Oplev Lapland
Etapelængde: Oplev Nordlys

Vi udbyder i øjeblikket ikke denne rejse, men vi har en tilsvarende hundeslæderejse i samme område. Se den rejse her 


 

5 dages hundeslæde i Karasjok

Kom med på et fantastisk hundeslædeeventyr gennem det ægte Lapland omkring den samiske hovedstad Karasjok og Finnmarksvidda-højsletten. Der venter en helt unik natur-rejseoplevelse, når turen går udenfor de almindelige spor og man mærker naturens kræfter på egen krop mens man i harmoni med sine slædehunde bevæger sig gennem den rå og vilde ødemark.

På denne hundeslæderejse i Karasjok i det nordlige Norge venter der rig mulighed for at prøve kræfter med hundeslædekørsel når vi over tre dage begiver os gennem det nordnorske vinterlandskab. På rejsen får hver deltager ansvaret for sin egen slæde og hold af slædehunde. Dagene tilbringes med at navigere hundeslæden gennem ødemarken. Undervejs stopper vi og nyder stilheden og de store vidder omkring bålet, mens vi indtager vores frokost og en kop varm te. Der overnattes enten i bjerglodgen på selve Finnmarksvidda eller i den hyggelige Engholm Husky Wilderness Camp, afhængigt af vejr og sæson.

Landskabet i Karasjok, der ofte kaldes for "den samiske hovedstad", er præget af store naturområder, skove, søer og floder. Det er også her man finder den store højslette Finnmarksvidda, hvor de store vidder er præget af arktisk tundra og subarktisk vegetation.

 

 

  

5 dages hundeslæde i Karasjok
 

En hundeslæderejse hvor alle kan være med

Når man tager på hundeslæderejse venter der en række spændende oplevelser ikke mindst dét at styre en hundeslæde gennem snelandskabet og mærke den tætte forbindelse til hundene, slæden og sneen. Det kræver ingen forudgående kendskab eller erfaring med hundeslædekørsel for at tage på en rejse med hundeslæde, vores guider sørger altid for grundig oplæring og vejledning under hele rejsen.

Læs artikel

SÅDAN BOR DU PÅ REJSEN...

 

  

ENGHOLM HUSKY LODGE

På denne rejse overnattes på Engholm Husky Lodge der ligger midt i den øde vildmark i den nordligste Norge tæt på den samisk hovedstad Karasjok. På lodgen bor 50 Husky toptrænede slædehunde som bruges både til konkurrencer og ekspeditioner med lodgens gæster.

Sven Engholm har selv etableret og bygget lodgen helt fra bunden. Ambitionen har været at bygge det hele selv, helt fra hytterne og ned til alle små detaljer. Så det er alt fra døre, lamper, bestik, senge, møbler, der er designet og fremstillet af Sven selv. Når man går på opdagelse i campen, kan man ikke andet end blive dybt imponeret af Sven´s håndværk og evner.

Det er imponerende at gå rundt i campen og se hvordan alle bygninger er integreret i landskabet, og man derved dårligt bemærker at man er i et bebygget område.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rejseprogram

Dag 1: Ankomst til Alta

Afrejse fra Danmark med fly mod Alta i Nordnorge. Efter ankomst til Alta er der overnatning på hotel i byen. 

Dag 2: Til Engholm Husky lodge

Eftermorgenmad går turen mod syd til Finnmark og vores husky camp ved Engholm Husky lodge. Her indlogeres man inden der kl 18 er velkomstmiddag, hvor der er mulighed for at stifte bekendtskab med de andre medrejsende. Efter middagen vil din guiderne gennemgå hvordan de næste par dage på hundeslæde vil forløbe samt give en række praktiske oplysninger.

Dag 3: Ud i ødemarken med hundeslæde

Efter morgenmaden begynder forberedelserne til vores tre dage på hundeslæde. Der vil blive udleveret udstyr som snebukser og støvler, hvorefter vi omkring de livlige huskier. Inden vi begiver os ud i ødemarken bruger vi tid på at lære at passe og pleje slædehundene samt de grundlæggende teknikker for hundeslædekørsel. Efter en grundig instruktion og når alle er klar, begynder vi turen ud i Finnmarks fantastiske vinterlandskab omkring den samiske "hovedstad" Karasjok. 

Dag 3 - 5: Kørsel med hundeslæde

De næste dage venter der store oplevelser i den vilde natur. Hundeslædeturen går gennem varierede landskaber når vi krydser gennem skove, forbi spejlblanke søer og de åbne vidder. Undervejs stopper vi og spiser frokost omkring bålet og nyder stilheden og de imponerende udsigter. Vores guider er sande naturentusiaster og vil i løbet af turen sørge for at dele ud om deres viden og beundring for områdets kultur, natur og dyreliv. 

Nætterne tilbringes i et hyggeligt og varmt basecamp-telt midt i vildmarken. Selvom vi sover i telt, er forholdene gode i det varme telt. Som alternativ - afhængigt af vejrforhold årstid, vil overnatning finde sted i bjerghytte i Finnmarksvidda.

Efter to overnatninger i vildmarken går turen den femte dag tilbage til lodgen. Her venter en dejlig velkomet og en velsmagende middag. Få varmen i den brændefyrede sauna eller prøv det udendørs spabad under det funklende nordlys.

Dag 6: Hjemrejse

Efter morgenmaden går turen tilbage op til Alta, hvorfra flyet afgår mod Danmark. 

 


Inkluderet

 • Fly København - Alta
 • 1 overnatning på hotel i Alta i delt dobbeltværelse
 • 2 overnatninger i Engholm Husky Lodge. i delt dobbelt
 • 2 overnatninger i hytte i 3-4 mands rum
 • Fuld forplejning fra aftensmad dag 2 til morgenmad dag 6.
 • 3 dage med hundeslædekørsel
 • Alt udstyr krævet til hundeslædekørsel inkl. overtøj
 • Grundig instruktion i hundeslædekørsel
 • Pakkerejsegaranti 

 

Ikke inkluderet

 • Transport mellem lufthavn og hotel i Alta
 • Transport til Engholm i Karasjok
 • Billeje fra 2.000 kr. per bil
 • Evt. fly til Lakselv (tillæg ca. 1.000 kr.)
 • Evt. ekstra overnatning i Alta/Lakselv
 • Pladsreservation på fly
 • Eneværelse, ikke mulig i hytter, forespørg pris
 • Forsikringer

 

 

 


AfgangeVi udbyder i øjeblikket ikke denne tur, men vi har en tilsvarende hundeslæderejse i samme område. Se den rejse her 

Har du spørgsmål?

Kontakt David på 61 61 33 43

Ofte stillede spørgsmål

Herunder finder du svar på det mest efterspurgte spørgsmål omkring rejsen.

Hvad er hundeslædekørsel?

Hundeslædekørsel er en aktivitet, hvor man styrer en slæde trukket af et hold slædehunde. Det er en populær vintersport og turistaktivitet i snedækkede og iskolde områder, der giver mulighed for at opleve den unikke forbindelse mellem menneske, dyr og natur.

Er det svært at køre en hundeslæde?

Kørsel med hundeslæde er noget alle kan lære, dog kræver det en vis fysisk styrke, balance og koordination for at styre slæden. På alle vores rejser med hundeslæde vil vores guider sørge for at give udførlig instruktion i kørsel med hundeslæde.

Læs mere i vores artikel: Hvordan styrer man en hundeslæde?

Hvilke racer af hunde bruges som slædehunde?

Nogle af de mest almindelige racer, der anvendes som slædehunde, inkluderer Siberian Husky, Alaskan Malamute, Grønlandshund, Samojed og Canadian Eskimo Dog. Disse racer er udvalgt på grund af deres styrke, udholdenhed og tilpasningsevne til kolde forhold.

Kan man køre hundeslæde uden tidligere erfaring?

Ja! På alle vores hundeslæderejser vil der være grundig gennemgang og instruktion af vores guider inden turen starter. På kortere ture vil det primært være guider der står for at styre hundeslæden, men på længere rejser over flere dage vil man selv komme til at styre slæden.

Er hundeslædekørsel fysisk udfordrende?

Det kan være fysisk udfordrende, især når det kommer til at kontrollere slæden og arbejde med hundene. Skal man på en længere hundeslæderejse over flere dage anbefales det, at man er i nogenlunde fysisk form. På kortere rejser hvor hundeslæde kun indgår som en mindre del af programmet, vil de fleste kunne få en givende oplevelse med hundeslædekørsel.

Er du i tvivl, så kontakt os forud for bestilling for en snak omkring hundeslædekørsel.

Hvilken påklædning skal man have på i Arktis??

Når man rejser i Arktis er påklædning naturligvis en vigtig del af rejsen. Vinteren i Arktis er kold og til tider blæsende, dog vil det ved meget lave minusgrader typisk være mindre blæsende. Som man også kender det fra vinteren herhjemme, så er vind en stor faktor ift. hvor koldt det føles. Uanset vind og vejr, så er det dog meget vigtigt, at man på en rejse til Arktis om vinteren sørger for at medbringe varmt tøj til hele turen. Skiundertøj, sweater og en varm vinterjakke er en essentiel del af påklædningen.

På alle rejser, hvor der er inkluderet aktiviteter såsom hundeslæde-, rensdyr- og/eller snescootertur vil vi sørge for at forsyne deltagere med det nødvendige overtøj - jakke, snebukser, støvler m.m. Man skal dog altid selv medbringe tøj til at have indenunder, som eksempelvis langt undertøj.

Mere information om tøj og påklædning vil fremgå af det informationsbrev, der fremsendes forud for rejsen.

Er der garanti for at opleve nordlyset?

Der er ingen garanti for at opleve nordlys, da der er flere faktorer der er afgørende, ikke mindst vejret. Dog er man her i Nordnorge det helt rigtige sted ift. at have den bedste chance for at opleve nordlyset.

Er der guider på rejsen?

Ja. I forbindelse med alle aktiviteter på rejsen er der erfarne guider. Alle guider er lokale og derfor ikke direkte tilknyttet Waterman Travel. Guiderne taler enten norsk eller engelsk og det er derfor en forudsætning for deltagelse, at man forstår og taler ét af disse sprog. Forud for alle aktiviteter vil guiderne sørge for grundig instruktion i udstyr og sikkerhed. Undervejs på alle aktiviteter sørger guiderne for at dele ud af deres viden og fortælle om de ting vi ser og oplever.

Tilmeld vores nyhedsbrev

 

WATERMAN TRAVELS WEBSHOP


Som forberedelse til rejsen kan man via Waterman Travels webshop købe tøjprodukter,
der passer til vores aktive rejser - fra t-shirts til hættetrøjer og regnjakker.
Alle produkter er med Waterman Travels logo og med mulighed for at tilføje egen tekst. 

Classic Hoody Full Zip
Classic Hoody Full Zip
Varm sweatjakke med hætte.

Pris: 500 kr.

Gå til webshop 

Webster Regnjakke
Webster Regnjakke
En både sporty, stilfuld og vandtæt unisex jakke.

Pris: 550 kr.

Gå til webshop 

Premium Tee - Grå
Premium Tee - Grå
Moderne T-shirt med rund hals. Findes i flere farver.

Pris: 125 kr.

Gå til webshop 

X
Kontakt os

Kontakt os, hvis du har spørgsmål til rejsen