Vi anbefaler (forsiden): Nej

Kundeoplevelser

 

Kundeoplevelser

Eventyr i Fransk Guyana

I starten af september var jeg sammen med 4 fiskekammerater, en tur i Fransk Guyana, hvor vi skulle prøve fiskeriet i havet. Det var lidt af en ”pionertur”, idet vi på forhånd ikke vidste det store om fiskeriet i området, og den tilgængelige information var på fransk, hvilket ikke lige var vores speciale.
Vi havde dog set billeder af nogle store fisk, så det var bare noget som måtte prøves. Jesper havde fået kontakt til en franskmand som sejlede med lystfiskere derovre, og havde gennem ham booket 6 fiskedage, så udgangspunktet var godt.

Det skulle dog vise sig at blive en tur med lidt udfordringer, og allerede på turen derover gik det galt med flyene, så på grund af diverse aflysninger, endte det med at vi kun var 3 mand som nåede derover den planlagte dag, mens de 2 sidste først ankom et døgn senere.
Romain, som var vores skipper, stod som aftalt og ventede i lufthavnen i Cayenne, men han måtte vente lidt længere end nødvendigt, idet vores stænger ikke var med flyet, de lå stadig i Paris og ville ankomme 3 dage senere! Vi fik dog endelig den øvrige bagage om bord på Romain´s bil og blev kørt til hotellet som skulle være vores base de næste 8 dage.

Næste morgen blev vi hentet på hotellet kl. 06 og kørte ud til båden som lå i en lille ”erhversfiskerhavn” i en flodmunding ud mod Atlanterhavet, et meget specielt sted, hvor vi gennem dagene oplevede mange pudsige ting. Med tanke på vores manglende stænger, havde Romain medbragt nogle ekstra stænger, så alt var godt på det punkt. Vejret var ikke alt for godt, så det blev en våd sejltur ud mod dagens fiskeplads, som lå ca. 1 times sejltid fra havnen.
Fiskepladsen, som vi faktisk fiskede på alle dagene, var en stor grund på måske 500 x1000 meter, hvor der kun var godt 2 meter på toppen. Det var ikke fordi der var de store dybder rundt om, tror at det dybeste jeg så på ekkoloddet i løbet af hele ugen var 22 meter! Et meget specielt område, som er påvirket af de store floder fra regnskoven som munder ud her.

Vi startede med at trolle rundt med woblere, og der var fint med fisk i området. Vi fangede en hel del jacks, men også kingfish og nogle fine spanish mackerel blandede sig ind i mellem. Efter noget tid begyndte vi at kastefisk fra drivende båd, hvilket også gav fint med fisk. Romain var dog noget frustreret over, at vandet på grund af vinden var noget uklart, der var vel en sigt på en meter, hvilket ikke er meget i tropisk havvand.
Der var tarpon i området, så jeg fiskede med en 100 grams bucktail jig, og jeg lykkedes faktisk også med at kroge en stor tarpon, der dog valgte at smide jiggen igen, efter et par flotte hop på distancen, hvilket er helt normalt med denne art, hvor langt de fleste mistes fordi de er svære at kroge i den benhårde mund.

I løbet af et par timer var det blevet tid til at fiske efter de store groupere og cubera snappere på bunden.
Dette foregår fra opankret båd, og her var Romain meget nøjagtig med opankringen, så båden lå placeret på stenbund lige hvor foden af skrænten rammer den jævne bund.
Fiskeriet foregår med store cirkelkroge, som fisker lige over bunden. Agnen er store stykker fisk, eller ligefrem hovedet af en stor fisk på 5-6 kilo, så det er en grov agn.

Det var ikke lige et fiskeri vi havde prøvet før, så vi fik en grundig instruktion i hvordan vi skulle give reagere når fisken huggede, dette foregik dog på et hurtigt fransk og med medfølgende store armbevægelser.
Det var ikke meget som vi forstod af dette, så vi måtte bare gøre det så godt vi kunne.
Efter lidt ventetid var der aktivitet på den ene stang, og jeg tog stangen og strammede op som jeg mente man skulle gøre med en cirkelkrog. Ifølge Romain gjorde jeg det åbenbart helt forkert, idet jeg fik en større verbal overhaling på fransk, fulgt op med armbevægelser som ikke kunne misforstås!
Vi fik et par hug mere, men resultatet var det samme og den efterfølgende salut på fransk, ændrede sig heller ikke. Det endte med at Romain selv tog stangen for at vise hvordan det skulle gøres, han kunne heller ikke kroge fisken, men han gav straks stangen videre og gav så os en skideballe for at miste fisken, som han jo aldrig havde kroget. Nu var vi efterhånden ved at ved at være lidt trætte af hans brokkerier og vores normalt gode danske tålmodighed blev sat på prøve. Vi bevarede dog roen, men dagens fiskeri på bunden gav desværre ingen fisk i båden.

Vel hjemme på hotellet mødtes vi med Jesper og Nick som endelig var kommet frem. De ventede spændt på beretningen fra dagens fiskeri, som selvfølgelig blev fortalt med entusiasme, men også med meninger om den lidt ”sære” franskmand som vi havde sejlet med.

Næste morgen skulle vi være klar kl. 05.30, hvor vi igen blev hentet ved hotellet. Jeg var igen ombord på Romains båd sammen med Jesper og Rasmus, så vi var noget spændte på dagens forløb med skipperen.
Vejret var igen lidt skidt med vind, og vandet var stadig uklart, men trolling- og kastefiskeriet gav alligevel fint med fisk, igen var det primært jacks med kingfish og makreller i mellem. Romain havde ikke været så opfarende gennem dagen, men nu var det blevet tid til bundfiskeriet, så nu måtte vi se hvad der ville ske.

Stængerne blev sat og vi ventede spændt. Vi skulle ikke vente alt for længe inden den første fisk var interesseret i agnen nede ved bunden. Rasmus tog stangen og ventede indtil den huggede igen, og strammede så op. Fisken blev ikke kroget, og så startede balladen igen. Det gentog sig et par gange, men så gad vi ikke høre på ham længere, så nu røg der eder på dansk tilbage i hovedet på Romain. Det fik ham til at falde lidt ned, og måske tænke lidt over tingene. Fiskeriet gik faktisk fint, Rasmus fangede en rigtig stor nurse haj på godt 2,5 meter, og jeg fik en flot grouper, samt mistede en fisk som jeg ikke kunne holde, det var højst sandsynligt en stor haj.
Da vi kom i havn fik Jesper en snak med Romain via oversættelse på mobilen, han blev ked at vi havde opfattet det som dårligt mod os, det var mere en frustration over at forholdene ikke var gode og at vi ikke fangede så mange fisk som de plejede at gøre. Nu skal dette ikke fylde mere i denne beretning, så resten af dagene gik godt og Romain var faktisk en god fyr, blot med et lidt iltert fransk temperament, men det kan jo også bruges positivt, blot man ved hvad han mener.

De næste dage fulgte både vejret og fiskeriet det samme mønster, en irriterende vind som gav nogle besværlige forhold på vandet. På denne årstid burde der ellers ikke være vind på disse breddegrader, men ligesom så mange andre steder i verden, så opfører vejret sig ikke som det plejer. Der er desværre ved at udvise sig et foruroligende mønster i den vejrforandring over hele kloden.
Fiskeriet var dog stadig fint, det syntes vi i hvert tilfælde. Vi fangede de sædvanlige arter + plus nogle store nurse haj på bunden. De store grouper og cubera var svære, men vi krogede nogle tarpon under fiskeriet med kunstagn, men de blev desværre alle mistet.

Efter 4 dage på havet havde vi en fridag på land. Her var vi en tur inde i Cayenne, som er hovedstaden i Fransk Guyana. Det er ikke en kæmpe by, men vi fik da snuset til det pulserende byliv og var oppe og se et fort fra kolonitiden, og fik en god frokost på byens fine restaurant. Her skulle den lokale øl også smages, og da den blev serveret blev der kigget noget, idet den var helt rød og smagen var henad noget jordbæragtigt. Det blev kun til en enkelt, men så var den smagt!
Eftermiddagen blev tilbragt ved hotellets pool, men med noget mere normalt øl på kanten, så det blev til en rigtig slappe af dag, hvilket også var rart efter 4 dage på havet.

Næste morgen var vi helt klar til de sidste 2 dages fiskeri, og vi stod klar da vi igen blev hentet tidligt om morgenen. Vejret havde ændret sig til det bedre, så sejladsen var helt behagelig og det var ligesom at vandet havde fået en anden farve. Vel fremme på vores sædvanlige fiskeplads, kunne vi se at vandet var blevet klart, vi kunne nu se bunden 7-8 meter nede, det var noget helt nyt.
Fiskene syntes bestemt også om de bedre forhold, vi fangede mange fisk på trolling og kast om formiddagen, og her fik jeg en voldsom fisk på. Det viste sig at være en tarpon, og endda en rigtig stor en. Den bød på en voldsom fight, hvor jeg tror jeg var båden rundt tre gange, inden vi kunne få et tag i den.
Vi fik taget nogle billeder ved bådsiden, inden den igen fik lov til at svømme videre. Det var en stor fisk som blev anslået til +80 kilo. En fantastisk flot fisk.

Da tidevandet passede til bundfiskeriet, blev båden ankret op og vi begyndte at medefiske. Her startede Rasmus med at tage endnu en flot nurse haj og en flot cubera. Næste hug tog jeg mig af og det var en tung og vild fisk, som bare skulle holdes væk fra bundens sten. Det holdt hårdt, men endelig fik jeg den væk fra bunden og efter en hård fight, kom en voldsom stor cubera til syne i overfladen. Vi fik den rundt om motoren og om til lugen i agten, hvor vi kunne trække fisken ind.
Nu lå den sikkert på dækket og hvilken fisk det var. Vi fik taget nogle hurtige billeder og så kom fisken retur i vandet, hvor den hurtigt svømmede tilbage mod sikkerheden på bunden.
Hvilken dag det havde været, jeg havde fået 2 drømme fisk med få timers mellemrum, dette måtte være en af de bedste fiskedage i mit liv.

Sidste fiskedag var der vind igen, men vandet var stadig klart og fiskeriet godt. Denne dag startede ud med lyn og torden, idet Rasmus inden for det første minut krogede en tarpon, som han efter en fin fight fik ind til bådsiden. Dette var også en rigtig fin fisk på 50-60 kilo, en rigtig trofæfisk.
Under bundfiskeriet fik Jesper en rigtig stor grouper, en vildt imponerende fisk.
Vi oplevede også et vanvittigt fiskeri efter jacks, og på et tidspunkt var der fisk i hvert eneste kast og ofte var der 10-15 fisk efter agnen. Jeg fiskede med overflade agn, og det var vildt fedt når en flok vanvittige jacks kæmpede om agnen, indtil en af dem tog agnen i et kæmpe plask. Det var fisk på op til 7-8 kilo som fighter helt fantastisk, så det var nogle rigtige sjove timer.

Alt har en ende og det havde denne tur så også. Der er ingen tvivl om at stedet har et stort potentiale, med både mange og store fisk. Det franske serviceniveau er måske ikke helt på højde med det man oplever mange andre steder, men det gik nu helt godt alligevel. Tror ikke det er sidste gang jeg er derovre.
Alt i alt en supertur trods lidt udfordringer, men det løste sig på bedste vis.


 

 

 

Fiskerejse Florida

Så har vi fisket de 4 første dage af 6 i Florida. Det kan beskrives ganske kort: FANTASTISK. Vi har landet omkring 35 forskellige arter, store som små. Størrelsen og den estimerede vægt på fiskene er ikke det vigtigste, men totaloplevelsen af frugten af aktivt fiskeri, super skipper og mate, skønne omgivelser, og sidst men ikke mindst fremragende selskab. I morgen er det hviledag, og så er der stadig to fiskedage tilbage. Skønt.

Fiskerejse Florida

Så fik de sidste af vores 6 fiskedage ben at gå på, og de gik som de foregående,, super. Vi kom totalt op på 34 arter.
Sidstedagen bød på nogle grumme bæster, der iblandt en bullshark på 75 kilo, og et par goliath groupers på 120 og 125 kilo. Alle vægte estimeret. Tak til Watermann Travel, Skipper Eric White og Max Torres for at gøre denne tur fremragende.

En magisk familieferie

Waterman Travel sørgede for at vores familie fik en helt fantastisk 4 ugers rundrejse i Costa Rica.

Stederne vi boede, havde dyrelivet lige uden for døren med alt fra dovendyr, brøleaber, næsebjørne til kolibrier og araer. Stemningen var alle vegne helt afslappet og alle vi mødte utroligt imødekomne. De fleste steder boede vi helt tæt på stranden og kunne nyde de smukke solnedgange over Stillehavet. 

Vi prøvede også at fiske og det var en helt suverænt oplevelse. Drømmene om de store fisk med lange næb, besynderlige hovedformer, vanvittig hurtighed og styrke blev indfriet til fulde og kombineret med oplevelser som kæmpe flokke af delfiner, havskildpadder og springende rokker. Vi fiskede både i Nosara og Drake Bay. Begge steder var der en super professionel organisation så alt spillede perfekt og samtidig en virkelig god stemning blandt alt personale som gjorde hvad de kunne for at få alle ønsker og drømme til at gå i opfyldelse. 

Alt i alt sørgede Waterman travel for at vi fik en helt fantastisk ferie for hele familien hvor der blev oplevet, nydt, fanget fisk og ikke mindst slappet fuldstændig af fordi vi vidste at der var styr på alle aftaler og planer. 

 Vi kan på alle måder anbefale en tur til Costa Rica med Waterman Travel - eneste problem er at jeg har en fornemmelse af at det er stærkt vanedannende. 

Lars Thorsen og familie, Rønde

Cykelferie på Istidsruten

"Det var en meget veltilrettelagt tur grundig information."
"hyggeligt aften arrangement på Brorfelde og spisning"
"God service minded guide"
"Idyllisk, Varierende landskab, Hyggelig, Velegnet til alle, Mange oplevelser, Varierende natur"

Har du spørgsmål?

Kontakt Jesper på
42 30 07 00
Kontakt os

Kontakt os, hvis du har spørgsmål til rejsen