Svalbard på Hundeslæde

Pris kr. 19.995,-7 dageIngen erfaring nødvendig
Rejsetyper: Fiskerejser
Destination: Svalbard
Ekstra kategorier, hvor rejsen skal vises: Aktive rejser, Naturrejser
Galleri-mappe-navn: hundeslaedesvalbard
Vi anbefaler (forsiden): Nej
Overview - teaser: Oplev Svalbards ægte vildmark med overnatning i fangstmandshytte. Unik mulighed for at snuse til ekspeditionsfølelsen
Fra pris: Pris kr. 19.995,-
Dage: 7 dage
Kilometer: Ingen erfaring nødvendig

Svalbard på HundeslædeFå en oplevelse for livet på denne unikke hundeslædeekspedition gennem Svalbards imponerende ødemark. Kom med helt ud for verdens ende, midt i ingenting, hvor dagene tilbringes på hundeslæde og natten tilbringes i de ensomme gamle fangstmandshytte, hvor vi varmer os foran brændeovnen med udsigt nordlyset der danser over det storslåede snelandskab.

Oplev Svalbard på en helt enestående måde, når vi på hundeslæde forlader Longyearbyen og drager ud i ødemarken, hvor vi skal opleve den arktiske natur på tætteste hold. Vi rejser med hundeslæde og skal sammen med guiderne manøvrere os gennem vildmarken. Der vil forud for afgang være grundig instruktion i hundeslædekørsel, så alle undervejs kan få mulighed for selv at køre med slæden og styre hundene. 

Vores hundeslæderejse går gennem Helvetiadalen og Kreklingpasset til Juva-hytten i Brentskaret. Herfra vil vi over de næste par dage udforske det omkringliggende landskab med bl.a. Eskerdalen, Trehøgdalen og Sassendalen, med et stop ved det imponerende frosne vandfald, Eskerfossen. 

 

 

 

 

En rejse med hundeslæde er for alle

Når man tager på hundeslæderejse venter der en række spændende oplevelser ikke mindst dét at styre en hundeslæde gennem snelandskabet og mærke den tætte forbindelse til hundene, slæden og sneen. Det kræver ingen forudgående kendskab eller erfaring med hundeslædekørsel for at tage på en rejse med hundeslæde, vores guider sørger altid for grundig oplæring og vejledning under hele rejsen.

Læs artiklen "Hvordan styrer man en hundeslæde?"

 

PÅ REJSEN KAN DU OPLEVE...

  



OVERNATNING I AUTENTISKE HYTTER MED FULD FORPLEJNING

Da vi bor i mindre hytter er det vigtigt at man er indstillet på at man er relativt tæt med andre mennesker, vi er i vildmarken og derfor er her ikke meget luksus. Specielt overnatningen i  Foxdalshytten er intim. Alle giver en hånd med, selvom guiderne selvfølgelig tager teten. Vi leverer sovepose og underlag

Al mad og drikke er med på hundeslædeturen, det er lokalt producerede produkter og vi hjælper alle til med det praktiske. Når man er på egen hånd i Longyearbyen er forplejning på egen regning, og der er flere forskellige spisesteder i byen.

    

 

 

SLÆDEHUNDE, DYRELIV & ISBJØRNE 

Slædehundene vi lærer at kende på rejsen er en blanding mellem grønlandshunden og husky.

Kongen af Svalbard er noget som alle gerne vil se, det er dog relativt sjældent vi er så heldige. Dog sker det ind imellem at man får et glimt af en Isbjørn. Vores guider er altid bevæbnede og har stor erfaring i at håndtere isbjørne som kommer for tæt på. Våbnene bruges primært til at skræmme dyrene.

 

 

 

HUNDESLÆDE

Ingen hundekørererfaring er nødvendig før denne tur og guiden giver en grundig instruktion i hundekøring før turstart. Guiden kører først med en eller to gæster, og 10 – 12 hunde. Resten af deltagerne kører to og to sammen med et hundespand med seks hunde. Før start er der mange glade og forventningsfulde hundebjæf, men så snart vi er i gang, sænker stilheden sig og Svalbards natur kan nydes og opleves i fulde drag.


BEKLÆDNING
Vi har dragt, støvler, handsker, hue og halsedisse til alle, samt Alpinbriller hvis nødvendigt. Du må selv sørge for varme inderlag i uld, strik og fleece og ekstra sokker. Vi anbefaler også at du medbringer håndvarmere i den koldeste tid. 

Læs artiklen "At rejse med hundeslæde - En unik rejseoplevelse i Arktis"

 

  


ISGROTTEN

Isgrotten dannes om sommeren af smeltevand som render gennem bræen, men i løbet af vinteren dannes fantastiske kanaler og kunstneriske iskrystaller i den stille og kolde luft i bræens indre. Vi besøger grotten undervejs på vores hundeslædetur og der kræves ikke at man medbringer specielt udstyr, guiderne udlevere en hjelm.

 

 

 

Rejseprogram

Dag 1. Afrejse fra Danmark

Afrejse fra Danmark

Dag 2: Ankomst til Longyearbyen

Dagen bruges på afslapning eller oplevelser i byen. Alt efter ankomsttid kan man opleve museet eller en tur til en af gruberne (minerne) som findes tæt på byen.

Dag 3: På hundeslæde

Du bliver hentet af guiden på dit hotel kl 9.00 og kørt til Green Dogs kennel. Her venter hundene utålmodigt, klar til at tage på tur! Du får udleveret tøj til turen og guiden giver en grundig introduktion i hundekørsel, inden slædeturen starter.

Guiden kører først med en eller to gæster, og 10 – 12 hunde. Resten af deltagerne kører to og to sammen med et hundespand med seks hunde. Før start er der mange glade og forventningsfulde hundebjæf, men så snart vi er i gang, sænker stilheden sig og Svalbards natur kan nydes og opleves i fulde drag .

Efter ca. 2 timer når vi frem til isgrotten. Før vi med hjelm og pandelampe bevæger os ned i bræens fantastiske indre, spiser vi frokost i et telt på bræen. Imens får hundene et hvil og lidt at spise, så de er klar til næste etape. Isgrotten dannes om sommeren af smeltevand som render gennem bræen, men i løbet af vinteren dannes fantastiske kanaler og kunstneriske iskrystaller i den stille og kolde luft i bræens indre.

Efter besøget i gletsjerens indre, kører vi stærkt ned af morænen og gennem Bolterdalen. Vi fortsætter til Foxdalen hvor vores hyggelige lille hytte venter. Med ild i ovnen, bliver det hurtigt varmt, og i mellemtiden vil vi spænde hundene fra og fodre. Medmindre nordlys vinker os ud af den varme hytte for at fotografere, vil vi hygge os indendøre med god mad, historier og hyttevarme, indtil det er tid til at krybe i soveposerne.

Vi sørger for soveposer, liggeunderlag og mad.

Dag 4: På hundeslæde

Næste morgen spænder vi hundene for og fortsætter mod Janson Haugen og Advent Dalen. Den brede, smukke Adventdalen snævrer snart ind og vi oplever fjeldene fra endnu nærmere hold, mens vi følger elvlejet som snor sig ind i landet. Vi fortsætter ind i Esker dalen og måske Sassendalen i et spændende og varieret terræn. Måske spiser vi frokost ved det frosne vandfald, tæt på mundingen af ​​Sassendalen.

Efter en god dagsetape bag slæden, ankommer vi til Spitsbergen Lodge. Lodgen er en stor hytte med elektricitet , soveværelser med køjesenge, stue og køkken. I februar og marts, når lyset er magisk, og hvor dagtimerne er begrænsede, er det vidunderligt at nyde aftenen i komfortable omgivelser, efter en dag på slæden. Alle hjælper med at fraspænde og fodre hundene, før vi selv spiser middag og hygger os i den varme lodge.

Dag 5: På hundeslæde

Den sidste dag kører vi mod vest, og hvis tiden og vejret er til det, når vi et stykke op i Helvetiadalen, før vi igen kører mod Bolterdalen. Hundene er glade for at være på tur, og vi bliver mere fortrolige med hver enkelt af dem og deres personlighed. Sidste etape til Green Dog kennelen er afslutningen på vores tre dages slæderejse med hundespand. Turen afsluttes med et besøg hos vores hvalpe og kaffe,kage og cognac i vores hyggelige tømmerhytte.

Vi er tilbage på hotellet mellem 15 og 18.

 

Dag 6: Fridag

Dagen er til fri afbenyttelse og kan bruges på ture eller afslapning.

Dag 7: Hjemrejse

Hjemrejse til Danmark

 


Inkluderet

  • Flyrejse København til Longyearbyen retur
  • Bagage på flyet
  • Alle hotelovernatninger i Longyearbyen inkl. morgenmad
  • Alle overnatninger på hundeslædetur inkl. fuldpension
  • Udstyr til hundeslædeturen som nævnt i programmet
  • Guider på hundeslædeturen
  • Pakkerejsegaranti 


Ikke inkluderet

  • Frokost og aftensmad i Longyearbyen
  • Eventuelle aktiviteter som ikke er en del af programmet
  • Personligt udstyr
  • Enkeltværelse i Longyearbyen (pris 2.000 kr.)
  • Personlige forsikringer

 


Afgange

 

2024:

Der er to ugentlige afgange fra 15/1 til 13/5

 

Priser fra 19.995 kr.



Bestilling

For bestilling kontakt Waterman Travel på 42 300 700 eller info@watermantravel.dk

  

 

 

 

 

 

Overnatning i hytter

På hundeslædeturen overnatter vi i hytter i vildmarken. 
Foxdalshytten er en meget lille og primitiv fangstmandshytte, hvor alle sover i det samme rum. Der er udendørs das og man smelter sne til drikkevand. Det er en meget rustik oplevelse og faktisk er det ofte atmosfæren i foxdalshytten, som giver folk den største oplevelse.
Spitsbergen Lodge er en stor hytte med elektricitet, soveværelser med køjesenge, stue og køkken.

Hvorfor besøge Svalbard?


Svalbard en en af de mest spektakulære destinationer i verden. Dette arktiske paradis ligger langt mod nord - nord for polarcirklen mellem Norge og Nordpolen. Svalbard er en af de mest uberørte regioner i verden, og derfor et fantastisk sted at opleve naturens skønhed, et unikt dyreliv og se nordlyset danse henover nattehimlen. Nordlyset er en af de største naturoplevelser på Svalbard og kan opleves fra september til april, når himlen er mørk.

Svalbard er teknisk set en øgruppe der består af en række øer, hvoraf Spitsbergen er den største, det er også her man finder hovedstaden Longyearbyen. Svalbard har ca. 2600 indbyggere, hvoraf størstedelen bor i Longyearbyen. Samlet set har Svalbard et areal på cirka 61.000 kvadratkilometer, hvilket er omkring 1½ så stort som Danmark. Dog er størstedelen af Svalbard dækket af is og sne, så det beboelige område er relativt begrænset. Udover Longyearbyen findes desuden byen Barentsburg, en russiske kullmineby med ca. 500 indbyggere. I dag er øgruppen en del af Norge, men Svalbard har en spændende historie, der går tilbage til de tidlige opdagelsesrejsende og polarforskere. 

Svalbard er et af de mest ekstreme steder i verden med arktisk tundra-klima, hvor temperaturen kan variere meget afhængigt af årstiden. Om vinteren, som er fra november til marts, kan temperaturen i Longyearbyen og andre dele af Svalbard falde ned til minus 30-40 grader Celsius. Om sommeren, som er fra juni til august, kan temperaturen stige til cirka 5-10 grader Celsius, men der kan stadig være kolde dage med temperaturer ned til frysepunktet.

Fra omkring midten af november til midten af februar stiger solen aldrig over horisonten, mens der fra midten af april til slutningen af august til gengæld midnatssol, hvor solen aldrig går ned. De øvrige måneder er der normalt dag og nat.

Svalbard har et rigt og varieret landskab, der omfatter gletsjere, fjorde, bjerge og tundra, og så er Svalbard også hjemsted for en lang række dyrearter bl.a. hvaler, sæler, rensdyr og arktiske ræve. Dog er Isbjørnen nok den mest berømte dyreart på Svalbard. Der er omkring 3.000 isbjørne i området - den største bestand i verden. 

For de lokale på Svalbard er turismen en vigtig indtægtskilde, men forskning er også en stor industri med flere forskningsinstitutioner på øen der bl.a. beskæftiger sig med klimaforandringer, geologi, polarforskning, biologi. Historisk har minedrift været en stor industri på Svalbard, men i dag beskæftiger kulminedriften kun et relativt lille antal mennesker, dog er den stadig vigtig for økonomien.

Ofte stillede spørgsmål

Herunder finder du svar på det mest efterspurgte spørgsmål omkring rejsen.

Hvad er hundeslædekørsel?

Hundeslædekørsel er en aktivitet, hvor man styrer en slæde trukket af et hold slædehunde. Det er en populær vintersport og turistaktivitet i snedækkede og iskolde områder, der giver mulighed for at opleve den unikke forbindelse mellem menneske, dyr og natur.

Er det svært at køre en hundeslæde?

Kørsel med hundeslæde er noget alle kan lære, dog kræver det en vis fysisk styrke, balance og koordination for at styre slæden. På alle vores rejser med hundeslæde vil vores guider sørge for at give udførlig instruktion i kørsel med hundeslæde.

Læs mere i vores artikel: Hvordan styrer man en hundeslæde?

Hvilke racer af hunde bruges som slædehunde?

Nogle af de mest almindelige racer, der anvendes som slædehunde, inkluderer Siberian Husky, Alaskan Malamute, Grønlandshund, Samojed og Canadian Eskimo Dog. Disse racer er udvalgt på grund af deres styrke, udholdenhed og tilpasningsevne til kolde forhold.

Kan man tage på hundeslæderejse uden tidligere erfaring?

Ja! På alle vores hundeslæderejser vil der være grundig gennemgang og instruktion af vores guider inden turen starter. På kortere ture vil det primært være guider der står for at styre hundeslæden, men på længere rejser over flere dage vil man selv komme til at styre slæden.

Er hundeslædekørsel fysisk udfordrende?

Det kan være fysisk udfordrende, især når det kommer til at kontrollere slæden og arbejde med hundene. Skal man på en længere hundeslæderejse over flere dage anbefales det, at man er i nogenlunde fysisk form. På kortere rejser hvor hundeslæde kun indgår som en mindre del af programmet, vil de fleste kunne få en givende oplevelse med hundeslædekørsel.

Hvilken påklædning skal man have på en hundeslæderejse?

På en hundeslæderejse er påklædningen vigtig. Da rejsen typisk foregår i arktisk klima er det koldt og til tider blæsende. På alle rejser er der inkluderet overtøj - jakke, snebukser, støvler m.m. Man skal selv medbringe tøj til at have indenunder, som eksempelvis langt undertøj.

Har du spørgsmål?

Kontakt Jesper på
42 30 07 00
 
FANDT DU IKKE DET DU SØGTE?

Er du interesseret i en rejse du ikke lige kan finde i vores rejseoversigt?
Så kontakt os gerne ved at udfykde nedenstående formular,
så kan vi hjælpe dig med at finde lige præcis den rejse du søger!

Angive venligst en kort beskrivelse af den ønskede rejse inkl. destination, antal dage, ønskede rejsedatoer mm.

 
Kontakt os

Kontakt os, hvis du har spørgsmål til rejsen