Svalbard på Hundeslæde

Pris kr. 18.995,-7 dageIngen erfaring nødvendig
Rejsetyper: Fiskerejser
Destination: Norge
Ekstra kategorier, hvor rejsen skal vises: Aktive rejser, Naturrejser
Galleri-mappe-navn: hundeslaedesvalbard
Vi anbefaler (forsiden): Ja
Overview - teaser: Oplev Svalbards ægte vildmark med overnatning i fangstmandshytte. Unik mulighed for at snuse til ekspeditionsfølelsen
Fra pris: Pris kr. 18.995,-
Dage: 7 dage
Kilometer: Ingen erfaring nødvendig

 

 

Tag med på eksklusiv hundeslædetur på Svalbard

i samarbejde med Danske Green Dog.

 

Få en oplevelse for livet på denne unikke hundeslæde ekspedition med overnatning i fangstmandshytte, besøg i isgrotte og oplæring i kørsel med hunde. Vi befinder os i en lille gruppe og skal sammen med guiderne manøvrere os gennem vildmarken til de ensomt beliggende hytter på ruten, her vil vi hygge foran brændeovnen og måske er vi heldige at kunne nyde nordlyset ud på aftenen.

 

 

 

 

 

 

Praktisk info om turen

 

At bo i hytter

Da vi bor i mindre hytter er det vigtigt at man er indtillet på at man er relativt tæt med andre mennesker, vi er i vildmarken og derfor er her ikke meget luksus. Specielt overnatningen i  Foxdalshytten er intim. Alle giver en hånd med, selvom guiderne selvfølgelig tager teten. Vi leverer sovepose og underlag

 


 

 

At køre hundeslæde

Ingen hundekørererfaring er nødvendig før denne tur og guiden giver en grundig instruktion i hundekøring før turstart. Guiden kører først med en eller to gæster, og 10 – 12 hunde. Resten af deltagerne kører to og to sammen med et hundespand med seks hunde. Før start er der mange glade og forventningsfulde hundebjæf, men så snart vi er i gang, sænker stilheden sig og Svalbards natur kan nydes og opleves i fulde drag.
Bemærk venligst at det lokale sygehus fraråder gravide at deltage på hundeslædeture
 

 

Isbjørne og sikkerhed

Kongen af Svalbard er noget som alle gerne vil se, det er dog relativt sjældent vi er så heldige. Dog sker det ind imellem at man får et glimt af en Isbjørn. Vores guider er altid bevæbnede og har stor erfaring i at håndtere isbjørne som kommer for tæt på. Våbnene bruges primært til at skræmme dyrene.

 

 

 

Mad og drikke på turen

Al mad og drikke er med på hundeslædeturen, det er lokalt producerede produkter og vi hjælper alle til med det praktiske. Når man er på egen hånd i Longyearbyen er forplejning på egen regning, og der er flere forskellige spisesteder i byen. 

Beklædning i vildmarken

Vi har dragt, støvler, handsker, hue og halsedisse til alle, samt Alpinbriller hvis nødvendigt. Du må selv sørge for varme inderlag i uld, strik og fleece og ekstra sokker. Vi anbefaler også at du medbringer håndvarmere i den koldeste tid.


 

 

Isgrotte

Isgrotten dannes om sommeren af smeltevand som render gennem bræen, men i løbet af vinteren dannes fantastiske kanaler og kunstneriske iskrystaller i den stille og kolde luft i bræens indre. Vi besøger grotten undervejs på vores hundeslædetur og der kræves ikke at man medbringer specielt udstyr, guiderne udlevere en hjelm.

Rejseprogram

Dag 1. Afrejse fra Danmark

Afrejse fra Danmark

Dag 2: Ankomst til Longyearbyen

Dagen bruges på afslapning eller oplevelser i byen. Alt efter ankomsttid kan man opleve museet eller en tur til en af gruberne (minerne) som findes tæt på byen.

Dag 3: På hundeslæde

Du bliver hentet af guiden på dit hotel kl 9.00 og kørt til Green Dogs kennel. Her venter hundene utålmodigt, klar til at tage på tur! Du får udleveret tøj til turen og guiden giver en grundig introduktion i hundekørsel, inden slædeturen starter.

Guiden kører først med en eller to gæster, og 10 – 12 hunde. Resten af deltagerne kører to og to sammen med et hundespand med seks hunde. Før start er der mange glade og forventningsfulde hundebjæf, men så snart vi er i gang, sænker stilheden sig og Svalbards natur kan nydes og opleves i fulde drag .

Efter ca. 2 timer når vi frem til isgrotten. Før vi med hjelm og pandelampe bevæger os ned i bræens fantastiske indre, spiser vi frokost i et telt på bræen. Imens får hundene et hvil og lidt at spise, så de er klar til næste etape. Isgrotten dannes om sommeren af smeltevand som render gennem bræen, men i løbet af vinteren dannes fantastiske kanaler og kunstneriske iskrystaller i den stille og kolde luft i bræens indre.

Efter besøget i gletsjerens indre, kører vi stærkt ned af morænen og gennem Bolterdalen. Vi fortsætter til Foxdalen hvor vores hyggelige lille hytte venter. Med ild i ovnen, bliver det hurtigt varmt, og i mellemtiden vil vi spænde hundene fra og fodre. Medmindre nordlys vinker os ud af den varme hytte for at fotografere, vil vi hygge os indendøre med god mad, historier og hyttevarme, indtil det er tid til at krybe i soveposerne.

Vi sørger for soveposer, liggeunderlag og mad.

Dag 4: På hundeslæde

Næste morgen spænder vi hundene for og fortsætter mod Janson Haugen og Advent Dalen. Den brede, smukke Adventdalen snævrer snart ind og vi oplever fjeldene fra endnu nærmere hold, mens vi følger elvlejet som snor sig ind i landet. Vi fortsætter ind i Esker dalen og måske Sassendalen i et spændende og varieret terræn. Måske spiser vi frokost ved det frosne vandfald, tæt på mundingen af ​​Sassendalen.

Efter en god dagsetape bag slæden, ankommer vi til Spitsbergen Lodge. Lodgen er en stor hytte med elektricitet , soveværelser med køjesenge, stue og køkken. I februar og marts, når lyset er magisk, og hvor dagtimerne er begrænsede, er det vidunderligt at nyde aftenen i komfortable omgivelser, efter en dag på slæden. Alle hjælper med at fraspænde og fodre hundene, før vi selv spiser middag og hygger os i den varme lodge.

Dag 5: På hundeslæde

Den sidste dag kører vi mod vest, og hvis tiden og vejret er til det, når vi et stykke op i Helvetiadalen, før vi igen kører mod Bolterdalen. Hundene er glade for at være på tur, og vi bliver mere fortrolige med hver enkelt af dem og deres personlighed. Sidste etape til Green Dog kennelen er afslutningen på vores tre dages slæderejse med hundespand. Turen afsluttes med et besøg hos vores hvalpe og kaffe,kage og cognac i vores hyggelige tømmerhytte.

Vi er tilbage på hotellet mellem 15 og 18.

 

Dag 6: Fridag

Dagen er til fri afbenyttelse og kan bruges på ture eller afslapning.

Dag 7: Hjemrejse

Hjemrejse til Danmark

 


Inkluderet

 • Flyrejse København til Longyearbyen retur
 • Bagage på flyet
 • Alle hotelovernatninger i Longyearbyen inkl. morgenmad
 • Alle overnatninger på hundeslædetur inkl. fuldpension
 • Udstyr til hundeslædeturen som nævnt i programmet
 • Guider på hundeslædeturen
 • Pakkerejsegaranti 


Ikke inkluderet

 • Frokost og aftensmad i Longyearbyen
 • Eventuelle aktiviteter som ikke er en del af programmet
 • Personligt udstyr
 • Enkeltværelse (pris 2.000 kr.)
 • Personlige forsikringer

 


Afgange

 

10. marts 2023

21. april 2023 

 

Priser fra 18.995 kr.Bestilling

For bestilling kontakt Waterman Travel på 42 300 700 eller info@watermantravel.dk

  

 

 

 

 

 

Overnatning i hytter

På hundeslædeturen overnatter vi i hytter i vildmarken. 
Foxdalshytten er en meget lille og primitiv fangstmandshytte, hvor alle sover i det samme rum. Der er udendørs das og man smelter sne til drikkevand. Det er en meget rustik oplevelse og faktisk er det ofte atmosfæren i foxdalshytten, som giver folk den største oplevelse.
Spitsbergen Lodge er en stor hytte med elektricitet, soveværelser med køjesenge, stue og køkken.

Har du spørgsmål?

Kontakt Jesper på 42 30 07 00
 
FANDT DU IKKE DET DU SØGTE?

Er du interesseret i en rejse du ikke lige kan finde i vores rejseoversigt?
Så kontakt os gerne ved at udfykde nedenstående formular,
så kan vi hjælpe dig med at finde lige præcis den rejse du søger!

Angive venligst en kort beskrivelse af den ønskede rejse inkl. destination, antal dage, ønskede rejsedatoer mm.

 
Kontakt os

Kontakt os, hvis du har spørgsmål til rejsen