Cykelferie langs Lofoten

Pris fra 13.9958 dage158 km + afstikkereSværhedsgrad •••◌◌Topografi •••◌◌Etapelængde •••◌◌
Rejsetyper: Cykelrejser
Destination: Norge
Galleri-mappe-navn: lofoten
Vi anbefaler (forsiden): Nej
Overview - teaser: Oplev arktisk Norge på cykel og de utrolige øer som udgør Lofoten
Fra pris: Pris fra 13.995
Dage: 8 dage
Kilometer: 158 km + afstikkere
Sværhedsgrad: Sværhedsgrad •••◌◌
Topografi: Topografi •••◌◌
Etapelængde: Etapelængde •••◌◌

Cykelferie langs LofotenCykelferie langs Lofoten

Lofoten er fantastisk - midnatssol, smukke landskaber, maleriske fiskerlandsbyer, museer og kunstgallerier. En cykelferie i Lofoten er en enestående oplevelse.

Naturen i Lofoten er kraftfuld og imponerende med grønne bjerge og tårnhøje tinder, der rejser sig direkte fra havet. Små fjorde, moser, søer og skovklædte skrænter kiler sig ind imellem. På de flade sletter, ved foden af ​​bjergene, finder du gårde og små fiskerlandsbyer.

Mens du cykler, opfordrer vi dig til at kombinere natur- og kulturoplevelser,  med besøg på gallerier, museer osv. Du besøger også Nusfjord, som er en gammel, historisk fiskerby, optaget på UNESCOs verdensarvsliste.

Fra begyndelsen af ​​juni til midten af ​​juli kan du opleve at cykle under midnatssolen. Kør hele natten lang med solens skær som din guide. Nordlyssæsonen starter i september, og kan tilføje noget særligt til din Lofoten-oplevelse. Dette er et selvstyret eventyr, cykling punkt til punkt, med et digitalt kort og guidebog. Bagagetransport er inkluderet.
Du kommer til at cykle 20 -50 km hver dag og har brug for et medium konditionsniveau til denne ferie. Cykler er ikke inkluderet, men vi kan arrangere cykeludlejning for dig.

 

Rejseprogram

Dag 1: Ankomst Svolvær

Ankomst til Svolvær kan ske på forskellige måder. Der er flyforbindelser til Bodø, Tromsø og Narvik, vi hjælper gerne med at tilrettelægge ankomsten

Dag 2: Svolvær

Dagen er til fri disposition, nedenfor har vi nævnt nogle mulige aktiviteter:
- Tag en sejltur fra Svolvær for at se den berømte Troldefjord, fiske og se havørne.
- Besøg fiskerlejet Kabelvåg og Lofoten-katedralen.
- Cykeltur til det maleriske Fiskerleje, Henningsvær (48 km tur/retur).
- Besøg museerne i Storvågan (ikke september).
- Vandretur en af toppene tæt på Svolvær.
- Cykle den nordlige del af Austvågøy (97 km tur/retur)
Overnatning på Thon Hotel Lofoten

Dag 3: Svolvær - Hov, ca. 40 km

Nem dagstur med lidt trafik.

Mulige afstikkere undervejs: - Henningsvær (malerisk fiskerleje) - 18 km - Brenna (cykel langs fjorden/havfronten) - 23 km Indkvartering i hytter ved Lofoten Links Dette er den eneste nat, du bor på vestkysten, så du kan se midnatssolen. Det er en dejlig midnatssolstur at vandre til toppen af Hoven (362 m), med en vidunderlig udsigt over det område, du har cyklet i dag. Herfra kan du også se øerne Vesterålen.

Dag 4: Hov - Leknes, ca. 53 km

Længere dagstur i relativt fladt terræn. Mulige afstikkere undervejs: - Stamsund og Steine (fiskerlejer) - 14 km - Sennesvika og Ramsvika (Fantastisk udsigt) - 12 km Overnatning på Scandic Leknes Lofoten

Dag 5: 'Hviledag' i Leknes

Forslag til udfluger på denne hviledag: - Cykel til Uttakleiv, den mest fotograferede strand i Lofoten. Med horisonten åben mod vest og nord er Uttakleiv et godt sted at se midnatssolen (27 km tur/retur). - Cykel til Unstad-stranden, Lofotens mest populære surfdestinationer (42 km tur/retur). - Besøg Lofoten Vikingemuseum i Borg med en kopi af det største vikingetidshus, der nogensinde er fundet (28 km tur/retur). - Cykel til Eggum og besøg klippekysten forbi landsbyen (50 km tur/retur). Overnatning på Scandic Leknes Lofoten

Dag 6: Leknes - Reine, ca. 53 km

Tidlig morgenmad for at nå Cykelfærgen kl. 10:00. - Cykel Leknes - Kremmervika, 12 km / ca. 1 time. - Cykelfærge fra Kremmervika, afgang kl 10:00, ankommer Nusfjord ca. 11:00. Vi anbefaler at bruge lidt tid i Nusfjord. Dette er en af de ældste og bedst bevarede fiskerlejer i Lofoten, beliggende i naturskønne omgivelser omkranset af stejle bjerge.- Cykel Nusfjord - Reine, 41 km. Du cykler det meste af ruten på E10, med lidt trafik. Der er et par tunneller, men man kan cykle på den gamle vej uden for tunnelerne. Indkvartering på Reine Rorbuer (Rorbu-hytter, med delt badeværelse)

Dag 7: Reine og sydlige Lofoten

På denne hviledag kan vi anbefale disse aktiviteter: - Tag en dagstur til den lille landsby Å, for enden af vej E10 (20 km tur/retur). - Tag en fjordcruise i Kjerkfjorden, gå over til den vidunderlige strand, Bunesstranda. - Bestig den berømte top Reinobringen hvor Nepalesiske sherpaer har bygget den lange trappe - Det er også muligt at vandre toppen af Helvetestinden (Helvedes bjerg), (513 m). - Du kan også komme med på eventyr som havrafting, havfiskeri eller kajakture i Reine. Indkvartering på Reine Rorbuer (Rorbu-hytter, med delt badeværelse)

Dag 8: Turen slutter og afrejse

Efter morgenmaden er der individuel afrejse

 


Inkluderet

 • 8 dages cykelferie
 • 7 overnatninger
 • 3 middage (dag 3, 6 og 7)
 • Morgenmad og selvsmurte madpakker
 • Bagagetransport hver dag fra hotel til hotel
 • Detaljeret turbeskrivelse og elektronisk kort
 • Cykelfærge på dag 6
 • Pakkerejsegaranti


Ikke inkluderet

 • Flyrejse / bil / færge / transport til Svolvær
 • Ekstra nætter
 • Drikkevare
 • Diverse entréer på ruten
 • Enkeltværelse ikke mulig på denne tur
 • Personlige forsikringer

 

Muligheder for tilkøb

 • Leje af E-cykel, pris fra 3.300 kr.
 • Leje af turcykel, pris fra 2.300 kr.
 • Topografisk kort 300,- kr.
 • Evt. transport fra Bodø/Tromsø til Svolvær (spørg om pris)

Afgange

 

Pris fra 13.995 kr.

 

Afgang fredag fra Svolvær 
 

 
Periode Pris      
2. juni – 23. juni
13.995,-
28. juli – 1. september
13.995,-Bestilling / forespørgsel

På denne rejse er det muligt at arrangere afgange dagligt. Udfyld en forespørgsel med dine ønskede rejsedatoer via vores formular.

Lav en forespørgsel på denne rejse

OBS. alle priser er på forespørgsel. Rejsens endelige pris vil blive oplyst efter vi har behandlet din forespørgsel. 

Har du spørgsmål?

Kontakt Jesper på
42 30 07 00

Ofte stillede spørgsmål

Herunder finder du svar på det mest efterspurgte spørgsmål omkring rejsen.

Sværhedsgrad

Vi har valgt at rangere alle vores cykelrejser indenfor tre overordnede kategorier der hver siger noget om rejsens hårdhed.
De tre kategorier er:

Sværhedsgrad
Sværhedsgrad siger overordnet noget om hvor teknisk svær rejsen er dvs. hvor krævende den er ift. cykel og den cyklendes tekniske kompetencer. En rangering på 1-2 vil typisk betyde, at rejsen er velegnet for alle inkl. børn og at ruten stort set udelukkende foregår på isoleret asfalteret cykelsti. En rangering på 3-4 betyder, at der på ruten må forventes større strækninger med eksempelvis grus eller skovsti samt en større del cykling langs almindelige veje uden cykelsti. Disse rejser er velegnede for folk der er erfarne på en cykel. En rangering på 5 betyder, at rejsen primært foregår på grusstier, skovstier og i andet terræn, og at ruten kræver en høj grad af teknisk kompetence hos rytteren. Disse rejser er primært henvendt til folk med et højt teknisk niveau med godt udstyr og et ønske om en udfordrende cykelrejse.

Topografi
Topografi siger noget om hvor udfordrende rejsen er ift. højdemeter undervejs. En rangering på 1-2 betyder, at der på rejsen er få mindre bakker i let kuperet terræn. En rangering på 3-4 betyder, at rejsen går gennem kuperet terræn med en del bakker og stigninger, En rangering på 5 betyder, at en stor del af rejsen foregår i bjergrigt terræn, hvor der forekommer mange højdemeter både op og ned.

Etapelængde
Etapelænge refererer til hvor mange kilometer man i gennemsnit må forventes at skulle tilbagelægge hver dag. En rangering på 1-2 svarer til ca. 25-50 kilometer dagligt. En rangering på 3-4 svarer til 50-75 km dagligt. En rangering på 5 er over 75 km dagligt.

Bagagetransport

Er bagagetransport inkluderet på rejsen vil det fremgå under "Inkluderet". Hver rejsedeltager kan få transporteret ét stykke bagage dagligt.

Bagagen skal stå klar til afhentning senest kl. 9.00 hver morgen. Bagagen vil være til disposition på næste overnatningssted senest kl. 17.00. På hvert stykke bagage skal være påført bagagemærke hvor navn og telefonnummer tydeligt fremgår.

Overnatningssteder

Med mindre andet er angivet i rejsebeskrivelsen benyttes 2-3-stjernede hoteller og/eller kroer samt små lokale Bed & Breakfast steder. Den angivne pris er gældende for én person i delt dobbeltværelse inkl. morgenmad. De endelige overnatningssteder vil blive oplyst ca. 30 dage før afrejse.

Cykel

Det er muligt at benytte egen cykel på rejsen. Vi tilbyder også muligheden for at leje cykel og Elcykel.

Cykelleje

Waterman Travel tilbyder muligheden for at leje en cykel til rejsen. Cyklen vil være til rådighed fra et angivet tidspunkt på afrejsedagen ved afrejsedestinationen, og skal afleveres igen på slutdestinationen på sidste rejsedag.

Leje af cykel kan foretages ifm. bestilling af rejsen.

Navigation

Nogle pakker inkluderer detaljeret information omkring ruten, samt fysiske og digitale kort til brug undervejs. Er dette inkluderet vil det fremgå under afsnittet "Inkluderet".

Tilmeld vores nyhedsbrev

 

WATERMAN TRAVELS WEBSHOP


Som forberedelse til rejsen kan man via Waterman Travels webshop købe tøjprodukter,
der passer til vores aktive rejser - fra t-shirts til hættetrøjer og regnjakker.
Alle produkter er med Waterman Travels logo og med mulighed for at tilføje egen tekst. 

Classic Hoody Full Zip
Classic Hoody Full Zip
Varm sweatjakke med hætte.

Pris: 500 kr.

Gå til webshop 

Webster Regnjakke
Webster Regnjakke
En både sporty, stilfuld og vandtæt unisex jakke.

Pris: 550 kr.

Gå til webshop 

Premium Tee - Grå
Premium Tee - Grå
Moderne T-shirt med rund hals. Findes i flere farver.

Pris: 125 kr.

Gå til webshop 

X
Kontakt os

Kontakt os, hvis du har spørgsmål til rejsen