Østersøruten: Lübeck – Stralsund

Pris fra 6.495 8 dage280 km.Sværhedsgrad ••◌◌◌Topografi ••◌◌◌Etapelængde ••◌◌◌
Rejsetyper: Cykelrejser
Destination: Tyskland
Ekstra kategorier, hvor rejsen skal vises: Aktive rejser
Galleri-mappe-navn: Ostersoe-Lubeck
Vi anbefaler (forsiden): Nej
Overview - teaser: Østersøruten er en af Tysklands mest populære cykelruter og byder på 280 km fra Lübeck til Stralsund
Fra pris: Pris fra 6.495
Dage: 8 dage
Kilometer: 280 km.
Sværhedsgrad: Sværhedsgrad ••◌◌◌
Topografi: Topografi ••◌◌◌
Etapelængde: Etapelængde ••◌◌◌

På denne del af Østersøruten mellem de to gamle gamle hansestæder Lübeck og Stralsund går turen gennem de uspolerede kystområder i Mecklenburg-Vorpommern og det unikke Bodden-landskab med imponerende klipper og fyrreskove.

De langstrakte sandstrande, idylliske badebyer og gamle hansastæder i Mecklenburg-Vorpommern langs den Nordtyske Østersøkyst danner rammen om en af Tysklands mest populære cykelruter, Østersøruten. De ca. 280 km er fordelt over 7 etaper og er ideel for naturelskere og cykelentusiaster. Rejsen starter i den gamle hansastad Lübeck hvorfra man hurtigt når Østersøkysten, som under hele rejsen aldrig er mere end et stenkast væk. Ruten går via byerne Wismar, Kühlungsborn og Warnemünde, inden man når til halvøen Fischland-Darß-Zingst, som er et populært hvilested for trækfugle. De traditionelle landsbyer Wustrow og Ahrenshooped byder på farverig, rolig og hyggelig atmosfære mens hovedbyen Zingst er et eksempel på en mere moderne tyske ferieby. Rejsen slutter i UNESCO-byen Stralsund.

 

 

KortØstersøruten: Lübeck – StralsundØstersøruten: Lübeck – Stralsund

Rejseprogram

Dag 1: Ankomst Lübeck

Ankomst på egen hånd til Lübeck.

Dag 2: Lübeck - Boltenhagen, ca. 45 km

Dagens etape går gennem kurbyen Travemünde og fortsætter langs Østersøkysten gennem Brooker Wald-naturreservatet til Boltenhagen. Den gamle badeby Mecklenburg tiltrækker ikke kun turister men også sejlsportsentusiaster fra hele verden når der afholdes verdensmesterskaber i sejlsport i den lille by.

Dag 3: Boltenhagen ‒ Wismar, ca. 45 km

Ruten fortsætte langs kysten med til den gamle hansestad Wismar, hvor man i den gamle bydel stadig finder mange murstensbygninger i gammel gotisk stil. Fra Wismar går turen med båd til øen Poel med sine smukke lange sandstrande, frodige natur og historiske bygningsværker der går tilbage til Trediveårskrigen.

Dag 4: Wismar ‒ Bad Doberan, ca 60 km

I dag går turen mod Kühlungsborn. Kysstrækningen veksler mellem klipper og skønne sandstrande, hvor det er oplagt at stoppe og tage en tur i vandet.  badning. På ruten kommer du også forbi Den hjemsøgte Skov, hvor den nådesløse kystvind har formet træerne så de har vokset sig i skæve og underlige former. I Bad Doberan er det muligt at tage en slentretur gennem den hyggelige bymidte omkring den store katedral og gennem den engelske park Kamp, eller hop på damptoget Molli der kører gennem byens smalle gader til stranden.

Dag 5: Bad Doberan - Ahrenshoop, ca.60 km

Fra Bad Doberan går turen tilbage til kysten og det korte stykke til havnebyen Warnemünde, der ligger ud til Rostock-kanalen. Ved Warnemünde finder du den bredeste sandstrand på Østersøkysten hvor de gamle fiskerhuse og velkendte strandstole "Strandkurven" charmerende pryder området. Warnemünde er et oplagt sted at tage et længere stop og gå en tur langs kanalen "Alte Strom" og se på de mange fiskerbåde eller besøg det historiske fyrtårn og bygningen Teepott der byder på restauranter og små butikker. Fra Warnemünde er det en kort tur ind til Rostock, der med sine over 200.000 indbyggere er den største by i Mecklenburg-Vorpommern, eller man kan tage den lille færge over kanalen og fortsætte turen langs kysten. Dagen slutter på halvøen Fischland i kunstnernes strandby Ahrenshoop.

Dag 6: Ahrenshoop – Barth, ca. 40 km

Det lille kunstmuseum i Ahrenshoop der afspejler byens lange tradition som kunstnerkoloni er et besøg værd inden dagens rute begiver sig langs de stejle klinter forbi de små fiskerhuse mod den nordlige del af halvøen Fischland-Darß-Zingst, hvor man nu begiver sig ind i den store Nationalpark Vorpommersche Boddenlandschaft, der strækker sig gennem flere regioner langs den tyske Østersøkyst. På den nordvestligste spids af halvøen ligger de beskyttede områder Darßer Ort og skoven Darßwald. Det er kun mulig at komme rundt i området til fods eller på cykel og kun langs de skiltede stier og gangbroer - har man tiden kan det anbefales at stille cyklen og tage turen rundt i området til fods. Ved det nordligste punkt ligger det 150 år gamle og 35 meter høje fyrtårn hvorfra man kan få en flot udsigt over området, Østersøen og på en klar dag sydspidsen af Falster. Ved fyrtårnet ligger museet "Natureum Darßer Ort" der fortæller om nationalparkens geologi, flora og fauna. 

Turen videre lags halvøens nordkyst mod byen Zingst går langs skov og kyst. Halvøen er en yndet feriedestination og derfor findes her mange sommerhuse, campingpladser og hoteller. 

Fra Zingst går turen tilbage til fastlandet til byen Barth, der i flere hundrede år var en svensk by inden den i starten af 1800-tallet blev en del af Preussen.  

Dag 7: Barth – Stralsund, ca. 60 km

På rejsens sidste cykeldag går turen fortsat langs med store naturområder med stier, enge og skovområde. Dagens og rejsens slutdestination nærmer sig dog i horisonten og allerede på lang afstand kan man skimte de tre tårne i den gamle hansestad Stralsund. Byens store betydning som handelsby kan stadig ses i det historiske kvarter i dag, som er optaget på UNESCOs verdensarvsliste. 

Dag 8: Hjemrejse

Hjemrejse fra Stralsund. Er sidste dag en lørdag eller søndag, er det muligt at tilkøbe transport retur til rejsens udgangspunkt i Lübeck. Vi tilbyder også muligheden for at forlænge rejsen med et ophold i Stralsund.

 


Inkluderet

 • 8 dages cykelferie
 • 7 overnatninger i delt dobbeltværelse på 2* / 3* hoteller
 • Morgenmad ifm. overnatning
 • Bagagetransport hver dag fra hotel til hotel
 • Detaljeret turbeskrivelse med kort og praktiske oplysninger, 1 sæt per værelse
 • Pakkerejsegaranti


Ikke inkluderet

 • Transport fra Danmark til Lübeck
 • Byskatter / City Tax, ca. 2,5 EUR per nat.
 • Færgeture: Travemünde - Priwall og Warnemünde - Hohe Düne, hver ca. 2,50 EUR pr. person inkl. cykel
 • Leje af cykel inkl. cykeltasker, førstehjælpskasse og lappegrej
 • Transport retur til Lübeck fra Stralsund (mulighed for tilkøb)
 • Aftensmad og frokost
 • Diverse entréer på ruten
 • Enkeltværelse (Tilkøb)
 • Personlige forsikringer

 

Muligheder for tilkøb

 • Leje af cykel, pris fra 750 kr.
 • Leje af e-cykel, pris fra 1.795 kr.
 • Direkte transport fra Stralsund retur til Lübeck med minibus efter endt rejse excl. cykel (KUN lørdage og søndage), pris fra 690 kr.
 • Enkeltværelse, pris fra 1.895 kr.
 • Ekstra overnatninger i Lübeck eller Stralsund, pris fra 675 kr.

Afgange


Pris fra
 5.595 kr.

 

Daglig afgang fra Lübeck fra start maj til slut september.
  
Periode Pris fra
30. april - 10. maj
24. september - 7. oktober
5.995,-
11.-16. maj
11.-30. juni
10.-23. september
6.795,-
17. – 26. maj
1. – 10. juni
20. august - 9. september
7.495,-
27. maj – 31. maj
1. juli – 19. august
8.295,-Bestilling / forespørgsel

Lav en forespørgsel på denne rejse

OBS. alle priser er på forespørgsel. Rejsens endelige pris vil blive oplyst efter vi har behandlet din forespørgsel.


 
Sådan bestiller du

 1. Lav en forespørgsel på de ønskede rejsedatoer ved
at benytte ovenstående link

2. Vi behandler din forespørgsel og tjekker op på,
at de ønskede rejsedatoer er ledige.

3. Vi fremsender en bestillingsbekræftelse med faktura og opkrævning på depositum for de ønskede rejsedatoer. 
(Kan vi ikke bekræfte de ønskede datoer kontakter vi dig med henblik på at finde andre datoer)

4. Du indbetaler depositum og bekræfter hermed rejsen

 

 

Har du spørgsmål?

Kontakt David på 61 61 33 43

 

Nationalpark Vorpommersche Boddenlandschaft

 

Nationalpark Vorpommersche Boddenlandschaft

Oplev den største nationalpark på Tysklands østersøkyst.

Nationalpark Vorpommersche Boddenlandschaft er kendt for det unikke Bodden-landskab med smukke laguner og en kystlinje i konstant forandring. Området har gennem århundreder skabt en imponerende mangfoldig flora og fauna der gør området til et yndet hvilested for trækfugle.

 

 

 

 

 

Vi samarbejder med

 

Vi samarbejder med

På vores rejser i Tyskland samarbejder vi med Tysklands største cykelrejsebureau, Radweg Reisen. 

På vores rejser i Tyskland vil det ikke være personale fra Waterman Travel der tager i mod dig på din destination, men rettere vores samarbejdspartner Radweg Reisen, som undervejs på rejsen står for alt det praktiske omkring eksempelvis bagagetransport, indkvartering og cykeludlejning. 

Ofte stillede spørgsmål

Herunder finder du svar på det mest efterspurgte spørgsmål omkring rejsen.

Sværhedsgrad

Vi har valgt at rangere alle vores cykelrejser indenfor tre overordnede kategorier der hver siger noget om rejsens hårdhed.
De tre kategorier er:

Sværhedsgrad
Sværhedsgrad siger overordnet noget om hvor teknisk svær rejsen er dvs. hvor krævende den er ift. cykel og den cyklendes tekniske kompetencer. En rangering på 1-2 vil typisk betyde, at rejsen er velegnet for alle inkl. børn og at ruten stort set udelukkende foregår på isoleret asfalteret cykelsti. En rangering på 3-4 betyder, at der på ruten må forventes større strækninger med eksempelvis grus eller skovsti samt en større del cykling langs almindelige veje uden cykelsti. Disse rejser er velegnede for folk der er erfarne på en cykel. En rangering på 5 betyder, at rejsen primært foregår på grusstier, skovstier og i andet terræn, og at ruten kræver en høj grad af teknisk kompetence hos rytteren. Disse rejser er primært henvendt til folk med et højt teknisk niveau med godt udstyr og et ønske om en udfordrende cykelrejse.

Topografi
Topografi siger noget om hvor udfordrende rejsen er ift. højdemeter undervejs. En rangering på 1-2 betyder, at der på rejsen er få mindre bakker i let kuperet terræn. En rangering på 3-4 betyder, at rejsen går gennem kuperet terræn med en del bakker og stigninger, En rangering på 5 betyder, at en stor del af rejsen foregår i bjergrigt terræn, hvor der forekommer mange højdemeter både op og ned.

Etapelængde
Etapelænge refererer til hvor mange kilometer man i gennemsnit må forventes at skulle tilbagelægge hver dag. En rangering på 1-2 svarer til ca. 25-50 kilometer dagligt. En rangering på 3-4 svarer til 50-75 km dagligt. En rangering på 5 er over 75 km dagligt.

Bagagetransport

Er bagagetransport inkluderet på rejsen vil det fremgå under "Inkluderet". Hver rejsedeltager kan få transporteret ét stykke bagage dagligt.

Bagagen skal stå klar til afhentning senest kl. 9.00 hver morgen. Bagagen vil være til disposition på næste overnatningssted senest kl. 17.00. På hvert stykke bagage skal være påført bagagemærke hvor navn og telefonnummer tydeligt fremgår.

Overnatningssteder

Med mindre andet er angivet i rejsebeskrivelsen benyttes 2-3-stjernede hoteller og/eller kroer samt små lokale Bed & Breakfast steder. Den angivne pris er gældende for én person i delt dobbeltværelse inkl. morgenmad. De endelige overnatningssteder vil blive oplyst ca. 30 dage før afrejse.

Cykel

Det er muligt at benytte egen cykel på rejsen. Vi tilbyder også muligheden for at leje cykel og Elcykel.

Cykelleje

Waterman Travel tilbyder muligheden for at leje en cykel til rejsen. Cyklen vil være til rådighed fra et angivet tidspunkt på afrejsedagen ved afrejsedestinationen, og skal afleveres igen på slutdestinationen på sidste rejsedag.

Leje af cykel kan foretages ifm. bestilling af rejsen.

Navigation

Nogle pakker inkluderer detaljeret information omkring ruten, samt fysiske og digitale kort til brug undervejs. Er dette inkluderet vil det fremgå under afsnittet "Inkluderet".

Tilmeld vores nyhedsbrev

 

WATERMAN TRAVELS WEBSHOP


Som forberedelse til rejsen kan man via Waterman Travels webshop købe tøjprodukter,
der passer til vores aktive rejser - fra t-shirts til hættetrøjer og regnjakker.
Alle produkter er med Waterman Travels logo og med mulighed for at tilføje egen tekst. 

Classic Hoody Full Zip
Classic Hoody Full Zip
Varm sweatjakke med hætte.

Pris: 500 kr.

Gå til webshop 

Webster Regnjakke
Webster Regnjakke
En både sporty, stilfuld og vandtæt unisex jakke.

Pris: 550 kr.

Gå til webshop 

Premium Tee - Grå
Premium Tee - Grå
Moderne T-shirt med rund hals. Findes i flere farver.

Pris: 125 kr.

Gå til webshop 

X
Kontakt os

Kontakt os, hvis du har spørgsmål til rejsen