Dag 1 - Ankomst Konstanz
Konstanz er den største by ved Bodensee og ligger på sydsiden af søen på grænsen til Schweiz. Som det vil vise sig at være tilfældet med flere af byerne langs ruten, så er Konstanz' gamle middelalderbymidte utroligt velbevaret. En slentretur gennem Niederburg med sine små gyder, skæve bindingsværkshuse og hyggelige vinstuer er bestemt værd at finde tid til, ligesom et smut forbi havnepromenaden med den "kontroversielle" roterende statue Imperia er et besøg værd.
Dag 2 - Konstanz - Gailingen, ca. 40 km
Man har ikke cyklet mange minutter før man passerer den gamle grænseovergang mellem Tyskland og Schweiz og man lægger Konstanz bag sig og det frodige schweiziske landskab folder sig ud. Denne første del af ruten går langs den schweiziske kyst, først langs Bodensee, der dog i løbet af dagen snævrer sig ind og bliver til Rhinen, Europas tredje længste flod. Gør evt. et stop ved lystslottet Arenenberg, der ligger på en bakketop højt hævet over søen, hvorfra man kan nyde den flotte udsigt.
Byen Stein am Rhein er en af de smukkeste middelalderbyer ved Bodensee, der på trods af sin beskedne størrelse imponerer med sine farverige malede facader og velbevarede gamle bygninger. Her krydses Rhinen hvorefter ruten fortsætter et par kilometer til byen Gailingen, en af de sydligste byer i Tyskland.
Dag 3 - Gailingen - Überlingen, ca. 60 km
I dag går ruten langs med kysten på halvøen Höri. Man kommer igen kortvarigt igennem Schweiz og forbi middelalderbyen Stein am Rhein inden turen går videre mod kurbyen Radolfzell, hvor byens kirketårn, Radolfzell Minster, er det højeste kirketårn ved Bodensee. Efter Radolfzell drejer ruten nu ind over land og man forlader for første og eneste gang på turen for en stund kysstrækningen og kører igennem det let bakkede landbrugslandskab, der karakteriseres ved de store æbleplantager langs vejen. Bodman-Ludwigshafen og Sipplingen passeres, hvorefter cykelstien følger bredden af søen Überlingen, til byen ved samme navn. Überlingen har i mange år været en populær kurbads-destination, men er især også senere blevet kendt som en haveby grundet dens mange smukke offentlige blomsterhaver, som på farverig vis udfolder sig langs med den lange søpromenade.
Dag 4 - Überlingen - Lindau, ca. 60 km
Rejsens fjerde dag kommer til at byde på en overflod af interessante muligheder for stop undervejs, så det kan godt betale sig at starte tidligt. Ruten følger nu den nordlige side af søen, som generelt kendetegnes ved at være et populært ferieområde med mange campingpladser, feriehuse og små ferielandsbyer. I løbet af dagen udskiftes æbleplantagerne langsomt med vinmarker, mens man på klare dage vil kunne begynde at skimte de Østrigske Alper i horisonten. Dagens første mulighed for stop er ved den flotte lyserøde barokkirke i Birnau. Kirken ligger blandt vinmarkerne flot hævet over søen hvorfra der er en vidunderlig udsigt. Herefter passeres Pfahlbauten friluftsmuseet i Unteruhldingen. Museet er en rekonstruktion af de bronzealder landsbyer, der blev bygget på pæle langs med Europas floder og søer for mellem 2-5000 år siden.
Middelalderbyen Meersburg fremstår som en tidslomme fra en svunden tid. Den gamle borg der fra sit højdedrag flot troner over byen, stammer fra 700-tallet og er en af Tysklands ældste beboede borge. I Meersburg kan man desuden besøge det nyere barokslot Neues Schloss eller tage en tur forbi vinmuseet Vineum og blive klogere på områdets omfattende vinproduktion. Området her på nordsiden af søen er et veletableret vinområde - hvilket de mange vinmarker man passerer langs dagens rute også vidner om. Besøg evt. en af distriktets vingårde og smag på nogle af egnens dråber eller køb en flaske med hjem som et minde om turen.
Friedrichshafen er regionens industrielle centrum og kendt for at være arnestedet for de store Zeppeliner-luftskibe. På byens store moderne Zeppeliner-museum, er der mulighed for at dykke ned i den fascinerende historie om dette stykke imponerende ingeniørkunst og bl.a. opleve en rekonstruktion af dele af den kendte Hindenburg.
Dagens etape slutter i middelalderbyen Lindau, hvis gamle bydel ligger på en ø, hvorfra man ved havnen kan nyde udsigten over Alperne samt byens vartegn, den bayerske løve og det 33 meter høje fyrtårn.
Dag 5 - Lindau - Arbon, ca. 60 km
I dag går turen gennem tre lande. Ikke langt fra Lindau passerer man næsten ubemærket grænsen mellem Tyskland og Østrig og ankommer til byen Bregenz - den østligste del af ruten, der især er kendt for sin årlige kulturfestival, Bregenzer Festspiele. I Bregenz er det også muligt at få en lille smagsprøve på Alperne ved at tage svævebanen op til Pfänder, hvorfra der er en imponerende udsigt over hele Bodensee samt over 200 alpetinder, hvis man kigger den anden vej. Det er muligt at medbringe sin cykel til toppen og tage turen på to hjul tilbage ned af bjerget.
Fra Bregenz drejer ruten nu ned langs sydsiden af søen, hvor de næste ca. 20 km fortsætter gennem de pandekageflade landbrugsområder i Rhin-deltaet med Alperne i baggrunden. Grænsen til Schweiz passeres og man er nu tilbage ved kysten, som herfra følges til kystbyen Rorschach der bl.a. er kendt for sine historiske badehytter.
Den sydlige side af Bodensee byder i kontrast til den nordlige på færre store kulturelle seværdigheder og længere afstand mellem de større byer. Ruten følger dog hele tiden kysten nært mens man zigzagger mellem små stille provinsbyer og det åbne landskab.
Den lille by Arbon med sin fascinerende keltiske og romerske fortid, er kendetegnet ved dens historiske kvarter. Området og byen er desuden kendt for produktionen af cider. Hos familien Möhl, der driver det schweiziske mosteri og destilleri museum i Arbon, er det muligt at gå på opdagelse i en verden af delikatesser fra regionen og selvfølgelig Möhl specialiteter.
Dag 6 - Arbon - Konstanz, ca. 35 km
Rejsens sidste etape følger kysten fra Arbon hele vejen til Konstanz. De godt 35 km tilbagelægges på flad og nem cykelsti, mens omgivelserne i kraft med at man nærmer sig byområderne omkring de to store byer Kreuzlingen og Konstanz, ændrer sig til forstadsbyer og villakvarterer. Ved Kreuzlingen kan man evt. gøre et stop ved havnepromenaden og den store park der ligger i forlængelse heraf, hvorfra man kan nyde udsigten over vandet til Konstanz.
Kreuzlingen og Konstanz er søsterbyer - den ene schweizisk den anden tysk. Byerne er over tid vokset sammen og udgør i dag ét stort byområde. Byerne ligger klods op af hinanden uden nogen synlig afgrænsning, bortset fra den gamle grænseovergang og toldbygning mellem Schweiz og Tyskland, der stadig står som et minde fra en svunden tid. Hopper man af cyklen og trækker gennem den gamle grænsebygning befinder man sig nu ved den gamle byport i Konstanz, et kort stykke fra rejsens sidste overnatningssted.
Dag 7 - Hjemrejse
Individuel hjemrejse fra Konstanz.