Cykelferie langs Donau: Passau til Budapest

Pris fra 8.99514 Dage585 kmSværhedsgrad •••◌◌Topografi ••◌◌◌Etapelængde •••◌◌
Rejsetyper: Cykelrejser
Destination: Tyskland
Galleri-mappe-navn: donaurad
Vi anbefaler (forsiden): Nej
Overview - teaser: Cykelferie langs en af Europas mest populære cykelruter gennem 4 lande og 3 hovedstæder. 14 dage og 580 km langs den skønne blå Donau.
Fra pris: Pris fra 8.995
Dage: 14 Dage
Kilometer: 585 km
Sværhedsgrad: Sværhedsgrad •••◌◌
Topografi: Topografi ••◌◌◌
Etapelængde: Etapelængde •••◌◌

KortCykelferie langs Donau: Passau til Budapest

Langs den smukke Blå Donau løber en af Europas mest berømte cykelruter: Donauradweg. Denne vilde 14-dage lange cykelrejse går gennem fire lande og hele tre hovedstæder og byder undervejs på enestående natur og store kulturelle oplevelser alt sammen under fantastiske cykelforhold når turen går fra Passau i Tyskland gennem Østrig og Slovenien med slut i Ungarns hovedstad Budapest. 

Oplev et vidunderligt landskab, maleriske landsbyer og de mange imponerende seværdigheder fra romertiden og Nibelungen samt naturfænomenerne Schlögener Loop, Strudengau, Nibelungengau og Wachau-dalen (UNESCO-regionen).
Turen langs Donau gennem de smukke landskaber med bølgende bakker, skove og enge er ligeledes en tur gennem et af Europas mest historiske områder, hvor de kulturelle og historiske oplevelser udfolder sig som perler på snor. Et af turens store højdepunkter er "kejserbyen" Wien der udover sine mange slotte, parker og UNESCO bevarede bymidte også er kendt for at have lagt navn til to musikalske retninger: wienerklassik og wienermusik. Den slovakiske hovedstad Bratislava er en mangfoldig by med en malerisk gammel bydel mens den ungarske metropol Budapest, er en af ​​de smukkeste byer i Europa.

Denne cykelrejse er den ultimative cykeloplevelse langs med Donau. 585 kilometer skal tilbagelægges over 12 etaper. Ruten er forholdsvis flad og foregår primært på isoleret cykelsti der bugter sig gennem det flotte landskab. Rejsen kræver lidt af den rejsende og derfor anbefaler vi, at man er i nogenlunde fysisk form inden man begiver sig ud på denne rejse. 

Rejseprogram

Dag 1: Ankomst Passau

Individuel ankomst til Passau og indkvartering på hotel. Brug eftermiddagen på at tage en slentretur i den maleriske gamle bydelog oplev byen med de tre floder. 

 

Dag 2: Passau – Schlögener Schling, ca. 41 km

Den første af de 12 etaper på rejsen starter fra Passau og går gennem det uberørte landskab langs den øvre Donau-dal med tæt skov og grønne enge. De små landsbyer byder på charmerende stemning med gamle rustikke kroer hvorfra duften af frisk fisk - traditionelt grillet på pind, svæver gennem luften. Dagens store højdepunkt er det imponerende geologiske vidunder, Schlögener Schling, hvor en række 180 graders slynger kendetegner denne del af floden. Fra observationspunktet Schlögener Blick højt hævet over floden, er det muligt at opleve en fantastisk udsigt over Schlögener Schlinge. 

Dag 3: Schlögener Schlinge – Linz, ca. 55 km

Dagens rute går gennem den flade Eferdinger-dal inden man når frem til byen Linz - hovedstaden i Oberösterreich

Tilbring eftermiddagen med at udforske Linz der i 2009 var europæisk kulturhovedstad. Omkring byens centrale plads ligger byens gamle kvarter med mange historisk og arkitektonisk interessante huse, såsom det gamle rådhus og Feichtinger-huset med dets klokkespil, der skifter melodi afhængigt af årstiden. I Linz finder man desuden også Østrigs ældste kirke og største katedral. Tilbring eftermiddagen med slentre rundt i byen der er fuld af liv, besøg et af de mange museer eller gallerier, eller tag en tur med den mere end 110 år gamle sporvognslinje Pöstlingbergbahn, der med en hældning på over 10% er en af verdens stejleste sporvognslinjer.

Dag 4: Linz – Strudengau, ca. 60 km

Dagens rute går bl.a. gennem området Strudengaus der er et cirka 25 kilometer langt skovklædt kulturlandskab i den østrigske Donau-dal. I Landsbyen Mitterkirchen kan man dykke ned i områdets keltiske rødder på det lokale frilandsmuseum inden turen går forbi det barokke kloster Baumgartenberg og de romantiske ruiner af Burg Clam-slottet. Dagens rute slutter i den lille middelalderby Grein hvor den hyggelige bymidte byder på gamle barokke facader, et imponerende slot og det ældste kommunale teater i Østrig.

Dag 5: Strudengau – Nibelungengau, ca. 50 km

Dagens tur nydes ved at cykle gennem det fascinerende landskab med høje og tætbevoksede klippeformationer på begge sider af Donau. Højt over floden ligger Maria Taferls pilgrimskirke hvorfra man kan nyde udsigten til benediktinerklosteret i Melk.

Dag 6: Nibelungengau – Krems / Wachau-dalen, ca. 50 km

En uforglemmelig dag er i vente når turen er kommet til at besøge den maleriske Wachau-dal der er optaget på UNESCOs Verdensarvsliste. Du cykler gennem det forunderlige vinlandskab hvor de små landsbyer er omgivet af vingårde og abrikostræer. Den charmerende lille by Dürnstein med sine smalle gader er absolut et af rejsens højdepunkter mens man i Spitz - der er en af de mest berømte vinbyer, kan smage på nogle af områdets berømte Wachau-vine.

Dag 7: Krems – Wien, ca. 40 m (+ tog fra Krems - Tulln)

Dagen starter med en togtur fra Krems til Tulln. Efter ankomsten til Tulln cykler man direkte gennem Wienerskoven (Wiener Wald) til den lille by Klosterneuburg hvor byens augustinerkloster grundlagt i 1114 af samme navn er et besøg værd. Klostret er især kendt for Verduner-alteret, der blev fremstillet i 1181 af Nicholas af Verdun. Det lille område Kahlenbergerdorf blot et lille stykke nord for Wien byder på små vinstuer, en spadseretur gennem vinmarkerne og en flot panoramaudsigten over Wien.

Efter ankomst til Wien er det muligt at udforske den østrigske hovedstad på to hjul. Besøg den smukke UNESCO beskyttede bymidte med bl.a. kirken Stephansdom, slottet Belvedere og kejserpalæet Hofburg. Eller tag turen ud til det smukke Schönbrunn Slot med den imponerende slotspark. Slut evt. dagen af med en storslået musikoplevelse i den historiske Wiener Staatsoper.

Dag 8: Wien – Bad Deutsch-Altenburg, ca. 42 km

Ikke langt fra Wien begynder den store Donau-Auen Nationalpark, der dækker et areal på 93 kvadratkilometer og er en af de største tilbageværende flodsletter ved Donau. Turen gennem nationalparken byder på en fantastisk og mangfoldig flora og fauna og vidunderlige fred og ro, kun afbrudt af fuglenes kvidren.

Langs hele Donau-floden anlagde de gamle romere en lang række fæstninger til at holde de nordlige barbarer ude. Langs hele ruten vil man undervejs kunne finde små rester af romernes tilstedeværelse. På dagens rute kommer man forbi den Carnuntum - der var en romersk militærlejr og hvor der i dag er et museum der fortæller om romerne og deres befæstning af Donau-floden. Dagen slutter i spa-byen Bad Deutsch-Altenburg.

Dag 9: Bad Deutsch-Altenburg – Bratislava, ca. 32 km

 

Fra Bad Deutsch-Altenburg er der ikke langt til slovakiske grænse og landets hovedstad Bratislava. Skønheden ved Donau, som den slovakiske hovedstad også kaldes, ligger klemt inde mellem Donau og bjergkæden De små Karpatere. Bratislava har gennem tiden gennemgået mange epoker og grundet sin placering i krydsfeltet mellem øst og vest været vidne til mange skelsættende begivenheder gennem historien. Tag en tur gennem den gamle by og oplev hvordan middelalder, kommunisme og nyere tid har formet det tidligere Prešporok (Bratislava) til en moderne storby.

Dag 10: Bratislava - Szigetköz – Györ, ca. 45 km ( + tog, Mosonmagyarovar – Györ)

Efter blot én enkelt nat i Slovakiet krydses grænsen til Ungarn et stykke syd for Bratislava. Her bevæger ruten sig også ind på "Den lille Ungarske Slette" omkring Szigetköz. Det vilde og uberørte landskab er et ideelt yngle-område for fugle og fisk og med mere end 500 små øer er det en labyrint af utallige Donau-åer. Turen går en smule væk fra floden for at nå til byen Mosonmagyarova hvorfra det er blevet tid til en kort togtur til byen Györ.

 

Dag 11: Györ – Komarno, ca. 57 km

 

Nyd en dag der byder på fredfyldt og fladt terræn langs med floden fra Györ til Komarno. Historisk set voksede byen op på Donaus venstre bred, nutidens Komárno i Slovakiet, men senere opstod en "ny by" på  den højre bred, nutidens Komárom i Ungarn. Efter 1. Verdenskrig kom grænsen til det nyoprettede Tjekkoslovakiet til at skære gennem byen og opdele den ellers historisk, forenede by to nye uafhængige byer i to lande, Komárno og Komárom. I dag er de to forbundet af broer over Donau og grænsekontrollen er fjernet. 

Dag 12: Komarno – Esztergom, ca. 52 km

Rejsen fortsætter langs den slovakiske side af Donau gennem maleriske og traditionelle landsbyer. 

Ruinerne af den gamle romerske militærlejr Kelemantia - endnu et eksempel på romernes store tilstedeværelse i området og deres langstrækte forsvarsværk langs Donau,  passeres ved landsbyen Iža, inden landsbyen Kravany nad Dunajom, hvor der er et 16 meter højt udsigtstårn, hvorfra man har mulighed for at nyde en smuk panoramaudsigt over floden og landskabet. Her i byen findes også en hyggelig park samt en badestrand, velegnet til en velfortjent pause.

Dagen slutter i "Biskoppernes og Kongernes By", Esztergom, hvor højdepunktet er basilikaen med sin smukke udsigt, der er den største katolske katedral i Ungarn.

Dag 13: Esztergom – Budapest, ca. 62 km + sejlads

Midt i det bakkede landskab deler floden Donau sig og former Szentendre-øen, der er berømt for sine mange kunsthåndværksbutikker og Frilandsmuseet i Skanzen. Turen over øen byder på traditionelle ungarske landsbyer og smuk natur. Rejsen afsluttes med sejlads langs Donau ind til Budapest. Rejsens sidste nat tilbringes i byen der også har tilnavnet "Dronningen af Donau".

Dag 14: Budapest

Efter at have tilbragt 12 dage på cyklen og tilbagelagt over 580 km langs den blå Donau er rejsen nu ved at nå sin ende. Tilbring formiddagen med at slappe af i den smukke Budapest, besøg evt. en af de traditionelle svovlbade og lad kroppen få et velfortjent hvil inden turen går tilbage mod Danmark.

 


Inkluderet

 • 13 overnatninger i delt dobbeltværelse på trestjernede hoteller
 • 13 x morgenmad
 • Daglig bagagetransport (1 kuffert pr. person / maks. 20 kg)
 • Vin i Wachau-dalen (Én flaske pr. værelse)
 • Smagsprøve på lokale produkter
 • 1 x togbillet, Krems – Tulln (inkl. cykel)
 • 1 x togbillet, Mosonmagyarovar – Györ (inkl. cykel)
 • 1 x skib eller tog (afhænger af sæson) Szentendre – Budapest
 • Styrtaske med rutebog, kort og informationsmateriale (Én pr. værelse)
 • Pakkerejsegaranti


Ikke inkluderet

 • Flyrejse / tog / transport til Passau
 • Flyrejse / tog / transport fra Budapest
 • Lokale hotelskatter (ca. 2,5€ per nat.)
 • Cykler & cykeludstyr
 • Guidede ture og ekskursioner
 • Diverse entréer på ruten
 • Enkeltværelse
 • Personlige forsikringer

 

Muligheder for tilkøb

 • Eneværelse, pris fra 2.850 kr.
 • Leje af cykel, pris fra 1.275 kr.
 • Leje af E-cykel, pris fra 2.545 kr.

 


Afgange

 

Pris fra   8.995 kr.

 

Afgang fra Passau hver søndag og mandag 

 

Priser 2023: Pris fra
16.-29. april + 2.-8. oktober 8.995,-

24. september - 1. oktober

9.495,-

30. april – 1. september

10.495,-

 

Bestilling / forespørgsel

Lav en forespørgsel på denne rejse

OBS. alle priser er på forespørgsel. Rejsens endelige pris vil blive oplyst efter vi har behandlet din forespørgsel.

  

Sådan bestiller du

 1. Lav en forespørgsel på de ønskede rejsedatoer ved
at benytte ovenstående link

2. Vi behandler din forespørgsel og tjekker op på,
at de ønskede rejsedatoer er ledige.

3. Vi fremsender en bestillingsbekræftelse med faktura og opkrævning på depositum for de ønskede rejsedatoer. 
(Kan vi ikke bekræfte de ønskede datoer kontakter vi dig med henblik på at finde andre datoer)

4. Du indbetaler depositum og bekræfter hermed rejsen

 

Har du spørgsmål?

Kontakt David på 61 61 33 43

Tilmeld vores nyhedsbrev

 

WATERMAN TRAVELS WEBSHOP


Som forberedelse til rejsen kan man via Waterman Travels webshop købe tøjprodukter,
der passer til vores aktive rejser - fra t-shirts til hættetrøjer og regnjakker.
Alle produkter er med Waterman Travels logo og med mulighed for at tilføje egen tekst. 

Classic Hoody Full Zip
Classic Hoody Full Zip
Varm sweatjakke med hætte.

Pris: 500 kr.

Gå til webshop 

Webster Regnjakke
Webster Regnjakke
En både sporty, stilfuld og vandtæt unisex jakke.

Pris: 550 kr.

Gå til webshop 

Premium Tee - Grå
Premium Tee - Grå
Moderne T-shirt med rund hals. Findes i flere farver.

Pris: 125 kr.

Gå til webshop 

X
Kontakt os

Kontakt os, hvis du har spørgsmål til rejsen