Cykelferie langs Bodensøen

Pris fra kr. 4.9957 dage245 KmSværhedsgrad ••◌◌◌Topografi ••◌◌◌Etapelængde •••◌◌
Rejsetyper: Cykelrejser
Destination: Tyskland
Brochure: https://www.watermantravel.dk/images/pdf/Rejsebeskrivelse_-_Cykelferie_langs_Bodensen.pdf
Galleri-mappe-navn: bodensee
Vi anbefaler (forsiden): Ja
Overview - teaser: Tag på cykelferie for foden af Alperne gennem 3 lande omkring Tysklands største sø
Fra pris: Pris fra kr. 4.995
Dage: 7 dage
Kilometer: 245 Km
Sværhedsgrad: Sværhedsgrad ••◌◌◌
Topografi: Topografi ••◌◌◌
Etapelængde: Etapelængde •••◌◌

Cykelferie Langs Bodensøen

 

Tag på cykelferie på en af Tysklands mest populære cykelruter, rundt om landets største sø, Bodensøen. Ruten går gennem tre lande forbi frugtplantager, vinmarker, gamle middelalderbyer og ikke mindst Alperne, med masser af muligheder for stop ved små strande, cafeer og hyggelige landsbyer. 

De ca. 245 km rundt om Bodensee-søen går gennem hele tre lande, Tyskland, Schweiz og Østrig og byder på varierende landskab og natur, fra det stilfærdige flodlandskab langs Rhinen med vinmarkerne på den ene side og floden på den anden til de store åbne vidder omkring Rhin-deltaet, hvor de sneklædte østrigske Alper danner kulisse til turen.

 

Højdepunkter på rejsen:

•  Tysklands største sø
•  Middelalderbyerne Stein am Rhein, Meersburg og Lindau
•  Floden Rhinen
•  Perfekte cykelforhold på velholdte cykelstier

•  Smuk og varieret natur med vinmarker, flodlandskab og Alperne

 

 

 

 

 

 

Langs ruten er det umuligt ikke at blive betaget af områdets charme. Fra første dag står den på sydtysk-tyroler-Alpe-stemning, når man bl.a. passerer gennem de mange små schweiziske landsbyer, hvor altankasserne på de gamle bindingsværkshuse bugner af farverige blomster. Byerne Konstanz, Stein am Rhein, Meersburg og Lindau med deres snævre brostensbelagte gader og gamle middelaldercentrummer er blandt turens højdepunkter, men også havebyen Überlingen og Zeppelin-byen Friedrichshafen byder på store oplevelser.

På hele ruten er der fremragende cykelforhold med isolerede cykelstier, god skiltning og masser af muligheder for pauser ved små gårdbutikker, landevejscafeer eller ved et af de mange badesteder langs søen - hvor man jo også kan benytte lejligheden til at tage en dukkert i det krystalklare vand. Det flade terræn samt de relativt korte daglige etaper gør denne tur velegnet for alle.

 

 

 

 

 

 

DAGSPROGRAM

Dag 1 - Ankomst Konstanz
Dag 2 - Konstanz - Gailingen, ca. 40 km
Dag 3 - Gailingen - Überlingen, ca. 60 km
Dag 4 - Überlingen - Lindau, ca. 60 km
Dag 5 - Lindau - Arbon, ca. 60 km
Dag 6 - Arbon - Konstanz, ca. 35 km
Dag 7 - Hjemrejse

Se detaljeret dagsprogram nedenfor

 Vores personlige beskrivelse af

En tur rundt om Bodensøen


Turen rundt om Bodensøen er en vi kender særdeles godt. Udover vores gode og tætte samarbejde med vores partner dernede, så har vi også selv taget turen rundt om Tysklands største sø.  

Se billeder og læs Davids rejseberetning fra vores sidste besøg ved Bodensøen: 

Læs Davids rejseberetning fra turen rundt om Bodensøen

 

Rejseprogram

Dag 1 - Ankomst Konstanz

Konstanz er den største by ved Bodensee og ligger på sydsiden af søen på grænsen til Schweiz. Som det vil vise sig at være tilfældet med flere af byerne langs ruten, så er Konstanz' gamle middelalderbymidte utroligt velbevaret. En slentretur gennem Niederburg med sine små gyder, skæve bindingsværkshuse og hyggelige vinstuer er bestemt værd at finde tid til, ligesom et smut forbi havnepromenaden med den "kontroversielle" roterende statue Imperia er et besøg værd.

Dag 2 - Konstanz - Gailingen, ca. 40 km

Man har ikke cyklet mange minutter før man passerer den gamle grænseovergang mellem Tyskland og Schweiz og man lægger Konstanz bag sig og det frodige schweiziske landskab folder sig ud. Denne første del af ruten går langs den schweiziske kyst, først langs Bodensee, der dog i løbet af dagen snævrer sig ind og bliver til Rhinen, Europas tredje længste flod. Gør evt. et stop ved lystslottet Arenenberg, der ligger på en bakketop højt hævet over søen, hvorfra man kan nyde den flotte udsigt.
Byen Stein am Rhein er en af de smukkeste middelalderbyer ved Bodensee, der på trods af sin beskedne størrelse imponerer med sine farverige malede facader og velbevarede gamle bygninger. Her krydses Rhinen hvorefter ruten fortsætter et par kilometer til byen Gailingen, en af de sydligste byer i Tyskland.

Dag 3 - Gailingen - Überlingen, ca. 60 km

I dag går ruten langs med kysten på halvøen Höri. Man kommer igen kortvarigt igennem Schweiz og forbi middelalderbyen Stein am Rhein inden turen går videre mod kurbyen Radolfzell, hvor byens kirketårn, Radolfzell Minster, er det højeste kirketårn ved Bodensee. Efter Radolfzell drejer ruten nu ind over land og man forlader for første og eneste gang på turen for en stund kysstrækningen og kører igennem det let bakkede landbrugslandskab, der karakteriseres ved de store æbleplantager langs vejen. Bodman-Ludwigshafen og Sipplingen passeres, hvorefter cykelstien følger bredden af søen Überlingen, til byen ved samme navn. Überlingen har i mange år været en populær kurbads-destination, men er især også senere blevet kendt som en haveby grundet dens mange smukke offentlige blomsterhaver, som på farverig vis udfolder sig langs med den lange søpromenade.

 

Dag 4 - Überlingen - Lindau, ca. 60 km

Rejsens fjerde dag kommer til at byde på en overflod af interessante muligheder for stop undervejs, så det kan godt betale sig at starte tidligt. Ruten følger nu den nordlige side af søen, som generelt kendetegnes ved at være et populært ferieområde med mange campingpladser, feriehuse og små ferielandsbyer. I løbet af dagen udskiftes æbleplantagerne langsomt med vinmarker, mens man på klare dage vil kunne begynde at skimte de Østrigske Alper i horisonten. Dagens første mulighed for stop er ved den flotte lyserøde barokkirke i Birnau. Kirken ligger blandt vinmarkerne flot hævet over søen hvorfra der er en vidunderlig udsigt. Herefter passeres Pfahlbauten friluftsmuseet i Unteruhldingen. Museet er en rekonstruktion af de bronzealder landsbyer, der blev bygget på pæle langs med Europas floder og søer for mellem 2-5000 år siden.

Middelalderbyen Meersburg fremstår som en tidslomme fra en svunden tid. Den gamle borg der fra sit højdedrag flot troner over byen, stammer fra 700-tallet og er en af Tysklands ældste beboede borge. I Meersburg kan man desuden besøge det nyere barokslot Neues Schloss eller tage en tur forbi vinmuseet Vineum og blive klogere på områdets omfattende vinproduktion. Området her på nordsiden af søen er et veletableret vinområde - hvilket de mange vinmarker man passerer langs dagens rute også vidner om. Besøg evt. en af distriktets vingårde og smag på nogle af egnens dråber eller køb en flaske med hjem som et minde om turen. 

 

Friedrichshafen er regionens industrielle centrum og kendt for at være arnestedet for de store Zeppeliner-luftskibe. På byens store moderne Zeppeliner-museum, er der mulighed for at dykke ned i den fascinerende historie om dette stykke imponerende ingeniørkunst og bl.a. opleve en rekonstruktion af dele af den kendte Hindenburg. 

 

Dagens etape slutter i middelalderbyen Lindau, hvis gamle bydel ligger på en ø, hvorfra man ved havnen kan nyde udsigten over Alperne samt byens vartegn, den bayerske løve og det 33 meter høje fyrtårn.

 

Dag 5 - Lindau - Arbon, ca. 60 km

I dag går turen gennem tre lande. Ikke langt fra Lindau passerer man næsten ubemærket grænsen mellem Tyskland og Østrig og ankommer til byen Bregenz - den østligste del af ruten, der især er kendt for sin årlige kulturfestival, Bregenzer Festspiele. I Bregenz er det også muligt at få en lille smagsprøve på Alperne ved at tage svævebanen op til Pfänder, hvorfra der er en imponerende udsigt over hele Bodensee samt over 200 alpetinder, hvis man kigger den anden vej. Det er muligt at medbringe sin cykel til toppen og tage turen på to hjul tilbage ned af bjerget.

Fra Bregenz drejer ruten nu ned langs sydsiden af søen, hvor de næste ca. 20 km fortsætter gennem de pandekageflade landbrugsområder i Rhin-deltaet med Alperne i baggrunden. Grænsen til Schweiz passeres og man er nu tilbage ved kysten, som herfra følges til kystbyen Rorschach der bl.a. er kendt for sine historiske badehytter.

Den sydlige side af Bodensee byder i kontrast til den nordlige på færre store kulturelle seværdigheder og længere afstand mellem de større byer. Ruten følger dog hele tiden kysten nært mens man zigzagger mellem små stille provinsbyer og det åbne landskab. 

Den lille by Arbon med sin fascinerende keltiske og romerske fortid, er kendetegnet ved dens historiske kvarter. Området og byen er desuden kendt for produktionen af cider. Hos familien Möhl, der driver det schweiziske mosteri og destilleri museum i Arbon, er det muligt at gå på opdagelse i en verden af delikatesser fra regionen og selvfølgelig Möhl specialiteter.

 

Dag 6 - Arbon - Konstanz, ca. 35 km

Rejsens sidste etape følger kysten fra Arbon hele vejen til Konstanz. De godt 35 km tilbagelægges på flad og nem cykelsti, mens omgivelserne i kraft med at man nærmer sig byområderne omkring de to store byer Kreuzlingen og Konstanz, ændrer sig til forstadsbyer og villakvarterer. Ved Kreuzlingen kan man evt. gøre et stop ved havnepromenaden og den store park der ligger i forlængelse heraf, hvorfra man kan nyde udsigten over vandet til Konstanz.

Kreuzlingen og Konstanz er søsterbyer - den ene schweizisk den anden tysk. Byerne er over tid vokset sammen og udgør i dag ét stort byområde. Byerne ligger klods op af hinanden uden nogen synlig afgrænsning, bortset fra den gamle grænseovergang og toldbygning mellem Schweiz og Tyskland, der stadig står som et minde fra en svunden tid. Hopper man af cyklen og trækker gennem den gamle grænsebygning befinder man sig nu ved den gamle byport i Konstanz, et kort stykke fra rejsens sidste overnatningssted. 

 

 

Dag 7 - Hjemrejse

Individuel hjemrejse fra Konstanz. 

 


Inkluderet

7 dages cykelferie
6 overnatninger i delt dobbeltværelse på 2* / 3* hoteller
Morgenmad ifm. overnatning
Bagagetransport hver dag fra hotel til hotel
Entre Rosgarten museum i Konstanz
Detaljeret turbeskrivelse med kort og praktiske oplysninger, 1 sæt per værelse (engelsk)
Pakkerejsegaranti


Ikke inkluderet
Flyrejse / tog / transport til Konstanz
Cykelleje
Byskatter / City Tax, ca. 2,5 EUR per nat.
Aftensmad og frokost
Diverse entréer på ruten
Enkeltværelse (Tilkøb)
Personlige forsikringer

 

Muligheder for tilkøb

Leje af Tour cykel, pris  fra 795 kr.

Leje af E-cykel, pris fra 1.995 kr.

Opgradering af hotelkategori til 3* / 4* hoteller

Enkeltværelse, pris fra 1.800 kr.

Ekstra overnatning i Konstanz, pris fra 495 kr.


Afgange

 

Pris fra  4.995 kr. per person 

 

Daglig afgang fra Konstanz fra midt marts til slut oktober.

Periode Bestil      

15. – 22. marts
7.-19. april
13. – 26. oktober
Pris fra 4.995,-

Bestil 

23. marts - 6. april
20.-26. april
22. september – 12. oktober
Pris fra 5.995,-

Bestil

27. april - 7. maj
12. – 16. maj

2.-28. juni
25. aug. -21. sep.

Pris fra 6.995,-

Bestil

8.-11. maj
17. maj – 1. juni

29. juni – 24. august
Pris fra 7.595,-

Bestil

  For spørgsmål kontakt os på info@watermantravel.dk eller 61 61 33 43

 
 

 

Har du spørgsmål?

Kontakt David på 61 61 33 43

Ofte stillede spørgsmål

Herunder finder du svar på det mest efterspurgte spørgsmål omkring rejsen.

Sværhedsgrad

Vi har valgt at rangere alle vores cykelrejser indenfor tre overordnede kategorier der hver siger noget om rejsens hårdhed.
De tre kategorier er:

Sværhedsgrad
Sværhedsgrad siger overordnet noget om hvor teknisk svær rejsen er dvs. hvor krævende den er ift. cykel og den cyklendes tekniske kompetencer. En rangering på 1-2 vil typisk betyde, at rejsen er velegnet for alle inkl. børn og at ruten stort set udelukkende foregår på isoleret asfalteret cykelsti. En rangering på 3-4 betyder, at der på ruten må forventes større strækninger med eksempelvis grus eller skovsti samt en større del cykling langs almindelige veje uden cykelsti. Disse rejser er velegnede for folk der er erfarne på en cykel. En rangering på 5 betyder, at rejsen primært foregår på grusstier, skovstier og i andet terræn, og at ruten kræver en høj grad af teknisk kompetence hos rytteren. Disse rejser er primært henvendt til folk med et højt teknisk niveau med godt udstyr og et ønske om en udfordrende cykelrejse.

Topografi
Topografi siger noget om hvor udfordrende rejsen er ift. højdemeter undervejs. En rangering på 1-2 betyder, at der på rejsen er få mindre bakker i let kuperet terræn. En rangering på 3-4 betyder, at rejsen går gennem kuperet terræn med en del bakker og stigninger, En rangering på 5 betyder, at en stor del af rejsen foregår i bjergrigt terræn, hvor der forekommer mange højdemeter både op og ned.

Etapelængde
Etapelænge refererer til hvor mange kilometer man i gennemsnit må forventes at skulle tilbagelægge hver dag. En rangering på 1-2 svarer til ca. 25-50 kilometer dagligt. En rangering på 3-4 svarer til 50-75 km dagligt. En rangering på 5 er over 75 km dagligt.

Bagagetransport

Er bagagetransport inkluderet på rejsen vil det fremgå under "Inkluderet". Hver rejsedeltager kan få transporteret ét stykke bagage dagligt.

Bagagen skal stå klar til afhentning senest kl. 9.00 hver morgen. Bagagen vil være til disposition på næste overnatningssted senest kl. 17.00. På hvert stykke bagage skal være påført bagagemærke hvor navn og telefonnummer tydeligt fremgår.

Overnatningssteder

Med mindre andet er angivet i rejsebeskrivelsen benyttes 2-3-stjernede hoteller og/eller kroer samt små lokale Bed & Breakfast steder. Den angivne pris er gældende for én person i delt dobbeltværelse inkl. morgenmad. De endelige overnatningssteder vil blive oplyst ca. 30 dage før afrejse.

Cykel

Det er muligt at benytte egen cykel på rejsen. Vi tilbyder også muligheden for at leje cykel og Elcykel.

Cykelleje

Waterman Travel tilbyder muligheden for at leje en cykel til rejsen. Cyklen vil være til rådighed fra et angivet tidspunkt på afrejsedagen ved afrejsedestinationen, og skal afleveres igen på slutdestinationen på sidste rejsedag.

Leje af cykel kan foretages ifm. bestilling af rejsen.

Parkering i Konstanz

Der findes flere muligheder for parkering i Konstanz under rejsen.

1. Indhegnet parkeringsplads nær Radweg-Reisen-kontoret (afhentningssted for lejede cykler) i Konstanz. Skal bestilles og betales forud. Pris: 49€ for hele opholdet.

2. Parkeringshuse (Fischmarkt, Dammgasse, Lago, Altstadt, Benediktinerplatz). Pris: ca. 25 euro/dag

3. Hotel parkeringspladser (nogle hoteller i Konstanz tilbyder parkering. Mulighed for parkering på hotel og pris kan først oplyses når bookingen er foretaget og hotellet er bekræftet)

Navigation på ruten

Hele ruten er grundigt skiltet, det derfor muligt udelukkende at navigere ved hjælp af disse.

Forud for afrejse udleveres en detaljeret beskrivelse af ruten herunder kort over hele ruten. Rutebeskrivelsen fungerer udover vejviser også som en god guide til seværdigheder og forslag til stop undervejs

Tilmeld vores nyhedsbrev

 

WATERMAN TRAVELS WEBSHOP


Som forberedelse til rejsen kan man via Waterman Travels webshop købe tøjprodukter,
der passer til vores aktive rejser - fra t-shirts til hættetrøjer og regnjakker.
Alle produkter er med Waterman Travels logo og med mulighed for at tilføje egen tekst. 

Classic Hoody Full Zip
Classic Hoody Full Zip
Varm sweatjakke med hætte.

Pris: 500 kr.

Gå til webshop 

Webster Regnjakke
Webster Regnjakke
En både sporty, stilfuld og vandtæt unisex jakke.

Pris: 550 kr.

Gå til webshop 

Premium Tee - Grå
Premium Tee - Grå
Moderne T-shirt med rund hals. Findes i flere farver.

Pris: 125 kr.

Gå til webshop 

X
Kontakt os

Kontakt os, hvis du har spørgsmål til rejsen