Cykelferie fra Prag til Dresden

Pris fra kr. 6.495 / 5.995*8 dage216 kmSværhedsgrad ••◌◌◌Topografi ••◌◌◌Etapelængde •••◌◌
Rejsetyper: Cykelrejser
Destination: Tyskland
Ekstra kategorier, hvor rejsen skal vises: Aktive rejser, Cykelrejser
Galleri-mappe-navn: prag
Vi anbefaler (forsiden): Nej
Overview - teaser: Cykelferie fra Prag til Dresden gennem de smukke Saksiske alper langs floden Elben
Fra pris: Pris fra kr. 6.495 / 5.995*
Dage: 8 dage
Kilometer: 216 km
Sværhedsgrad: Sværhedsgrad ••◌◌◌
Topografi: Topografi ••◌◌◌
Etapelængde: Etapelængde •••◌◌

Denne cykeltur fra Prag til Dresden forbinder to betydningsfulde kulturelle og historiske byer. Fang stemningen i den gyldne by Prag, før du begiver dig ud på vej gennem Tjekkiets landskaber til Tyskland.

I løbet af de sidste par år er den tjekkiske side af Elben-cykelstien løbende blevet udvidet og udviklet. Derfor vil du cykle mest på den asfalterede cykelsti, sjældent på landeveje med let eller moderat trafik. Glæd dig til de smukke Elben-byer som Mělník eller Litoměřice, før du når det bizarre og klippefyldte landskab i Elbens sandstensbjerge og endelig Dresden - 'Elbens Firenze'.

De Saksiske alper er en stor del af denne tur, og det er Tysklands eneste stennationalpark. Landskabet i Elbens sandstensbjerge, som med tiden er eroderet til malerisk barsk natur af kridt-oprindelse, giver et fascinerende mikroklima og er hjemsted for en ægte skat af sjældne dyr og plantearter. På turen kan vi derfor også anbefale besøg på den berømte Bastei bro, eller det imponerende slot Königstein.
Det er ikke uden grund at vores mest populære vandretur, Malerweg, går gennem dette landskab.

På det meste ruten er der gode cykelforhold med cykelstier,  og masser af muligheder for pauser i én af de små eller større landsbyer. Enkelte stræk er dog på landevej, og specielt den Tjekkiske del af ruten er mindre udviklet end den Tyske. Turen er egnet for de fleste i god form og er let til medium gradering.

Rejseprogram

Dag 1: Ankomst Prag

Prag kan nemt nås med fly eller tog. Hvis du ønsker at rejse i bil, anbefaler vi at køre til Dresden og bruge vores bekvemme transferservice fra Dresden til Prag. Under turen kan du efterlade din bil på parkeringspladsen, ved siden af vores partnerhotel.

Dag 2: Ophold i Prag

Beliggende på begge sider af floden Vltava, har 'den gyldne by' masser at byde på. Besøg den gamle rådhusplads og se det astronomiske ur. Gå over den berømte Karlsbro med dens seksten buer til Hradčany.

Dag 3: Prag - Melnik, ca. 55 km

I dag starter du din cykeltur fra Prag til Dresden. Efter morgenmaden forlader du den tjekkiske hovedstad og cykler langs Vltava-floden til centrum af det boheme-vinavlerområde Mělník. Slottet i Mělník er det perfekte sted at se sammenløbet af de to floder Vltava (Moldau) og Elben.

Dag 4: Melnik – Litoměřice, ca. 45 km

Fra nu af vil Elben guide dig hele vejen til Dresden. Dagens cykeltur tager dig via Roudnice til den tidligere befæstede by Terezín. Herfra er der kun få kilometer til Litoměřice med sit berømte kalkhus. Afslut dagen med en spadseretur gennem den charmerende gamle bydel med dens bygninger i gotisk, barok- og renæssancestil.

Dag 5: Litoměřice – Děčín, ca. 50 km

Under dagens cykeltur vil du cykle gennem Ústí nad Labem, forbi ruinen af slottet Střekov og fortsætte langs Elben til Děčín. I Děčín anbefaler vi, at du besøger barokslottet på toppen af en klippehøj med en vidunderlig udsigt over floden, og hvor Frédéric Chopin gik hen for at søge inspiration.

Dag 6: Děčín – Bad Schandau/Pirna, ca. 21/44 km

Når du forlader Děčín, cykler du på flodens venstre bred og når snart Tyskland. Nu rejser de bizarre klippeformationer i Elbens sandstensbjerge sig til venstre og højre for Elben. Nyd det eventyrlignende landskab, mens du kører på din cykel.

Dag 7: Bad Schandau/Pirna – Dresden, ca. 45/22 km

Den sidste del af din cykelferie på Elben-cykelstien fører dig først forbi Königstein-fæstningen og udsigtsklippen Bastei. Tag dig tid til at nyde indtrykkene af den maleriske Elben-dal, før du fortsætter din rejse. Kort før du når Dresden besøg det berømte Pillnitz Palace & Park og gå gennem de rolige haver. Herfra er der kun et lille stykke ad cykelstien, indtil man endelig når til Dresden. Den historiske bymidte er perfekt til en afslappet aftentur og til en hyggelig afskedsmiddag i en af de mange lokale restauranter.

Dag 8: Hjemrejse fra Dresden

Efter en lækker morgenmad og med masser af skønne minder fra din cykeltur langs Elben, starter du din rejse hjem igen. Spørg os gerne om at tilbringe nogle ekstra nætter i Dresden eller andre byer langs Elbens cykelsti. Vi vil med glæde arrangere overnatningerne for dig. Hvis du skal tilbage til Prag, kan vi tilbyde dig vores bekvemme transportservice.

 


Inkluderet

 • 8 dages cykelferie
 • 7 overnatninger i delt dobbeltværelse på 3* hoteller
 • Morgenmad ifm. overnatning
 • Bagagetransport hver dag fra hotel til hotel
 • Detaljeret turbeskrivelse med kort og praktiske oplysninger, 1 sæt per værelse
 • 24 timers service-hotline
 • Pakkerejsegaranti


Ikke inkluderet

 • Flyrejse / tog / transport til Prag
 • Ekstra nætter
 • Aftensmad og frokost
 • Diverse entréer på ruten
 • Enkeltværelse (Tilkøb)
 • Personlige forsikringer

 

Muligheder for tilkøb

 • Leje af E-cykel, pris fra 1.990 kr.
 • Leje af turcykel, pris fra 990 kr.
 • Retur transfer fra Dresden til Prag 75 EUR
 • Enkeltværelse, pris fra 1.850 kr.
 • Ekstra overnatning i Prag, pris fra 560 kr.

Afgange

 

Pris fra  6.495 kr. / 5.995 kr.*

* SPAR 500 kr. på din næste cykelrejse. Tilmeld vores nyhedsbrev og modtag din rabatkode i dag. Tilmeld nyhedsbrev

 

Daglig afgang fra Prag fra april til slut oktober. 
 

 
Periode Grundpriser fra       

1. april – 11. maj
3. september – 31. oktober

6.495,-
12. maj – 2. september
6.995,-Bestilling / forespørgsel

Lav en forespørgsel på denne rejse

OBS. alle priser er på forespørgsel. Rejsens endelige pris vil blive oplyst efter vi har behandlet din forespørgsel.

 

Sådan bestiller du

 1. Lav en forespørgsel på de ønskede rejsedatoer ved
at benytte ovenstående link

2. Vi behandler din forespørgsel og tjekker op på,
at de ønskede rejsedatoer er ledige.

3. Vi fremsender en bestillingsbekræftelse med faktura og opkrævning på depositum for de ønskede rejsedatoer. 
(Kan vi ikke bekræfte de ønskede datoer kontakter vi dig med henblik på at finde andre datoer)

4. Du indbetaler depositum og bekræfter hermed rejsen

 

Ofte stillede spørgsmål

Herunder finder du svar på det mest efterspurgte spørgsmål omkring rejsen.

Sværhedsgrad

Vi har valgt at rangere alle vores cykelrejser indenfor tre overordnede kategorier der hver siger noget om rejsens hårdhed.
De tre kategorier er:

Sværhedsgrad
Sværhedsgrad siger overordnet noget om hvor teknisk svær rejsen er dvs. hvor krævende den er ift. cykel og den cyklendes tekniske kompetencer. En rangering på 1-2 vil typisk betyde, at rejsen er velegnet for alle inkl. børn og at ruten stort set udelukkende foregår på isoleret asfalteret cykelsti. En rangering på 3-4 betyder, at der på ruten må forventes større strækninger med eksempelvis grus eller skovsti samt en større del cykling langs almindelige veje uden cykelsti. Disse rejser er velegnede for folk der er erfarne på en cykel. En rangering på 5 betyder, at rejsen primært foregår på grusstier, skovstier og i andet terræn, og at ruten kræver en høj grad af teknisk kompetence hos rytteren. Disse rejser er primært henvendt til folk med et højt teknisk niveau med godt udstyr og et ønske om en udfordrende cykelrejse.

Topografi
Topografi siger noget om hvor udfordrende rejsen er ift. højdemeter undervejs. En rangering på 1-2 betyder, at der på rejsen er få mindre bakker i let kuperet terræn. En rangering på 3-4 betyder, at rejsen går gennem kuperet terræn med en del bakker og stigninger, En rangering på 5 betyder, at en stor del af rejsen foregår i bjergrigt terræn, hvor der forekommer mange højdemeter både op og ned.

Etapelængde
Etapelænge refererer til hvor mange kilometer man i gennemsnit må forventes at skulle tilbagelægge hver dag. En rangering på 1-2 svarer til ca. 25-50 kilometer dagligt. En rangering på 3-4 svarer til 50-75 km dagligt. En rangering på 5 er over 75 km dagligt.

Bagagetransport

Er bagagetransport inkluderet på rejsen vil det fremgå under "Inkluderet". Hver rejsedeltager kan få transporteret ét stykke bagage dagligt. Bagagen skal stå klar til afhentning senest kl. 9.00 hver morgen. Bagagen vil være til disposition på næste overnatningssted senest kl. 17.00. På hvert stykke bagage skal være påført bagagemærke hvor navn og telefonnummer tydeligt fremgår.

Overnatningssteder

Med mindre andet er angivet i rejsebeskrivelsen benyttes 2-3-stjernede hoteller og/eller kroer samt små lokale Bed & Breakfast steder. Den angivne pris er gældende for én person i delt dobbeltværelse inkl. morgenmad. De endelige overnatningssteder vil blive oplyst ca. 30 dage før afrejse.

Cykel

Det er muligt at benytte egen cykel på rejsen. Vi tilbyder også muligheden for at leje cykel og Elcykel.

Cykelleje

Waterman Travel tilbyder muligheden for at leje en cykel til rejsen. Cyklen vil være til rådighed fra et angivet tidspunkt på afrejsedagen ved afrejsedestinationen, og skal afleveres igen på slutdestinationen på sidste rejsedag.

Leje af cykel kan foretages ifm. bestilling af rejsen.

Navigation

Nogle pakke inkluderer detaljeret information omkring ruten, samt fysiske og digitale kort til brug undervejs. Er dette inkluderet vil det fremgå under afsnittet "Inkluderet".

Har du spørgsmål?

Kontakt Jesper på 42 30 07 00
Kontakt os

Kontakt os, hvis du har spørgsmål til rejsen