Cykelferie langs Elben: Dresden - Magdeburg

Pris fra kr. 5.9958 Dage290 kilometerSværhedsgrad ••◌◌◌Topografi ••◌◌◌Etapelængde •••◌◌
Rejsetyper: Cykelrejser
Destination: Tyskland
Ekstra kategorier, hvor rejsen skal vises: Aktive rejser
Galleri-mappe-navn: Dresden-Magdeburg
Vi anbefaler (forsiden): Nej
Overview - teaser: Cykelferie langs floden Elben på den populære Elberadweg gennem UNESCO landskab og byer i hjertet af Europa.
Fra pris: Pris fra kr. 5.995
Dage: 8 Dage
Kilometer: 290 kilometer
Sværhedsgrad: Sværhedsgrad ••◌◌◌
Topografi: Topografi ••◌◌◌
Etapelængde: Etapelængde •••◌◌

Cykelferie langs Elben: Dresden - MagdeburgTag på cykelferie langs Elbens bred gennem smukke landskaber og fredede områder forbi UNESCO-verdensarvssteder og historiske byer. 

På denne midterste etape på den populære Elberadweg går turen fra Dresden til Magdeburg gennem det saksiske landskab, der er præget af renæssancens konger og fyrster, hvor UNESCO-Verdenskulturarvssteder ligger som perler på snor med bl.a. Bauhaus-arkitektur i Dessau, reformationens vugge i Lutherstadt Wittenberg og de mange historiske parker i Gartenreich Dessau-Wörlitz. 

Den 290 km lange rute snor sig langs med floden Elben og passerer undervejs gennem et af Tysklands ældste vindistrikter, 'Sächsische Weinstraße' og endnu et UNESCO anerkendt område, biosfærereservatet Mittelelbe. Mellem de mange historiske byer og kultursteder strækker de åbne marker, frodig skove og vinmarker sig langs Elben og skaber en flot kulisse til rejsen. 


Højdepunkter på rejsen:

•  Vindistriktet Sächsische Weinstraße
•  UNESCO-verdenskulturarv: Lutherstadt Wittenberg
•  Bauhaus UNESCO-verdenskulturarv i 
Dessau
•  UNESCO Gartenreich Dessau-Wörlitz
•  UNESCO-biosfærereservatet Mittelelbe

 

 

 

 

Cykelferie langs Elben: Dresden - MagdeburgREJSEBESKRIVELSE

Rejsen starter i Dresden, en by, der led stort under Anden Verdenskrig, men som efterfølgende har rejst sig og genskabt den flotte og historiske bymidte, som kendetegner byen. 

Ruten går fra Dresden gennem vindistriktet 'Sächsische Weinstraße' - en af de ældste vinregioner i Tyskland, hvor vinmarkerne er anlagt i terrasser på de stejle skråninger langs flodbredden. Her passerer man bl.a. igennem de historiske byer Meissen og Torgau med det velbevarede renæssanceslot Hartenfels og den historiske byport.

Fra Torgau går turen videre gennem det bølgende landskab til Lutherstadt Wittenberg, der er kendt som reformationens vugge, hvor Martin Luther i 1517 fæstnede sine 95 teser på døren til Slotskirken. Lutherstadt Wittenberg er i dag optaget på UNESCOs verdensarvliste. 

Fra Wittenberg bevæger man sig ind i det UNESCO bevarede biosfærereservat, Mittelelbe der omfatter en række forskellige landskaber, herunder flodenge, vådområder, skove og græsarealer langs floden Elben. De forskellige økosystemer understøtter bevarelsen af de naturlige habitater for en bred vifte af forskellige plante- og dyrearter.

I Mittelelbe-reservatet bevæger man sig samtidig igennem kulturområdet Gartenreich Dessau-Wörlitz, der byder på flere slotte og parker, og er kendt for sin unikke kombination af landskabsdesign, arkitektur og kulturelle monumenter. Gartenreich Dessau-Wörlitz er også optaget på UNESCOs verdensarvsliste.

Bauhaus-skolen flyttede i 1925 til Dessau og perioden derefter markerede højdepunktet af Bauhaus' indflydelse og eksperimenter inden for kunst, arkitektur og design. Bauhaus-bygningerne i Dessau er i dag anerkendt som UNESCO-verdensarv for deres betydning inden for moderne arkitektur og design.

Rejsen slutter i Magdeburg med den flotte historiske katedral. I Magdeburg kan man også opleve det unikke og farverige Hundertwasserhaus.

PÅ REJSEN KAN DU BL.A. OPLEVE...

 

 

 

Sächsische Weinstraße - MeissenSÄCHSISCHE WEINSTRASSE

'Sächsische Weinstraße' er navnet på den vinregion der strækker sig i området langs Elben omkring byen Meissen. Vinproduktionen går her tilbage til det 12. århundrede, og regionen har dermed en rig vintradition og betragtes som den ældste vinregion i Tyskland. 

Vinmarkerne langs Elben er ofte anlagt i terrasser på de stejle skråninger langs floden. Disse terrasseanlæg hjælper med at udnytte sollyset optimalt og er en karakteristisk oplevelse i landskabet. Rieslingvinen fra Meissen er især kendt for sin friskhed og mineralske karakter.

 

 


Lutherstadt Wittenberg - Elberadweg
LUTHERSTADT WITTENBERG

Lutherstadt Wittenberg er især kendt for sin historiske og kulturelle betydning, særligt i forbindelse med den protestantiske reformation, der tog sin begyndelse netop her i Wittenberg, da Martin Luther i 1517 sømmede sine 95 teser på døren til byens slotskirke. Derfor er Lutherstadt Wittenberg også kendt som reformationens vugge.

Wittenberg og slotskirken har været optaget på UNESCO's verdensarvsliste siden 1996 . 

  

 

 


Gartenreich Dessau-Wörlitz - ElberadwegGARTENREICH DESSAU-WÔRLITZ

Gartenreich Dessau-Wörlitz - på dansk også kendt som Dessau-Wörlitz kulturlandskab, er et stort område mellem Wittenberg og Dessau, der omfatter flere parker og slotte anlagt i det 18. århundrede efter engelsk forbillede. Hele området strækker sig over 142 km² langs Elbens bred og er en del af biosfærereservat Mittelelbe.

Wörlitzer Park er hjertet i Gartenreich Dessau-Wörlitz og betragtes som en af de ældste engelske landskabsparker i det kontinentale Europa. Parken er kendetegnet ved sine mange kunstige søer, broer, øer og forskellige tematiske haver, og ikke mindst slottet, der er det første i klassicistisk stil i Tyskland. 

Gartenreich Dessau-Wörlitz blev optaget på UNESCOs liste over verdens kulturarv i år 2000 bl.a. på grund af parkens historiske betydning som eksempel på oplysningstidens ideer om integrationen af natur og kultur.

 

 

 

 

Bauhaus, Dessau - ElberadwegBAUHAUS I DESSAU

Den berømte Bauhaus-skole for kunst, design og arkitektur blev grundlagt af arkitekten Walter Gropius i 1919 og flyttede til Dessau i 1925. 

Skolens bygninger, designet af Walter Gropius selv, er ikoniske eksempler på modernistisk arkitektur og blev skabt med principperne om funktionalitet og minimalistisk æstetik i tankerne. I Dessau findes mange eksempler på steder og bygninger, der er tæt forbundet med Bauhaus-bevægelsen og byggestilen bl.a. Bauhaus Museum Dessau der åbnede i 2019.

Bauhaus-bygningerne i Dessau er i dag anerkendt som UNESCO-verdensarv for deres betydning inden for moderne arkitektur og design

 

 

 

 

Rejseprogram

Dag 1: Ankomst Dresden

Ankomst til Dresden.

Dresden kaldes også "Elbens Firenze" på grund af byens imponerende kunst, arkitektur og kulturelle rigdom, der ligner den italienske by Firenze. 

Dresden er en smuk by fyldt med imponerende barok arkitektur, herunder Zwinger-paladset og Frauenkirche, kulturelle skatte som Semperoper, samt naturskønne steder som Brühls Terrasse.

 

Dag 2: Dresden – Meissen (ca. 30 km)

Rejsens første etape er relativt kort og der er derfor god tid til at nyde turen gennem Dresden og ud i det åbne vinlandskab langs Elben. 

 

Ruten går i dag gennem 'Sächsische Weinstraße' som er navnet på den vinregion der strækker sig i dette område omkring Elben. Vinproduktionen går her tilbage til det 12. århundrede, og regionen har dermed en rig vintradition og betragtes som den ældste vinregion i Tyskland. Vinmarkerne langs Elben er ofte anlagt i terrasser på de stejle skråninger langs floden. Disse terrasseanlæg hjælper med at udnytte sollyset optimalt og er en karakteristisk oplevelse i landskabet. Rieslingvinen fra Meissen er især anerkendt for sin kompleksitet, friskhed og mineralske karakter.

 

Som man nærmer sig Meissen kan man allerede på afstand se byens vartegn, den imponerende slotsbakke med katedralen og Albrechtsburg-slottet. Da der er overnatning i Meissen, er der god tid til at aflægge besøg på den verdensberømte Meissen porcelænsfabrik eller få en smagsprøve på nogle af regionens vine.

Dag 3: Meissen – Strehla (ca. 36 km)

Ruten fortsætter gennem det smukke vinlandskab med de karakteristiske vinmarker langs flodbredden. 

 

Dagens etape byder på små charmerende landsbyer med gamle bindingsværkshuse, landlige gårde og traditionel saksisk arkitektur. Dagens etape slutter i den lille stille landsby Strehla, der ligger flot på Elbens bred. 

 

Dag 4: Strehla – Torgau (ca. 40 km)

Rejsen fortsætter gennem det flade saksiske landskab der er præget marker og åbne vidder.

 

Dagens mål er renæssancebyen Torgau. Byens vartegn er Hartenfels Slottet (Schloss Hartenfels) fra det 16. århundrede, der fungerede som residens for kurfyrsterne af Sachsen. Det velbevarede renæssanceslot rummer en række historiske udstillinger og slottet kapel regnes som den ældste protestantiske kirke i Tyskland.

Dag 5: Torgau – Lutherstadt Wittenberg (Ca. 68 km)

Fra Torgau går turen via Pretzsch til Lutherstadt Wittenberg, der er kendt som reformationens vugge og hvis historiske bymidte er optaget på UNESCOs Verdensarvsliste. 

Dag 6: Lutherstadt Wittenberg – Dessau (Ca. 37 km)

Dagens etape går gennem Elbens smukke kulturlandskab Gartenreich Dessau-Wörlitz og forbi den verdensberømte Woerlitzer Park og have. Dagens etape slutter i byen Dessau, der er kendt for at være midtpunkt for Bauhaus-bevægelsen. 

Dag 7: Dessau – Magdeburg (Ca.85 km)

Rejsens længste etape er gemt til denne sidste dag, hvor turen går gennem UNESCO-biosfærereservatet Mittelelbe langs floden Elben. Efter ankomst til Magdeburg er det tid til at slappe af i den smukke by.

Dag 8: Hjemrejse

Hjemrejse. 

 


Inkluderet

 • 8 dages cykelferie
 • 7 overnatninger i delt dobbeltværelse på 3* hoteller
 • Morgenmad ifm. overnatning
 • Bagagetransport hver dag fra hotel til hotel
 • Detaljeret turbeskrivelse med kort og praktiske oplysninger, 1 sæt per værelse
 • Engelsk service-hotline
 • Pakkerejsegaranti


Ikke inkluderet

 • Flyrejse / tog / transport til Dresden/Magdeburg
 • Ekstra nætter
 • Aftensmad og frokost
 • Diverse entréer på ruten
 • Enkeltværelse (Tilkøb)
 • Personlige forsikringer

 

Muligheder for tilkøb

 • Leje af E-cykel, pris fra 1.495 kr.
 • Leje af turcykel, pris fra 995 kr.
 • Enkeltværelse, pris fra 1.500 kr.

Afgange

 

Pris fra  5.495 kr. 

 Daglige individuelle afgange fra april til slut oktober.

Periode Grundpriser fra       

1. april – 5. maj 2024
8. september – 31. oktober 2024

Bestil forår/efterår 

5.495,-

6. maj – 7. september 2024
Bestil sommer

5.995,-

  

For spørgsmål kontakt os på info@watermantravel.dk eller 61 61 33 43
 

 
 


 

 

 

 

 

 

Har du spørgsmål?

Kontakt David på 61 61 33 43

ELBERADWEG

Elberadweg er en yderst populær cykelrute, der strækker sig over mere end 1.200 kilometer langs floden Elben gennem Tjekkiet og Tyskland fra Prag hele vejen til den lille tyske havneby Cuxhaven ved Nordsøen.

Floden Elben har altid spillet en central rolle som en vigtig transportvej og handelsrute mellem Centraleuropa og Nordsøen. Handelsmænd, riddere og rejsende har gennem tiden fulgt floden for at ELBERADWEGhandle med varer og udforske nye områder.

Elberadweg er hurtigt blevet en af Europas mest populære langdistance cykelruter. Rejsen på den godt 1.200 km lange rute byder på et yderst varieret udvalg af landskaber fra vadehavet til Elbens sandstensbjerge hele vejen til Bøhmen. Undervejs er der også rig mulighed for at opleve enestående kultur, Elberadweg går nemlig gennem gamle byer som Prag, Dresden, Magdeburg og Lutherstadt Wittenberg der med sine middelalder slotte, gotiske katedraler og gamle bydele tager en med på en rejse gennem århundreder af europæisk historie.

Hos Waterman Travel udbyder vi en række cykelrejser på Elberadweg: 

Prag - Dresden
Dresden - Magdeburg
Grupperejse: Prag - Dresden

 

Ofte stillede spørgsmål

Herunder finder du svar på det mest efterspurgte spørgsmål omkring rejsen.

Sværhedsgrad

Vi har valgt at rangere alle vores cykelrejser indenfor tre overordnede kategorier der hver siger noget om rejsens hårdhed.
De tre kategorier er:

Sværhedsgrad
Sværhedsgrad siger overordnet noget om hvor teknisk svær rejsen er dvs. hvor krævende den er ift. cykel og den cyklendes tekniske kompetencer. En rangering på 1-2 vil typisk betyde, at rejsen er velegnet for alle inkl. børn og at ruten stort set udelukkende foregår på isoleret asfalteret cykelsti. En rangering på 3-4 betyder, at der på ruten må forventes større strækninger med eksempelvis grus eller skovsti samt en større del cykling langs almindelige veje uden cykelsti. Disse rejser er velegnede for folk der er erfarne på en cykel. En rangering på 5 betyder, at rejsen primært foregår på grusstier, skovstier og i andet terræn, og at ruten kræver en høj grad af teknisk kompetence hos rytteren. Disse rejser er primært henvendt til folk med et højt teknisk niveau med godt udstyr og et ønske om en udfordrende cykelrejse.

Topografi
Topografi siger noget om hvor udfordrende rejsen er ift. højdemeter undervejs. En rangering på 1-2 betyder, at der på rejsen er få mindre bakker i let kuperet terræn. En rangering på 3-4 betyder, at rejsen går gennem kuperet terræn med en del bakker og stigninger, En rangering på 5 betyder, at en stor del af rejsen foregår i bjergrigt terræn, hvor der forekommer mange højdemeter både op og ned.

Etapelængde
Etapelænge refererer til hvor mange kilometer man i gennemsnit må forventes at skulle tilbagelægge hver dag. En rangering på 1-2 svarer til ca. 25-50 kilometer dagligt. En rangering på 3-4 svarer til 50-75 km dagligt. En rangering på 5 er over 75 km dagligt.

Bagagetransport

Er bagagetransport inkluderet på rejsen vil det fremgå under "Inkluderet". Hver rejsedeltager kan få transporteret ét stykke bagage dagligt.

Bagagen skal stå klar til afhentning senest kl. 9.00 hver morgen. Bagagen vil være til disposition på næste overnatningssted senest kl. 17.00. På hvert stykke bagage skal være påført bagagemærke hvor navn og telefonnummer tydeligt fremgår.

Overnatningssteder

Med mindre andet er angivet i rejsebeskrivelsen benyttes 2-3-stjernede hoteller og/eller kroer samt små lokale Bed & Breakfast steder. Den angivne pris er gældende for én person i delt dobbeltværelse inkl. morgenmad. De endelige overnatningssteder vil blive oplyst ca. 30 dage før afrejse.

Er Elberadweg velegnet for alle?

Elberadweg er velegnet til både begyndere og erfarne cyklister. Ruten er overvejende flad og har gode cykelstier, hvilket gør det relativt nemt at cykle.

Skal man medbringe egen cykel eller kan man leje en cykel på stedet?

Man kan gøre begge dele. Ønsker man ikke at benytte egen cykel, tilbyder vi muligheden for at leje enten el-cykel eller almindelig cykel.

Er det nemt at følge ruten på Elberadweg?

Ja. Elberadweg-ruten er godt skiltet hele.

Som en del af pakken vil man også få udleveret rutekort og beskrivelse af ruten. Ved ankomst til første hotel på rejsen vil man modtage en pakke med fysisk kort over ruten. Dertil findes også flere digitale kortmuligheder.

Hvordan er cykelforholdene på Elberadweg?

På størstedelen af ruten er der perfekte cykelforhold på cykelstier eller små landeveje, med masser af muligheder for at holde pauser i en af de små eller større landsbyer. Den Tjekkiske del af ruten er mindre udviklet end den Tyske, her kan der være enkelte stræk på landevej. Ruten er relativt flad og derfor yderst velegnet for langt de fleste.

Hvornår er den bedste tid til at cykle på Elberadweg fra Dresden til Magdeburg?

Rejsen på Elberadweg fra Dresden til Magdeburg har daglig afgang fra april til oktober. Forår og efterår er temperaturen mildere og der er mindre turistmængder. Elberadweg er en meget populær cykelrute, så sommeren igennem er den velbesøgt, en tur langs Elben om sommeren er dog en fantastisk oplevelse og derfor er det naturligvis også her, at de fleste vælger at tage turen.

Hvad er Elberadweg, og hvor lang er ruten fra Dresden til Magdebrug?

Elberadweg er en berømt cykelrute, der følger floden Elben gennem Tjekkiet og Tyskland hele vejen til Nordsøen. Hele Elberadweg-ruten er på i alt ca. 1.200 kilometer, strækningen fra Dresden til Magdebrug er på ca. 290 kilometer.

Hvordan kommer man til Dresden og hjem fra Magdeburg?

Bil
Dresden ligger godt 650km fra den danske grænse. Magdeburg godt 400 km. Det er muligt at køre og parkere i enten Magdeburg eller Dresden. Mellem de to byer går der dagligt direkte tog.

Tog
Både Dresden og Magdeburg er godt forbundet med tog og der findes flere udemærkede togforbindelser fra Danmark. Tog til Dresden med ét enkelt skifte i Hamborg tager ca. 10 timer. Fra Magdeburg skal man typisk skifte to gange og tager ca. 8½ timer.

X
Kontakt os

Kontakt os, hvis du har spørgsmål til rejsen