Malerweg

Pris fra 4.995,-5 - 8 Dage
Rejsetyper: Vandreferier
Destination: Tyskland
Galleri-mappe-navn: malerweg
Vi anbefaler (forsiden): Nej
Overview - teaser: Tag med på en stor oplevelse i de Saksiske Alper kun få timer syd for Danmark. Det er et fantastisk vandrested som de færreste kender til
Fra pris: Pris fra 4.995,-
Dage: 5 - 8 Dage

MalerwegMalerweg

På grænsen mellem Tyskland og Tjekkiet venter der en stor vandreoplevelse i de smukke Saksiske Alper kun få timer syd for Danmark. Det er et fantastisk vandrested som de færreste kender der byder på historiske bygningsværker, fantastiske udsigter, hyggelige alpebyer og tur på den smukke flod Elben. 

Malerweg blev i 2017 udnævnt til Tysklands smukkeste vandrerute og det er nemt at forstå hvorfor. Den populære vandrerute der var et yndet rejsemål for mange kunstnere i det 19. århundrede, går gennem Elbsandsteingebirge - Elbens Sandstensbjerge, der er en bjergkæde på grænsen mellem Tyskland og Tjekkiet og byder undervejs på dybe skove, vilde kløfter med spektakulære klippeformationer og flotte udsigter over floden Elben.

Højdepunkterne på denne tur er besøg på den berømte Bastei bro med storslået udsigt, den hyggelige alpeby Hohnstein, bådtur på Elben og besøg på fæstningsværket Königstein.

Vandringen er medium og det er en tur hvor de fleste kan være med selvom man ikke helt undgår sved på panden. Turen kan skræddersys til det antal dage man ønsker, men vi har herunder lavet forslag som vi synes er godt.

 

  

 

 

 

Oplev Malerweg


Turen er let til medium vandring med et par anstrengende passager undervejs. Det er dog vandring hvor langt de fleste med vandreerfaring kan være med. Desuden er rige muligheder for pauser undervejs og tempoet kan tilpasses så man ikke har travlt.
Man bor på gode 3-stjernede hoteller undervejs med alle moderne faciliteter til rådighed. Bagagen bliver automatisk transporteret fra hotel til hotel, så under vandringen skal man blot have en dagtursrygsæk med lidt tøj, vand og mad.
Selve vandringen foregår på velafmærkede stier og man får desuden udleveret et rutekort ved ankomst.
Beklædning er som hvis man vil vandre i Danmark på er normal og omskiftelig sommer.

 

 

Rejseprogram

Dag 1: Dag 1 Afrejse Danmark og ankomst i Stadt Wehlen

Man flyver til Berlin hvor man henter sin lejebil og derefter har omkring 3 timers kørsel til Stadt Wehlen til første overnatning

Dag 2: Vandring til Hohnstein

Dagen startes lige på og hårdt og allerede efter 10 minutter starter første stigning, man skal nemlig helt nede fra Elben og op til den berømte ruin og bro, Bastei. Inden man når så langt, kommer man forbi andre spændende fortidsminder som Steinerner Tisch. Ved selve Bastei broen findes formidable udsigter og lodrette klippevægge og det er nok her der er flest mennesker på ruten. Der er både giftshop, reastaurant og toiletter. Malerweg ruten går direkte igennem hele Bastei komplekset og lige så snart man kommer ud på den anden side, har man igen ruten næsten for sig selv. Nu går det hele vejen ned til floden igen og der er glimrende muligheder for frokost i den lille by Rathen, hvor findes et rigtigt hyggeligt ørredrøgeri med servering. Herfra går turen igen opad igennem skoven før man kommer ud på et stræk med åbne marker, her følger man vejen et par kilometer inden man igen går ind i skoven mod Hockstein med en fantastiske udsigt til dagen mål, Hohnstein. Selvom der ikke er langt over til byen, må man hele vejen ned i en dyb kløft for at krydse floden for til sidst at ankomme i Hohnstein sidst på dagen. Byen med de stejle og smalle gader byder på flere gode spisemuligheder. Cirka 7 timers vandring inkl. pauser

Dag 3: Vandring til Bad Schandau

Fra Hohnstein går vi ned på ruten igen hvor vi forlod den og fortsætter gennem skoven mod udsigtspunktet Brand. Her kan man for noget at spise og drikke og nyde den fantastiske panoramaudsigt over de Saksiske Alper og man skal være opmærksom på at dette er eneste mulighed for at få noget at spise i et stykke tid. Efter en relativ let start gå det 800 trin ned i Tiefen Grund gorge hvorefter det hurtigt går næsten lige så højt op igen. Ruten går nu gennem nogle forladte bebyggelser og man møder desuden en kæmpestor gammel fabrik fra DDR-tiden. Sidste del af ruten flader lidt ud mens man følger en gammel jernbane over et smukt egnområde. Sidste del af ruten går igennem nyere bebyggelse inden man ankommer til byen Bad Schandau ved Elbens bred. Cirka 8 timers vandring inkl. pauser

Dag 4: Båd til Königstein og vandring til Stadt Wehlen

Fra morgenstunden skal man nu med en hyggelig hjuldamper ned af Elben(ikke inkl. i prisen ca. 15 eur). I horisonten dukker et kæmpe borgkompleks frem højt over floden, det er Königstein og den skal man besøge. Her har man et par timer til at udforske det enorme bygningsværk. Efter frokost vandre man det sidste stykke mod Stadt Wehlen og her får man et flot syn op til Bastei hvor man var for kun to dage siden selvom det føles som lagt tid siden efter alle de store indtryk undervejs.

Dag 5: Hjemrejse og ankomst til Danmark

Sidste dagen byder på hjemrejse via Berlin og hvis tiden er til det kan man gøre et stop i den hyggelige by Pirna for frokost.

 


Inkluderet

 • Fly til Berlin retur
 • Bagage på fly
 • Billeje
 • Alle overnatninger på 3* hotel i delt dobbeltværelse
 • Morgenmad
 • Transport af bagage fra hotel til hotel
 • Kort og guide over området
 • Pakkerejsegaranti 


Ikke inkluderet

 • Frokost og aftensmad alle dage
 • Hjuldampertur (ca. 15EUR)
 • Indgang til Königstein
 • Parkering i Stadt Wehlen
 • Enkelværelse (på forespørgsel)
 • Personlige forsikringer

 


Afgange

 

Sæson:
Man kan vandre på ruten fra april til september. Juli/august er varmest og her kan der være mange mennesker på ruten.

Ingen faste afgange - kontakt os for individuel afrejse.
Muligt at arrangere ture fra 4-8 dage


Bestilling

For bestilling kontakt Waterman Travel på 42 300 700 eller info@watermantravel.dk

Har du spørgsmål?

Kontakt Jesper på
42 30 07 00

Tilmeld vores nyhedsbrev

 

WATERMAN TRAVELS WEBSHOP


Som forberedelse til rejsen kan man via Waterman Travels webshop købe tøjprodukter,
der passer til vores aktive rejser - fra t-shirts til hættetrøjer og regnjakker.
Alle produkter er med Waterman Travels logo og med mulighed for at tilføje egen tekst. 

Classic Hoody Full Zip
Classic Hoody Full Zip
Varm sweatjakke med hætte.

Pris: 500 kr.

Gå til webshop 

Webster Regnjakke
Webster Regnjakke
En både sporty, stilfuld og vandtæt unisex jakke.

Pris: 550 kr.

Gå til webshop 

Premium Tee - Grå
Premium Tee - Grå
Moderne T-shirt med rund hals. Findes i flere farver.

Pris: 125 kr.

Gå til webshop 

X
Kontakt os

Kontakt os, hvis du har spørgsmål til rejsen