Vintereventyr og nordlys i Tromsø

Pris fra 12.995,-6 dageOplev nordlysetKør med hundeslædeOvernat i vildmarken
Rejsetyper: Arktiske rejser, Nordlysrejser
Destination: Norge
Rejsetidspunkt: Vinter
Galleri-mappe-navn: tromsoe
Vi anbefaler (forsiden): Nej
Overview - teaser: Den ultimative rejse til Nordnorges hovedstad fyldt med masser af aktive oplevelser i det magiske vinterlandskab og chancen for at opleve nordlyset
Fra pris: Pris fra 12.995,-
Dage: 6 dage
Kilometer: Oplev nordlyset
Sværhedsgrad: Kør med hundeslæde
Topografi: Overnat i vildmarken

Tilbring 6 dage i Tromsø med de bedste forudsætninger for at opleve nordlyset. Kør med hunde- og rensdyrslæde og overnat én nat i nordlyshytte i vildmarkslejer mellem fjeldene i den arktiske ødemark. 


Vintereventyr og nordlys i TromsøTromsø - også kendt som "Nordens Paris," er en charmerende, moderne og livlig by beliggende lige nord for polarcirklen, hvilket gør Tromsø til det ideelle udgangspunkt for at opleve det mytiske nordlys.

Tromsø er porten til Arktis og derfor er Tromsø også den perfekte base for at drage ud på eventyr i vinterlandskabet og få nogle helt fantastiske oplevelser i den arktiske natur. På denne rejse har vi derfor sammensat rejseprogram fyldt med oplevelser i det magiske vinterlandskab. Vi kombinerer storbyoplevelsen i Tromsø med en vildmarksoplevelse i Tamokdalen, hvor der venter en række helt særlige vinteroplevelser i sneen og landskabet her nord for polarcirklen. 

Højdepunkter på rejsen:

•  Tromsø by
•  Kørsel med egen hundeslæde
•  Vildmarkslejren Camp Tamok
•  Nordlys i Tromsø og den norske vildmark

•  Tur i rensdyrslæde
•  Besøg ved Tromsø Ice Domes
•  Overnatning under stjernerne i hytte i Camp Tamok

  

 

Nordlys i Tromsø

OPLEV NORDLYS I TROMSØ

Drømmer man om at opleve nordlyset, så er Tromsø et af de bedste steder i verden. Blot få timers direkte flyvning fra Danmark, og man befinder sig i Nordnorges hovedstad, hvor nordlyset - aurora borealis, hele vinteren danser henover himlen. Tromsøs beliggenhed her nord for polarcirklen giver de bedste forudsætninger for at se nordlys, men samtidig også en række andre fantastiske oplevelser i det arktiske landskab. 

Udover nordlys vil man på denne rejse og tilbringe en halv dag med hundeslædekørsel i det flotte sneklædte landskab omkring Tromsø. Prøv kræfter med at styre din egen hundeslæde mellem de høje fjelde. Rejsen byder også på overnatning i 'Nordlys-hytte' i Tamok vildmarkslejren. Her overnatter men med udsigt til stjernerne og nordlyset. I Tamoklejren er der rensdyrslædekørsel samt besøg ved det imponerende ishotel, Tromsø Ice Domes. 

Vinteren i Tromsø er desuden præget af polarnatten, hvor solen ikke stiger over horisonten fra slutningen af november til midten af januar. I denne periode oplever byen en fascinerende blå skumring midt på dagen, kendt som "det blå lys", som skaber en eventyrlig atmosfære.

 

 

 

 

 


 

 

 

Hvalsafari- og nordlyscruise i TromsøInkluder et unikt 24-timers hvalsafari- og nordlyscruise

Opgrader rejsen til at inkludere et helt unikt 24-timers hvalsafari- og nordlyscruise langs den norske kyst med bl.a. helpension og udvendig kahyt.   

Oplev de fantastiske spækhuggere og pukkelhvaler på tætteste hold på dette hvalsafari og nordlys cruise i Nordnorge! Skibet stævner ud fra Tromsø og herefter venter der en fantastisk 24-timers ekspedition langs den norske kyst og de norske fjorde. 

Ude på vandet langt væk fra enhver lysforurening er betingelserne for at opleve det magiske nordlys helt optimale. Tilbring aftenen med af betragte nordlyset danse henover skibet mens det langsomt glider gennem natten, inden du om morgenen vågner til synet af de fantastiske hvaler udenfor dit kahytsvindue. Vi opholder os hele formiddagen sammen med de fantastiske skabninger, inden turen går retur til Tromsø. 

Samlet pris for vintereventyr inklusiv 24-timers hvalsafari- og nordlyscruise: 19.995 kr. per person.
Prisen inkluderer udover vintereventyr og nordlys i Tromsø også 24-timers hvalsafari- og nordlyscruise med helpension og udvendig kahyt, guider, mulighed for at komme helt tæt på hvalerne i mindre både.
Samlet rejselængde: 7 dage. 

OBS. hvalsafari- og nordlyscruise arrangeres kun fra 1. december til 31. januar.   

 

 

 


 

Nordlys og rensdyr i Tromsø

 

PÅ REJSEN KAN DU BL.A. OPLEVE...

 

 • Kørsel med hundeslæde. Prøv kræfter med at køre din egen hundeslæde mellem fjeldene i Breivikeidet. 

 • Vildmarkslejren Camp Tamok. Tilbring 24-timer i den charmerende vildmarkslejr Camp Tamok i den smukke Tamokdal.

 • Nordlys. Både i Tromsø, men i særdeleshed også ud i Tamokdalen er forholdene til nordlysobservation helt ideelle.

 • Overnatning i 'nordlys-hytte'. Tilbring en nat under stjernerne og nordlyset i den norske ødemark med overnatning i 'nordlys-hytte'. 

 • Tur med rensdyrslæde. Prøv en af de ældste former for transport i Arktis, på en rolig tur med rensdyrslæde gennem Tamokdalen.

 • Besøg Tromsø Ice Domes. Oplev det imponerende ishotel med de utrolige isskulpturer og sneudskæringer. 

Rejseprogram

Dag 1: Ankomst

Ankomst med fly til Tromsø og indkvartering på Scandic hotel i Tromsø.

Dag 2: Hundeslædeekspedition

Efter morgenmad begiver du dig fra hotellet til vores mødested, hvorfra vi kører de godt 50-minutter til vores lejr i Breivikeidet, hvor du skal tilbringe de næste par timer i selskab med de fantastiske huskyhunde på hundeslæde gennem det sneklædte landskab.

 

En tur på hundeslæde er en usædvanlig oplevelse og et must for alle, der besøger Nordnorge. Lejren i Breivikeidet, ligger flot placeret midt i en dal tæt ved havet, og det er dette landskab vi de næste par timer vil befinde os i. Turen med hundeslæde giver hver enkelt deltager mulighed for at prøve kræfter med at køre sin egen slæde for en stund, hvilket er en helt særlig oplevelse. Vores guider vil sørge for at klæde dig godt på både med varmt tøj - dragt, støvler, hat og handsker, og med grundig instruktion i kørsel med hundeslæde. Turen kræver ingen tidligere erfaring med hundeslædekørsel og er velegnet for alle. 

 

Efter hundeslædeturen tilbringer man lidt tid sammen hundene, hvor der vil være god mulighed for at komme helt tæt på dem. Vi slutter turen inde i varmen, hvor vi samles om nogle varme drikke og kage, og lærer lidt mere om hundene af vores kyndige guider.

 

Midt på eftermiddagen går turen retur til Tromsø, hvor resten af dagen er på egen hånd. 

 

 

Dag 3: Tromsø, Camp Tamok & nordlyssafari

Dagen er på egen hånd indtil sidst på eftermiddagen, hvor turen går til Tamokdalen og Camp Tamok, hvor der denne aften er overnatning med udsigt til stjernerne og nordlyset. 

 

Tamokdalen er en naturskøn dal beliggende omkring 75 kilometer syd for Tromsø. Dalen er omgivet af høje fjelde og er kendt for sin enestående skønhed og uberørte natur. Tamokdalen er desuden kendt for sit store udvalg af vinteraktiviteter såsom hundeslæde- og rensdyrture, nordlyssafari, snescooterekspeditioner m.m., hvilket gør Tamokdalen til et populært rejsemål for de der ønsker at komme helt tæt på den storslåede arktiske natur og mærke den på egen krop.

 

Ved ankomst til Camp Tamok - der er opført som en vildmarkslejr, hvor der med omhu er taget højde for at skabe den helt rette balance mellem autenticitet og komfort, vil du blive budt velkommen og med det samme forsynet med varmt vintertøj, støvler og udstyr, så du er klar til at begive dig ud på aftenens nordlyssafari.

 

Efter aftenens nordlyssafari vil der være tid til at slappe af og varme sig indendørs i det autentiske lavvu-telt, hvor der også vil blive serveret middag omkring det åbne bål. Efter middagen vil du blive vist til den lille hyggelige Aurora Chalet-hytte, hvor du skal tilbringe natten med udsigt til stjernerne. 

 

Dag 4: Samisk kultur, rensdyrslædetur, besøg ved Tromsø Ice Domes & retur til Tromsø

Dagen starter med en traditionel norsk morgenmad, hvorefter det er blevet tid til at udforske den samiske kultur og prøve den ældste form for transport her i Arktis.

 

Efter en kort køretur til den samiske lejr, som er placeret et stykke væk fra de gøende slædehunde, byder denne formiddag på et fascinerende møde med den samiske kultur.  Her i lejren vil der både være tid til en kort introduktion til lasso-kastning, fortællinger om den samiske kultur og fodring af rensdyrene inden turen går ud i landskabet i rensdyrslæde. Efter slædeturen serveres en frokost, hvorefter det er tid til at besøge det imponerende Tromsø Ice Dome også kendt som Tromsø Ishotel. Her venter en guidet tur, hvor der vil være rig mulighed for at opleve de utrolige isskulpturer og sneudskæringer, lære om byggeprocessen og om sneens betydning for alt liv i Arktis.  Rundturen slutter med et besøg i den ikonisk isbar, hvor der serveres et alkoholfrit is-shot.

 

Efter besøget i Ice Dome vil der være tid til at bevæge sig rundt i lejren på egen hånd blandt rensdyr og slædehunde og nyde de flotte udsigter over Tamokdalen og den frosne Målselva-flod. Sidst på eftermiddagen går turen tilbage til Tromsø, hvor der igen er indkvartering på hotel Scandic. 

 

Dag 5: Tromsø og dinner cruise

Dagen er på egen hånd til at gå på opdagelse i Tromsø. Tag f.eks. turen med Fjellheisen op til Storsteinen hvorfra man kan nyde en fantastisk udsigt over byen, fjordene og de omkringliggende bjerge, eller besøg museet Polaria, et spændende arktisk oplevelsescenter, hvor man kan lære om det unikke arktiske miljø og se lokale marine arter i akvarierne.

Af andre interessante museer i byen kan nævnes Polar Museum, der fortæller polarforskningens og de opdagelsesrejsendes historie eller Troldemuseet, hvor man kan dykke ned i myter og sagn fra det nordlige Norge. Eller besøg den moderne kirke Ishavskatedralen, der er en imponerende arkitektonisk perle beliggende ved bredden af Tromsøsundet.

 

Slut rejsen af med et dinner cruise (tilkøb) gennem Tromsøsundet omkring øen Tromsøya. Nyd det arktiske landskab der glider forbi mens der serveres en lækker arktisk inspireret tapas-middag baseret på lokale ingredienser og råvarer. Under middagen vil man kunne nyde udsigten til de snedækkede bjerge på den ene side og Tromsø på den anden, og er man heldig, også nordlyset der danser over himlen. 

 

Dag 6: Hjemrejse - eller forlæng med 24-timers hvalsafari- og nordlyscruise

Hjemrejse med fly fra Tromsø til Danmark. 

 

Mulighed for at forlænge rejsen med et fantastisk 24-timers hvalsafari- og nordlyscruise. 

 


Inkluderet

 • Fly København - Tromsø / retur
 • 4 overnatninger på hotel Scandic i Tromsø inkl. morgenmad (Dag 1,2,4 & 5)
 • 1 overnatning i 'nordlys-hytte' i Camp Tamok 
 • Morgenmad, frokost og middag i Camp Tamok
 • Transport Tromsø-Camp Tamok / retur
 • Halv dags hundeslædeekspedition
 • Rensdyrslædetur
 • Nordlyssafari
 • Besøg ved Tromsø Ice Dome (ishotel)
 • Pakkerejsegaranti 

 

Ikke inkluderet

 • Transport mellem lufthavn og hotel i Tromsø
 • Pladsreservation på fly
 • Enkeltværelse (tillæg)
 • Måltider ikke nævnt i programmet
 • Forsikringer

 


Pris

 

På denne rejse er det muligt at arrangere afgange dagligt i perioden fra 1. december til midt april. 

Alle henvendelser behandles som forespørgsler. Udfyld vores formular med ønskede rejsedatoer og vi vil vende tilbage med det endelige rejsetilbud. 

Pris fra   12.995 kr. 

Forespørg på denne rejse 

 

Kombiner med Hvalsafari og nordlyscruise!

Forlæng rejsen med én dag og oplev de fantastiske spækhuggere og pukkelhvaler ud for Norges kyst.

• 24-timers hvalsafari og nordlys cruise langs Norges kyst
• Indkvartering i udvendig kahyt
• Alle måltider på skibet
• Professionelle lokale guider

(OBS. dette tilvalg kan kun arrangeres på afgange før 1. december.) 

Se rejsen "Hvalsafari og nordlys i Norge" her

Pris fra   19.990 kr. 

Forespørg på denne rejse 

OBS. Det er desværre ikke muligt at booke denne rejse som enerejsende. 

  


 

OBS. Vi gør opmærksom, at ved at udfylde vores forespørgselsformular er der IKKE tale om en forpligtende bestilling.  

Efter vi har modtaget din forespørgsel, vil vi undersøge pris og plads og vende tilbage med et endeligt rejsetilbud med rejsedatoer og samlet pris på rejsen, som du herefter skal bekræfte.

For spørgsmål kontakt os på info@watermantravel.dk eller 61 61 33 43

 


 

 

Har du spørgsmål?

Kontakt David på 61 61 33 43

 

 

TROMSØ

FORSLAG TIL OPLEVELSER I TROMSØ


Fjellheisen:
 Fjellheisen er en kabelbane der går op til toppen af Storsteinen-bjerget, hvorfra man kan nyde den spektakulære udsigt over Tromsø, fjordene og den omkringliggende arktiske natur.

Troldemuseet: Dyk ned i myter og sagn fra det nordlige Norge på troldemusset i Tromsø. På museet kan man stifte bekendtskab med de norske eventyr og sagn, Museet fokuserer på at udforske og bevare de rige traditioner og fortællinger fra det nordlige Norge og det samiske folk, herunder troldhistorier og mytologi.

TROMSØ

Polaria: Polaria er et imponerende arktisk oplevelsescenter, der tilbyder en bred vifte af aktiviteter og udstillinger. Her kan man lære om det arktiske miljø, se på akvarier med lokale marine arter og opleve en kort dokumentarfilm om livet i Nordnorge. 

Den Arktiske Katedral: Ishavskatedralen, som den også kaldes, er en ikonisk arkitektonisk perle ved bredden af Tromsøsundet. Katedralen er kendt for sit moderne design. Dens massive glasmosaikrude og enestående udsmykning gør den til et af Tromsøs mest ikoniske vartegn.

Polar Museum: Dette museum giver går i dybden med polarforskningens og de opdagelsesrejsendes historie. Udstillingerne fortæller bl.a. Roald Amundsen og hans eventyr i Arktis.

 

 

Lidt om Tromsø's historie

Tromsøs historie er rig og mangfoldig, og byen har udviklet sig fra en beskeden samisk handelspost til en moderne arktisk metropol. 

Tidlige Tider: Tromsøs historie går tilbage til det 13. århundrede, hvor det var en vigtig handelspost for samerne. Byen blev senere et centralt knudepunkt for handel og fiskeri i det arktiske område og tiltrak handelsrejsende fra hele verden.

1600- og 1700-tallet: I det 17. århundrede blev Tromsø en del af Danmark-Norge og oplevede øget handelsaktivitet. Kirker og bygninger blev opført, og byen voksede som et kulturelt og økonomisk centrum i regionen. Det blev også en vigtig base for videnskabelig udforskning af Arktis.

1800- og 1900-tallet: I det 19. århundrede blomstrede fiskeriet i Tromsø, og byen udviklede sig som en betydelig fiskehandelsby. Tromsø blev et knudepunkt for polarforskning og ekspeditioner, og flere berømte opdagelsesrejsende brugte byen som deres base, herunder Roald Amundsen. I det 20. århundrede blev Tromsøs rolle som arktisk handelscentrum yderligere styrket, og byen voksede markant.

Anden Verdenskrig: Under Anden Verdenskrig spillede Tromsø en afgørende rolle som en allieret base og havn. Byen blev bombarderet af tyske styrker, men blev senere befriet og genopbygget i efterkrigstiden.

Nutid: I dag er Tromsø en moderne by. Byen er kendt for sin betydning som et centrum for nordlysobservationer og som et knudepunkt for arktisk forskning og uddannelse. Tromsø er også en turistdestination, der tiltrækker besøgende fra hele verden, der ønsker at opleve Arktis på tæt hold.

Tromsøs historie afspejler byens udvikling fra en beskeden handelspost til en livlig og moderne by i hjertet af Arktis. Byens rige arv som et centrum for opdagelsesrejser og forskning fortsætter med at påvirke dens kultur.

 

 

KLIMA & DAGSLÆNGDE I TROMSØ

KLIMA & DAGSLÆNGDE I TROMSØ

I Tromsø varierer sollyset og dagenes længde dramatisk i løbet af året på grund af sin nordlige beliggenhed.
Om sommeren kan man opleve midnatssolen - hvor solen aldrig går ned.
I december og januar hersker polarnatten, hvor solen kun kortvarigt stiger over horisonten.

 

OVERNATNING UNDER NORDLYSET

HOS CAMP TAMOK

 

 

 

CAMP TAMOKAurora Chalet-hytte (inkluderet)

Camp Tamok er en naturskøn vildmarkslejr beliggende i Tamokdalen i Nordnorge, omkring 75 kilometer syd for Tromsø. Denne særlige lejr er skabt med det formål at give besøgende en autentisk oplevelse af Arktis og samisk kultur.

Der tilbringes én nat i Camp Tamok med overnatning i en Aurora Chalet træhytte.

Aurora Chalet-hytten er en mindre privat træhytte med plads til to gæster. En af tagsiderne har et vindue med en seng placeret lige under vinduet, i en perfekt vinkel til at se nordlyset! Hytten har el men intet rindende vand.

Bemærk venligst: Ingen af overnatningsmulighederne i Camp Tamok er med privat bad og toilet. Toiletter og brusere er placeret i en separat bygning nær lavvu-teltene.

 

 

 

 

 

OVERNATNING I TROMSØ

HOTEL SCANDIC GRAND

 

HOTEL SCANDIC GRAND

 

Hotel Scandic Grand i Tromsø ligger i hjertet af Tromsø, i gåafstand af Tromsøs vigtigste attraktioner, herunder restauranter, butikker og museer. Norge. Hotellet tilbyder komfortable værelser og moderne faciliteter, der sikrer et behageligt ophold, herunder restaurant, bar og loungeområde samt fitnessfaciliteter.

Rejsen inkluderer 4 overnatninger på hotel Scandic i Tromsø

Ofte stillede spørgsmål

Herunder finder du svar på det mest efterspurgte spørgsmål omkring rejsen.

Er det svært at køre en hundeslæde?

Kørsel med hundeslæde er noget alle kan lære, dog kræver det en vis fysisk styrke, balance og koordination for at styre slæden. På alle vores rejser med hundeslæde vil vores guider sørge for at give udførlig instruktion i kørsel med hundeslæde.

Læs mere i vores artikel: Hvordan styrer man en hundeslæde?

Er hundeslædekørsel fysisk udfordrende?

Det kan være fysisk udfordrende, især når det kommer til at kontrollere slæden og arbejde med hundene. Skal man på en længere hundeslæderejse over flere dage anbefales det, at man er i nogenlunde fysisk form. På kortere rejser hvor hundeslæde kun indgår som en mindre del af programmet, vil de fleste kunne få en givende oplevelse med hundeslædekørsel.

Er du i tvivl, så kontakt os forud for bestilling for en snak omkring hundeslædekørsel.

Hvilken påklædning skal man have på i Arktis??

Når man rejser i Arktis er påklædning naturligvis en vigtig del af rejsen. Vinteren i Arktis er kold og til tider blæsende, dog vil det ved meget lave minusgrader typisk være mindre blæsende. Som man også kender det fra vinteren herhjemme, så er vind en stor faktor ift. hvor koldt det føles. Uanset vind og vejr, så er det dog meget vigtigt, at man på en rejse til Arktis om vinteren sørger for at medbringe varmt tøj til hele turen. Skiundertøj, sweater og en varm vinterjakke er en essentiel del af påklædningen.

På alle rejser, hvor der er inkluderet aktiviteter såsom hundeslæde-, rensdyr- og/eller snescootertur vil vi sørge for at forsyne deltagere med det nødvendige overtøj - jakke, snebukser, støvler m.m. Man skal dog altid selv medbringe tøj til at have indenunder, som eksempelvis langt undertøj.

Mere information om tøj og påklædning vil fremgå af det informationsbrev, der fremsendes forud for rejsen.

Er der garanti for at opleve nordlyset?

Der er ingen garanti for at opleve nordlys, da der er flere faktorer der er afgørende, ikke mindst vejret. Dog er man her i Nordnorge det helt rigtige sted ift. at have den bedste chance for at opleve nordlyset.

Hvordan er vejret og klimaet i Tromsø om vinteren?

Vinteren i Tromsø er kold med arktisk i klima. Temperaturen ligger typisk på eller under frysepunktet, og sne og is er at forvente. Dagene er korte, med begrænset dagslys, især i december og januar.

Vejret spiller en stor rolle for størstedelen af de aktiviteter, der indgår på rejsen. Guiderne vil altid tage hensyn til vejret ift. en aktivitets gennemførsel og det kan derfor forekomme, at aktiviteter enten rykkes eller ændres pga. vejret.

Er der guider på rejsen?

Ja. I forbindelse med alle aktiviteter på rejsen er der erfarne guider. Alle guider er lokale og derfor ikke direkte tilknyttet Waterman Travel. Guiderne taler enten norsk eller engelsk og det er derfor en forudsætning for deltagelse, at man forstår og taler ét af disse sprog. Forud for alle aktiviteter vil guiderne sørge for grundig instruktion i udstyr og sikkerhed. Undervejs på alle aktiviteter sørger guiderne for at dele ud af deres viden og fortælle om de ting vi ser og oplever.

 

WATERMAN TRAVELS WEBSHOP


Som forberedelse til rejsen kan man via Waterman Travels webshop købe tøjprodukter,
der passer til vores aktive rejser - fra t-shirts til hættetrøjer og regnjakker.
Alle produkter er med Waterman Travels logo og med mulighed for at tilføje egen tekst. 

Classic Hoody Full Zip
Classic Hoody Full Zip
Varm sweatjakke med hætte.

Pris: 500 kr.

Gå til webshop 

Webster Regnjakke
Webster Regnjakke
En både sporty, stilfuld og vandtæt unisex jakke.

Pris: 550 kr.

Gå til webshop 

Premium Tee - Grå
Premium Tee - Grå
Moderne T-shirt med rund hals. Findes i flere farver.

Pris: 125 kr.

Gå til webshop 

X
Kontakt os

Kontakt os, hvis du har spørgsmål til rejsen