Togrundrejse i Skotland

Pris fra kr. 14.9959 DageEdinburgh og GlasgowDet skotske højlandVelegnet for alleHele året
Destination: Skotland
Galleri-mappe-navn: skotland
Vi anbefaler (forsiden): Nej
Overview - teaser: Oplev det frodige skotske højland der emmer af historie og fantastisk natur på denne rundrejse med tog gennem Skotland
Fra pris: Pris fra kr. 14.995
Dage: 9 Dage
Kilometer: Edinburgh og Glasgow
Sværhedsgrad: Det skotske højland
Topografi: Velegnet for alle
Etapelængde: Hele året

Togrundrejse i SkotlandTag med på en magisk togrejse gennem det eventyrlige skotske højland, langs de stejle klippebjerge, der rejser sig fra de dybe Lochs og hvor fortidens legender om klaner og episke slag stadig svæver i den klare, friske luft.

På denne rundrejse i Skotland med tog har du mulighed for at opleve Skotland på egen hånd, uden at skulle bag rettet i den forkerte side. Du skal blot læne dig tilbage og nyde den flotte udsigt fra din plads i togkupéen, mens det skotske højland passerer forbi. Rejsen starter i den skotske hovedstad, Edinburgh og går via Glasgow med West Highland Line op gennem højlandet til først Fort William, hvor der er mulighed for at tilkøbe en tur med 'Hogwarts-Ekspressen' ud til kysten ved den lille fiskerby Mallaig. Fra Fort William går turen med bus genne 'the Great Glen' langs den mytiske Loch Ness sø til højlandet hovedstad, Inverness. 

Højdepunkter på rejsen:

•  Rundrejse gennem Skotlands højland med tog
•  Byerne Edinburgh og Glasgow
•  Hogwarts-ekspressen - 'The Jacobite'

•  Højlandets hovedstad, Inverness

•  Loch Ness

 

 

 

 

 

 

 

Togrundrejse i Skotland

 

REJSEBESKRIVELSE

Rejsen begynder i Skotlands smukke gamle hovedstad, Edinburgh, hvorefter turen går med tog til den moderne storby Glasgow.
Fra Glasgow går turen nu mod højlandet med West Highland Line til byen Fort William, der ligger smukt for foden af Storbritanniens højest bjerg, Ben Nevis - en af de flotteste togture i verden.

Fra Fort William er det muligt at tage turen med det legendariske damptog ‘The Jacobite’ - også kendt som ‘Hogwartsexpressen’ i Harry Potter filmene. Turen går ud til den lille kystby Mallaig på den vestligste kyst af Skotland, hvorfra der er udsigt til øen Isle of Skye.
Rejsen fortsætter gennem ‘The Great Glen’ forbi bl.a. den mytiske Loch Ness-sø, til byen Inverness - højlandets hovedstad. Efter at have tilbragt et par dage i Inverness går turen med toget tilbage til Edinburgh, hvor der vil være tid til at gå på videre opdagelse i den smukke middelalderby.

 

 

 

 

PÅ REJSEN KAN DU OPLEVE...

 


EDINBURGH

Edinburgh, Skotlands hovedstad, er en charmerende blanding af historisk arv og moderne liv. Med Edinburgh Castle, der troner på en vulkansk klippe, og den ikoniske Royal Mile i den gamle bydel, tilbyder byen et dyk ned i fortiden. Den nye bydel, især Princes Street, viser en mere moderne side med shopping og grønne områder.

Edinburgh er også kendt for sit verdensberømte Edinburgh Festival, et kulturelt højdepunkt med kunst, teater og musik. Byen er en perfekt blanding af historisk charme og nutidig vitalitet, der tiltrækker besøgende fra hele verden.

  

 

   


GLASGOW

Glasgow er Skotlands største by og byder på en smuk blanding af victoriansk og moderne arkitektur. Byen der tidligere var et industrielt knudepunkt for hele Storbritannien, er i dag vokset til en moderne storby med alt hvad det medfører og er bl.a. kendt for sine mange kulturtilbud, moderne restauranter og et rigt forretningsliv især områder som West End og George Square.

I Glasgow finder man også nogle af Skotlands mest betydningsfulde museer og kunstgallerier, herunder bl.a. Kelvingrove Art Gallery and Museum, men også historiske bygninger som St. Mungo's Cathedral, bygget i det 12. århundrede i gotiske stil med smukke glasmosaikker.

 

 

  


DET HISTORISKE SKOTSKE HØJLAND

De skotske højland er mytisk. Dette ufremkommelige, vindblæste og bjergrige område var indtil for få århundreder siden ufremkommeligt terræn, kun bosat af få keltiske stammer og klaner. Det var det eneste sted i Britannien som romerne ikke formåede at invadere, hvorefter Englænderne i århundrede forsøgte at underlægge sig det skotske højland, men ligeledes uden held. Mellem det 13. og 18. århundrede blomstrede klan-systemet og det skotske højland blev kendt for dets stolte og tildels stridbare klantraditioner.

I det 17. og 18. århundrede blev det skotske højland centrum for de jakobinske opstande, hvor støtter af Jakob II forsøgte at genindsætte en katolsk monark på den britiske trone. Slaget ved Culloden (ved Inverness) i 1746 markerede dog afslutningen på det jakobinske oprør og førte til at højlandet endegyldigt blev indlemmet i resten af Skotland og Storbritannien. 

 

 

DET SKOTSKE HØJLAND

Det skotske højland er udover sin mytiske historie for mange også karakteriseret ved en mindst ligeså mytisk natur. Den vilde og dramatiske natur med langstrakte bjergkæder, dybe dale og krystalklare lochs har gennem tiden inspireret et utal af poeter, forfattere og kunstnere. 

De store naturoplevelser står i kø her i det skotske højland, hvor der er rig mulighed for at komme helt tæt på den imponerende natur, der også er hjemsted for et mangfoldigt dyreliv, med bl.a. rådyr, røde hjorte og ørne.

I Højlandet kan man stadig opleve lidt af den gamle skotske højlandskultur i de små landsbyer eller på en de mange pubs, hvor traditionelle skotske retter og musik indbyder til en hyggelig aften med haggis, whisky og traditionel folkedans.

  

 

 


THE JACOBITE / HOGWARTSEKSPRESSEN

'The Jacobite' - også kendt som Hogwarts Express fra Harry Potter-filmene, er et ikonisk damptog, der kører gennem det skotske højland fra Fort William til den lille fiskerby Mallaig på den skotske vestkyst. 

En af rutens højdepunkter er Glenfinnan viadukten, hvor toget passerer over en storslået jernbanebro med udsigt over den spejlblanke Loch Shiel med Glenfinnan monumentet i forgrunden. Glenfinnan monumentet er rejst til ære for jakobitterne på stedet, hvor prins Charles Edward Stuart (bedre kendt som Bonnie Prince Charlie) gik i land 1745 for at indlede det sidste jakobinske oprør, der endegyldigt blev slået ned et år senere ved Slaget ved Culloden.

+ Togrejsen med 'The Jacobite' mellem Fort William og Mallaig retur er tilkøb

 

 

 

 

 

 

 

 

Rejseprogram

Dag 1: Ankomst til Edinburgh

Afrejse med fly til Edinburgh. Efter ankomst benyt sporvogn, bus eller taxa til at finde vej til hotellet. 

Dag 2: Edinburgh

Tag sporvognen ind til hjertet af den gamle by. Stå af på Princess Street, hvor du som noget af det første vil få øje på det berømte Edinburgh Castle, den gamle borg der stadig troner på sin klippe højt over byen. Det central Edinburgh består af to bydele: den gamle middelalderby 'Old town' med små snævre brostengader, hovedgaden 'The Royal Mile', Edinburgh Castle og det gamle kongeslot Holyrood Palace, og den nye victorianske bydel 'New Town' med sine brede boulevarder, townhouses og flotte parker.

 

Er man til en mere aktiv oplevelse, så kan man fra Holyrood Palace begive sig ud på en vandretur på en gamle vulkan op til udsigtspunktet Arthur's Seat, hvorfra man kan nyde en fantastisk udsigt over byen, Nordsøen og på en klar dag skimte højlandet i det fjerne.

Dag 3: Glasgow

Efter morgenmaden går turen nu videre med tog til Skotlands største by, Glasgow. Turen på lige over én time går gennem Skotlands mest befolkningsrige område også kaldet 'The Central Belt'. Det er i dette område man finder størstedelen af Skotlands største virksomheder, arbejdspladser og industri.

 

Ved ankomst til Glasgow kan du aflevere dine tasker på hotellet inden du begiver dig ud i den moderne storby. Glasgow er kendt som en by med en stor kunstscene med nogle af Skotlands mest betydningsfulde museer og kunstgallerier bl.a. Kelvingrove Art Gallery and Museum. Gå på opdagelse i den moderne by med et bredt udvalg af restauranter, cafeer og shopping-muligheder især områder som West End og George Square, besøg den gamle katedral St. Mungo's Cathedral og Necropolis, den botaniske have og husk at kigge efter statuen af ​​Hertugen af Wellington.

Dag 4: Glasgow - Fort William

Efter morgenmaden er det tid til at forlade hotellet og sætte kurs mod højlandet. Fra Glasgow går turen med tog mod nord til byen Fort William der også går under navnet 'Porten til højlandet'. Turen på West Highland Line fra Glasgow til Fort William er en fantastisk togoplevelse - en af de smukkeste i verden. På det første stykke at rejsen går turen gennem de store forstæder rundt om storbyen Glasgow inden landskabet åbner sig op og de høje bjerge der står som en mur til højlandet nærmer sig i horisonten. På den sidste halvdel af togrejsen snot toget sig langs de høje bjerge, gennem dale og over de langstrakte højlandsheder, mens det undervejs stopper ved små stationer afsidesliggende stationer midt i det skotske højland. 

 

Fort William er en af de største byer i det skotske højland, men det siger nok mere om højlandet end om byen, for Fort William er stadig en mindre by med landsbystemning og en hyggelig lille hovedgade, derudover byder selve byen ikke på meget. Fort William ligger dog ved foden af Storbritanniens højeste bjerg, Ben Nevis, og er et yndet rejsemål for outdoor-entusiaster fra hele verden. Som porten til højlandet er Fort William den perfekte base for at udforske det skotske højland på for eksempel vandreture, mountainbike, kajakroning, bjergbestigning og meget mere.

Dag 5: Fort William ('The Jacobite' / Hogwartsekspressen)

Nyd en hel dag i Fort William med mulighed for at slappe af eller udforske det omkringliggende højland i eget eget tempo. I området omkring Fort William findes mange vandreruter, der er også mulighed for at besøge det lokale whisky destilleri eller hvad med en runde golf på den lokale golfbane?

 

For de eventyrlystne er der også mulighed for at prøve kræfter med Storbritanniens højeste bjerg, Ben Nevis. De 1.345 meter op til toppen kan tilbagelægges langs en fast rute og er tilgængelig for de fleste med god form og mobilitet. Rundturen til toppen tager ca. 7-8 timer.

 

 

Tilkøbsmuligheder

 

'The Jacobite' / Hogwartsekspressen.

Oplev en tur med det berømte damplokomotiv 'The Jacobite', der også er kendt som Hogwartsekspressen fra Harry Potter-filmene. Turen går fra Fort William gennem det skotske Højland til fiskerbyen Mallaig på den skotske vestkyst. Undervejs passeres over den ikoniske Glenfinnan Viaduct, hvorfra der er en smuk udsigt over Loch Shiel og Glenfinnan monumentet. I Mallaig vil der være tid til at gå en tur i den lille kystby og eventuelt spise en gang fish 'n' chips på havnen inden turen går tilbage til Fort William.

Togbilletter med 'The Jacobite' bliver hurtigt udsolgt, så angiv gerne ifm. bestilling om dette tilvalg ønskes. 

Dag 6: Fort William - Inverness

Efter morgenmad er det tid til at forlade det naturskønne Fort William og drage mod højlandets hovedstad, Inverness. Denne gang går turen dog ikke videre med tog - da der ikke findes togforbindelser videre mod nord fra Fort William, men i stedet med bus. Det er en smuk rejse der venter på turen mellem Fort William og Inverness gennem 'The Great Glen' - der den lange dal der skærer sig på tværs af Skotland fra Fort William på vestkysten til Inverness på østkysten. Denne lange dal er kendetegnet ved flere søer, hvoraf den kendteste er den mytiske Loch Ness. 

I 1822 stod 'The Caledonian Canal' færdig. Denne imponerende ingeniørbedrift forbandt alle søerne i 'The Great Glen', så det blev muligt at sejle på tværs af Skotland fra østkysten til vestkysten. Dette omfattende kanal-system består af i alt 29 sluser fordelt langs hele ruten, med den imponerende Neptunes Staircase, der via de 8 sluser udligner en højdeforskel på hele 20 meter, som den kronen på værket. 

 

På turen gennem 'The Great Glen' passeres 'The Caledonian Canal' flere gange bl.a. i den lille by Fort Augustus, der ligger ved sydspidsen af Loch Ness inden turen går videre langs bredden af Loch Ness. 

Ved ankomst til Inverness er der mulighed for at slappe af på hotellet eller tage en tur rundt i højlandets hovedstad.

Dag 7: Inverness (Loch Ness)

Nyd en hel dag i Inverness. Tag en afslappet gåtur langs floden Ness, der løber gennem byen. Riverside Walk giver dig mulighed for at beundre byen med udsigt til bl.a. Inverness Castle. Gør et stop ved byens botaniske have, der er en fredelig oase midt i byen. Besøg den gamle gotiske katedral Inverness Cathedral eller udforsk højlandets historie og kunst på Inverness Museum & Art Gallery.

 

 

 

Tilkøbsmuligheder

 

Heldagstur til Loch Ness med sejlads.

Heldagstur til Loch Ness med bus og båd. Afgang fra Inverness centrum direkte til bredden af den berømte og mytiske sø. Turen er med engelsktalende guide, der undervejs vil fortælle om denne berømte sø og dets mytiske søuhyre, Nessie. Ved Loch Ness går turen videre med båd over den verdensberømte sø.

Pris: 550 kr. per person

Dag 8: Inverness - Edinburgh

I dag venter endnu en smuk togtur gennem det skotske højland. Fra Inverness bevæger toget sig sydover gennem det central Skotland på kanten af Cairngorms nationalparken. Ruten snot sig langs bjergene og går gennem små landsbyer. I løbet af eftermiddagen ankommer toget til det centrale Edinburgh, hvor der vil være tid til at igen at opleve den smukke skotske hovedstad. 

Dag 9: Hjemrejse

Efter morgenmaden er det blevet tid til at forlade hotellet og tage med enten sporvogn, bus eller taxa til lufthavnen, hvorfra der flyves retur til København. 


Inkluderet

9 dages rundrejse i Skotland
Fly fra Danmark til Edinburgh
8 overnatninger i delt dobbeltværelse på 3-4 stjernede hoteller og B&B
Morgenmad ifm. alle overnatning
Tog: Edinburgh - Glasgow
Tog: Glasgow - Fort William
Bus: Fort William - Inverness
Tog: Inverness - Edinburgh
Turbeskrivelse med anbefalinger til spisesteder, seværdigheder m.m. (engelsk)
Mobil-app med turbeskrivelse (engelsk)
Engelsk service-hotline
Pakkerejsegaranti

 


Ikke inkluderet

Ekskursioner og ture ikke nævnt under "Inkluderet"
Pladsreservation på fly
Transport mellem lufthavn og hotel i Edinburgh
Ekstra nætter
Aftensmad og frokost
Diverse entréer på ruten
Enkeltværelse (Tilkøb)
Personlige forsikringer

 

Muligheder for tilkøb

'The Jacobite' / Hogwartsekspressen, UDSOLGT 2024

Heldagstur til Loch Ness med sejlads, pris fra 550 kr. per person

 


Afgange

 

Pris fra   14.995 kr. 

Individuelle afgange hver mandag hele året.

Periode pris fra

Oktober-maj

14.995,-

Juni + september

15.995,-

Juli - August

16.995,-


Forespørg på rejsen


Denne rejse kan kun bookes på forespørgsel. Udfyld forespørgselsformularen og angiv den ønskede rejsedato, og vi vil vende tilbage med et endeligt rejsetilbud.

  


 

OBS. Vi gør opmærksom, at ved at udfylde vores forespørgselsformular er der IKKE tale om en forpligtende bestilling.  

Efter vi har modtaget din forespørgsel, vil vi undersøge pris og plads og vende tilbage med et endeligt rejsetilbud med rejsedatoer og samlet pris på rejsen, som du herefter skal bekræfte.

For spørgsmål kontakt os på info@watermantravel.dk eller 61 61 33 43Har du spørgsmål?

Kontakt David på 61 61 33 43
X
Kontakt os

Kontakt os, hvis du har spørgsmål til rejsen