Togrejse i Norge: Oslo - Bergen

Pris fra kr. 8.4956 dageBergen- og FlåmsbanenNorges outdoor-centrum, VossAurlands- & Nærøyfjorden
Rejsetyper: Naturrejser
Destination: Norge
Galleri-mappe-navn: norge-tog
Vi anbefaler (forsiden): Nej
Overview - teaser: Tag på togrejse i Norge og oplev en sommerferie i den fantastiske norske natur omgivet af høje fjelde og dybe fjorde.
Fra pris: Pris fra kr. 8.495
Dage: 6 dage
Kilometer: Bergen- og Flåmsbanen
Sværhedsgrad: Norges outdoor-centrum, Voss
Topografi: Aurlands- & Nærøyfjorden

Rundrejse i Norges smukke fjordland

Oplev Norges højdepunkter på en uforglemmelige togrejse gennem det norske landskab fra Oslo til Bergen. Rejsen er et komprimeret eventyr, der både byder på verdens smukkeste togtur, UNESCO Verdensarv ved Aurlandfjorden, Nærøyfjorden og i Bergen, samt rig mulighed for at boltre sig i naturens legeplads mellem fjeldene ved byen Voss.

Tag på sommerferie i Norges smukke fjordland - væk fra sydens ekstreme varme, og oplev Norges unikke charme og spektakulære natur. De lange dage byder på solnedgange over fjorde og blomstrende landskaber. Toget der snor sig langs de høje fjelde og blå fjorde bringer dig til bredden af de smukke afsidesliggende fjorde, hvor vandrestier, fantastiske udsigter og store naturoplevelser venter.

Højdepunkter på rejsen:

•  Verdens smukkeste togtur: Flåmsbanen
•  Sejltur på Aurlandfjorden & Nærøyfjorden (UNESCO)
•  Bergen (UNESCO)
•  Voss, Norges outdoor- og action-hovedstad

 

 

 

 

 REJSEBESKRIVELSE

Rejsen starter i Oslo, hvorfra turen går med den spektakulære Bergensbanen, der er den højstliggende togbane i Nordeuropa 1.237 meter over havet, og hvor vi undervejs bl.a. krydser det mægtige Hardangervidda bjergplateau. Fra Myrdal går turen videre med Flåmsbanen, der er blevet kåret til verdens smukkeste togtur.

Fra Flåm går turen går turen videre med båd på Aurlandfjorden og Nærøyfjorden, begge UNESCO-verdensarvsteder - en spektakulære sejltur på de dybblå fjorde, omgivet af stejle fjeldsider. 

Landgang i Gudvangen, hvor fjorden møder bjergene og bus videre til byen Voss, der er Norges outdoor- og action-hovedstad. Her er der rig mulighed for at prøve kræfter med et væld af forskellige aktiviteter såsom rafting, mountainbiking, vandreture, kajaksejlads, rapelling og meget mere. 

Rejsen slutter i Bergen, en by med en lang historie og rig på kultur og charme. Gå på opdagelse i de brostensbelagte gader i den gamle bydel eller blandt Bryggen's farverige træhuse. Mærk den livlige atmosfære på Fisketorget eller tag en tur op i højderne og nyd den fantastiske udsigt fra toppen af Ulriken. 

 

Rejseprogram

Dag 1: Ankomst Oslo

Ankomst til Oslo på egen hånd. Overnatning i Oslo.

Dag 2 Oslo – Flåm (Bergenbanen og Flåmbanen)

Rejsen rundt i Norges fjordland tager sin begyndelse denne morgen, når du stiger ombord på toget mod Flåm/Bergen. Bergensbanen er en 500 kilometer lang jernbanelinje mellem Bergen og Oslo, som flere gange blevet kåret som en af verdens bedste togrejser. Bergensbanen er Nordeuropas højeste jernbanestrækning og krydser både Langfjellene bjergene og Hardangervidda bjergplateauet med Finse som højeste station, beliggende i 1.222 meters højde.

 

Du står af i Myrdal og skifter nu tog til den fantastiske Flåmsbane - der er kåret til verdens smukkeste togtur af Lonely Planet. Den blot 20 km lange jernbanestrækning tog 20 år at bygge og er en af de stejleste jernbanestrækninger i verden. Turen ned til den lille by Flåm tager cirka 1 time og byder på panoramaudsigt over noget af den vildeste og mest storslåede natur i det norske fjordlandskab. På turen vil man bl.a. kunne opleve, hvordan floder skærer sig gennem de dybe kløfter og vandfald der fosser ned langs siden af de stejle bjergsider, undervejs vil der endda være et kort stop ved det spektakulære Kjosfossen Vandfald. 

 

Dagens togrejse slutter i den lille maleriske by, Flåm, smukt beliggende ud til Aurlandsfjorden. Byen er omgivet af høje fjelde, dybe dale og spektakulære vandfald og er en del af den berømte Nærøyfjorden, som er UNESCO-verdensarv.

Dag 3: Flåm – Aurlandsfjord og Nærøyfjord - Voss

 

I dag skal du på fjordcruise på de to spektakulære fjorde Aurlandsfjorden og Nærøyfjorden.

Aurlandsfjorden er en 17 kilometer lang arm af verdens næstlængste fjord, Sognefjorden, og starter i Flåm og ender ved bjerget Beitelen, som adskiller Aurlandsfjorden fra Nærøyfjorden. Nærøyfjorden er den smalleste og mest kendte af Sognefjordens mange arme. Omgivet af tårnhøje bjerge på op til 1.700 meter høje, er denne fjord med sine stejle bjergsider, dybe dale, tårnhøje tinder, vandfald og små landsbyer måske den mest enestående natur-attraktion i Norge. Nærøyfjorden er kun 250 meter på tværs på det smalleste og kun 12 meter på det laveste. Nærøyfjorden er optaget på UNESCOs Verdensarvsliste. 

  

Du går i land i den lille by Gudvangen i bunden af Nærøyfjorden. Herfra går turen videre med bus til byen Voss. Voss er en idyllisk by i Hordaland fylke, omgivet af dramatiske fjelde og frodige dale og Vangsvatnet-søen. 

 

I Voss er det muligt at benytte byens svævebane til toppen af Hanguren, der er en fjeldtop med en imponerende højde på omkring 820 meter over havets overflade, hvorfra man kan nyde en flot panoramaudsigt over den smukke natur, som Voss-området er kendt for. Fra toppen er der også adgang til vandrestier, der fører gennem det skønne terræn.

 

Voss er et centrum for aktive og action-prægede eventyr. I fjeldene omkring byen er der mulighed for at prøve kræfter med aktiviteter som rapelling, klatring, mountainbike med mere, mens floderne og fjordene byder på vandaktiviteter som rafting, SUP-board og kajaksejlads. Ønsker man at gøre ferien mere aktiv, så kan vi kraftigt anbefale at forlænge rejsen med et par dage i Voss og udforske nogle af de mange aktiviteter området her byder på. 

 

 

Dag 4: Voss – Bergen

I dag går turen med tog det sidste stykke af Bergensbanen fra Voss til Bergen.

 

Bergen er beliggende på Norges vestkyst og er Norges andenstørste by. Bergen ligger smukt på Norges Nordsøkyst ved indsejlingen til Sognefjorden. Bergen er en hyggelig og charmerende by der har formået at bevare sin karakteristiske atmosfære med farverige træhuse langs Bryggen, små gader og historiske kvarterer. Det UNESCO bevarede område Bryggen er Bergens mest ikoniske. De farverige træhuse langs havnefronten stammer fra Hansestiden og er opført på UNESCOs Verdensarvsliste. 

 

Bergen er også kendt for sine karakteristiske kolonihaver. Disse små farverige træhuse ligger spredt over byens bakker og er ofte omgivet af smukke haver. De er en del af den traditionel byggestil Skodjesnoren, der er en gammel bygningstradition i Bergen.

 

Bergens gamle bydel har smalle gader og hyggelige kvarterer, hvor man kan udforske butikker, caféer og lokale specialiteter. Markeder som Fisketorget og de mange caféer rundt om i byen bidrager til en levende og hyggelig atmosfære. Her kan man nyde lokal mad og atmosfæren omkring de travle markedspladser.

 

Dag 5: Bergen

Dagen er på egen hånd i Bergen. 

 

Nyd livet og atmosfæren i den charmerende by. Tilbring dagen med at gå blandt de farverige huse på Bryggen eller i de små snoede gader i den gamle by og besøg det livlige Fisketorget, hvor lokale fiskere sælger friskfanget fisk og skaldyr. Hop ombord i Ulriken gondolen og tag turen til toppen af Ulriken, der er et af de syv fjelde, der omgiver Bergen. 

 

Bergen byder også på en række kulturelle oplevelser. Gamle Bergen Museum er et friluftsmuseum, der giver et indblik i Bergens historie. Her kan man gå mellem rekonstruktioner af gamle træhuse og opleve hvordan byen så ud i fortiden. Troldhaugen er Edvard Griegs hjem og i dag et museum for den berømte norske komponist. For kunstelskere er Bergens Kunstmuseum et besøg værd med sin imponerende samling af norske og internationale kunstværker.

Dag 6: Bergen - Oslo

Turen går med toget via Bergensbanen retur til Oslo

Inkluderet


5 overnatninger i delt dobbeltværelse på 3-4 stjernede hoteller og B&B

Morgenmad ifm. alle overnatning
Tog: Bergensbanen
Tog: Flåmsbanen
Fjordcruise på Aurlandsfjord og Nærøyfjord
Bustur gennem Nærøy-dalen
Tog: Voss-Bergen

Bergensbanen: Bergen-Oslo
Pakkerejsegaranti

 


Ikke inkluderet

Ekskursioner og ture ikke nævnt under "Inkluderet"
Pladsreservation på togture og bus
Pladsreservation på fly
Transport mellem lufthavn/togstation og hotel
Ekstra nætter
Aftensmad og frokost
Diverse entréer på ruten
Enkeltværelse (Tilkøb)
Personlige forsikringer

 

Muligheder for tilkøb

Ekstra nat i Oslo
pris fra 600 kr. per person

Ekstra nat i Voss
pris fra 750 kr. per person


Ekstra nat i Bergen
pris fra 750 kr. per person

Ekstra nat i Flåm
pris fra 1.000 kr. per person
Afgange

 

Pris fra   8.495 kr. 

Individuelle afgange flere gange ugentligt hele året.


 Forespørg 


Denne rejse kan kun bookes på forespørgsel. Udfyld forespørgselsformularen og angiv den ønskede rejsedato, og vi vil vende tilbage med et endeligt rejsetilbud.'

 

Lignende rejser til Norge

Bæredygtig Familieferie i Norge

Rundrejse i Norges Smukke Fjordland

  


 

OBS. Vi gør opmærksom, at ved at udfylde vores forespørgselsformular er der IKKE tale om en forpligtende bestilling.  

Efter vi har modtaget din forespørgsel, vil vi undersøge pris og plads og vende tilbage med et endeligt rejsetilbud med rejsedatoer og samlet pris på rejsen, som du herefter skal bekræfte.

For spørgsmål kontakt os på info@watermantravel.dk eller 61 61 33 43


 

 

Har du spørgsmål?

Kontakt Jesper på
42 30 07 00
X
Kontakt os

Kontakt os, hvis du har spørgsmål til rejsen