Hvalsafari og nordlys i Norge

Pris fra kr. 11.9954 DageHvalsafari og nordlys cruiseNovember - januar
Rejsetyper: Arktiske rejser
Destination: Norge
Ekstra kategorier, hvor rejsen skal vises: Nordlysrejser
Galleri-mappe-navn: Hvalsafari_Norge
Vi anbefaler (forsiden): Ja
Overview - teaser: 24-timers hvalsafari langs Norges kyst. Oplev bl.a. pukkelhvaler, spækhuggere og nordlys.
Fra pris: Pris fra kr. 11.995
Dage: 4 Dage
Kilometer: Hvalsafari og nordlys cruise
Sværhedsgrad: November - januar

Oplev de fantastiske spækhuggere og pukkelhvaler på tætteste hold på dette hvalsafari og nordlys cruise i Nordnorge! Skibet stævner ud fra Tromsø og herefter venter der en fantastisk 24-timers ekspedition langs den norske kyst og de norske fjorde. 

Ude på vandet langt væk fra enhver lysforurening er betingelserne for at opleve det magiske nordlys helt optimale. Tilbring aftenen med af betragte nordlyset danse henover skibet mens det langsomt glider gennem natten inden du om morgenen vågner til synet af de fantastiske hvaler udenfor dit kahytsvindue. Vi opholder os hele formiddagen sammen med de fantastiske skabninger inden turen går retur til Tromsø. 

Højdepunkter på rejsen:

•  Hvalsafari
•  Nordlys
•  Tromsø
•  Mulighed for tilkøb af Vintereventyr m. hundeslæde, arktisk glamping,
rensdyr m.m. (Kun december og januar)

 

 

 

 

REJSEBESKRIVELSE

Inden afgangen på dit hvalsafari og nordlys cruise, er der tid til at udforske Tromsø, der er kendt som "Porten til Arktis". Byens arkitektur kombinerer traditionelle norske træk med moderne design, og dens charme ligger i sin kompakte størrelse og hyggelige atmosfære. Tromsø har et bredt udvalg af restauranter, caféer og barer, der serverer alt fra lokalt fangede fisk og skaldyr til internationale retter. Kulturelt set har Tromsø en rig arv, der kan udforskes på dets museer. Her kan man bl.a. lære om områdets samiske kultur og historie på Polarmuseet eller udforske kunstneriske udstillinger på Nordnorsk Kunstmuseum.

Tilbring det meste af rejsens anden dag i Tromsø inden bussen kører dig til skibet først på aftenen. Herefter starter dit 24-timer hvalsafari og nordlys cruise. Alle måltider under turen er inkluderet og byder bl.a. på en flot 3-retters aftenmenu, morgenmad og frokost. Når du vågner næste morgen er det til synet af de mægtige hvaler lige udenfor kahytsvinduet. Afhængigt af vejrforhold vil det være muligt at komme helt tæt på hvalerne i mindre både, men oplevelsen fra det store skib er også helt fantastisk. Skibets erfarne guider vil undervejs sørge for at dele ud af deres viden og give fascinerende indblik i hvalernes adfærd og biologi, så man ikke bare kommer hjem fra turen med en masse flotte billeder, men også en masse ny viden om de fantastiske hvaler. 

 

 

 

 

 

OPLEV BL.A. DISSE HVALER

Grindehval: Denne mørke og kraftige hval er også kendt som en pilot-hval, og spottes ofte på hvalsafarier fra Tromsø. De lever normalt i grupper og er fascinerende at se, når de bryder vandoverfladen.

Spækhugger: Spækhuggeren er en af de mest kendte hvalarter og er også almindelig i farvandene omkring Tromsø. Disse rovdyr er kendt for deres intelligens og sociale egenskaber, og de kan ses jage i grupper eller enkeltvis.

Pukkelhvaler: Pukkelhvalen er er typisk den mest akrobatiske af de forskellige hvalarter. Pukkelhvalen er et lidt mere sjældent syn end mange af de andre hvalarter.

 

 

 

KOMBINER MED VINTEREVENTYR


Kombiner rejsen "Hvalsafari og nordlys i Norge" med vores anden rejse "Vintereventyr i Tromsø" og få den ultimative vinteroplevelse.
På vores vintereventyr i Tromsø har vi sammensat en pakke der inkluderer alle de store oplevelser som den arktiske vinter kan byde på bl.a.: hundeslædekørsel, møde med samer og arktisk glamping i Dome eller nordlyshytte - se mere herunder:
 

 
HUNDESLÆDEEKSPEDITION

En tur på hundeslæde er en usædvanlig oplevelse og et must for alle, der besøger Nordnorge. Fra lejren i Breivikeidet, der ligger flot placeret midt i en dal tæt ved havet tilbringes par timer i selskab med de fantastiske slædehunde. Turen med hundeslæde giver hver enkelt deltager mulighed for at prøve kræfter med at køre sin egen slæde for en stund, hvilket er en helt særlig oplevelse. Turen kræver ingen tidligere erfaring med hundeslædekørsel og er velegnet for alle. 

For mere info om at køre med hundeslæde læs vores artikel:
At rejse med hundeslæde

   


VILDMARKSLEJREN CAMP TAMOK

Camp Tamok er en charmerende vildmarkslejr beliggende i den smukke Tamokdal i Nordnorge, ikke langt fra Tromsø. Lejren er skabt med det formål at give besøgende en autentisk oplevelse af den arktiske natur og den rige samiske kultur. Her finder du traditionelle samiske lavvu-telte, der danner hjertet af lejren og skaber en autentisk atmosfære. Camp Tamok tilbyder en bred vifte af aktiviteter, herunder rensdyrslædekørsel, hundeslædeture, isfiskeri og lasso-kastning, hvilket giver dig mulighed for at udforske den arktiske natur og lære om samisk tradition og levevis.

Lejren har også en rensdyrlejr, hvor man kan møde de majestætiske dyr og lære om deres betydning for samisk kultur. Under opholdet i lejren serveres traditionelle samiske måltider og drikkevarer i det særlig lavvu-fællestelt. 

Hos Camp Tamok møder man en række entutiastiske og erfarne instruktører og guider, der vil ledsage en på eventyr og undervejs give en dybere indsigt i den arktiske verden og de samiske traditioner. 

OVERNATNING UNDER STJERNERNE I CAMP TAMOK

Der tilbringes én nat i Camp Tamok med overnatning i en Aurora Chalet træhytte.

Aurora Chalet-hytten er en mindre privat træhytte med plads til to gæster. En af tagsiderne har et vindue med en seng placeret lige under vinduet, i en perfekt vinkel til at se nordlyset! Hytten har el men intet rindende vand.


NORDLYSSAFARI (Camp Tamok)

I Camp Tamok er der den første aften arrangeret nordlyssafari, hvor man sammen med en guide kommer rundt i lejren og finder de bedste steder til at opleve nordlyset. Herude i Tamokdalen er der ingen lysforurening og derfor står nattehimlen helt skarpt.

 

RENSDYRSLÆDETUR (Camp Tamok)

Prøv en af de ældste former for transport i Arktis, når turen går med rensdyrslæde gennem Tamokdalen. Rensdyrslædekørsel er en stille og fredelig måde at bevæge sig gennem det snedækkede landskab på. Rensdyrene bevæger sig i deres eget tempo, hvilket giver rig mulighed for at betragte den storslåede natur og nyde stilheden, der kun brydes rensdyrenes klove og slæden der glider gennem sneen.

 

BESØG VED TROMSØ ICE DOME

På rejsen besøges også det imponerende Tromsø Ice Dome også kendt som Tromsø Ishotel. Her venter en guidet tur, hvor der vil være rig mulighed for at opleve de utrolige isskulpturer og sneudskæringer, lære om byggeprocessen og om sneens betydning for alt liv i Arktis. Rundturen slutter med et besøg i den ikonisk isbar, hvor der serveres et alkoholfrit is-shot.

 

 

 

Ved at kombinere de to rejser vil den fulde rejselængde blive på sammenlagt 7 dage med følgende vejledende dagsprogram:

Dag 1: Ankomst
Dag 2: Hundeslædeekspedition
Dag 3: Tromsø og afgang til vildmarkslejren Camp Tamok. Nordlyssafari
Dag 4: Møde med samer og rensdyrslædetur. Besøg ved Tromsø Ice Domes. Retur til Tromsø
Dag 5: Tromsø og afgang på Hvalsafari og nordlys cruise
Dag 6: Hvalsafari og retur til Tromsø
Dag 7: Hjemrejse

OBS. dette tilvalg kan kun arrangeres på afgange efter 1. december.)  

 

Rejseprogram

Dag 1: Ankomst til Tromsø

Ankomst til Tromsø hvorefter resten af dagen er på egen hånd. 

Dag 2: Hvalsafari og nordlys

Dagen er på egen hånd frem til kl 19.00, hvor du vil blive hentet i bus i det centrale Tromsø og bragt til skibet, MV Quest.

Velankommet til skibet vil der være tid til at tjekke ind i din kahyt, gøre dig bekendt med skibet og gennemgå sikkerheden om bord. Herefter serveres en 3-retters middag i skibets arktiske restaurant. Nyd middagen mens skibet stævner ud fra Tromsø, væk fra lysforurening og ind i natten, hvor betingelserne for at kunne opleve nordlyset er allerbedst. Tilbring aftenen i den varme og komfortable panoramalounge eller oplev nordlyset udenfor på dækket.

Dag 3: Hvalsafari

Denne morgen vågner du op til et fantastisk syn. Lige udenfor dine kahytvinduer vil du kunne fange det første glimt af de karakteristiske hvalfinner.  

 

Dagen starter med en flot morgenmad. Her er det bare med at få fyldt godt på tanken, så der er nok energi til dagens store oplevelser. Efter morgenmaden starter dagen med hvalsafari. Alt efter vejr og forhold vil vi gå ombord i mindre både der vil kunne bringe os helt tæt på de store hvaler, men det er også muligt at blive i komforten på den store båd, hvorfra oplevelsen af hvaler er lige så stor. 

 

Efter et par timer på vandet fyldt med stor hvaloplevelser serveres frokost i skibets restaurant. Efter frokost er det blevet tid til at tjekke ud af kahytten. Resten af dagen tilbringes med sejlads retur til Tromsø. Ombord vil der være forelæsninger i panoramaloungen ved skibets guider. Ved ankomsten til Tromsø (ca. kl 18.00) vil bussen bringe dig tilbage til det centrale Tromsø, hvorfra du selv begiver dig retur til hotellet. 

Dag 4: Hjemrejse eller forlængelse

Efter morgenmad på hotellet er det tid til at tjekke ud og begive dig til lufthavnen.

 

Mulighed for forlængelse

I perioden fra december og frem er der mulighed for at forlænge rejsen med vores vintereventyr i Tromsø. Denne rejse byder på én dag med hundeslædekørsel samt et 24 timers ophold i vildmarkslejren Camp Tamok med arktisk glamping, rensdyrslædetur og nordlyssafari. 
Pris for forlængelse fra 5.995 kr.

 


Inkluderet

 • Fly København - Tromsø
 • 2 overnatninger på hotel i Tromsø inkl. morgenmad (Dag 1 & 3)
 • Hvalsafari og nordlyscruise med MV Quest
 • Transport mellem Tromsø centrum og skibet
 • Indkvartering i udvendig delt dobbeltkahyt med eget bad og toilet
 • Tre-retters aftensmad, morgenmad og frokost ombord på skibet. 
 • Kaffe, te og snacks
 • Professionelle lokale guider
 • Alt nødvendigt sikkerhedsudstyr og påklædning til sejlads i mindre både
 • Pakkerejsegaranti 

 

Ikke inkluderet

 • Transport mellem lufthavn og hotel i Tromsø
 • Pladsreservation på fly
 • Måltider ikke nævnt i programmet
 • Forsikringer

 


Pris

 

På denne rejse er det muligt at arrangere afgange dagligt i perioden fra 1. november til 31. januar.

Alle henvendelser behandles som forespørgsler. Udfyld vores formular med ønskede rejsedatoer og vi vil vende tilbage med det endelige rejsetilbud. 

 

Pris fra   11.995 kr. 

Forespørg på denne rejse 

Tillæg for eneværelse: 3.000 kr.

 

Kombiner med Vintereventyr i Tromsø!

Forlæng rejsen med tre dage og oplev et fantastisk vintereventyr i Tromsø med bl.a.:

• Hundeslædeekspedition
• Vildmarkslejren Camp Tamok
• Nordlyssafari
• Samisk kulturoplevelse
• Tur i rensdyrslæde
• Besøg ved Tromsø Ice Domes
• Overnatning under stjernerne i hytte i Camp Tamok

(OBS. dette tilvalg kan kun arrangeres på afgange efter 1. december.) 

Se rejsen her

Pris fra   19.990 kr. 

Forespørg på denne rejse 

 


 

OBS. Vi gør opmærksom, at ved at udfylde vores forespørgselsformular er der IKKE tale om en forpligtende bestilling.  

Efter vi har modtaget din forespørgsel, vil vi undersøge pris og plads og vende tilbage med et endeligt rejsetilbud med rejsedatoer og samlet pris på rejsen, som du herefter skal bekræfte.

For spørgsmål kontakt os på info@watermantravel.dk eller 61 61 33 43

 


 

  OBS. Vigtig information om rejsen!

 

Børn
Denne rejse er ikke egnet for børn under 7 år. Alle børn over 7 år skal hele tiden være i selskab med en voksen. 

 

 

Har du spørgsmål?

Kontakt Jesper på
42 30 07 00

 

SKIBET

 
MV QUEST

Skibet, MV Quest blev bygget i Danmark i 1992 og har plads til sammenlagt 53 passagerer, hvilket sikrer en hyggelig og intim atmosfære. Alle skibets 26 kahytter har havudsigt og privat badeværelse. Der findes forskellige kategorier af kahytter på skibet. Den angivne pris er for en standardkahyt med to enkeltsenge eller dobbeltseng. Skibet har også enkelte tre-personerskahytter med køjesenge. Det er muligt at forespørge på en opgradering til Double Superior kahyt, der er lidt mere rummelig og udover dobbeltseng også har lænestole og tv.

MV Quest blev oprindeligt bygget til at operere langs Grønlands vestkyst, så skibet er yderst hårdført og velegnet til arktiske ekspeditioner, hvilket også giver det en god stabilitet når ligger i vandet, hvilket reducerer sandsynligheden for søsyge. Udover kahytter er skibet udstyret med en behagelig panorama lounge og en fuldt bemandet restaurant.

Fra panoramaloungen er det muligt at nyde nordlyset, de fantastiske udsigter over det arktiske farvand og Norges smukke kystlandskab under hele rejsen. Loungen vil være et centralt punkt for opholdet på skibet. Det er her man møder de andre passagerer, lytter til spændende foredrag og slapper af med en forfriskning fra baren. Skibets restaurant severer undervejs tre måltider baseret på friske råvarer fra lokale leverandører.

 

 

KLIMA & DAGSLÆNGDE I TROMSØ

KLIMA & DAGSLÆNGDE I TROMSØ

I Tromsø varierer sollyset og dagenes længde dramatisk i løbet af året på grund af sin nordlige beliggenhed.
Om sommeren kan man opleve midnatssolen - hvor solen aldrig går ned.
I december og januar hersker polarnatten, hvor solen kun kortvarigt stiger over horisonten.

 

 

X
Kontakt os

Kontakt os, hvis du har spørgsmål til rejsen