Cykelferie langs Irlands vestkyst

Pris fra 8.4958 Dage300 kmSværhedsgrad ••◌◌◌Topografi ••◌◌◌Etapelængde ••◌◌◌
Rejsetyper: Cykelrejser
Destination: Irland
Ekstra kategorier, hvor rejsen skal vises: Aktive rejser
Galleri-mappe-navn: Irland
Vi anbefaler (forsiden): Nej
Overview - teaser: Oplev den rå og spektakulære irske vestkyst med bl.a. the Cliffs of Moher og Aran-øerne på denne 8 dage lange cykelrejse
Fra pris: Pris fra 8.495
Dage: 8 Dage
Kilometer: 300 km
Sværhedsgrad: Sværhedsgrad ••◌◌◌
Topografi: Topografi ••◌◌◌
Etapelængde: Etapelængde ••◌◌◌

Cykelferie langs Irlands vestkystCykelferie langs Irlands vestkyst

Tag på cykelferie til den karismatiske og rå irske Atlanterhavskyst hvor de store naturoplevelser kun overgås af de lokales varme og imødekommenhed. 

Byen Galway på den irske vestkyst er udgangspunktet for denne 8-dages cykelrejse langs nogle af de mest spektakulære cykelruter i den vestlige del af Irland gennem Burren-regionen, Aranøerne og Connemara, hvor Atlanterhavets enorme kræfter har formet landskabet med de vilde klipper, vinblæste kyster og åbne vidder.

En af rejsens helt store højdepunkter er Cliffs of Moher UNESCO Global Geopark. Den ca. 14 kilometer lange klippekyststrækning der rejser sig 214 meter over Atlanterhavet er en af de mest besøgte turistattraktioner i Irland. Fra klipperne kan man nyde udsigten til bl.a. Aranøerne, Galway-bugten og bjergkæden Twelve Pins mod nord i Connemara.

Turen rundt på cykel i det vestirske byder også på et helt særligt møde med den traditionelle irske kultur. Der vil blive rig lejlighed til at nyde en Guinness efter dagens strabadser, opleve traditionel irsk musik i Doolin, shoppe de kendte Aranstriktrøjer på Inishmore eller prøve kræfter med den helt særlige irske Connacht-dialekt der er fremherskende i Connemara-området, der har en stærk tilknytning til traditionel irsk kultur og sprog.

Rejseprogram

Dag 1: Ankomst Galway

Ankomst til den vestirske by Galway på egen hånd. I Galway vil du blive mødt af vores lokale repræsentant, der udleverer din lejecykel (hvis booket) og alle de nødvendige dokumenter.

 

Galway er en universitetsby og med omkring 67.000 indbyggere den fjerdestørste by i Irland. Byens centrum er præget af middelalderen. Brug dagen på at gå på opdagelse i de smalle brostensbelagte gågader med bohemecaféer, traditionelle pubber og kunsthåndværksbutikker og mærk atmosfæren, der har gjort Galway til et mekka for både musikere, kunstnere, skuespillere og turister. 

Dag 2: Galway - Ballyvaughan, ca. 55km

Ruten tager dig fra Galway ned langs kysten til Oranmore. Fra Kilcolgan, går ruten nu langs de helt stille bagveje forbi Kilcolgin Castle. Kinvarra er en smuk fiskerby og et ideelt sted til et frokoststop inden turen går videre sydpå mod dagens slutdestination i den smukke landsby Ballyvaughan.

Forlæng evt. dagens etape med små 15 km og tag turen forbi Burren Perfumery, Irlands eneste parfumeproducent, som forvandler områdets fauna til vidunderlige dufte.

Dag 3: Ballyvaughan - Doolin, ca. 42km

I dag går det ind i Burren-regionen og Burren National Reserve, der er et unikt karst/glaciokarst-landskab. Turen gennem det månelignende landskab byder på en række helt fantastiske naturfænomener som Ailladie klipperne, Aillwee- og Doolin grotterne, samt en imponerende variation i fauna, fra hjemmehørende arter til arktiske, alpine og middelhavsplanter. Langs ruten er det også muligt at tage en afstikker forbi et af Irlands mest ikoniske arkæologiske monumenter, Poulnabrone Dolmen, der er det ældst daterede megalitiske monument i Irland.

Dagen slutter i den farverige lille by Doolin der ligger ud til den irske Atlanterhavskyst. Doolin betragtes som hjemstedet for traditionel irsk musik og man kan året rundt gå på opdagelse i Irlands musikalske rødder, når der hver aften er livemusik på de lokale pubber i byen.

Dag 4: Doolin rundtur ca. 43 - 63 km.

Man befinder sig nu i The Burren and Cliffs of Moher UNESCO Global Geopark, ikke langt fra en af rejsens helt store seværdigheder, de rå og vindblæste Cliffs of Moher. Dagen i dag kan benyttes på flere måder. Hvis du ikke allerede har gjort det dagen før, så er det et MUST at besøge de spektakulære klipper, Cliffs og Moher. Du kan vælge at tage cyklen og begive dig langs den 14 km lange kysstrækning til det sydligste punkt Hag's Head og Moher Tower. Husk at stoppe cirka halvvejs ved O'Briens Tower, som også er det højeste punkt på strækningen 214 meter over havet, hvorfra man på en klar dag kan skimte Aranøerne over vandet og Twelve Pins-bjergkæderne mod nord i Connemara. Man kan dog også vælge at lade cyklen stå og tage turen langs klipperne til bens. Prøv f.eks. Doolin Cliff Walk der fører dig ned langs klipperne forbi besøgscenteret, der bygget ind i selve bjergskråningen, som et hus fra Hobbitten.

Er man til flere kilometer på cyklen foreslår vi rundturen mod nord langs den smukke kyst til Fanore, en populær sandstrand blandt surfere, hvorefter turen går ind i landet og tilbage mod Doolin ad de stille bagveje.

Dag 5: Færge til Inishmore, ca. 20 km

I dag går turen med færge fra havnen i Doolin til Inishmore, som er en af Aran-øerne. 

 

Beliggende ca. 48 km fra Galway-bugten ligger Aran-øerne - Inis Mór, Inis Meáin og Inis Oírr. Øerne er berømte for deres vilde landskab, karakteristiske striktrøjer og smukke cottages. De tre øer har bevaret den oprindelige irske kulturarv og flere af øernes godt 1300 indbyggere er tosprogede med engelsk som deres andet sprog. Øernes klassiske irske landskab med små landsbyer og grønne marker indrammet i kilometervis af stengærder har inspireret utallige forfattere, digtere og kunstnere gennem århundreder.

Inis Mór - Inishmore, er den største af de tre øer og har en befolkning på omkring 800. I betragtning af, at den kun er 12 km lang og 3 km bred, er der her masser af historiske steder at se, såsom den klippehængende fæstning Dun Aonghusa, Na Seacht dTeampaíll (De syv kirker) og det sorte fort (Dun Duchathair) hvortil vejen byder på det smukkeste klippelandskab på øen. Naturens kræfter har formet den bølgende kystlinje, hvor en blomstrende sælkoloni, vilde svaner, ænder og sjældne fugle holder til.

 

 

Dag 6: Inishmore - Rossaveal – Clifden, ca. 58 km

Der vil være lidt tid til fortsat at udforske Inishmore eller shoppe nogle af de berømte Aran-striktrøjer i havnebutikkerne, inden middagsfærgen tager dig tilbage til fastlandet og Connemara-regionen nord for Galway. Her går turen fra Rossaveal, langs kysten til byen Clifden Market, hvor de sidste to nætter tilbringes.

Connemara er tidligere blevet kaldt "Det irske højland", og har haft en enorm indflydelse på irsk kultur, litteratur og folklore gennem århundreder. Alt fra maden til musikken på pubberne emmer af kulturarv, hvilket også afspejles i sproget - ligesom på Aran-øerne er Connemara nemlig en Gaeltacht-region, hvilket betyder, at man her taler det oprindelig irske sprog ved siden af engelsk. 

Connemara er desuden berømt for sit vilde terræn med bjerge, halvøer, bugter, øer og små søer - et landskab som man fra første færd vil opleve når ruten følger den naturskønne "Bog Road" - mosevejen, gennem mose-landskabet med bjergkæden Twelve Bens og Maumturk som baggrund. 

 

Dag 7: Clifden / Connemara rundtur, ca. 25-55 km.

Tilbring dagen med at udforske det betagende kystområde omkring Clifden på en af de naturskønne cykelruter der går gennem området, f.eks. den berømte Skye-vej, som byder på en smuk tur langs den rå Atlanterhavskystlinje. Er man denne dag til en længere rute, er der mulighed for at tage rundturen sydpå via til fiskerlandsbyen Roundstone og op til sø-landskabet omkring det pittoreske Twelve Pines Island.

Dag 8: Hjemrejse

Efter morgenmad er rejsen slut. Det er muligt at tage en bus tilbage til Dublin lufthavn eller tilbage til Galway.

 


Inkluderet

 • 8 dages cykelferie
 • 7 overnatninger i delt dobbeltværelse inkl. morgenmad
 • Bagagetransport hver dag fra hotel til hotel
 • Detaljeret turbeskrivelse og elektronisk kort
 • Servicehotline (Engelsk)
 • Personligt introduktionsmøde ("meet and greet")
 • Pakkerejsegaranti


Ikke inkluderet

 • Flyrejse / bil / færge / transport til Galway
 • Cykelleje og udstyr
 • Ekstra nætter
 • Drikkevarer
 • Diverse entréer på ruten
 • Enkeltværelse
 • Personlige forsikringer

 

Muligheder for tilkøb

 • Eneværelse, pris fra 2.250 kr.
 • Tillæg for solorejsende, pris 3.995 kr.
 • Leje af Hybrid touring cykel, pris fra 995 kr.
 • Leje af racercykel, pris fra 1.495 kr.
 • Leje a E-cykel, pris fra 1.995 kr.
 • Leje af Tandem, pris fra 1.875 kr.

Afgange

 

Mulighed for daglig afgang fra midt april til slut september.

Pris fra  8.495 kr.

Bestilling / forespørgsel

Lav en forespørgsel på denne rejse

OBS. alle priser er på forespørgsel. Rejsens endelige pris vil blive oplyst efter vi har behandlet din forespørgsel.

 
Sådan bestiller du

 1. Lav en forespørgsel på de ønskede rejsedatoer ved
at benytte ovenstående link

2. Vi behandler din forespørgsel og tjekker op på,
at de ønskede rejsedatoer er ledige.

3. Vi fremsender en bestillingsbekræftelse med faktura og opkrævning på depositum for de ønskede rejsedatoer. 
(Kan vi ikke bekræfte de ønskede datoer kontakter vi dig med henblik på at finde andre datoer)

4. Du indbetaler depositum og bekræfter hermed rejsen

 

 

Har du spørgsmål?

Kontakt David på 61 61 33 43

Ofte stillede spørgsmål

Herunder finder du svar på det mest efterspurgte spørgsmål omkring rejsen.

Sværhedsgrad

Vi har valgt at rangere alle vores cykelrejser indenfor tre overordnede kategorier der hver siger noget om rejsens hårdhed.
De tre kategorier er:

Sværhedsgrad
Sværhedsgrad siger overordnet noget om hvor teknisk svær rejsen er dvs. hvor krævende den er ift. cykel og den cyklendes tekniske kompetencer. En rangering på 1-2 vil typisk betyde, at rejsen er velegnet for alle inkl. børn og at ruten stort set udelukkende foregår på isoleret asfalteret cykelsti. En rangering på 3-4 betyder, at der på ruten må forventes større strækninger med eksempelvis grus eller skovsti samt en større del cykling langs almindelige veje uden cykelsti. Disse rejser er velegnede for folk der er erfarne på en cykel. En rangering på 5 betyder, at rejsen primært foregår på grusstier, skovstier og i andet terræn, og at ruten kræver en høj grad af teknisk kompetence hos rytteren. Disse rejser er primært henvendt til folk med et højt teknisk niveau med godt udstyr og et ønske om en udfordrende cykelrejse.

Topografi
Topografi siger noget om hvor udfordrende rejsen er ift. højdemeter undervejs. En rangering på 1-2 betyder, at der på rejsen er få mindre bakker i let kuperet terræn. En rangering på 3-4 betyder, at rejsen går gennem kuperet terræn med en del bakker og stigninger, En rangering på 5 betyder, at en stor del af rejsen foregår i bjergrigt terræn, hvor der forekommer mange højdemeter både op og ned.

Etapelængde
Etapelænge refererer til hvor mange kilometer man i gennemsnit må forventes at skulle tilbagelægge hver dag. En rangering på 1-2 svarer til ca. 25-50 kilometer dagligt. En rangering på 3-4 svarer til 50-75 km dagligt. En rangering på 5 er over 75 km dagligt.

Hvordan kommer man til Galway?

Man kan vælge at flyve til en af de fire lufthavne: Dublin, Shannon, Knock eller Cork og inden for en time eller to nå videre til Galway. Fra Dublin er der en direkte togforbindelse mens der fra flere af lufthavnene findes direkte busforbindelser. Det er naturligvis også muligt at tage en taxa eller vælge at leje en bil.

Tilmeld vores nyhedsbrev

 

WATERMAN TRAVELS WEBSHOP


Som forberedelse til rejsen kan man via Waterman Travels webshop købe tøjprodukter,
der passer til vores aktive rejser - fra t-shirts til hættetrøjer og regnjakker.
Alle produkter er med Waterman Travels logo og med mulighed for at tilføje egen tekst. 

Classic Hoody Full Zip
Classic Hoody Full Zip
Varm sweatjakke med hætte.

Pris: 500 kr.

Gå til webshop 

Webster Regnjakke
Webster Regnjakke
En både sporty, stilfuld og vandtæt unisex jakke.

Pris: 550 kr.

Gå til webshop 

Premium Tee - Grå
Premium Tee - Grå
Moderne T-shirt med rund hals. Findes i flere farver.

Pris: 125 kr.

Gå til webshop 

X
Kontakt os

Kontakt os, hvis du har spørgsmål til rejsen