Sydafrika

Pris fra kr. 17.995,-10 dage
Rejsetyper: Fiskerejser
Destination: Sydafrika
Galleri-mappe-navn: Sydafrika
Vi anbefaler (forsiden): Nej
Overview - teaser: Tag med til Mossel Bay og oplev den berømte hajfisker, Shawn "The Ninja" Mey. Vi bor og fisker i smukke omgivelser ved kysten
Fra pris: Pris fra kr. 17.995,-
Dage: 10 dage

 

 

Har du altid drømt om at fange en haj på 200 kg fra land så er her rejsen for dig. Vi skal fiske ved den berømte bugt ved Mossel Bay i Sydafrika. Bugten er kendt for at huse et stort antal hajer og de kan fanges fra stranden, fra klipperne og selvfølgelig fra båd.

Det er mange forskellige haj arter der fanges og så er der også mulighed for andre arter som store rokker, kob, garrick og mange andre sjove fisk. Vi skal bo i en bungalow helt ude ved havet med vores egen fiske-strand lige uden for døren.

Fiskeriet foregår med en lokal guide som har fisket disse kyster hele livet og det besluttes hver dag hvor fiskeriet er bedst og hvornår på dagen der skal fiskes. En del af hajerne er mest aktive om aftenen og natten og derfor fisker man også der. Da vi har bil til rådighed kan vi dække et stort område.


Der fiskes med lange surfstænger og store fastspolehjul og mulithjul og ofte foregår fiskeri fra klipperne hvor vandet hurtigere bliver dybt end ved stranden. Når der er kroget en fisk fightes den ind til kysten hvorefter guiden lander fisken ved håndkraft. Det er hardcore fiskeri og hårdt arbejde at fiske hajer fra land. Det kan tage et par timer at lande en stor haj.

 

 

Sæson: Højsæson er fra oktober til Februar, hvor vejret er mest stabilt fra november til januar.

Typisk rejseplan:

Dag 1 Afrejse
Dag 2 Ankomst Sydafrika
Dag 3 Transport til Mossel Bay
Dag 4 Fiskeri
Dag 5 Fiskeri
Dag 6 Fiskeri
Dag 7 Fiskeri
Dag 8 Fiskeri
Dag 9 Fiskeri
Dag 10 Hjemrejse
Dag 11 Hjemme i Danmark

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Har du altid drømt om at fange en haj på 200 kg fra land så er her rejsen for dig. Vi skal fiske ved den berømte bugt ved Mossel Bay i Sydafrika. Bugten er kendt for at huse et stort antal hajer og de kan fanges fra stranden og fra klipperne.

 

Har du altid drømt om at fange en haj på 200 kg fra land så er her rejsen for dig. Vi skal fiske ved den berømte bugt ved Mossel Bay i Sydafrika. Bugten er kendt for at huse et stort antal hajer og de kan fanges fra stranden, fra klipperne og selvfølgelig fra båd. Det er mange forskellige haj arter der fanges og så er der også mulighed for andre arter som store rokker, kob, garrick og mange andre sjove fisk. Vi skal i bungalow helt ude ved havet med vores egen fiske-strand lige uden for døren.

Fiskeriet: Fiskeriet foregår med en lokal guide som har fisket disse kyster hele livet og det besluttes hver dag hvor fiskeriet er bedst og hvornår på dagen der skal fiskes. En del af hajerne er mest aktive om aftenen og natten og derfor fisker man også der. Da vi har bil til rådighed kan vi dække et stort område.
Der fiskes med lange surfstænger og store fastspolehjul og mulithjul og ofte foregår fiskeri fra klipperne hvor vandet hurtigere bliver dybt end ved stranden. Når der er kroget en fisk fightes den ind til kysten hvorefter guiden lander fisken ved håndkraft. Det er hardcore fiskeri og hårdt arbejde at fiske hajer fra land. Det kan tage et par timer at lande en stor haj.
Fra båd fisker vi også hajer men der fanges ofte flere fra land mens bundmede giver nogle sjove arter som maasbanker, elf-fish, red stumpnose, roman, yellowtail, kob og mange flere.

Alt fiskegrej leveres af guiden

Sæson: Højsæson er oktober/november til februar/marts selvom der fanges masser af hajer året rundt

 

Opholdet: Vi bor i en bungalow fantastisk beliggende lige ud til vandet og kysten hvor alle fiskepladserne ligger. Vi kan nemt gå ned til de nærmeste pladser. Der er plads til 8 mand fordel på 3 værelser, køkken, opholdsrum og veranda. Vi skal selv sørge for al mad og der er ca. en halv time ind til Mosselbay hvor man kan handle. Under hele opholdet har vi en bil til rådighed,
Vi flyver til Cape Town hvor vi også skal have mindst én overnatning og vi får lidt tid til at se lidt af den smukke by.

På vores fridag er der mulighed for at tilkøbe et hajdyk i bur og prisen er ca. 800 kr. for en halvdagstur.  

 

Hvad kan du forvente:
Når vi fisker fra kysten er det hovedsageligt hajer det gælder og her fanges der fisk hver dag selvom det måske ikke er alle der får fisk. Vi er selvfølge også lidt afhængige af vejret som kan gøre fiskeriet vanskeligt, dog findes der masser af muligheder langs kysten for at finde noget læ. Hajarter der kan fanges er cowshark, Ragget tooth shark(Sandtigerhaj 2 meter), Bronze Whaler(2meter+), Mako(180 kg), duskyshark, spottet gully, desuden kan der fanges havengel og  stingray(150 KG). Selvom hvidhajen er totalfredet sker det ind imellem at de bider på krogen, ofte med det resultat at fisken mistes. Der er dog fanget et par stykker fra land i tidens løb. Fra kysten dyrkes desuden kastefiskeri efter garrick og den mægtige kob, som kan sammenlignes med en havbars, den bliver dog op til 50 kg.

Fra båd fiskes på revet med bundmede efter sjove arter ligesom vi kan vælge at fiske efter hajer. Er det ikke muligt at fiske fra båd pga. vejret fisker vi blot fra land.

 

Pionertur!
Dette er en pionertur som betyder at det er første gang i kører turen i Waterman Travel, men vores lokale guide har lavet disse ture i mange år med stor succes. På en pionertur kan der være små ting som vi ikke ved alle detaljer om ligesom vi læner os meget op af den lokale samarbejdspartner. Derfor skal man være forberedt på at det ikke er alting som der er svar på undervejs, men det er også heri eventyret ligger. Dog har vi været flere gange i Sydafrika.

 


Inkluderet

 • Flyrejse København til Sydafrika retur
 • Bagage på flyet
 • Alle overnatninger i hus
 • Billeje
 • 6 dages guidet fiskeri
 • Alt fiskegrej
 • Dansk turleder
 • Pakkerejsegaranti 


Ikke inkluderet

 • Drikkepenge
 • Al mad og drikke
 • Benzin til bilen

 


Afgange

 

24. januar 2024 med Dansk Rejseleder: 17.995,- kr.
 

Bestilling

For bestilling kontakt Waterman Travel på 42 300 700 eller info@watermantravel.dk

Har du spørgsmål?

Kontakt Jesper på
42 30 07 00

Tilmeld vores nyhedsbrev

 

WATERMAN TRAVELS WEBSHOP


Som forberedelse til rejsen kan man via Waterman Travels webshop købe tøjprodukter,
der passer til vores aktive rejser - fra t-shirts til hættetrøjer og regnjakker.
Alle produkter er med Waterman Travels logo og med mulighed for at tilføje egen tekst. 

Classic Hoody Full Zip
Classic Hoody Full Zip
Varm sweatjakke med hætte.

Pris: 500 kr.

Gå til webshop 

Webster Regnjakke
Webster Regnjakke
En både sporty, stilfuld og vandtæt unisex jakke.

Pris: 550 kr.

Gå til webshop 

Premium Tee - Grå
Premium Tee - Grå
Moderne T-shirt med rund hals. Findes i flere farver.

Pris: 125 kr.

Gå til webshop 

X
Kontakt os

Kontakt os, hvis du har spørgsmål til rejsen