Sydsjælland Rundt

Pris fra 5.495 / 4.995*7 Dage375 Km.Sværhedsgrad •••◌◌Topografi ••◌◌◌Etapelængde •••◌◌
Rejsetyper: Cykelferie i Danmark, Cykelrejser
Destination: Danmark
Ekstra kategorier, hvor rejsen skal vises: Aktive rejser
Galleri-mappe-navn: sydsjaelland
Vi anbefaler (forsiden): Nej
Overview - teaser: 7 dages cykelrejse rundt på det sydlige Sjælland, Møn og Stevns fra Sorø over Næstved, Vordingborg, Møn, Stevns og Køge.
Fra pris: Pris fra 5.495 / 4.995*
Dage: 7 Dage
Kilometer: 375 Km.
Sværhedsgrad: Sværhedsgrad •••◌◌
Topografi: Topografi ••◌◌◌
Etapelængde: Etapelængde •••◌◌

 

Oplev Sydsjællands mange perler fra UNESCO Verdensarv, moderne glaskunst og unik idyllisk natur til lokale gallerier, kunsthåndværkere og gårdbutikker samlet i én cykelrejse fra Sorø til Køge over Vordingborg, Møn og Stevns.

Sydsjælland byder på mange forskelligartede oplevelser, fra de dybe skove, bakkede landskaber og langstrakte kyster til UNESCO anerkendte seværdigheder, gamle slotte og en masse lokal hygge i de små landsbyer og købstæder, hvor det er muligt at gå på opdagelse blandt lokale råvarer, gallerier og gårdbutikker. 

Ruten tager sin start i klosterbyen Sorø med bl.a. Klosterkirken, Sorø Akademi og de store søer der omkranser byen. Herfra bevæger ruten sig igennem det bakkede landskab omkring Tystrup Sø til Holmegaard Værk der er Danmarks første, sidste og eneste eksisterende glasværk. Kort før Næstved er det muligt at komme højt over trætoppene og få en udsigt over store dele af Sydsjælland fra toppen af en af Sjællands nyeste attraktioner, det 45 meter høje Skovtårn. Videre mod syd går turen langs Storebælt og den Sjællandske vestkyst forbi Gavnø slot og naturområderne Avnø og Knudshoved Odde, hvor der er et rigt fugleliv til Vordingborg, hvor det er muligt at opleve Gåsetårnet og Danmarks Borgcenter, inden ruten tager os videre til Møn. 

På Møn finder vi en af rutens højdepunkter og et af Danmarks smukkeste naturfænomener, Møns Klint, der med sine 128 meter er Danmarks højeste klint. På Møn går ruten desuden også forbi Liselund, Nyord, Stege og de mange gallerier og gårdbutikker på Vestmøn.
Fra Møn følges den Sjællandske østkyst forbi Præstø til Stevns hvor ruten går forbi Faxe Kalkbrud, Rødvig, Stevns Koldkrigsfort og Stevns Klint, der er optaget på UNESCOs liste over verdensnarv. 

 

 

Rejseprogram

Dag 1: Sorø – Næstved (71 km)

Rejsen starter i klosterbyen Sorø, der med den gamle Klosterkirke, Sorø Akademi og Sorø Sø både byder på flotte natur- og kulturoplevelser.
Fra Sorø går ruten mod syd gennem Frederiksberg og ud i det bakkede landskab omkring Tystrup Sø, hvor vi følger de små landeveje gennem det åbne landskab med flotte udsigter over søen. Fra Tystrup Sø fortsætter vi øst over Sjælland mod Fensmark, hvor vi kommer forbi Holmegård Værk der er et oplevelsescenter med bl.a. glas og keramikudstillinger fra de danske designer brands Holmegaard og Kähler. På vores vej videre kommer vi forbi Holmegaard Gods inden vi når til Gisselfelds skove. Gisselfeld Kloster er en af Danmarks ældste og bedst bevarede renæssance-borge – komplet med ringmur, vindebroer, skydeskår og voldgrav. Den flotte Gisselfeld Slotspark, der i 2020 blev udråbt som én af Danmarks smukkeste haver inspirerede under et af hans ophold H.C. Andersen til eventyret "Den Grimme Ælling".
Turen går herfra videre til en af Sjællands nyeste attraktioner, Skovtårnet ved Camp Adventure. Det 45 meter høje tårn der stikker op over trætoppene, fører den besøgende via en 600 meter lang rampe 135 meter over havets overflade, hvorfra det er muligt at opleve en helt unik udsigt over det meste af Sydsjælland. Fra Skovtårnet fortsætter vi ind til Næstved by, hvor dagens etape slutter.

Dag 2: Næstved - Stege (75 km)

Fra Næstved følger vi cykelruten National Rute 8 (Østersøruten) mod syd. Her kommer vi forbi Gavnø Slot, der er et af Danmarks smukkeste rokokoslotte. Den flotte slotspark blomstrer fra det tidlige forår til langt ud på efteråret med tulipaner og narcisser der afløses af sommerblomster, rododendron, stauder, liljer og roser. På selve slottet kan man opleve Nordens største private malerisamling på godt 1.000 malerier samt de flotte restaurerede stuer på Gallerigangen. Fra Gavnø fortsætter turen langs Storebælt og den Sjællandske vestkyst forbi Dybsø og Avnø Fjord og naturområderne Avnø og Knudshoved Odde, hvor der er et rigt fugleliv, til Vordingborg hvor vi kommer forbi Gåsetårnet og Danmarks Borgcenter. Fra Vordingborg runder vi det sydligste af Sjælland inden vi krydser Dronning Alexandrines bro, der forbinder Sjælland med Møn hen over Ulvsund. Dagens etape slutter i Stege på Møn.

Dag 3: Stege – Møns Klint - Stege (68 km)

Dagen starter i en af Danmarks ældste købstæder, Stege, der hele sommeren emmer af liv og aktivitet. I dag skal vi opleve det nordlige og østlige Møn med bl.a. Møns Klint, Liselund og Nyord. Vi følger rute 8 (Østersøruten) fra Stege og direkte ud til en af rejsens højdepunkter og et af Danmarks smukkeste naturfænomener, Møns Klint. Den imponerende kridt-klint strækker sig 7 km, fra Møn Fyr i syd til Liselund Slotspark i nord. Med sine 128 meter er det er Danmarks højeste klint hvor vi fra toppen kan vi nyde udsigten over Øresund og det turkisgrønne hav i vandkanten under os. Følger man en af de mange trapper ned til stranden vil man blive fortryllet af den kridhvide klint der rejser sig som en mur op af havet. Ved Møns klint er det også muligt at besøge Geocenter Møns Klint, der er et oplevelsescenter der fortæller historien om klinten og Danmarks geologiske fortid. 

 

Fra Møns Klint følges nu regional rute 58 mod nord, hvor ruten snor sig gennem landskabet fra kysten og ind i landet og tilbage ud til kysten, gennem små landsbyer og strandlandskaber. Ruten bringer os forbi det fredede lille lystslot Liselund Slot der er omgivet af en fortryllende have. Slottet og parkanlægget blev anlagt i slutningen af 1700-tallet af Antoine de la Calmette, som opkaldte slottet efter sin højtelskede hustru Lisa. Det imponerende romantiske haveanlæg havde til formål at skabe illusionen om et jordisk paradis, og er i eftertiden blevet besøgt af bl.a. Oehlenschläger, H.C. Andersen og Thorvaldsen. Det er muligt at besøge slottet, eller blot gå en tur i de poetiske omgivelser i haveanlægget. 

 

Dagens rute slutte med den lille bilfri ø, Nyord. Nyord byder på vild natur i Trylleskoven mens fuglereservatet på Nyords store enge er hjemsted og rasteplads for fugle i tusindvis. Besøg eventuelt også den lokale butik Noorbohandelen der bl.a. sælger whisky i løs vægt og lokalt producerede fødevarer som sennep med jordbærsmag og andre specialiteter.

 

Fra Nyord er det en kort  tur tilbage til Stege hvor der er overnatning.

 

Dag 4: Stege - Vestmøn - Stege (56 km)

 

Dagens etape er lidt kortere i gårsdagens og derfor vil der i dag være mulighed for at bruge noget af dagen på at gå på opdagelse i den gamle købstad, Stege, hvis middelalderfortid stadig kan ses i bybilledet. I Stege finder man godt med cafeer, restauranter og lokale butikker samt Møns Museum, der fortæller om livet på Møn, samt Thorsvang Samlermuseum, hvor man kan fordybe sig i de mange genstande fra ”de gamle dage”.

Dagens rute følger regional rute 58 gennem det vestlige og sydlige Møn. Denne del af møn byder på mange gallerier, kunsthåndværkere og gårdbutikker, så sørg for at have ekstra plads i cykeltasken i dag. Ruten går forbi den hvidkalkede kirke Fanefjord Kirke, der er kendt sine flotte kalkmalerier, inden vi rammer rutens sydligste punkt, Hårbølle Havn der er en lille havn men med stor aktivitet fra de lokale fiskere. Fra Hårbølle fortsætter vi nu langs national rute 8 (Østersøruten), der bringer os nordover, hvor vi rammer den sydlige del af Stege Nor ved Lille Bissinge. Fra Lille Bissinge går turen tilbage til Stege - enten den “korte” og direkte tur langs norets vestlige side, byder dagen dog på gode ben, er det også muligt at forlænge dagen og vælge den “lange” rute hjem og følge vejen øst om noret. 

Overnatning i Stege.

Dag 5: Stege – Rødvig (61 km)

I dag forlader vi Møn og tager turen med den lille færge der forbinder Nyord med Sjælland. Fra Kalvehave følger vi national rute 9 mod nord langs den Sjællandske Østkyst til den tidligere købstad Præstø, der ligger smukt lige ud til Præstø Fjord. Her vidner det autentiske gamle bymiljø med brostensbelagte gader, kirken midt i byen og havnen med de fredede pakhuse og toldbygninger om byens lange historie. Frederiksminde Hotel og Restaurant med sit nye nordiske køkken modtog i 2016, 2017 og 2018 én Michelinstjerne og er bestemt et besøg værd. Kort udenfor Præstø, på vores videre vej mod nord langs Præstø Fjord, passerer vi herregården Nysø der udstiller skulpturer udført af billedhuggeren Bertel Thorvaldsen.

På nordsiden af Præstø Fjord forlader vi for en stund vandet og begiver os ind i landet mod Faxe, hvor ruten bringer os forbi Faxe Kalkbrud og Geomuseum Faxe. Brydningen af kalk startede allerede i begyndelsen af 1200-tallet og fortsætter den dag i dag, men dét der gør området interessant, er de mange fossiler fra de havdyr, man kan finde i området såsom hajer, blæksprutter, krabber, fisk, søpindsvin, muslinger og snegle. Gå på fossiljagt eller nyd blot udsigten over kalkbruddet fra den flotte prismeformede udsigtsplatformen Prismet.
Fra Faxe finder vi igen vej til kysten og følger Faxe Bugt til den lille havneby Rødvig der er fuld af liv i sommerhalvåret. 

Dag 6: Rødvig – Køge (42 km)

På rejsens sidste etape skal vi opleve Stevns. Fra Rødvig følger vi kysten til Stevns Klint der i 2014 blev optaget på UNESCOs Verdensarvsliste. Baggrunden for dette er, at kalklaget i Stevns Klint indeholder helt unikke spor fra den asteroide, der ramte Jorden for 66 millioner år siden, som endte livet for omkring 60% af livet på jorden, herunder dinosaurerne.

På toppen af den 30 meter høje klint ligger Højerup Kirke. Kirken fra 1200-tallet har i flere århundreder været truet af nedstyrtning grundet den eroderende klint der for hvert år gnaver sig tættere ind under kirken. Det kulminerede den 16. marts 1928 klokken fem om morgenen da der skete et klinteskred der tog koret med i faldet. Kirken er i dag ikke længere aktiv, men det forsvundne kor er blevet erstattet af en terrasse, der giver en fantastisk udsigt over havet og klinten. Nord for Stevns Klint passerer vi forbi det 27 meter høje Stevns fyr. Tager man en tur op i tårnet vil man nu befinde sig 69 meter over havet, hvorfra udsigten over Stevns Klint er helt fantastisk. 

 

På Stevns findes i dag et helt enestående koldkrigsminde af stor betydning. I 40 år under Den Kolde Krig udgjorde Stevnsfortet den aller forreste frontlinje i Danmarks og NATO's forsvar. Stevnsfortet var bemandet frem til år 2000, men blev nærmest efterladt fra den ene dag til den anden, hvilket betyder, at det gamle koldkrigsfort i dag fremstår som en tidslomme fra dengang Den Kolde Krig rasede. Stevnsfortet var af stor betydning og var bl.a. samlingspunkt for den telefonisk landlinje der forbandt Moskva og Det Hvide Hus. Det er muligt at besøge Stevnsfortet og få en rundvisning i dele af de 1,7 kilometer lange gange der er hugget ind i klippegrunden.

 

Den sidste del af rejsen fortsætter langs kysten inden vi krydser over Tryggevælde Å og hvorfra det blot er et kort stykke langs med Køge Bugt ind til selve Køge by, hvor vores rejse ender med en overnatning i den gamle købstad. 

Dag 7: Køge

På denne rejsens sidste dag, er der mulighed for at rejse hjem fra Køge hvorfra der er gode forbindelser både via E20 motorvejen til hele landet samt direkte togforbindelse til København, Fyn og Jylland. Som alternativ kan man vælge at tage cyklen og følge landevejen de 42 km tilbage til Sorø, hvorfra rejsen tog sin begyndelse eller man kan følge strandvejen langs Køge Bugt ind til København og forlænge rejsen med en eller flere overnatninger i landets hovedstad.

 


Inkluderet

 • 7 dages cykelferie
 • 6 overnatninger i delt dobbeltværelse på 2* / 3* hoteller
 • Morgenmad ifm. overnatning
 • Bagagetransport, 1 stk. per person
 • Detaljeret rejsebeskrivelse og praktiske oplysninger
 • Gratis parkering under opsyn i Sorø under hele rejsen
 • Pakkerejsegaranti


Ikke inkluderet

 • Cykler & cykeludstyr
 • Aftensmad og frokost
 • Diverse entréer på ruten
 • Enkeltværelse (Tilkøb)
 • Personlige forsikringer

 

Muligheder for tilkøb

 • Leje af E-cykel (200 kr. per dag)
 • Ekstra overnatning i Sorø på første og/eller sidste dag, pris fra 800 kr.

Afgange

 

Pris fra   5.495 kr. / 4.995 kr.*

* SPAR 500 kr. på din næste cykelrejse. Tilmeld vores nyhedsbrev og modtag din rabatkode i dag. Tilmeld nyhedsbrev

 

Afgange fra Sorø hver søndag fra maj til august 2023.

Afgange Pris fra
April, maj og september 5.495,-
Juni, juli og August 5.995,-
 
 
 
 
 

 

Bestilling / forespørgsel

Lav en forespørgsel på denne rejse

OBS. alle priser er på forespørgsel. Rejsens endelige pris vil blive oplyst efter vi har behandlet din forespørgsel.


 
Sådan bestiller du

 1. Lav en forespørgsel på de ønskede rejsedatoer ved
at benytte ovenstående link

2. Vi behandler din forespørgsel og tjekker op på,
at de ønskede rejsedatoer er ledige.

3. Vi fremsender en bestillingsbekræftelse med faktura og opkrævning på depositum for de ønskede rejsedatoer. 
(Kan vi ikke bekræfte de ønskede datoer kontakter vi dig med henblik på at finde andre datoer)

4. Du indbetaler depositum og bekræfter hermed rejsen

 

 

 

Ofte stillede spørgsmål

Herunder finder du svar på det mest efterspurgte spørgsmål omkring rejsen.

Sådan kommer du til Sorø

Sorø ligger centralt på Vestsjælland ca. 50 min med bil eller tog fra København og blot ca. 20 min fra Storebæltsbroen. Motorvejen E20 løber lige igennem Sorø (Afkørsel 37).

Ankomst med tog
Fra Sorø er der direkte togforbindelse til/fra København, Københavns Lufthavn eller Jylland med intercity tog.

Gratis parkering i Sorø

Parkering under hele rejsen kan ske gratis hos Waterman Travel på vores adresse lidt uden for Sorø

Sværhedsgrad

Vi har valgt at rangere alle vores cykelrejser indenfor tre overordnede kategorier der hver siger noget om rejsens hårdhed.
De tre kategorier er:

Sværhedsgrad
Sværhedsgrad siger overordnet noget om hvor teknisk svær rejsen er dvs. hvor krævende den er ift. cykel og den cyklendes tekniske kompetencer. En rangering på 1-2 vil typisk betyde, at rejsen er velegnet for alle inkl. børn og at ruten stort set udelukkende foregår på isoleret asfalteret cykelsti. En rangering på 3-4 betyder, at der på ruten må forventes større strækninger med eksempelvis grus eller skovsti samt en større del cykling langs almindelige veje uden cykelsti. Disse rejser er velegnede for folk der er erfarne på en cykel. En rangering på 5 betyder, at rejsen primært foregår på grusstier, skovstier og i andet terræn, og at ruten kræver en høj grad af teknisk kompetence hos rytteren. Disse rejser er primært henvendt til folk med et højt teknisk niveau med godt udstyr og et ønske om en udfordrende cykelrejse.

Topografi
Topografi siger noget om hvor udfordrende rejsen er ift. højdemeter undervejs. En rangering på 1-2 betyder, at der på rejsen er få mindre bakker i let kuperet terræn. En rangering på 3-4 betyder, at rejsen går gennem kuperet terræn med en del bakker og stigninger, En rangering på 5 betyder, at en stor del af rejsen foregår i bjergrigt terræn, hvor der forekommer mange højdemeter både op og ned.

Etapelængde
Etapelænge refererer til hvor mange kilometer man i gennemsnit må forventes at skulle tilbagelægge hver dag. En rangering på 1-2 svarer til ca. 25-50 kilometer dagligt. En rangering på 3-4 svarer til 50-75 km dagligt. En rangering på 5 er over 75 km dagligt.

Bagagetransport

Er bagagetransport inkluderet på rejsen vil det fremgå under "Inkluderet". Hver rejsedeltager kan få transporteret ét stykke bagage dagligt. Bagagen skal stå klar til afhentning senest kl. 9.00 hver morgen. Bagagen vil være til disposition på næste overnatningssted senest kl. 17.00. På hvert stykke bagage skal være påført bagagemærke hvor navn og telefonnummer tydeligt fremgår.

Overnatningssteder

Med mindre andet er angivet i rejsebeskrivelsen benyttes 2-3-stjernede hoteller og/eller kroer samt små lokale Bed & Breakfast steder. Den angivne pris er gældende for én person i delt dobbeltværelse inkl. morgenmad. De endelige overnatningssteder vil blive oplyst ca. 30 dage før afrejse.

Cykel

Det er muligt at benytte egen cykel på rejsen. Vi tilbyder også muligheden for at leje cykel og Elcykel.

Cykelleje

Waterman Travel tilbyder muligheden for at leje en cykel til rejsen. Cyklen vil være til rådighed fra et angivet tidspunkt på afrejsedagen ved afrejsedestinationen, og skal afleveres igen på slutdestinationen på sidste rejsedag.

Leje af cykel kan foretages ifm. bestilling af rejsen.

Navigation

Nogle pakke inkluderer detaljeret information omkring ruten, samt fysiske og digitale kort til brug undervejs. Er dette inkluderet vil det fremgå under afsnittet "Inkluderet".

Har du spørgsmål?

Kontakt Jesper på 42 30 07 00
 
FANDT DU IKKE DET DU SØGTE?

Er du interesseret i en rejse du ikke lige kan finde i vores rejseoversigt?
Så kontakt os gerne ved at udfykde nedenstående formular,
så kan vi hjælpe dig med at finde lige præcis den rejse du søger!

Angive venligst en kort beskrivelse af den ønskede rejse inkl. destination, antal dage, ønskede rejsedatoer mm.

 
Kontakt os

Kontakt os, hvis du har spørgsmål til rejsen