Ved verdens ende på Svalbard

Pris fra kr. 24.9955 DageNordenskiöld LodgeSnescooterGletsjer-vandringNordlys
Rejsetyper: Arktiske rejser
Destination: Svalbard
Ekstra kategorier, hvor rejsen skal vises: Aktive rejser
Rejsetidspunkt: Sommer
Galleri-mappe-navn: nordenskiold
Vi anbefaler (forsiden): Nej
Overview - teaser: Tag med på en eksklusiv rejse til verdens nordligst liggende lodge langt ude i Svalbards ødemark.
Fra pris: Pris fra kr. 24.995
Dage: 5 Dage
Kilometer: Nordenskiöld Lodge
Sværhedsgrad: Snescooter
Topografi: Gletsjer-vandring
Etapelængde: Nordlys

Ved verdens ende på SvalbardKom med på en eksklusiv rejse i de gamle pionerers og opdagelsesrejsendes fodspor helt ud til verdens ende langt mod nord i den øde og rå arktiske vildmark. Turen går med snescootere forbi gletsjere og frosne fjorde til den mægtige Nordenskiöld-gletsjer og verdens nordligste kommercielle hytte, Nordenskiöld Lodge.

Ved foden af Nordenskiöld-gletsjeren ligger Nordenskiöld Lodge et af Svalbard mest unikke steder at bo og verdens nordligst beliggende lodge. Her midt i den storslåede arktiske ødemark på Svalbard tilbringes 3 dage i denne eksklusive og charmerende hytte som er den perfekte base for at udforske det arktiske landskab. 

Højdepunkter på rejsen:

•  Nodenskiöld Lodge
•  Nordenskiöld-gletsjeren
•  Gletsjervandring
•  Den arktiske ødemark

•  Nordlys
•  Snescooter gennem ødemarken

 

 

 

Ved verdens ende på SvalbardEKSKLUSIV REJSE TIL NORDENSKIÖLD-GLETSJEREN

Nordenskiöld-gletsjeren er en del af en større gletsjer, der strækker sig over ca. 100 kilometer, før den når frem til sin imponerende front ved Van Mijenfjorden og Billefjorden. Området omkring Nordenskiöld-gletsjeren er hjemsted for et rigt dyreliv. Her kan du støde på isbjørne, sæler, arktiske fuglearter og måske endda en flok rensdyr.

Nordenskiöld-gletsjeren ligger isoleret fra omverdenen og kan kun nås med snescooter, hundeslæde eller båd. Herude midt i ingenting er der derfor heller ingen wifi eller telefondækning, opholdet på Nordenskiöld Lodge er derfor også et ophold, hvor man har mulighed for virkelig at komme i ét med naturen uden at blive distraheret af dagligdagens skærmydsler. 

 

 

NORDENSKIÖLD LODGE

Nordenskiöld Lodge er mere end bare et overnatningssted - det er en oplevelse i sig selv. Lodgen er verdens nordligst beliggende kommercielle lodge - det er ikke muligt at blive indkvarteret længere mod nord noget sted i verden. Et besøg ved Nordenskiöld lodge er derfor også en meget eksklusiv oplevelse. Man kan kun besøge lodgen fra marts til maj og juli til september, og her er kun plads til 6 gæster ad gangen.

Nordenskiöld Lodge er navngivet efter den svenske polarforsker og opdagelsesrejsende, Adolf Erik Nordenskiöld, der var en pioner inden for udforskningen af polarområderne - det er også ham der har lagt navn til Nordenskiöld-gletsjeren, hvortil der er udsigt fra lodgen. 

Hytten er indrettet af en af de mest populære indretningsarkitekter i Norge, Halvor Bakke, der har ladet sig inspirere af de fantastiske omgivelser og ud fra dem skabt en hytte fyldt med hygge og varm atmosfære, hvor udsigten til gletsjeren, bjergene og fjorden flot indrammes af hyttens autentiske indretning. 

Nordenskiöld Lodge har fem simple gæsteværelser og plads til 6 overnattende gæster. I hytten findes én bruser og ét indendørs toilet, som alle gæster deler. Under hele opholdet vil de to værter hele tiden være til stede - de fyrer op i saunaen og brændeovnen, laver lækker mad og deler gerne ud om deres arktiske viden. Om aftenen samles man omkring det hyggelige spisebord, hvor der serveres arktiske delikatesser, friskfanget fisk og lokale råvarer.

 

 

 

Rejseprogram

Dag 1: Ankomst til Longyearbyen

Din rejse begynder, når du ankommer til Longyearbyen, Svalbards hovedby. Efter indkvartering kan du udforske byen, besøge museer og måske smage på lokale kulinariske specialiteter.

Dag 2: Snescootertur til Nordenskiöld Lodge

Det arktiske eventyr begynder for alvor, når du denne morgen afhentes af rejsens guider og gør dig klar til snescooterturen til Nordenskiöld Lodge langt mod nord i det arktiske vildnis. Før du tager afsted, vil du få grundig instruktion og sikkerhedsinformation om brugen af snescootere. Når du er klar, begynder turen gennem Svalbards snedækkede landskab. Undervejs finder guiden et passende stop til at spise frokost inden turen fortsætter til Nordenskiöld Lodge.

Efter timer på scooteren i det smukke landskab dukker den majestætiske Nordenskiöld-gletsjer op i horisonten. Vi kører langs kanten af kløften til hytten, som ligger godt gemt mellem små klipper. Efter ankomst bydes vi indenfor af vores værter i den hyggelige hytte og vi indkvarteres på vores værelser.  

Når alle har fundet sig til rette, er det tid til en dejlig middag mens vi nyder udsigten over fjorden og gletsjerne. 

 

 

Dag 3: Aktiviteter

Efter morgenmad er det tid til at planlægge dagens eventyr. Vejret er en afgørende faktor for hvad det er muligt at foretage sig, men målet er, at vi skal ud i det snedækkede landskab og udforske gletsjere, fjelde og frosne fjorde altsammen anført af de erfarne guider, der undervejs vil sørge for at dele ud af deres viden om geologi, dyreliv og levesteder langs ruten samt fortælle om den eventyrlige fangerhistorie på Svalbard.

Der serveres frokost ude i landskabet inden vi i løbet af eftermiddagen vender vi tilbage til hytten.

 

Efter en dag ude i naturen er der nu mulighed for at varme sig i saunaen og efterfølgende nyde en velfortjent middag.

Dag 4: Retur til Longyearbyen

I dag er det tid til at vende tilbage til civilisationen og derfor er det efter morgenmad og en sidste kop kaffe tid til at pakke og forberede turen tilbage til Longyearbyen. Vi siger farvel til vores værter og begiver os igen ud på den smukke snescootertur gennem det øde landskab.

Tilbage i Longyearbyen afleveres alt udstyret og snescootere, inden turen tilbage til hotellet i Longyearbyen.

Dag 5: Hjemrejse - eller forlæng rejsen

Hjemrejse med fly fra Longyearbyen til Danmark - eller forlæng rejsen med et par dage i Longyearbyen med mulighed for yderligere at udforske Svalbard og det arktiske liv.

 

Kombiner evt. med en af vores andre rejser til Svalbard - se rejser til Svalbard

 


Inkluderet

 • Fly København - Longyearbyen
 • 2 overnatninger i delt dobbeltværelse på hotel i Longyearbyen inkl. morgenmad
 • 2 overnatninger i delt dobbeltværelse på Nordenskiöld Lodge
 • Helpension på Nordenskiöld Lodge
 • Varmt tøj: Snescooterdragt, støvler, handsker, hjelm, beskyttelsesbriller.
 • Snescooter til Nordenskiöld Lodge
 • Én dag med aktiviteter ved Nordenskiöld Lodge (vejrafhængigt)
 • Nødvendig påklædning til snescooterkørsel
 • Pakkerejsegaranti 

 

Ikke inkluderet

 • Transport mellem lufthavn og hotel i Longyearbyen
 • Pladsreservation på fly
 • Snescooterforsikring (250 NOK)
 • Enkeltværelse (IKKE MULIGT)
 • Måltider ikke nævnt i programmet
 • Aktiviteter ikke nævnt i programmet
 • Forsikringer

 


Pris

 

Afgange
På denne rejse er det muligt at arrangere afgange dagligt i perioden fra 15. marts til 28. april.

 

Pris fra   24.995 kr.  

OBS. det er desværre ikke muligt at deltage på denne rejse som enerejsende. Minimum 2 personer er påkrævet for at kunne deltage på rejsen.  

Forespørg på denne rejse

    


 

OBS. Vi gør opmærksom, at ved at udfylde vores forespørgselsformular er der IKKE tale om en forpligtende bestilling.  

Efter vi har modtaget din forespørgsel, vil vi undersøge pris og plads og vende tilbage med et endeligt rejsetilbud med rejsedatoer og samlet pris på rejsen, som du herefter skal bekræfte.

For spørgsmål kontakt os på info@watermantravel.dk eller 42 30 07 00 

 


 

 

 OBS. Vigtig information om rejsen!


Fysiske Krav

Denne rejse frarådes til personer, der har nedsat mobilitet, lider af rygsmerter eller er gravide. Dette skyldes hensynet til din sikkerhed og trivsel.

Børn
Denne rejse er ikke egnet for børn under 16 år.

Kørekort
Alle førere af snescootere skal kunne fremvise et gyldigt kørekort til personbiler/klasse B. Kørekort skal forevises inden turens start. Mindst én af deltagerne på turen skal være i besiddelse af gyldigt kørekort. 

Sprogkrav
For at kunne deltage på denne rejse er det nødvendigt at deltagerne forstår engelsk eller et skandinavisk sprog. Under opholdet på Nordenskiöld Lodge samt på alle aktiviteter, er det strengt nødvendigt, at alle deltagere er i stand til at forstå og følge guidens/værternes anvisninger. 

Arktisk Vejr
På Svalbard kan vejret ændre sig hurtigt. Der kan opstå kraftig vind, snestorme, tæt tåge, sprækker i isen m.m.. Dette kan medføre ændringer i den planlagte rute, og det er muligt, at den planlagte destination ikke kan nås. Det kan også kræve ændringer i transportmidler og indkvartering i forhold til det, der er beskrevet i programmet. Vi vil altid stræbe efter at give vores gæster en god oplevelse i Arktis, men vi skal være opmærksomme på de uforudsigelige forhold på denne destination.

 

 

Har du spørgsmål?

Kontakt David på 61 61 33 43

Lidt om Svalbard...

SvalbardSvalbard er en øgruppe beliggende langt mod nord i Ishavet og er en del af Norge. Den består af en række øer, hvoraf Spitsbergen er den største, det er også her man finder hovedstaden Longyearbyen. Svalbard har ca. 2600 indbyggere, hvoraf størstedelen bor i Longyearbyen. 

Svalbard har en fascinerende historie, der spænder over flere århundreder. og går tilbage til de tidlige opdagelsesrejsende og polarforskere. 

Tidlige opdagelser: Svalbard er sandsynligvis nævnt i tidlige Islandske skrifter i 1100-tallet, her betyder Svalbard "kolde kyster", men det er usikkert, om der er tale om det nutidige Svalbard.

Første opdagelse: Den hollandske søfarer Willem Barentsz opdagede Svalbard i 1595, mens han søgte efter Nordøstpassagen. Der er ingen spor af mennesker på øerne før Barentsz’ opdagelse.

Hvalfangst begynder: I det 17. århundrede begyndte skibe fra primært England og Holland at udnytte Svalbards rige ressourcer af hvaler. De etablerede midlertidige bosættelser og fangststationer og begyndte at udvinde olie fra hvalerne.

Fangstmænd: I det 18. og 19. århundrede blev Svalbard et centrum for fangst af sæler og hvaler. Russiske, norske og svenske fangstmænd bosatte sig på øerne hvor de levede et barskt og isoleret liv i den hårde arktiske natur.

Traktaten af 1920: Svalbard var centrum for en række territoriale uenigheder, indtil Traktaten om Svalbard blev underskrevet i 1920. Ifølge denne traktat blev Svalbard en demilitariseret zone og et internationalt område under norsk herredømme. Traktaten sikrede dog, at alle nationer havde lige adgang til øgruppens naturressourcer.

Anden Verdenskrig og efterkrigstiden: Under Anden Verdenskrig blev Svalbard besat af tyske tropper. Efter krigen blev øgruppen et vigtigt område for kulminedrift. Mange bosættelser og minebyer blev i disse år etableret på øerne.

Nedlukning af kulminer og det moderne Svalbard: I slutningen af det 20. århundrede begyndte kulminedriften at blive udfaset, og mange miner blev lukket. Svalbard gennemgik efterfølgende en omstrukturering og er i dag er turisme en af de primære indtægtskilder, men forskning er også en stor industri med flere forskningsinstitutioner på øen der bl.a. beskæftiger sig med klimaforandringer, geologi, polarforskning, biologi m.m.

 

 

KLIMA & DAGSLÆNGDE PÅ SVALBARD

KLIMA & DAGSLÆNGDE PÅ SVALBARD

På Svalbard varierer sollyset og dagenes længde dramatisk i løbet af året på grund af sin nordlige beliggenhed.
Om sommeren kan man opleve midnatssolen - hvor solen aldrig går ned.
I december og januar er det polarnat, hvor det er mørkt alle døgnets timer.

 

VI SAMARBEJDER MED Basecamp Explorer


Basecamp Explorer arbejder for at udvikle ansvarlig turisme med fokus på klima og bæredygtighed. Deres to destinationer - Kenya og Svalbard, ligger langt fra hinanden, men er alligevel tæt forbundet.  

Basecamp Explorer har fokus på at levere unikke autentiske oplevelser i de miljøer de opererer i. På Svalbard betyder det bl.a., at man kommer helt tæt på naturen og det Arktiske klima på hundeslæde, snescooter eller vandreture, mens man i Kenya oplever et helt uforglemmeligt kulturmøde, når man sammen med det lokale Masai-folk kommer på safari i Masai Mara. 

Gennem deres tætte lokale samarbejde med Masai-folket, byder Basecamp Explorer på en helt unik natur- og kulturoplevelse på den Kenyanske savanne. Fra begyndelsen har Basecamp Explorer samarbejdet tæt med Maasai-folket for at bevare naturen og styrke det lokale samfund. Gennem årene har de bl.a. støttet fællesskabsprogrammer, der sigter mod at forbedre kapacitet, øge bevidsthed, forbedre levevilkår og udvikling af vildt. For at yderligere understøtte disse værdier, har Basecamp Explorer sidenhen etableret Basecamp Foundation.

Gennem Basecamp Explorer Foundation arbejder Basecamp Explorer på at udvikle ansvarlige turisme, understøtter projekter som reforestation, affaldshåndtering, beskyttelse af dyreliv, styrkelse af kvinder og unge, og sikring og beskyttelse af naturen

 

 

 

Se vores rejser i samarbejde med
BASECAMP EXPLORER:

 

 

ARKTISK VINTEREVENTYR PÅ SVALBARD

ARKTISK VINTEREVENTYR PÅ SVALBARD

Kom helt tæt på det arktiske klima på denne rejse gennem den sneklædte ødemark fra Longyearbyen til den gamle Isfjord radiostation på kanten af polarhavet.

Gå til rejse

NORDLYS PÅ SVALBARD

NORDLYS 
PÅ SVALBARD

4-dages eventyr i Longyearbyen på Svalbard.
Oplev polarnatten med nordlyset, kom på hundeslædetur m.m.

Gå til rejse

ARKTISK SOMMEREVENTYR PÅ SVALBARD

ARKTISK SOMMEREVENTYR PÅ SVALBARD

Oplev den Arktiske sommer - hvor midnatssolen aldrig går ned i afslappende omgivelser ved Isfjord Radio på kanten af Polarhavet.

Gå til rejse

ARKTISK VANDREEVENTYR PÅ SVALBARD
ARKTISK VANDREEVENTYR PÅ SVALBARD

Oplev den Arktiske sommer - hvor midnatssolen aldrig går ned i afslappende omgivelser ved Isfjord Radio på kanten af Polarhavet.

Gå til rejse

VED VERDENS ENDE PÅ SVALBARD

VED VERDENS ENDE PÅ SVALBARD

Tag med på en eksklusiv rejse til verdens nordligst liggende lodge langt ude i Svalbards ødemark. 

Gå til rejse

 

 

 

SAFARI I MASAI MARA

SAFARI I
MASAI MARA

Kom med på unik safari med Masai-folket som guider i det fantastisk Masai Mara. Oplev giraffer, løver, elefanter, zebraer m.m.

Gå til rejse

VANDREFERIE I KENYA

VANDREFERIE
I KENYA

Unik vandreoplevelse i Kenya, med Mt. Longonot, Naivasha-søen og besøg hos
Masai-folket i Masai Mara

Gå til rejse

SAFARIEVENTYR I KENYA

SAFARIEVENTYR
I KENYA

Fantastisk safarirundrejse i Kenya med Rift Valley, Nakuru-søen og 5-dages safari i Masai Mara hos den lokale Masai-stamme

Gå til rejse

 

 

Ofte stillede spørgsmål

Herunder finder du svar på det mest efterspurgte spørgsmål omkring rejsen.

Er der guider på rejsen?

Ja. I forbindelse med alle aktiviteter på rejsen er der erfarne guider. Alle guider er lokale og derfor ikke direkte tilknyttet Waterman Travel. Guiderne taler enten norsk eller engelsk og det er derfor en forudsætning for deltagelse, at man forstår og taler ét af disse sprog. Forud for alle aktiviteter vil guiderne sørge for grundig instruktion i udstyr og sikkerhed. Undervejs på alle aktiviteter sørger guiderne for at dele ud af deres viden og fortælle om de ting vi ser og oplever.

 

WATERMAN TRAVELS WEBSHOP


Som forberedelse til rejsen kan man via Waterman Travels webshop købe tøjprodukter,
der passer til vores aktive rejser - fra t-shirts til hættetrøjer og regnjakker.
Alle produkter er med Waterman Travels logo og med mulighed for at tilføje egen tekst. 

Classic Hoody Full Zip
Classic Hoody Full Zip
Varm sweatjakke med hætte.

Pris: 500 kr.

Gå til webshop 

Webster Regnjakke
Webster Regnjakke
En både sporty, stilfuld og vandtæt unisex jakke.

Pris: 550 kr.

Gå til webshop 

Premium Tee - Grå
Premium Tee - Grå
Moderne T-shirt med rund hals. Findes i flere farver.

Pris: 125 kr.

Gå til webshop 

X
Kontakt os

Kontakt os, hvis du har spørgsmål til rejsen