Nordlys på Svalbard

Pris fra kr. 9.9954 DageNordlysLongyearbyenHundeslædeIshule/fjeldvandring
Rejsetyper: Arktiske rejser
Destination: Svalbard
Ekstra kategorier, hvor rejsen skal vises: Aktive rejser, Arktiske rejser
Galleri-mappe-navn: svalbard-kort
Vi anbefaler (forsiden): Nej
Overview - teaser: 4-dages eventyr i Longyearbyen på Svalbard. Oplev polarnatten med nordlyset, kom på hundeslædetur m.m.
Fra pris: Pris fra kr. 9.995
Dage: 4 Dage
Kilometer: Nordlys
Sværhedsgrad: Longyearbyen
Topografi: Hundeslæde
Etapelængde: Ishule/fjeldvandring

Svalbard, et fjernt arktisk paradis, er kendt for sine majestætiske landskaber, rige dyreliv og det mest betagende naturfænomen af dem alle - nordlyset. Når mørket falder på, og polarnatten sænker sig over øgruppen, åbnes porten til en verden af farver og lys, der kun kan beskrives som magisk.

Der er få fænomener, der fanger ens fantasi på samme måde som nordlyset, og Svalbard med sin beliggenhed her oppe langt mod nord tæt på Nordpolen, er et af de bedste steder på kloden at observere fænomenet. Her langt fra civilisationens lysforurening, i den mørke og klare arktiske polarnat, bliver nordlyset endnu mere intenst og fortryllende når det i et fantastisk flerfarverigt lysshow danser henover himmelen.

Højdepunkter på rejsen:

•  Nordlyset
•  Longyearbyen
•  Tur med hundeslæde

•  Ekspedition til isgrotte eller fjeldtop
•  Ophold på Baasecamp hotel Longyearbyen

 

 

 

AKTIVITETER PÅ REJSEN

Svalbard har meget at byde på byde på. På denne rejse bor du i den eneste by på Svalbard og den nordligste beboede by i verden, Longyearbyen. Byen med sine farverige huse, står i skarp kontrast til det omgivende vilde landskab. Her finder man dog et imponerende udvalg af moderne bekvemmeligheder som museer, kunstgallerier, hyggelige caféer og barer samt butikker og restauranter.

Under opholdet bor du på Basecamp Hotel, hvor Svalbards historie og fangstmændenes liv i nord har inspireret hotellets indretning og stemning, hvor hvert af de 16 værelser har sit eget særpræg. Hotellet ligger midt i Longyearbyen i gåafstand til restauranter, butikker, barer og museer og udgør derfor den perfekt base for rejsen.

Udover opholdet i Longyearbyen vil du på denne rejse også komme ud og opleve det fantastiske eventyr det er at at køre med hundeslæde gennem den arktiske ødemark samt komme på ekspedition til en isgrotte eller fjeldtop - alt efter hvad vejret tillader. 

 

 


SÅDAN BOR DU PÅ REJSEN...

 

BASECAMP SPITSBERGEN HOTEL

I centrum af Longyearbyen ligger Basecamp Spitsbergen Hotel, et moderne arktisk "trapper"-hotel (fangstmandshotel). Hotellet er dekoreret i ægte fangstmændsstil ned til den mindste detalje med drivtømmer, sælskind, landkort, billeder og autentiske fangstmandsgenstande, der på gennemført vis forbinder fortiden med nutiden.

Alle 16 værelser er forskellige og indrettet med komfortable senge, private badeværelser - og intet fjernsyn, så man i ro og mag kan fordybe sig i livet i Arktis. Fra alle værelser kan man nyde en smuk udsigt over Longyearbyen og bjergene. 

Hotellet har egen restaurant og bar/lounge samt en lille butik, og med sin centrale beliggenhed i Longyearbyen er man altid i gåafstand fra restauranter, butikker, barer og museer og hotellet udgør derfor den perfekt base for en rejse til Svalbard.

 

 

 

Rejseprogram

Dag 1: Ankomst til Svalbard

Ankomst til Longyearbyen og indkvartering på hotellet der er centralt beliggende. På hotellet vil du blive budt velkommen og få en kort introduktion til området, og hvordan du kan udforske Longyearbyen på egen hånd.

Dag 2: Hundeslædekørsel i nordlysets skær

Efter morgenmaden er det tid til iføre sig det varme tøj, inden dagens eventyr - hundeslædekørsel.

 

Din guide vil hente dig på hotellet, hvorefter du vil få udleveret varmt overtøj, der er tilpasset turen. Husky-campen ligger cirka otte kilometer uden for Longyearbyen, og her vil du blive mødt af de ivrige hunde, der glæder sig til at komme ud på tur.

 

Guiden sørger for at give en grundig instruktion i kørsel med hundeslæde. Herefter er det tid til at lære hundene lidt bedre at kende. Du får mulighed for at gå lidt rundt i hundegården og møde hundene, og komme helt tæt på dem med klap og kram.

 

Vi hjælpes ad med at klargøre hundene, sætte seler på og spænde dem for slæderne, hvorefter vi er klar til at begive os ud på ekspedition i den arktiske vildmark.

 

I de mørkeste måneder hersker polarnatten, hvilket betyder, at solen aldrig står op. I disse perioder er forholdene optimale til at opleve nordlyset. Med pandelamper og i roligt tempo begiver vi os ud det arktiske mørke. Her eden for Longyearbyen er der endnu mindre lysforurening, så betingelserne er helt optimale for at opleve stjerner og nordlys.

 

Tilbage i lejren efter turen på hundeslæde samles vi omkring bålet med en varm drik, mens guiden deler historier fra tiden, da lykkejægere søgte lykken på Svalbard.

 

I løbet af eftermiddagen går turen tilbage til hotellet i Longyearbyen, hvorefter resten af dagen kan tilbringes med at slappe af på det stemningsfyldte hotel eller gå på opdagelse i Longyearbyen. 

Dag 3: Isgrotter og fjeldtoppe

Efter morgenmad er det tid igen at udforske det spektakulære landskab på Svalbard - denne gang til fods.

 

Dagens mål er at besøge en isgrotte eller nå en bjergtop for at nyde en fantastisk udsigt. Destinationen vil blive bestemt ud fra sne- og vejrforholdene. Guiden sørger for at alle bliver udstyret med pandelamper og snesko inden vi begiver vi os ud i den storslåede arktiske natur, hvor vi skal opleve det vilde landskab på helt tæt hold og samtidig nyde nogle helt fantastiske udsigter over Longyearbyen, Polarhavet og det snedækkede arktiske landskab. 

Dag 4: Hjemrejse

Efter morgenmad og er det tid til at tjekke ud og begive sig mod lufthavnen for at rejse hjem til Danmark.

 


Inkluderet

 • Fly København - Longyearbyen
 • 3 overnatninger i delt dobbeltværelse på Hotel Basecamp Spitsbergen
 • Morgenmad ifm. overnatning
 • Hundeslædetur
 • Ekspedition til isgrotte eller fjeldtop
 • Pakkerejsegaranti 

 

Ikke inkluderet

 • Transport mellem lufthavn og hotel i Longyearbyen
 • Pladsreservation på fly
 • Enkeltværelse (tillæg)
 • Måltider ikke nævnt i programmet
 • Aktiviteter ikke nævnt i programmet
 • Forsikringer

 


Pris

 

På denne rejse er det muligt at arrangere afgange dagligt i perioden fra 1. oktober til 29. februar.

UDSOLGT henover jul og nytår!

 

Pris fra   9.995 kr. 

Forespørg på denne rejse 

  


 

OBS. Vi gør opmærksom, at ved at udfylde vores forespørgselsformular er der IKKE tale om en forpligtende bestilling.  

Efter vi har modtaget din forespørgsel, vil vi undersøge pris og plads og vende tilbage med et endeligt rejsetilbud med rejsedatoer og samlet pris på rejsen, som du herefter skal bekræfte.

For spørgsmål kontakt os på info@watermantravel.dk eller 61 61 33 43

  


 

Lidt om Svalbard...

Svalbard er en øgruppe beliggende langt mod nord i Ishavet og er en del af Norge. Den består af en række øer, hvoraf Spitsbergen er den største, det er også her man finder hovedstaden Longyearbyen. Svalbard har ca. 2600 indbyggere, hvoraf størstedelen bor i Longyearbyen. 

Svalbard har en fascinerende historie, der spænder over flere århundreder. og går tilbage til de tidlige opdagelsesrejsende og polarforskere. 

Tidlige opdagelser: Svalbard er sandsynligvis nævnt i tidlige Islandske skrifter i 1100-tallet, her betyder Svalbard "kolde kyster", men det er usikkert, om der er tale om det nutidige Svalbard.

Første opdagelse: Den hollandske søfarer Willem Barentsz opdagede Svalbard i 1595, mens han søgte efter Nordøstpassagen. Der er ingen spor af mennesker på øerne før Barentsz’ opdagelse.

Hvalfangst begynder: I det 17. århundrede begyndte skibe fra primært England og Holland at udnytte Svalbards rige ressourcer af hvaler. De etablerede midlertidige bosættelser og fangststationer og begyndte at udvinde olie fra hvalerne.

Fangstmænd: I det 18. og 19. århundrede blev Svalbard et centrum for fangst af sæler og hvaler. Russiske, norske og svenske fangstmænd bosatte sig på øerne hvor de levede et barskt og isoleret liv i den hårde arktiske natur.

Traktaten af 1920: Svalbard var centrum for en række territoriale uenigheder, indtil Traktaten om Svalbard blev underskrevet i 1920. Ifølge denne traktat blev Svalbard en demilitariseret zone og et internationalt område under norsk herredømme. Traktaten sikrede dog, at alle nationer havde lige adgang til øgruppens naturressourcer.

Anden Verdenskrig og efterkrigstiden: Under Anden Verdenskrig blev Svalbard besat af tyske tropper. Efter krigen blev øgruppen et vigtigt område for kulminedrift. Mange bosættelser og minebyer blev i disse år etableret på øerne.

Nedlukning af kulminer og det moderne Svalbard: I slutningen af det 20. århundrede begyndte kulminedriften at blive udfaset, og mange miner blev lukket. Svalbard gennemgik efterfølgende en omstrukturering og er i dag er turisme en af de primære indtægtskilder, men forskning er også en stor industri med flere forskningsinstitutioner på øen der bl.a. beskæftiger sig med klimaforandringer, geologi, polarforskning, biologi m.m.

 

 

KLIMA & DAGSLÆNGDE PÅ SVALBARD

På Svalbard varierer sollyset og dagenes længde dramatisk i løbet af året på grund af sin nordlige beliggenhed.
Om sommeren kan man opleve midnatssolen - hvor solen aldrig går ned.
I december og januar er det polarnat, hvor det er mørkt alle døgnets timer.

 

VI SAMARBEJDER MED Basecamp Explorer


Basecamp Explorer arbejder for at udvikle ansvarlig turisme med fokus på klima og bæredygtighed. Deres to destinationer - Kenya og Svalbard, ligger langt fra hinanden, men er alligevel tæt forbundet.  

Basecamp Explorer har fokus på at levere unikke autentiske oplevelser i de miljøer de opererer i. På Svalbard betyder det bl.a., at man kommer helt tæt på naturen og det Arktiske klima på hundeslæde, snescooter eller vandreture, mens man i Kenya oplever et helt uforglemmeligt kulturmøde, når man sammen med det lokale Masai-folk kommer på safari i Masai Mara. 

Gennem deres tætte lokale samarbejde med Masai-folket, byder Basecamp Explorer på en helt unik natur- og kulturoplevelse på den Kenyanske savanne. Fra begyndelsen har Basecamp Explorer samarbejdet tæt med Maasai-folket for at bevare naturen og styrke det lokale samfund. Gennem årene har de bl.a. støttet fællesskabsprogrammer, der sigter mod at forbedre kapacitet, øge bevidsthed, forbedre levevilkår og udvikling af vildt. For at yderligere understøtte disse værdier, har Basecamp Explorer sidenhen etableret Basecamp Foundation.

Gennem Basecamp Explorer Foundation arbejder Basecamp Explorer på at udvikle ansvarlige turisme, understøtter projekter som reforestation, affaldshåndtering, beskyttelse af dyreliv, styrkelse af kvinder og unge, og sikring og beskyttelse af naturen

 

 

 

Se vores rejser i samarbejde med
BASECAMP EXPLORER:

 

 

ARKTISK VINTEREVENTYR PÅ SVALBARD

Kom helt tæt på det arktiske klima på denne rejse gennem den sneklædte ødemark fra Longyearbyen til den gamle Isfjord radiostation på kanten af polarhavet.

Gå til rejse

NORDLYS 
PÅ SVALBARD

4-dages eventyr i Longyearbyen på Svalbard.
Oplev polarnatten med nordlyset, kom på hundeslædetur m.m.

Gå til rejseARKTISK SOMMEREVENTYR PÅ SVALBARD

Oplev den Arktiske sommer - hvor midnatssolen aldrig går ned i afslappende omgivelser ved Isfjord Radio på kanten af Polarhavet.

Gå til rejse


ARKTISK VANDREEVENTYR PÅ SVALBARD

Oplev den Arktiske sommer - hvor midnatssolen aldrig går ned i afslappende omgivelser ved Isfjord Radio på kanten af Polarhavet.

Gå til rejseVED VERDENS ENDE PÅ SVALBARD

Tag med på en eksklusiv rejse til verdens nordligst liggende lodge langt ude i Svalbards ødemark. 

Gå til rejse

 

 

 


SAFARI I
MASAI MARA

Kom med på unik safari med Masai-folket som guider i det fantastisk Masai Mara. Oplev giraffer, løver, elefanter, zebraer m.m.

Gå til rejse

VANDREFERIE
I KENYA

Unik vandreoplevelse i Kenya, med Mt. Longonot, Naivasha-søen og besøg hos
Masai-folket i Masai Mara

Gå til rejse


SAFARIEVENTYR
I KENYA

Fantastisk safarirundrejse i Kenya med Rift Valley, Nakuru-søen og 5-dages safari i Masai Mara hos den lokale Masai-stamme

Gå til rejse

 

 

Ofte stillede spørgsmål

Herunder finder du svar på det mest efterspurgte spørgsmål omkring rejsen.

Er det svært at køre en hundeslæde?

Kørsel med hundeslæde er noget alle kan lære, dog kræver det en vis fysisk styrke, balance og koordination for at styre slæden. På alle vores rejser med hundeslæde vil vores guider sørge for at give udførlig instruktion i kørsel med hundeslæde.

Læs mere i vores artikel: Hvordan styrer man en hundeslæde?

Er hundeslædekørsel fysisk udfordrende?

Det kan være fysisk udfordrende, især når det kommer til at kontrollere slæden og arbejde med hundene. Skal man på en længere hundeslæderejse over flere dage anbefales det, at man er i nogenlunde fysisk form. På kortere rejser hvor hundeslæde kun indgår som en mindre del af programmet, vil de fleste kunne få en givende oplevelse med hundeslædekørsel.

Er du i tvivl, så kontakt os forud for bestilling for en snak omkring hundeslædekørsel.

Hvilken påklædning skal man have på en rejse i Arktis??

Når man rejser i Arktis er påklædning naturligvis en vigtig del af rejsen. Vinteren i Arktis er kold og til tider blæsende, dog vil det ved meget lave minusgrader typisk være mindre blæsende. Som man også kender det fra vinteren herhjemme, så er vind en stor faktor ift. hvor koldt det føles. Uanset vind og vejr, så er det dog meget vigtigt, at man på en rejse til Arktis om vinteren sørger for at medbringe varmt tøj til hele turen. Skiundertøj, sweater og en varm vinterjakke er en essentiel del af påklædningen.

På alle rejser, hvor der er inkluderet aktiviteter såsom hundeslæde-, rensdyr- og/eller snescootertur vil vi sørge for at forsyne deltagere med det nødvendige overtøj - jakke, snebukser, støvler m.m. Man skal dog altid selv medbringe tøj til at have indenunder, som eksempelvis langt undertøj.

Mere information om tøj og påklædning vil fremgå af det informationsbrev, der fremsendes forud for rejsen.

Er der garanti for at opleve nordlyset?

Der er ingen garanti for at opleve nordlys, da der er flere faktorer der er afgørende, ikke mindst vejret. Dog er man her i Nordnorge det helt rigtige sted ift. at have den bedste chance for at opleve nordlyset. På rejsen er der inkluderet en nordlyssafari, så vores guider vil gøre deres bedste for at give dig mulighed for at opleve nordlyset.

Er der guider på rejsen?

Ja. I forbindelse med alle aktiviteter på rejsen er der erfarne guider. Alle guider er lokale og derfor ikke direkte tilknyttet Waterman Travel. Guiderne taler enten norsk eller engelsk og det er derfor en forudsætning for deltagelse, at man forstår og taler ét af disse sprog. Forud for alle aktiviteter vil guiderne sørge for grundig instruktion i udstyr og sikkerhed. Undervejs på alle aktiviteter sørger guiderne for at dele ud af deres viden og fortælle om de ting vi ser og oplever.

Har du spørgsmål?

Kontakt David på 61 61 33 43

 

WATERMAN TRAVELS WEBSHOP


Som forberedelse til rejsen kan man via Waterman Travels webshop købe tøjprodukter,
der passer til vores aktive rejser - fra t-shirts til hættetrøjer og regnjakker.
Alle produkter er med Waterman Travels logo og med mulighed for at tilføje egen tekst. 

Classic Hoody Full Zip
Varm sweatjakke med hætte.

Pris: 500 kr.

Gå til webshop 

Webster Regnjakke
En både sporty, stilfuld og vandtæt unisex jakke.

Pris: 550 kr.

Gå til webshop 

Premium Tee - Grå
Moderne T-shirt med rund hals. Findes i flere farver.

Pris: 125 kr.

Gå til webshop 

 

X
Kontakt os

Kontakt os, hvis du har spørgsmål til rejsen