Fiskerejse til Svalbard

Pris fra 14.995 kr.7 DagePionerfiskeri
Rejsetyper: Fiskerejser
Destination: Svalbard
Ekstra kategorier, hvor rejsen skal vises: Havfiskeri
Galleri-mappe-navn: SvalbardFisk
Vi anbefaler (forsiden): Nej
Overview - teaser: Spændende fiskerejse til eksotiske Svalbard med pionerfiskeri efter især sjældne havkatte
Fra pris: Pris fra 14.995 kr.
Dage: 7 Dage
Kilometer: Pionerfiskeri

Vi har mange eksotiske ture på programmet og det forbinder man ofte med varme lande, men en af vores mest eksotiske rejser er der faktisk koldt, der er nemlig Svalbard. På denne tur oplever man en helt unik natur som er dybt fascinerende og vi skal tilmed fiske i disse fantastiske omgivelser

 

Longyearbyen ligger i Isfjorden på hovedøen Spitsbergen og det er herfra vi sejler ud og fisker. Målet er de smukke og ikke så almindelige havkatte, nemlig den plettede og den sjældnere blå. Begge disse fisk findes i Isfjorden og også i et antal så det er muligt at fange dem. Vi bor på båden i 4 dage og fiske alle de timer i døgnet som vi orker. Som bifangst får vi altid grønlandshaj som kan blive op til 1000 kilo store og der er rigtigt mange af dem heroppe.

 

Fiskeriet: Vi fisker alle mand fra samme båd og antallet af deltagere er begrænset til 6 personer. Båden der fiskes fra, er en stor kutter som normalt ikke bruges til fiskeri, der findes nemlig ingen fiskekuttere til lystfiskere heroppe. Det gode ved båden er at man kan sove ombord og der er køkkenfaciliteter og ikke mindst findes et spil til ankeret.
Man må være klar på at gå lidt til hånde ombord mht. madlavning, opankring og landing af fisk. Skipper sejler båden og ikke meget andet. Da det er lyst døgnet rundt fiskes der både nat og dag.

Havkatte: De fiskes på 200 meter eller dybere på traditionelle havkattetakler som man kender fra f.eks. Nordsøen. Den grå og den plettede er de mest almindelige at fange og det er fisk på op til 20 kilo, rigtige trofæfisk. Den blå er sjældnere at fange og lever desuden lidt dybere end de andre to. Den kan faktisk blive op til 50 kilo men lystfiskerrekorden i Norge er på 26 kilo. Der er ikke mange der har fanget en blå havkat.

Grønlandshaj: Der er virkeligt mange grønlandshajer på Svalbard, normalt har man bare en haj-stang i vandet hele tiden selvom hajerne burde leve dybere end 200 meter, men på jomfruturen gav denne bonusstang 4 hajer op til 450 kilo. Hvis man går målrettet efter hajerne kan man forventer flere fisk til båden.

Andre arter: Af andre arter kan nævnes spændende fisk som blåkveite, tærbe, store hå-isinger mens der er mange torsk og kullere. Der findes også rødfisk og der en sjælden arter der hedder ”snabel-uer” som det endnu ikke er lykkedes af fange. Hvis man kan komme ud af fjorden i godt vejr findes der flere rokke-arter på bunden og andre mystiske arktiske arter.

Sæson: Sæsonen er juli og august

 

Opholdet: Vi har et par overnatninger i Longyearbyen på hotel inden vi stiger ombord på vores båd hvor der findes 7 køjepladser. Det kan anbefales at forlænge turen nogle dage og opleve noget af alt det Svalbard har at byde på. Der findes et hav af aktiviteter, så spørg endelig.

 

Så hvad kan du forvente: Fiskeriet kræver tålmodighed og man må være klar på at prøve flere pladser inden fiskene for alvor viser sig. Det er stadig pionerfiskeri og der er ingen sikre punkter man bare kan sejle hen til og få fisk. Til gengæld kan man fiske på pladser som ingen lystfiskere før har fisket på og det tiltaler os meget. Hvis man er artsjæger findes der her nogle arter som ikke lige er til at få på CV´et andre steder. Det som er helt sikkert er at disse ture byder på nogle naturoplevelser helt i verdensklasse.

 


Inkluderet

 • Turleder
 • Fly til Svalbard retur
 • Bagage på fly
 • Alle overnatninger på båden
 • 2 overnatninger i Longyearbyen
 • Pakkerejsegaranti 


Ikke inkluderet

 • Personlige forsikringer
 • Afrejse med fly fra f.eks. Aalborg/Billund/Hamborg
 • Brændstof til båden
 • Transporter på Svalbard (taxa)
 • Evt. overvægt på fly (stangrør)
 • Mad og drikke (fællesindkøb)
 • Evt. turistture
 • Rejseforsikring og Afbestillingsforsikring (Kan købes gennem os)
 • Enkelværelse (Tilkøb)

 


Afgange

 

Ingen faste afgange - kontakt os individuel afrejse


Bestilling

For bestilling kontakt Waterman Travel på 42 300 700 eller info@watermantravel.dk

Har du spørgsmål?

Kontakt Jesper på
42 30 07 00

Tilmeld vores nyhedsbrev

 

WATERMAN TRAVELS WEBSHOP


Som forberedelse til rejsen kan man via Waterman Travels webshop købe tøjprodukter,
der passer til vores aktive rejser - fra t-shirts til hættetrøjer og regnjakker.
Alle produkter er med Waterman Travels logo og med mulighed for at tilføje egen tekst. 

Classic Hoody Full Zip
Classic Hoody Full Zip
Varm sweatjakke med hætte.

Pris: 500 kr.

Gå til webshop 

Webster Regnjakke
Webster Regnjakke
En både sporty, stilfuld og vandtæt unisex jakke.

Pris: 550 kr.

Gå til webshop 

Premium Tee - Grå
Premium Tee - Grå
Moderne T-shirt med rund hals. Findes i flere farver.

Pris: 125 kr.

Gå til webshop 

X
Kontakt os

Kontakt os, hvis du har spørgsmål til rejsen