Rejser med Waterman Travel

Colombia

Colombia har det hele. Popper og jigging fiskeri i verdensklasse efter cubera, jacks, roosterfish, amberjacks, yellow fin tun og mange flere. Marlin og sejlfisk kan trolles men begge arter er også taget på kastefiskeri mens tarpon og snook fiskes helt inde under land. Alt sammen inden for 10 minutters sejlads.

Individuel rejse
Grupperejse
Trip type: Begge
overview_teaser: I de sidste 40 år har Colombia været lukket land for turister og lystfiskere men det er slut nu.
Rejsekategori: Fiskerejser
Fiskerejse - type: Big game, Popping og jigging, Artsfiskeri, Eksotisk
Land: Colombia
Colombia fiskerejse

I de sidste 40 år har Colombia været lukket land for turister og lystfiskere men det er slut nu. Landet har været i en rivende udvikling og fredsaftaler har betydet at man nu satser stort på turisme. Stillehavskysten har derfor også været fuldstændigt uberørt i årtier under Farcs besættelse hvilket betyder at der stadig findes et jomfrueligt og uopdyrket fiskeri. Man kan sammenligne fiskeriet med det man har i Panama men her findes der kun meget få fiskebåde og man har det hele stort set for sig selv.

Fiskeriet: Vi fisker fra moderne glasfiberbåde med kraftige motorer. Der er frokost og drikkevare med på båden gratis. Der er maksimum 4 fiskere i hver båd og man SKAL være parat til hurtigt at skifte om i grejet da en del af fiskeriet er sightfishing. Ikke så sjældent dukker der en springende sejlfisk og som man kan kaster til eller en stime tunfisk der jagter sardiner.

Vi sejler ud hver morgen allerede ved 6.30 tiden og vi bliver på vandet helt indtil mørket nærmer sig ved 18 tiden. Så det er nogle dejlig lange dage som slider på fysikken.
Sejltiden til nærmeste fiskeplads er under 10 minutter men der fiskes på hele kysten fra Panamas grænse og ned til Bahia Solano. Selvom man ville trolle skal man ikke langt offshore, 3 sømil ude fra kysten er der 1000 meter dybt og marlin og sejlfisk kommer tæt ind under land.

Trolling: Her fisker vi efter marlin, sejlfisk, wahoo, roosterfish og dorado. Ofte fanges der fisk helt inde ved kysten mens marlinfiskeriet foregår lidt længere ude. Vores største marlin på godt 300 kilo blev fanget 10 minutter fra land på en popperstang og der fanges hvert år en del. Det er mest den sorte marlin som fanges mens den blå fanges længere offshore.
Jigging & Popping: Cubera snapperen er til stede med en god bestand som ikke er overfisket og den er ikke så sky her. De bor helt inde langs klipperne og kan være meget svære at holde væk fra deres huler når de har bidt på. Man mister en del fisk inden man lærer at holde virkeligt hårdt imod med helt stram bremse. Vi anbefaler en 80 punds line og hjul og stang af kraftigt kvalitet til dette fiskeri. Popperfiskeriet byder også på roosterfish, jacks, tunfisk, bluefin trevally, african pompano og diverse snapperarter. Selv sejlfisk har vi fået på kasterfiskeri. Jigging på bunden giver jacks, rooster, seabass, amberjack mf.

Tarpon og snook: Dette fiskeri er rigtigt spændende. Det foregår ved at sejle helt tæt ind under land og kaste woblere helt ind i brændingen. Det er faktisk fiskeri med forholdsvis let grej og små agn da tarpon sjældent går i klipperne. Disse fisk er svære at kroge og man mister som regel 3 ud af fire hug. Bifangster er snook og roosterfish

Fiskeri med agn: Dette fiskeri er stadig uopdyrket men som i resten er verden er det uhyre effektivt. Udfordringen er tit at skaffe de rigtige agnfisk. Men med den rette agnfisk er der næsten garanti for bid af stor rooster eller cubera. Andre fisk på agn er amberjacks, snappere, wahoo, muræner og mange andre.
Man skal selv medbringe alt fiskegrej undtagen stænger og hjul til trolling. Udførlig pakkeliste fremsendes ved booking.

Sæson: Der kan fiskes i Colombia året rundt men vejret er mest stabilt i vinterhalvåret. Popperfiskeriet og tarponfiskeriet er bedst når havet er mest roligt i januar-marts mens trollingfiskeriet topper i oktober-december. I april/maj kommer der et sardintræk med et sjovt og meget givtigt fiskeri efter sejlfisk og tun.
Dette er kun vejledende da alle fisk kan fanges året rundt.

Opholdet: Vi bor på en primitiv lodge langt fra alfarvej og den ligger i en lille bitte by direkte ved Stillehavet. Denne strand er den eneste strand på en kyststrækning på mere end 50 kilometer og resten af kysten er klipper og jungle helt ud i vandet. Der er ikke varmt vand i hanerne men servicen er i top og vi får tre måltider om dagen bestående af fisk, kylling og lokale grøntsager. Der er el indlagt og fryser og køl. I Medellin bor vi på godt turistklasse hotel.

Hvad kan du forvente: Cuberaen er en fisk som de fleste har på ønskelisten og her bliver muligheden ikke større. Når vi har fisket efter dem har der næsten altid været kontakt med fisk, ikke alle kommer ombord men det er heller ikke unormalt med sådan en stærk fisk. Normalt kommer der mindst én cubera i båden om dagen og det er fisk op til 40 kilo der fanges.

Roosterfish er der mange af men en del af dem er ikke så store og de mindre går ofte i stimer tæt på land. De store roosters fås på dybere vand og der er fanget fisk på op til 35 kilo. Levende agn ville nok være effektivt til de helt store men dette fiskeri er stadig ret uopdyrket.

Tarpon findes der en stor bestand af, formentlig er det på et tidspunkt søgt gennem Panamakanalen og de findes især i nærheden af udløb af floder og bække. Det er en svær fisk at få til båden, vi har forsøgt mange gange og haft mange fisk på men det er ikke nemt at få dem til at sidde på krogen. Satser man på dette fiskeri skal man nok blive belønnet og vi har næsten altid kontakt med tarpon når vi forsøger. Største fisk her er omkring 100 kilo.
Marlin og sejlfisk findes der en del af. Hvis man ønsker at trolle er chancerne for fangster gode. Dette fiskeri er første for nylig begyndte at blive populært og det har kastet en række fine marlins af sig. Før var det lidt tilfældigt når en marlin bed på og ofte var grejet for spinkelt hvilket resulterede i mistede fisk. Nu er grejet i orden og der landes jævnligt både sort og blå marlin. Sejlfisk er der mange af og de fanges året rundt. Bifangster er store wahoos, yellow fin tun og dorado.

Under alle omstændigheder vil du få en naturoplevelse ud over det sædvanlige og man føler næsten man er i Jurassic Park. Junglen vokser helt ud i Stillehavet hvor havet slår mod de stejle klipper mens pelikanerne suser i store flokke over træerne. Under vandet er der også et liv uden lige med store stimer af fisk, skildpadder og i sæsonen hvaler på træk og store flokke af mantarays. I april/maj kommer der et enormt træk af sardiner tæt ind under land med millioner af fisk og rovdyr der jagter dem fra alle siden. Der er delfiner, hajer, tunfisk, sejlfisk og fugle.

Video

CRISTIAN VANEGAS Pesca de Sabalo en Bahia Solano - Pacifico de Colombia, Tarpon Fishing Colombia

Inkluderet

 • Dansk turleder
 • Fly til Colombia retur
 • Indenrigsfly Medellin-Bahia Solano
 • Bagage på fly
 • Transporter i Medellin
 • Alle overnatninger på lodge og hotel i delt dobbeltværelse
 • Al mad på lodgen i Bahia Solano
 • 6 dages guidet fiskeri
 • Drikkevarer og frokost ombord på båden

Ikke inkluderet

 • Personlige forsikringer
 • Afrejse med fly fra f.eks. Aalborg/Billund/Hamborg (kontakt os for evt. muligheder og priser)
 • Evt. stangrør på fly
 • Personligt udstyr og fiskegrej
 • Mad og drikke i Medellin
 • Overvægt på indenrigsfly, 12 kilo inkluderet og beregn ca. 1 USD pr. kilo overvægt
 • Drikkepenge, beregn ca. 150 USD
 • Alkoholiske drikkevare inkl. øl

Priseksempler

Priser pr. person v/4 rejsende med 6 dages fiskeri: 26.980 kr.

Aktuelle grupperejser:

19. januar 2020 med Jesper Johannesenr: 26.980 kr. (6 dages fiskeri)

Flere billeder

gxcolumbiasecondary10
gxcolumbiasecondary15
gxcolumbiasecondary14
gxcolumbiasecondary13
gxcolumbiasecondary12pg
gxcolumbiasecondary11
gxcolumbiasecondary9
gxcolumbiasecondary8
gxcolumbiasecondary7
gxcolumbiasecondary6

Forsikringer
Vi anbefaler på det kraftigste at du som minimum har en gyldig rejseforsikring der gælder din rejse. Desuden anbefaler vi også en afbestillingsforsikring. Hos Waterman Travel sælger vi både rejseforsikringer og afbestillingsforsikringer gennem Europæiske Forsikring. Nedenfor finder du mere information omkring de forsikringer der kan købes.
Vi kan anbefale en kombineret årsrejse- og afbestillingsforsikring til en rigtig fornuftig. Du kan enten ringe eller klikke på nedenstående link for at kontakte os angående, at du ønsker en forsikring.

Kontakt mig vedrørende forsikring

x
Kontakt os

Kontakt os, hvis du har spørgsmål til rejsen

 
x