Rejser med Waterman Travel

Svalbard

Helt mod Nord ganske tæt på Nordpolen findes nogle fantastiske vandremulighed på øengruppen Svalbard

Individuel rejse
Trip type: Individuel rejse
overview_teaser: Vandreferie på fantastiske Svalbard med store naturoplevelser
Rejsekategori: Vandring

Oplev en helt enestående vandretur i den mest utrolige natur der findes på øgruppen Svalbard. Du får her en varieret oplevelse af hvad området omkring Longyearbyen kan byde på og det er altid store oplevelser der venter.

 

Turen dag til dag:

Dag 1 Afrejse Danmark og ankomst Svalbard

 

Dag 2 Hviledag

Da flyet ofte lander midt om natten har vi lagt denne dag ind som en hviledag og en dag hvor man kan akklimatisere, handle lidt ind og forbedrede sig på vandredagene. Det er også muligt at lægge en aktivitet eller tur ind på denne dag. Spørg os hvilke muligheder der er.

Dag 3 Trollsteinen

Man starter turen med en flot tur til Trollsteinen som ligger lidt syd for Longyearbyen. Ruten starter i byen og man kommer ret hurtigt op på Lars´ Glacier. Her tager man snesko på og krydser gletscheren indtil man når bunden af den kam hvor selve Trollsteinen ligger på toppen af. Sidste stykke mod toppen går via en lidt udsat kam og vil man det sidste stykke op på selve klippen skal man klatre de sidste få meter. Man belønnes med en fantastisk udsigt og Longyearbyen og resten af Spitsbergen. Frokosten nydes lige under toppen. Turen tager ca. 7 timer og er inkl. guider, frokost og snesko.

Dag 4 Fossiltur på Deltaneset

Man bliver afhentet om morgenen på hotellet og herfra gå det ned til havnen hvor man på stiger en åben Polarbåd som sejler jer hen til Deltaneset. Herfra er der op ad bjerget indtil man når fossil-området der ligger ca. 200 meter over havet. Nu går jagten ind på fossiler og her er fundet bla. 3 dinosaur skeletter, hvis man finder noget, har man lov at tage det med hjem. Turen vare ca. 6 timer og er inkl. guide, frokost og varme drikke.

Dag 5 Hiortfjellet

Efter en relativ rolig dag i går skal vi nu ud på turens længste og hårdeste tur. Vi skal først krydse fjorden hvor vi går i land på den modsatte bred. Her starter den store arktiske udfordring og omkring 1000 højdemeter i urørt terræn skal forceres. Undervejs møder vi rester fra tidligere mine arbejde og endelig på toppen er belønningen stor med milesvis af urørt natur under fødderne. Dagen er udfordrende og kræver god kondition og aldersgrænsen er 16 år. Turen tager ca. 11 timer og er inkl. frokost, drikke og sikkerhedsudstyr.

Dag 6 Fridag

Så er der lagt en fridag ind efter gårsdagens strabadser. Dagen kan bruges på afslapning eller tilkøb af en af de andre spændende ture på Svalbard. Der kan anbefales en tur til Pyramiden som er en spændende oplevelse i en forladt spøgelsesby.

Dag 7 Krydsning af Foxfanna

I dag går turen Foxfanna, en 5 km2 stor gletcher som er opkaldt efter polarræven. Turen starter ved mine nummer 7, den eneste igangværende mine i Longyearbyen. Gletcheren er ca. 6 km lang og løber fra toppen af Foxtoppen på 955 meters højde. Vandringen går mod Foxdalen hvor en gammel jagthytte er det oplagte sted til at holde frokost og efter den varme mad går turen videre til Adventdalen og slutter ved Camp Barentz. Dette er en smuk dag med fine udsigter over Adventdalen og de omkring liggende fjelltoppe.
Turen er på ca. 6 timer og er inkl. frokost og drikkevare

Dag 8 Fridag

Den sidste dag på turen er igen en fridag eller en dag til fri afbenyttelse. Vi hjælper gerne med at arrangere noget på denne dag

Dag 9 Hjemrejse

 

 

Opholdet og turen generelt:
Alle dage overnattes er på hotel eller gæstehus og alle dage er dagsture hvor man vender hjem til Longyearbyen igen. Alle ture er inklusiv enten Norsk eller Engelsk talende guider. Guiderne er certificerede og er desuden bevæbnede da dette er et krav når man forlader Longyearbyen. Det er yderst sjældent at man støder på isbjørne på turene.
Der findes forskellige restauranter i byen ligesom der også kan handles ind i den lokale Coop butik. Priserne er generelt noget højere end i Danmark.

Dag til dag programmet er kun vejledende mht. sammensætningen af dagene og det kan være at det er nødvendigt at bytte rundt på nogle dage.

Vandringen er medium og det er en tur hvor de fleste i god form kan være med. Turen kan desuden skræddersys til det antal dage man ønsker, men vi har her lavet forslag som vi synes er godt.

Vi hjælper gerne med at arrangere ture på fridagene. Det kan være hundeslæde, bytur til Barentsburg, Mine besøg, Besøg på Pyramiden eller en hvalros safari. Mulighederne er mange.

Sæson:
Sæsonen for vandringen er fra slut maj til start september

 

 

Inkluderet

  • Fly til Longyearbyen retur
  • Bagage på fly
  • Alle overnatninger på gæstehus i delt dobbeltværelse
  • Morgenmad
  • Alle ture nævnt i programmet inkl. frokost

Ikke inkluderet

  • Personlige forsikringer
  • Aftensmad alle dage og frokost på fridage
  • Ekstra ture på fridage
  • Transport til og fra lufthavn
  • Singletillæg

Priser i 2019:

Priser pr. person i delt dobbeltværelse, fra: 11.980 kr.

Flere billeder

IMG5749
IMG6264
IMG6251
IMG6177
IMG6054
IMG5989
IMG5785
IMG5779
IMG5774
IMG5771

Forsikringer
Vi anbefaler på det kraftigste at du som minimum har en gyldig rejseforsikring der gælder din rejse. Desuden anbefaler vi også en afbestillingsforsikring. Hos Waterman Travel sælger vi både rejseforsikringer og afbestillingsforsikringer gennem Gouda Forsikring. Nedenfor finder du mere information omkring de forsikringer der kan købes.
Vi kan anbefale en kombineret årsrejse- og afbestillingsforsikring til en rigtig fornuftig. Du kan enten ringe eller klikke på nedenstående link for at kontakte os angående, at du ønsker en forsikring.

Kontakt mig vedrørende forsikring

x
Kontakt os

Kontakt os, hvis du har spørgsmål til rejsen

 
x