Rejser med Waterman Travel

Smuk vandrerute tæt på Danmark

Individuel rejse
Trip type: Individuel rejse
overview_teaser: Smuk og let vandring kun få timer fra Danmark
En af de smukkeste og mest populære vandreområder - Harz-bjergene - ligger lige midt i Tyskland. Berømte middelalderbyer med bindingsværkshuse udgør en fascinerende kulturel kontrast til de mystiske skove i Harzens bjerge. Allerede tilbage i middelalderen var regionen blevet til et yndet vandreparadis på grund af godt afmærkede vandreruter.

En af de mest berømte vandrestier i Harz-regionen er Harzen Witches Trail. Denne sti fører dig fra vest til øst og krydser hele Harzen-bjergene via snoede gamle handelsstier. Undervejs bestiger du også den højeste bjergtop i området - "Brocken". For tredje gang modtog Harz Witches Trail certifikatet "kvalitetsspor" af den tyske vandringsforening i 2014.

 
 
Dag 1: Individuel ankomst til Osterode
Det historiske centrum af Osterode er omgivet af de velbevarede bymure og tilbyder en smuk ramme for et afslappet ophold med kaffe og kage. I den gamle bydel i Osterode finder du den historiske markedsplads, med mange bindingsværkshuse og kirker.

Dag 2: Osterode - Clausthal-Zellerfeld (ca. 16 km, gåtid: ca. 4 timer)
I dag starter du din vandring op ad bakke langs Harzen Witches Trail på de gamle handelsruter, hvor du kan se de første dele af "Oberharzer Wasserregal". Dette vandsystem, der blev oprettet i det 16. århundrede, er lavet til at omlægge og opbevare vand. Du når derefter universitetsbyen Clausthal-Zellerfeld og besøger Tysklands største kirke, Marktkirche zum Heiligen Geist.

Dag 3: Clausthal-Zellerfeld - Altenau (ca. 17 km, gåtid: ca. 5 timer)
Nu forlades Clausthal-Zellerfeld, en by i bjergene, og du går hovedsageligt langs skovstier og smalle stier uden at falde eller stige ret meget og følger den fascinerende ravine i denne region. Du vil siden hen passere den kølige Beate-kilde hvorefter stien når byen Altenau med sin urtepark.

Dag 4: Altenau - Brocken (ca. 20 km, gåtid: ca. 6 timer)
I dag, som et af højdepunkterne påturen, vandrer du op til Harzen's højeste bjerg ved at tage Goethe Trail. Stien, der er opkaldt efter den tyske digter Johann Wolfgang von Goethe (der forresten foretog mange ture til denne region), fører dig gennem hedeområdet og op ad bjergtoppen i Brockenbjerget, som ligger i centrum af Harzen National Park. Hvis vejret er med dig, vil du opleve en storslået udsigt over Harzenbjergene efter den udfordrende stigning. Når du nødt en forfriskning på plateuaet, starter du den mere behagelige del af dagen. Harzens smalsporede jernbane med sin damplokomotiv bringer dig ned ad adskillige kurver, indtil du når Schierke togstation.

Dag 5: Schierke - Rübeland (ca. 21 km, gåtid: ca. 6 timer)
På den 5. dag i din vandreferie langs Harzen Witches Trail passerer du bjerget "Trudenstein", der har en smuk udsigt over parken. Derefter vandrer du ned ad bakke for at nå vandfaldet i Königshütte. Bagefter følger du floden Bode, hvor du kan opleve kalkbrud, der stadig bruges i dag. På vandringen gennem Tiefenbachtal kan du nyde en fantastisk udsigt over Rübeland med stalaktit huler fra udsigtspunktet, Hoher Kleef.

Dag 6: Rübeland - Treseburg (ca. 20 km, gåtid: ca. 5,5 timer)
På dagens etape af Harzen Witches Trail vandrer du langs den idylliske skov - og engstier gennem et gammelt mineområde, med de mange geologiske træk. Du går langs floden Bode på brede og høje stier. Når du passerer dæmningen i Wendefurth, når du byen Treseburg.

Dag 7: Treseburg - Thale (ca. 10 km, gåtid: ca. 3 timer)
I løbet af den sidste dag på din vandreferie vandrer du gennem Bodetal, som er spækket med sagn. Høje granitklipper rejser sig over den lille sti ved floden. Din destination er Thale. For at afslutte din tur på en god måde, anbefaler vi, at du besøger enten fe-ringen eller granitklippen "Rosstrappe2. Fra din afslutning af vandreturen i Thale når du byen Quedlinburg efter en kort tur med tog eller bus. Der kan du alternativt overnatte.

Dag 8: Individuel afgang
Du har mulighed for at forlænge din ferie med nogle ekstra nætter, f.eks. i Quedlinburg eller andre byer langs Harz Witches Trail fra Osterode til Thale. Vi booker gerne yderligere overnatninger til dig, så tøv ikke med at spørge os!

Inkluderet

  • 7 overnatninger på 3* hotel i delt dobbeltværelse
  • Morgenmad
  • Transport af bagage fra hotel til hotel
  • Kort og guide over området

Ikke inkluderet

  • Transport til Osterode
  • Personlige forsikringer
  • Frokost og aftensmad alle dage
  • Entré omkostninger
  • Evt. Parkering
  • Singletillæg

Priser i 2020:

Priser pr. person i delt dobbeltværelse: 4.995,- kr.

Flere billeder

shutterstock-1484002826-rsz-07022020124903297
hikers-around-torfhaus-in-the-harz-mountains
shutterstock-1368401939-thumbnail-image-block
196853ErhardKonerding
germanyalongharzwitchestrailaufstiegpfaffenstein
csmRabenklippe610x282041b33f70190
Altenau-Village-Harz-mountains-1
41012412303

x
Kontakt os

Kontakt os, hvis du har spørgsmål til rejsen

 
x