Rejser med Waterman Travel

Golfrejse til de klassiske baner i det østlige Skotland

Individuel rejse
Grupperejse
overview_teaser: Golfrejse til de klassiske baner i det østlige Skotland

Skotland er golfens hjemland – et must for enhver golfspiller. Det er her spillet tog sin spæde start for mere end 500 år siden og hvor verdens første golfbaner så dagens lys. Det er herfra golfens regelsæt er udviklet, og det er her de store turneringer og legender er født. Skotlands unikke landskab og smukke natur danner en fantastisk ramme om det utrolige spil der over tid har spredt sig til hele verdenen og med mere end 550 golfbaner er der mulighed for at få en golfoplevelse der passer til enhver golfspillers niveau og præferencer. Det skotske højland byder på højlandsgolf med bjerge, lochs og glens som baggrund, eller gå en runde på en af de prægtige parkbaner hvor det frodige og bakkede landskab smelter smukt sammen med de grønne fairways. En golfrejse til Skotland er dog ikke helt komplet uden at have prøvet kræfter med en af de imponerende links-baner der snor sig langs de vindblæste skotske kyster og som har udfordret selv de største legende fra ’Old’ Tom Morris til Tiger Woods.

 

På denne golfrejse til Skotland skal vi opleve det gamle kongedømme Fife, som har indskrevet sig i golfens historiebøger som værende golfens vugge. Det er her vi bl.a. finder byen St. Andrews, med den historiske Old Course, verdens første golfbane og Royal and Ancient Golf Club of St Andrews, en af verdens ældste golfklubber og hvorfra spillets regelbog reguleres. St. Andrews byder også på det britisk golfmuseum, hvor det er muligt at gå på opdagelse i golfens mere end 500 år lange historie fra de første kongelige dekreter der forbød spillet til nutidens store internationale turneringer.

I Fife og de omkringliggende regioner findes over 100 golfbaner af forskellig karakter fra hyggelige parkbaner til udfordrende linksgolf. På denne 4-dages golfrejse vil vi få mulighed for at gå 54 huller og prøve kræfter med både begge dele. Der bliver derudover også tid til at tage en ekskursion til St. Andrews, hvor det vil være muligt at slentre en tur langs Old Course, tage et billede på den berømte Swilcan Bridge eller udfordre hinanden i en putting-konkurrence på banens 18 hullers putting course – The Himalayas. Der vil også være tid til at besøge det britiske golfmuseum, nyde en tur på stranden langs den vindblæste Nordsøkyst eller gå en tur i den hyggelige middelalderby der bl.a. også er kendt for sit prestigefyldte universitet og frem til den skotske reformation var Skotlands kirkelige centrum. Vi slutter ekskursionen med et besøg på et lokalt whiskydestilleri, hvor vi får mulighed for at smage på gudernes eliksir.

 

 

Program

Dag 1

Afgang fra Københavns lufthavn. Efter ankomst går turen direkte til vores hotel i Fife hvor vi vil være indkvarteret de næste 3 nætter. På hotellet er der en pub og restaurant hvor det vil være muligt at få noget at spise efter ankomst.

 

Dag 2

Efter morgenmad på hotellet kører vi ca. 25. minutter mod vest til byen Kinross hvis golfklub inviterer os på 36 huller på banerne Bruce og Montgomery.

Montgomery ligger i et smukt og uspoleret parkområde der grænser op til Loch Leven. Bølgende greens, vandløbsdamme og træbeklædte fairways gør denne bane til en udfordrende oplevelse for både høj- og lavhandicap golfspillere.

The Bruce er kendt som 'The Wild Child' fra Kinross og byder på fire par 5 huller indenfor de første 9 huller inklusiv banens sværeste hul – hul 6, hvor dammen foran greenen igennem tiden har druknet mange golfdrømme.

Mellem de to runder serveres der frokost i klubhuset.

Sidste på dagen går turen tilbage til hotellet. På vejen kører vi forbi søen Loch Leven, hvor vi kan skimte øen hvor Mary Queen of Scots sad indespærret i året 1567.

 

Dag 3

Efter morgenmad kører vi den korte tur til kysten hvor vi i dag skal spille en runde på en af de bedste og mest autentiske links-baner i Skotland der bl.a. kan prale af at have fået input fra selve Old Tom Morris selv. Banens signaturhul er par 4 hullet på hul 18, hvor der skal intet mindre end et sublimt andet eller tredje slag til for at komme over Scoonie-burn – et vandløb der omkranser størstedelen af grenen. Hul 18 på Leven Links er i en meningsmåling blevet kåret til det 2. mest udfordrende sluthul i Skotland næst efter hul 18 på Carnoustie.

Efter dagens runde golf er det tid til at besøge golfens mekka – St. Andrews. Vi tager turen op langs kysten, undervejs kan vi nyde udsigten over Nordsøen mens vi passerer igennem små hyggelige fiskerlandsbyer. I St. Andrews stopper vi ved British Golf Museum, hvorfra det vil være muligt på egen hånd at gå på opdagelse i byen. Frokost er på egen hånd.

Sidst på eftermiddagen mødes vi igen og forlader St. Andrews og kører tilbage langs kysten. På vores vej mod hotellet får vi dog tid til at stoppe ved det lokale whiskydestilleri, hvor vi får en kort rundvisning og en lille smagsprøve på Skotlands største eksportvare. Her vil der også være mulighed for at købe nogle af de dyrebare dråber med hjem, så besøget i golfens hjemland altid kan mindes.

Efter hjemkomst til hotellet er middag og resten af aftenen på egen hånd

 

Dag 4

På rejsens sidste dag er der ikke fastlagt noget program, men såfremt vores flytider tillader det, vil der være mulighed for at tilkøbe en runde golf på den lokal golfbane Aberdour.

I løbet af eftermiddagen går turen til lufthavnen hvorfra vi flyver retur til København.

 

Hvis du har medrejsende som ikke spiller golf har vi herunder lavet et par pakker som vi kan tilbyde "ikke-golfere"

 

Tilkøbspakke 1 – Kultur

Dag 2: Edinburgh
Besøg Skotlands hovedstad Edinburgh. Vi går på opdagelse i middelalderbyen med de små snoede gader, Edinburgh Castle der troner på klippetoppen over byen, den gamle brostensbelagte hovedgade ’The Royal Mile’ og kongeslottet Holyrood. Vi lægger også vejen forbi den ’nye’ victorianske bydel ’New Town’ der med sine brede boulevarder, flotte parker og moderne byggerier står i stærk kontrast til middelalderbyen. Vi slutter besøget i Edinburgh med at tage de mange trappetrin op til toppen af Calton Hill, hvorfra vi kan nyde en fantastisk 360 graders panoramaudsigt over Edinburgh, fjorden Firth of Forth med Fife de rejser sig i baggrunden, Nordsøen og klipperne Salisbury Crags på den modsatte side af byen. På klare dage kan man i det fjerne endda skimte hvordan højlandet rejser sig som en mur i horisonten.

 

Dag 3: Falkland Palace (formiddag)
Mellem 1501 og 1541 rekvirerede kong James IV og hans søn, James V, de bedste arkitekter og håndværkere til at oprette et 'fornøjelsespalads' hvor de bl.a. kunne dyrke deres store passion for falkejagt. Slutresultatet blev Falkland Palace - et af Skotlands fineste renæssancepaladser. Stuart-kongerne var hyppige beboere her og Mary Queen of Scots skulle have ytret, at paladset mindede hende om slottene ved det franske hof, hvor hun voksede op.

Med sine flotte tårne ​​og buegang er Falklands store indgang som taget ud af et eventyr. Som vi bevæger os igennem paladset, får vi et stærkt indtryk af hvordan livet var ved det skotske hof i det 16. og 17. århundrede. Det velbevarede kapel Royal, de fascinerende malede vægge på biblioteket samt de genskabte kongelige lejligheder. Paladset er en skattekiste af fascinerende genstande og byder endda på verdens ældste overlevende tennisbane.

Vi kommer også rundt i den smukke gamle have der bl.a. indeholder en frugtplantage med en vildblomsteng og en fysikhave med urtemedicin fra renæssancen. Efter besøget ved Falkland Palace går turen videre til St. Andrews, hvor resten af dagen gennemføres som beskrevet ovenfor i dagsprogrammet.  

Priser pr. person baseret på 4 personer der rejser sammen i delt dobbeltværelse

Daglig afrejse          5.995,- kr.

 

Inkluderet

  • Fly retur Skotland inkl. bagage og golftaske
  • 3 overnatninger i delt dobbeltværelse med morgenmad
  • Billeje
  • Greenfees til Kinross og Leven Links
  • Frokoster på dag 2 og 3

Ikke inkluderet

  • Bespisning som ikke er nævnt i inkluderet
  • Brændstof til lejebil
  • Evt. ekstra golf
  • Personlige forsikringer (vi kan hjælpe med en Gouda forsikring)

Tillæg

  • Enkeltværelse på forespørgsel

 

 

 

 

 

Flere billeder

shutterstock331295318-Medium
shutterstock522072607-Medium
shutterstock157493393-Medium
shutterstock121673641-Medium
shutterstock110641373-Medium
shutterstock60559285-Large
shutterstock51773092-Large
shutterstock7001572-1-Medium

x
Kontakt os

Kontakt os, hvis du har spørgsmål til rejsen

 
x