Rejser med Waterman Travel

Golfrejse til det Skotske højland

Individuel rejse
Grupperejse
overview_teaser: Golfrejse til det storslåede Skotske højland

Skotland er golfens hjemland – et must for enhver golfspiller. Det er her spillet tog sin spæde start for mere end 500 år siden og hvor verdens første golfbaner så dagens lys. Det er herfra golfens regelsæt er udviklet, og det er her de store turneringer og legender er født. Skotlands unikke landskab og smukke natur danner en fantastisk ramme om det utrolige spil der over tid har spredt sig til hele verdenen og med mere end 550 golfbaner er der mulighed for at få en golfoplevelse der passer til enhver golfspillers niveau og præferencer. Det skotske højland byder på højlandsgolf med bjerge, lochs og glens som baggrund, eller gå en runde på en af de prægtige parkbaner hvor det frodige og bakkede landskab smelter smukt sammen med de grønne fairways.

På denne 5- dages golfrejse til Skotland skal vi opleve det skotske højland med sin mange golfbaner i spektakulære og smukke omgivelser. Vi bosætter os i den nordvestlige del, i den lille by Grantown-on-Spey. Byen ligger uforstyrret i det skotske højlands-landskab tæt på Cairngorm National Park, et bredt udvalg af golfbaner og Speyside - Skotlands centrum for whiskyproduktion. Området byder desuden på et væld af smukke vandreruter og enestående naturoplevelser. På rejsen skal vi spille 54 huller fordelt på tre baner. Banerne er valgt ud fra deres unikke placering, smukke design og udfordrende spil. Udover golf vil der dog også være tid til at andre oplevelser. Med vores base tæt på Cairngorms nationalpark, er der rig mulighed for at udforske det skotske højland via de utallige vandreruter der snor sig igennem området. En tur til det skotske højland er dog ikke komplet uden af have slået vejen forbi den legendariske indlands-sø, Loch Ness, der med sine verdenskendte myte om hvad der befinder sig i søens dybe vand, har fascineret vidt og bredt. Vi stopper ved bredden af søen og får mulighed for med egne øjne, at bekræfter om myterne taler sandt.

Omkring 50 procent af Skotlands whisky fremstilles på de omtrent 50 destillerier man finder i regionen Speyside – Macallan, The Glenlivet, Glenfiddich, Aberlour, Glenfarclas og Balvenie er blandt de mest kendte. På rejsen skal vi derfor naturligvis også besøge et af disse destillerier og have mulighed for at smage på Skotlands største eksportvare.

 

Program

Dag 1

Afgang fra Københavns lufthavn. Efter ankomst går turen mod nord og det skotske højland. De næste 4 nætter skal vi tilbringe i den lille by Grantown-on-Spey.

 

Dag 2

Efter morgenmad kører vi den korte tur et par kilometer syd for vores hotel til byen Boat of Garten og byens lokal golfbane ”the Boat”. Banen, der er designet af en af stormestrene indenfor golfbanearkitektur, James Braid, er en perle i det skotske højland. De 18 huller er nænsomt skåret ud af den bølgende birkeskov og vildtvoksende lyng og med sin placering i Cairngorm National Park danner de sneklædte Cairngorm-bjerge, floden Spey og Strathspey dampbanen, der grænser op til banen, en storslået kulisse for spillet. Banen er dog ikke kun kendt for sin smukke omgivelser, men også som en krævende udfordring. Allerede på hul 2 – der for nyligt var med på listen over Skotlands 100 bedst golfhuller, vil det vise sig, at driveren måske ikke altid er det bedste (nødvendige) værktøj. Hul 6 – byder på et dog leg, hvor det fra det forhøjede tee-sted kræver et par præcise skud for at komme ordentligt rundt i svinget og nå uskadt hele vejen til greenen.

Efter de 18 huller på Boat of Garten kører vi tilbage til hotellet, hvor resten af dagen er på egen hånd. Der findes flere kortere og længere vandreruter i området omkring hotellet. Der er dog også mulighed for at tage yderligere 18 huller – denne gang på den lokale golfbane Grantown-on-Spey der indbyder til en hyggelig og imødekommende runde golf og ligesom ”the Boat” ligger i smukke omgivelser.

 

Dag 3

Denne morgen forlader vi hotellet tidligt. Vi kører mod syd til byen Fort William som ligger for foden af Storbritanniens højeste bjerg, Ben Nevis. Det er også her vi finder de 18 huller vi skal spille i dag. Banen ligger i et naturskønt landskab med en flot udsigt til klipperne der former Ben Nevis. Hul 6 er banens signaturhul og meget vel et af de fineste par 3 huller i Skotland. Med en høj lyng der breder sig fra tee-stedet og frem mod vandløbet der løber foran greenen, der desuden er omkranset af to bunkere. De høje træer danner en lukket ramme omkring hele hullet, hvor alt andet end et direkte green-slag fra tee’en hurtigt kan ende katastrofalt.

Efter de 18 huller på vil der være tid til at gå en tur i Fort William og evt. spise en frokost på en af byens pubber.

Vi tager den lange vej hjem, så vi får mulighed for at tage et par sightseeing stop undervejs. Første stop er ved landsbyen Banavie, hvor det imponerende slusesystem Neptunes Staircase - der består af 8 sluser, udgør en vigtig del af den lange Caladonian Canal der forbinder den skotske østkyst ved Inverness med vestkysten ved Corpach nær Fort William. Den Caledonske kanal er en blanding af menneskeskabte sluser og kanaler, og naturlige vandløb og søer, bl.a. den legendariske Loch Ness – hvilket er vores næste stop. Vi gør holdt omkring halvvejs langs den ca. 37 km lange sø ved den gamle borgruin Urquhart Castle. Her får vi mulighed for at slentre en tur langs Loch Ness, hvor vi kan spejde udover vandet i håbet om et lille glimt af søens mytiske skabning.

Først på aftenen er vi tilbage på vores hotel.

Dag 4

Efter morgenmad kører vi de få kilometer syd for vores hotel til byen Aviemore, hvor vi skal gå en runde på Spey Valley Championship Course. Banen har tidligere vundet prisen som Storbritanniens mest pittoreske golfbane og blev i 2018 kåret til årets golfbane i det skotske højland.

Banen er berømt for dens enestående naturlige skønhed, men byder også på en række spændende udfordringer. Hul 5 er med sine 580 meter et af de længste huller i Skotland mens hul 16 er en udfordring for selv den mest erfarne golfspiller. Her er det vigtigt med et langt tee-skud for at komme fri af vand og den høje lilla lyng.

Speyside byder ikke kun på golf. Området er især kendt for at være den region i Skotland med flest whiskydestillerier. På vores vej tilbage til hotellet stopper vi ved et af de lokale destillerier hvor vi får en rundvisning og mulighed for at smage på gudernes eliksir.

 

Dag 5

På rejsens sidste dag forlader vi vores hotel fra morgenstunden og kører tilbage mod Edinburgh. Vi stopper undervejs ved udvalgte steder langs ruten og nyder udsigten over det skotske højland. Vi stopper i den hyggelige landsby Pitlochry, hvor der vil være mulighed for at slentre en tur langs den charmerende hovedgade der med sine mange pubber og lokale håndværksbutikker er et oplagt sted at indtage sin frokost samt købe en souvenir eller to med hjem.

 

 

Tilkøbspakke 1 – Kultur

Dag 2: Inverness (3.5 time)
Vi besøger højlandets hovedstad Inverness der med sine 50.000 indbyggere er den største by i det skotske højland. Vi går på opdagelse i byen og kommer bl.a. forbi byens katedral, middelalderborg samt byens museum hvor vi udforsker historier fra fortiden og lærer om befolkningen, miljøet og traditionerne i højlandet.

 

Dag 3: Glencoe og Glenfinnan (5 timer)
I dag skal vi besøge to steder, der begge byder på helt enestående naturoplevelser, men også spiller en vigtig rolle i hele Skotlands historie. Vi starter syd for Fort William ved Glencoe. Dette naturskønne område der omkranses af de syv bjergtinder – de syv søstre, skæres igennem af en dal – Glencoe. I dag er stedet et yndet mål for ivrige vandrere, men for lidt over 300 år siden da Glencoe massakren fandt sted, var her mindre idyllisk. Massakren i 1690 var en konsekvens af det Jakobinske oprør året før og var et forsøg på at tvinge de skotske højlandsklaner til at erklærer deres loyalitet overfor kronen. Vi får mulighed for at vandre rundt i området på en af de mange vandreruter, der går ud fra besøgscentret i bunden af dalen.

Fra Glencoe går turen tilbage op til Fort William og videre et kort stykke mod vest til Glenfinnan. Glenfinnan ligger smukt ud til Loch Shiel, omkranset af bjerge og den spektakulære Glenfinnanv-jernbaneviadukt der består af 21 buer, som hver spænder over 15 meter. Damptoget, The Jacobite, passerer dagligt viadukten på sin rute mellem Fort William med kystbyen Mallaig. Nogle vil måske genkende toget og viadukten fra sin optræden i Harry Potter filmene. Glenfinnan er dog også kendt for sin historiske rolle, som stedet hvor endnu et Jakobinsk oprør tog sin begyndelse da Prins Charles Edward Stuart ("Bonnie Prince Charlie") i 1745 gik i land her og erklærede sig selv som konge af Skotland. Oprøret tog dog aldrig fart og året efter led Prins Charles og hans tropper et afgørende nederlag i slaget ved Culloden. 70 år senere blev der dog ved Glenfinnan rejst et 18 meter højt monument til minde om begivenheden.

 

Dag 4: Balmoral (6 timer)
Vi besøger Dronning Elisabeths sommerresidens Balmoral, der åbner dørene og lader offentligheden for et lille smugkig ind i de kongelige gemakker. Vi kommer en tur ind på slottet, ser den prægtige slotshave og kommer forbi det lille museum der fortæller historien om stedet og dronningemoderens forbindelse og kærlighed til Skotland.

 

Priser pr. person baseret på 4 personer der rejser sammen i delt dobbeltværelse

Daglig afrejse          6.995,- kr.

 

Inkluderet

  • Fly retur Skotland inkl. bagage og golftaske
  • 3 overnatninger i delt dobbeltværelse med morgenmad
  • Billeje
  • Greenfees til Fort William, Spey Valley og Boat of Garden 
  • Frokoster på Boat of Garden

Ikke inkluderet

  • Bespisning som ikke er nævnt i inkluderet
  • Brændstof til lejebil
  • Evt. ekstra golf
  • Personlige forsikringer (vi kan hjælpe med en Gouda forsikring)

Tillæg

  • Enkeltværelse på forespørgsel

 

 

 

 

 

Flere billeder

shutterstock331295318-Medium
shutterstock522072607-Medium
shutterstock157493393-Medium
shutterstock121673641-Medium
shutterstock110641373-Medium
shutterstock60559285-Large
shutterstock51773092-Large
shutterstock7001572-1-Medium

x
Kontakt os

Kontakt os, hvis du har spørgsmål til rejsen

 
x