Norge - Rundt om Hardangerfjord

Pris fra 13.9957 dage180 kmSværhedsgrad •••◌◌Topografi •••◌◌Etapelængde •••◌◌
Rejsetyper: Cykelrejser
Destination: Norge
Ekstra kategorier, hvor rejsen skal vises: Aktive rejser
Galleri-mappe-navn: hardanger
Vi anbefaler (forsiden): Nej
Overview - teaser: Tag med til Vestlandet og oplev én af de smukkeste fjorde i Norge på cykel
Fra pris: Pris fra 13.995
Dage: 7 dage
Kilometer: 180 km
Sværhedsgrad: Sværhedsgrad •••◌◌
Topografi: Topografi •••◌◌
Etapelængde: Etapelængde •••◌◌

Norge - Rundt om HardangerfjordNorge - Rundt om Hardangerfjord

Tag med til Vestlandet og oplev én af de smukkeste fjorde i Norge på cykel. På denne cykelrejse vil du kommer hele vejen rundt om fjorden, men også opleve den via flere sejladser. Vi har lavet en tur hvor vi har gjort det så nemt som muligt og har derfor også inkluderet al mad på hotellerne.

Hardanger Fjord-ruten omfatter nogle af de fineste landskaber Norge har at byde på, med en spektakulær udsigt over fjordene, bjergene og gletsjeren. Når du cykler, får du disse flotte visuelle indtryk i slowmotion.
Cykelturen starter med en togtur fra Bergen til Voss. Hardanger er kendt for at være Norges største leverandør af frugt og bær og du vil cykle gennem områder med smukke frugtfarme.

Forsommeren byder på en fantastisk blomstringssæson, og i sensommeren og efteråret kan frugten købes på gårdstande langs vejen. Turen foregår delvist på mindre trafikerede, maleriske veje og delvist på veje med mere trafik. Du kommer op og ned ad bakker og langs fjorde, mens færgeoverfarter byder på pauser og tid til at nyde udsigten fra fjorden. Du kommer også til at cykle den nye spektakulære Hardanger Fjordbro. Cykelrejsen slutter i den lille landsby, Rosendal, hvor vi anbefaler et besøg i det gamle Baroni.

Fra Rosendal tilbyder Hardanger Fjord Express en fantastisk sejltur tilbage til Bergen.

 

Rejseprogram

Dag 2: Voss - Ulvik, ca. 43 km.

Fra Voss er der en blid stigning op til Skjervet, hvor du kan cykle den gamle vej forbi Skjervefossen og ned til øverste Granvin. Herfra cykler du gennem den smukke Espelandsdalen på vej til den åbne og smukke frugtlandsby Ulvik.
I Ulvik er der mange gode alternativer til korte cykelture. Hvad med at besøge en af ​​frugtplantagerne langs Norges eneste frugt- og ciderrute og opleve blomstring i maj, bær om sommeren eller rigelige frugttønder om efteråret. I baggrunden har du de stedsegrønne bjergsider og toppe, der afspejles i fjorden.
Middag og overnatning Brakanes Hotel, Ulvik. Hotellet har kajakudlejning, swimmingpool og motionsrum.

Dag 1: Ankomst Bergen

Afhentning af leje cykel i centrum.
Tog fra Bergen til Voss (det er også muligt med individuel ankomst Voss).
Det er værd at tilbringe nogen tid på Voss, som især er kendt for Extreme Sports Week. Men du behøver ikke være ekstrem for at tilbringe tid i Voss, her er det dejligt at bare slappe af, inden du starter din cykeltur næste dag. Indkvartering på Fleishcers Hotel, Voss. Middag er ikke inkluderet i dag, da der er mange hyggelige spisesteder i Voss, så tag et kig rundt i byen!

Dag 3: Ulvik - Kinsarvik, ca. 36 km + færge til Utne.

Fra Ulvik cykler du langs Ulvikapollen og Eidfjroden, som er arme fra Hardangerfjorden, i retning af den nye Hardanger Bridge. Cykling over Hardangerfjorden er en spændende og til tider frisk oplevelse på vej over til Bu. Fra Bu cykler du på sydsiden af ​​Hardangerfjorden til Kinsarvik.
For dem med ekstra god udholdenhed er det dejligt at tage en omvej op ad Husadalen, til et storslået vandfald og gode vandreture.
Færge fra Kinsarvik til Utne.
I Utne er det muligt at besøge Hardanger Folkemuseum.
Det er også dejligt at tage en aftencykeltur på vestsiden af ​​Sørfjorden og tilbage.
Middag og overnatning på Utne Hotell, som ligger lige ved færgehavnen, og er et af Norges ældste hoteller i kontinuerlig drift siden åbningen i 1722.

Dag 4: Cykling Utne - Herand, ca. 23 km

Fra Utne til Herand cykler du gennem frugtplantagerne, på idylliske veje med lidt trafik. I sæsonen er der frugt og bær, der kan købes undervejs. På toppen af ​​bjerget Samlen kan du tage en 3 km omvej til Hardanger Kulturgalleri med udstillinger og begivenheder. I Herand er der en dejlig strand til en forfriskende dukkert. Der er også helleristninger, kulturspor, bådebygningsmuseum og meget mere.
Hvis tiden og kræfterne tillader det, anbefales en omkørsel til Jondal på idylliske veje med lav trafik.
Hurtig båd fra Herand til Norheimsund.
Middag og overnatning på Thon Hotel Sandven, Norheimsund.

Dag 5: 'Hviledag' i Norheimsund

Muligheder for forskellige aktiviteter:
- Guidet gletschertur på Folgefonna (med hurtigbåd / bus - rundtur).
- Cykeltur til Steinstø og gå ind i Fyksamundet - muligvis til Botnen (10 km / t). Frokost på Steinstø Fruit and Cake Bow.
- Kajak, kano eller robåd aktiviteter (kan lejes).
- Bådcruise til Lofthus og tur til Munketrapperne eller i frugtplantagerne / retur med båd.
Middag og overnatning på Thon Hotel Sandven, Norheimsund.

Dag 6: Norheimsund - Gjermundshavn, ca. 55 km. Færge til Årsnes. Cykle Årsnes - Rosendal, 9 km.

Dagen starter med en dejlig cykeltur langs fjorden til Tørvikbygd og omkring Strandebarmsbukta og Øynefjorden til færgebyen Gjermundshamn. Nogle mindre stigninger, men lidt trafik.
Færge fra Gjernmundshamn over til sydsiden af ​​fjorden og cykl videre til Rosendal.
Rosendal tilbyder Baronie i Rosendal, Stenpark med skulpturer af Bård Breivik, Kvinnherad kirke fra 1255 og flere kunstgallerier.
Middag og overnatning Rosendal Tourist Hotel, beliggende lige ved kajen i centrum af Rosendal.

Dag 7: Afrejse til Bergen

Hvis du ikke gjorde det i går, anbefaler vi at besøge Barony i Rosendal, som er en meget speciel oplevelse.
Hardangefjördexpressen tilbage til Bergen.

 


Inkluderet

 • 7 dages cykelferie
 • 6 overnatninger i delt dobbeltværelse på 3* hoteller
 • 6 middage
 • Morgenmad og selvsmurte madpakker
 • Bagagetransport hver dag fra hotel til hotel (ikke i Bergen)
 • Detaljeret turbeskrivelse og elektronisk kort
 • Togbillet til Voss på dag 1
 • Båd på dag 4 og 7
 • Pakkerejsegaranti


Ikke inkluderet

 • Flyrejse / bil / færge / transport til Bergen
 • Ekstra nætter
 • Drikkevare
 • Diverse entréer på ruten
 • Enkeltværelse (Tilkøb)
 • Personlige forsikringer

 

Muligheder for tilkøb

 • Leje af E-cykel, pris fra 3.300 kr.
 • Leje af turcykel, pris fra 2.400 kr.
 • Enkeltværelse, pris fra 1.800 kr.
 • Ekstra overnatning i Bergen, pris fra 900 kr.

Afgange

 

Pris fra 13.995 kr.

 

Afgang hver tirsdag fra Bergen med fuldpension 
 

 
Periode Pris      
9. maj – 22. august
13.995,-Bestilling / forespørgsel

På denne rejse er det muligt at arrangere afgange dagligt. Udfyld en forespørgsel med dine ønskede rejsedatoer via vores formular.

Lav en forespørgsel på denne rejse

OBS. alle priser er på forespørgsel. Rejsens endelige pris vil blive oplyst efter vi har behandlet din forespørgsel. 

Har du spørgsmål?

Kontakt Jesper på
42 30 07 00

Ofte stillede spørgsmål

Herunder finder du svar på det mest efterspurgte spørgsmål omkring rejsen.

Sværhedsgrad

Vi har valgt at rangere alle vores cykelrejser indenfor tre overordnede kategorier der hver siger noget om rejsens hårdhed.
De tre kategorier er:

Sværhedsgrad
Sværhedsgrad siger overordnet noget om hvor teknisk svær rejsen er dvs. hvor krævende den er ift. cykel og den cyklendes tekniske kompetencer. En rangering på 1-2 vil typisk betyde, at rejsen er velegnet for alle inkl. børn og at ruten stort set udelukkende foregår på isoleret asfalteret cykelsti. En rangering på 3-4 betyder, at der på ruten må forventes større strækninger med eksempelvis grus eller skovsti samt en større del cykling langs almindelige veje uden cykelsti. Disse rejser er velegnede for folk der er erfarne på en cykel. En rangering på 5 betyder, at rejsen primært foregår på grusstier, skovstier og i andet terræn, og at ruten kræver en høj grad af teknisk kompetence hos rytteren. Disse rejser er primært henvendt til folk med et højt teknisk niveau med godt udstyr og et ønske om en udfordrende cykelrejse.

Topografi
Topografi siger noget om hvor udfordrende rejsen er ift. højdemeter undervejs. En rangering på 1-2 betyder, at der på rejsen er få mindre bakker i let kuperet terræn. En rangering på 3-4 betyder, at rejsen går gennem kuperet terræn med en del bakker og stigninger, En rangering på 5 betyder, at en stor del af rejsen foregår i bjergrigt terræn, hvor der forekommer mange højdemeter både op og ned.

Etapelængde
Etapelænge refererer til hvor mange kilometer man i gennemsnit må forventes at skulle tilbagelægge hver dag. En rangering på 1-2 svarer til ca. 25-50 kilometer dagligt. En rangering på 3-4 svarer til 50-75 km dagligt. En rangering på 5 er over 75 km dagligt.

Bagagetransport

Er bagagetransport inkluderet på rejsen vil det fremgå under "Inkluderet". Hver rejsedeltager kan få transporteret ét stykke bagage dagligt.

Bagagen skal stå klar til afhentning senest kl. 9.00 hver morgen. Bagagen vil være til disposition på næste overnatningssted senest kl. 17.00. På hvert stykke bagage skal være påført bagagemærke hvor navn og telefonnummer tydeligt fremgår.

Overnatningssteder

Med mindre andet er angivet i rejsebeskrivelsen benyttes 2-3-stjernede hoteller og/eller kroer samt små lokale Bed & Breakfast steder. Den angivne pris er gældende for én person i delt dobbeltværelse inkl. morgenmad. De endelige overnatningssteder vil blive oplyst ca. 30 dage før afrejse.

Cykel

Det er muligt at benytte egen cykel på rejsen. Vi tilbyder også muligheden for at leje cykel og Elcykel.

Cykelleje

Waterman Travel tilbyder muligheden for at leje en cykel til rejsen. Cyklen vil være til rådighed fra et angivet tidspunkt på afrejsedagen ved afrejsedestinationen, og skal afleveres igen på slutdestinationen på sidste rejsedag.

Leje af cykel kan foretages ifm. bestilling af rejsen.

Navigation

Nogle pakker inkluderer detaljeret information omkring ruten, samt fysiske og digitale kort til brug undervejs. Er dette inkluderet vil det fremgå under afsnittet "Inkluderet".

Tilmeld vores nyhedsbrev

 

WATERMAN TRAVELS WEBSHOP


Som forberedelse til rejsen kan man via Waterman Travels webshop købe tøjprodukter,
der passer til vores aktive rejser - fra t-shirts til hættetrøjer og regnjakker.
Alle produkter er med Waterman Travels logo og med mulighed for at tilføje egen tekst. 

Classic Hoody Full Zip
Classic Hoody Full Zip
Varm sweatjakke med hætte.

Pris: 500 kr.

Gå til webshop 

Webster Regnjakke
Webster Regnjakke
En både sporty, stilfuld og vandtæt unisex jakke.

Pris: 550 kr.

Gå til webshop 

Premium Tee - Grå
Premium Tee - Grå
Moderne T-shirt med rund hals. Findes i flere farver.

Pris: 125 kr.

Gå til webshop 

X
Kontakt os

Kontakt os, hvis du har spørgsmål til rejsen