Gruppecykelrejse: Prag - Dresden

Pris fra kr. 7.9958 Dage210 KmGrupperejseDansk turlederInkl. 2 middage, vinsmagning m.m.
Rejsetyper: Cykelrejser
Destination: Tyskland
Ekstra kategorier, hvor rejsen skal vises: Aktive rejser
Galleri-mappe-navn: prag
Vi anbefaler (forsiden): Nej
Overview - teaser: En hyggelig cykeloplevelse i godt selskab. Afgang i september 2024
Fra pris: Pris fra kr. 7.995
Dage: 8 Dage
Kilometer: 210 Km
Sværhedsgrad: Grupperejse
Topografi: Dansk turleder
Etapelængde: Inkl. 2 middage, vinsmagning m.m.

Tag med på en cykelrejse gennem hjertet af Europa mellem de to byer Prag og Dresden gennem det bøhmiske landskab, med idylliske flodlandskaber, langs stille landeveje og naturskønne stier, hvor sandstensbjergene i det Saksiske Schweiz danner en malerisk kulisse på vores rejse langs Elben. 

Hos Waterman Travel har vi de sidste par år haft fornøjelsen af personligt at møde mange af vores cykelgæster når de har været på cykelrejse på Istidsruten. Det har bl.a. budt på nogle hyggelige aftener på Observatoriet i Brorfelde, hvor fællesskabet omkring cykelrejsen er blevet dyrket og historier og oplevelser fra dagens prøvelser er blevet delt. Selvom en cykelrejse ofte er en individuel rejseform, hvor man typisk alene eller som par begiver sig ud i landskabet, så er vi - baseret på de gode erfaringer med at gøre cykelrejsen til en fælles oplevelse, når vores gæster har været rundt på Istidsruten, blevet inspireret til at lave en variation af samme koncept på en af vores mest populære udenlandske cykelrejser - cykelrejsen fra Prag til Dresden langs Elberadweg.

I september 2024 inviterer vi derfor alle til at deltage på vores cykelgrupperejse mellem de to historiske byer langs Elben i fællesskab med andre danske cykelgæster, vi sender endda vores egen danske turleder med på rejsen og sørger for, at få arrangeret nogle hyggelige fællesmiddage og særlige oplevelser undervejs. 

 

 

 

 

 

REJSEBESKRIVELSE

Turen går langs en af Europas mest populære cykelruter, Elberadweg fra Prag til Dresden, der er kendt for sin betagende naturskønhed og historiske charme. De godt 210 km langs floden Elben byder på en varieret blanding af naturlandskaber, historiske byer, vinmarker, frodige skove og åbne marker. På hele ruten følger vi floder, først Vltava-floden fra Prag til Melnik og herfra følger vi Elben hele vejen til Dresden. I Tjekkiet går ruten ofte via markveje, grusstier eller landeveje med let til moderat trafik, mens resten af ruten efter Litomerice primært består af asfalterede cykelstier. 

Rejsen starter i Prag, hvor vi mødes til en fælles velkomstmiddag den første aften. Her hører vi lidt mere om ruten og får mulighed for at hilse på hinanden. Efter at have tilbragt en dag i 'Den Gyldne By' begiver vi os ud på cykelstierne, som følger Moldaufloden til Melnik, der har en lang vintraditionen. Turen fortsætter nu langs Elben, hvor vi på den sidste del af rejsen kommer gennem naturparken 'Saksisk Schweiz', hvor sandstenbjergene her ved Elben var en yndet vandredestination for malere og intellektuelle i 1800-tallet- hvorfor man i dag finder en af Tysklands mest populære vandreruter i dette område, Malerweg. Vi får mulighed for besøge den berømte Bastei bro - hvorfra udsigten over de Saksiske Alper er helt fænomenal. Rejsen slutter i den tyske kulturby Dresden, hvor vi spiser en fælles afsluttende middag og deler historier og oplevelser fra turen.

 

 

PÅ REJSEN KAN DU OPLEVE...

 

 

 

PRAG

Prag, også kendt som "Den Gyldne By," er en af Europas smukkest og mest ikoniske middelalder hovedstæder. Den velbevarede gamle bydel, med sine brostensbelagte gader, farverige barokhuse og det astronomiske ur i det gamle rådhus, er på UNESCOs verdensarvsliste. I Prag finder man også Karlsbroen, der forbinder Prags gamle bydel med Mala Strana-kvarteret og er berømt for sine gotiske arkitektur og skulpturer samt de mange gadesælgere og kunstnere der præger broen. Byens slot er verdens største. Her kan man gå på opdagelse blandt de mange bygninger, overdådige sale, gårdhaver og nyde den fantastiske udsigt over byen.

+ På rejsen er inkluderet fælles velkomstmiddag i Prag 

   


MELNIK

Melnik er en charmerende by beliggende i det nordlige Tjekkiet hvor floderne Elben og Moldau møder hinanden. Byen der har rødder tilbage til det 9. århundrede er mest kendt for sin vinproduktion og er centrum for Tjekkiets vinregion. De maleriske vinmarker og mange vinkældre hvor besøgende kan smage på lokale vine og udforske områdets vinkultur er populære attraktioner. Byen har også en imponerende arkitektonisk arv, inklusive det smukke Melnik Slot, som ligger på en bakketop og byder på en fantastisk udsigt over det omkringliggende landskab.

+ På rejsen er der inkluderet vinsmagning og rundtur gennem vinkælderen på slottet i Melnik

  


FLODEN ELBEN

Elben, også kendt som Labe på tjekkisk, er en af Europas største floder med en længde på omkring 1.094 kilometer. Den strækker sig gennem det centrale og østlige Europa og flyder gennem Tjekkiet, Tyskland og videre ind i Nordtyskland, hvor den til sidst udmunder i Nordsøen nær Hamburg. Elben har historisk været en af Europas vigtigste floder og har spillet en central rolle i handel, transport og kultur. Floden er kendt for sine naturskønne omgivelser, især i de øvre regioner i Tjekkiet og i nationalparken Saksiske Schweiz - mellem Prag og Dresden, der er kendetegnet ved sine dramatiske klippeformationer, dybe slugter og naturskønne stier.

+ På rejsen er inkluderet sejltur på Elben 

 


SAKSISKE SCHWEIZ

Saksiske Schweiz strækker sig langs floden Elben, på grænsen mellem Tyskland og Tjekkiet. Området er kendt for sine dramatiske sandstensformationer der  over millioner af år er eroderet og har skabt imponerende kløfter, smukke raviner, og naturlige stensøjler. Saksiske Schweiz nationalpark blev oprettet i 1990 for at beskyttet områdets enestående natur og biodiversitet. Nationalparken er populær blandt vandrere, klatrere og naturelskere og indeholder et stort netværk af stier og vandreruter, der fører gennem det smukke landskab - ikke mindst den kendte vandrerute Malerweg.

 

 

 

BASTEI-BROEN

Bastei-broen ligger på en imponerende klippeformation i Saksiske Schweiz og er kendt for sine dramatiske og spektakulære udsigter. Broen strækker sig over en kløft mellem klipperne og giver en betagende udsigt over sandstensbjergene og floden Elben nedenfor. Bastei-broen der er bygget af sandsten, har en historie der går tilbage til det 19. århundrede, hvor den blev bygget som en del af et projekt for at gøre Saksiske Schweiz mere tilgængeligt for besøgende og broen har nu været en yderst populær turistdestination i over 150 år.

 

 

 

DRESDEN

Dresden er hovedstaden i delstaten Sachsen i det østlige Tyskland og en by med en rig historie, kultur og arkitektonisk arv, der går tilbage til det 12. århundrede. Dresden er kendt for sin imponerende arkitektur, der omfatter en blanding af stilarter fra barok og renæssance til moderne design. Under Anden Verdenskrig blev byen særdeles hårdt ramt af de allieredes bombardementer, som efterlod store dele af byen i ruiner. Den omfattende genopbygning efter krigen der genskabte mange af byens historiske skatte, var en imponerende bedrift. 

+ På rejsen er inkluderet fælles middag i Dresden

 

Rejseprogram

Dag 1: Ankomst til Prag

Ankomst og indkvartering på hotel i Prag. 

 

Rejse med tog

Vi tilbyder muligheden for at tilkøbe transport til Prag med tog fra Danmark via Hamborg. For de interesserede vil vi lave en fællesafgang, hvor vi sammen følges i toget til Prag.

 

Individuel ankomst

Vælger man at ankomme til Prag på egen hånd er man meget velkommen til det.

 

Dag 2: Prag

Dagen er på egen hånd i Prag. Besøg det storslåede Prag Slot - verdens største slot, tag turen over den ikoniske Karlsbro med udsigt til Vltava-floden og udforsk den charmerende gamle bydel, der er optaget på UNESCOS Verdensarvsliste. 

 

Om aftenen samles vi til en fælles velkomstmiddag, hvor vi får mulighed for at hilse på hinanden og høre lidt mere om rejsen. Middag er inkluderet. 

 

 

Dag 3: Prag - Melnik (ca. 55 km)

I dag starter vi den ca. 210 km lange cykeltur langs Elberadweg mod Dresden. 

Vi forlader den tjekkiske hovedstad og cykler langs floden Vltava. Vltava-floden, også kendt som Moldau på tysk, er hjertet i Prag og har i århundreder været byens livsnerve. Den deler byen i to halvdele, og dens bredder er foret med nogle af byens mest ikoniske bygninger og broer, herunder Karlsbroen og Prag Slot.

 

Vltava-floden tager os mod nord ud af Prag og ind i den tjekkiske vinregion omkring byen Melnik, der har en lang og stolt tradition for vinproduktion, der går århundreder tilbage. Melnik er også stedet hvor de to floder Vltava (Moldau) og Elben møder hinanden - Elben som vi kommer til at følge resten af vejen til Dresden.

I Melnik finder vi Melnik-slottet, der flot ligger på en bakketop med udsigt over de to floder. Slottet har været centrum for vinproduktion i århundreder og huser en vinkælder med en imponerende samling af vine, derfor er det også oplagt, at vi her gør et stop og får en vinsmagning og en tur gennem slottets vinkælder.

 

Efter vores vinsmagning går turen til hotellet, hvorefter resten af aftenen er på egen hånd.

 

Vinsmagning er inkluderet.

 

Dag 4: Melnik - Litomerice (ca. 45 km)

Fra i dag vil vi nu følge floden Elben hele vejen til Dresden. Dagens etape bringer os først til byen Roudnice, der byder på charmerende møde med det tjekkiske provinsliv. Turen går herefter videre mod byen Terezín, der spillede en tragisk rolle under Anden Verdenskrigs som koncentrationslejr og ghetto. Der er mulighed for at besøge Terezíns mindesmærker og museer.

Fra Terezín er der kun få kilometer til Litoměřice der er vores mål for i dag. Litoměřice er en hyggelig gammel by, hvor bygninger i gotisk, barok og renæssancestil skaber en unik atmosfære. Byens vartegn er det berømte kalkhus, der er et flot eksempel på gotisk arkitektur.

 

I dag er der ingen inkluderede arrangementer, dagen er derfor på egen hånd fra morgen til aften.

 

Dag 5: Litomerice - Decin (ca. 50 km)

Dagens rute tager os først til byen Ústí nad Labem, der er en industriby og den største by (udover Prag og Dresden) vi kommer til at passere på ruten.

 

Som vi fortsætter langs Elben, med floden på den ene side og de høje klipper på den anden kommer vi snart til ruinerne af borgen Střekov, der ligger højt hævet over floden. Det er muligt at tage turen op til borgen og udforske det omkringliggende område med smukke udsigter over Elben og landskabet. 

 

Dagens slutdestination er byen Děčín, der er mest kendt for sit imponerende barokke slot, der står majestætisk på en klippeskråning over floden. Slottet blev oprindeligt opført som en borg i det 10. århundrede og blev senere omdannet til det imponerende barokke slot, som det er i dag. Det siges også, at den berømte komponist Frédéric Chopin besøgte dette sted for at søge inspiration til sin musik. 

Byen fungerer også som porten til det nærliggende naturområde Bøhmiske Schweiz og Saksiske Schweiz, som det hedder på den tyske side.

 

I dag er der ingen inkluderede arrangementer, dagen er derfor på egen hånd fra morgen til aften.

Dag 6: Decin - Bad Schandau (ca. 21 km)

Dagen byder på en kort etape, hvilket blot giver mere tid til at nyde det flotte landskab der nu venter.

Kort efter vi har forladt Děčín, krydser vi grænsen til Tyskland mens vi stadig følger Elbens bred. Snart begynder de fantastiske men også bizarre klippeformationer i Elbens sandstensbjerge at rejse sig på begge sider af floden.

Dagen slutter i den hyggelige lille kurby Bad Schandau, der ligger i hjertet af Saksiske Schweiz. Bad Schandau er kendt for sine naturlige varme kilder og wellnessfaciliteter, og er derfor det perfekte sted at slappe af og forkæle dig selv efter et par dage på cyklen.

 

Sidst på eftermiddagen tager vi på sejltur på Elben med dampskib. På turen for vi mulighed for at betragte de fascinerende sandstensformationer der kendetegne det Saksiske Schweiz. 

 

Efter sejlturen er resten af aftenen på egen hånd.

 

Sejltur på Elben er inkluderet

 

 

Dag 7: Bad Schandau - Dresden (ca. 45 km)

Vi starter dagen med at følge Elben til Königstein, hvor der er mulighed for at besøge Königstein-fortet, der ligger flot hævet på en bjergtop med en imponerende udsigt over området.

Lidt længere oppe af floden når vi til Bastei-broen, der er en populær destination for vandrere og turister. Fra broen kan man opleve en fantastisk flot panoramisk udsigt over det utrolige landskab i naturparken Saksiske Schweiz. 

Historisk set har navnet "Saksiske Schweiz" sin oprindelse i det 18. århundrede, da området begyndte at tiltrække kunstnere og besøgende fra hele Europa på grund af sin naturskønhed og lighed med Schweiz' alperegioner. 

 

Vi fortsætter langs floden og efter at have passeret Pirna - der er en charmerende by med en gammel bydel med smukke middelalderlige bygninger og brostensbelagte gader, begynder vi at nærme os rejsens endepunkt i Dresden. Efter ankomst til Dresden og indkvartering på hotellet samles vi alle til en fælles middag hvor vi får mulighed for at dele historier fra turen og nyde vores sidste aften på rejsen i godt selskab. 

 

Om aftenen samles vi til en fælles middag. Middag er inkluderet.

Dag 8: Hjemrejse

Hjemrejse enten på egen hånd eller som gruppe med tog via Hamborg.

 

Er man kørt i bil til Prag, er der mulighed for at tage toget direkte fra Dresden til Prag

 


Inkluderet

 • 8 dages cykelferie
 • 7 overnatninger i delt dobbeltværelse på 3* hoteller
 • Morgenmad ifm. overnatning
 • Bagagetransport hver dag fra hotel til hotel
 • Velkomstmiddag i Prag
 • Fællesmiddag i Dresden
 • Vinsmagning og guidet tur på slottet i Melnik
 • Aftensejlads på Elben ved Bad Schandau
 • Detaljeret turbeskrivelse med kort og praktiske oplysninger, 1 sæt per værelse
 • Dansk turleder
 • Pakkerejsegaranti


Ikke inkluderet

 • Flyrejse / tog / transport til Prag
 • Aftensmad og frokost ikke nævnt i programmet
 • Drikkevarer
 • Diverse entréer på ruten ikke nævnt i programmet
 • Enkeltværelse (Tilkøb)
 • Personlige forsikringer

 

Muligheder for tilkøb

 • Leje af E-cykel, pris fra 1.990 kr.
 • Leje af turcykel, pris fra 990 kr.
 • Enkeltværelse, pris fra 2.000 kr.
 • Tog til/fra Danmark ca. 1.200 - 1.400 kr.

Pris & afgang

 

9.-16. september 2024

 

Pris fra  7.995 kr.

Bestil rejse 

 


INDIVIDUELLE AFGANGE
Da denne rejse er en grupperejse gennemføres den kun på de ovenfor angivne datoer. Vi tilbyder dog også rejsen på individuel basis med daglige afgange fra april til oktober.
 
For individuel rejse se - Cykelferie fra Prag til Dresden
 
 


 

 

 

 


TILKØB
 

UD- OG HJEMREJSE I FÆLLESSKAB

I forbindelse med rejsen tilbyder vi muligheden for at tilkøbe transport på ud- og hjemrejsen. Vi lægger op til, at vi sammen tager toget fra Danmark via Hamborg til Prag og på samme måde hjem fra Dresden. Det er muligt at have cykler med i toget og fra Hamborg kan man opnå togforbindelse til flere steder i Danmark. Tager man toget, er der typisk tale om en rejse på sammenlagt omkring 12 timer med ét enkelt stop i Hamborg (afhængigt af hvor i Danmark man starter). Afrejse fra Danmark vil derfor typisk være tidlig morgen, så vi kan være fremme i Prag først på aftenen og dermed nå frem til vores hotel i ordentlig tid.

Hjemrejsen fra Dresden er en smule kortere og det er derfor ikke nødvendigt med en helt så tidlig afgang, derfor vil der være tid til at spise morgenmad i ro og mag inden turen går til banegården. 

Pris kan vi først oplyse i løbet af foråret, når der bliver åbnet for bestilling ag billetter, men baseret på tidligere erfaringer vil prisen sandsynligvis ligge på omkring 1200-1400 kr. per person for en returbillet. 

Er man interesseret I at tage turen med toget til Prag og hjem fra Dresden, så angiv det gerne ifm. bestilling og så vil vi vende tilbage med en konkret pris når det bliver muligt at bestille billetter hos DSB. 

 


GRUPPEREJSE

Som beskrevet i indledningen, så er idéen til at lave denne grupperejse opstået på baggrund af vores gode erfaringer fra at lave rejser på Istidsruten i Danmark. På Istidsruten har vi i flere tilfælde afviklet en form for gruppetur, hvor vi undervejs har inkluderet en række fælles oplevelser og arrangementer bl.a. overnatning med stjernekiggeraften på Observatoriet i Brorfelde. I den forbindelse har vi haft lejlighed til personligt at møde mange af vores gæster og tilbringe en hyggelig aften i selskab med dem på Brorfelde. På disse ture har vi haft fornemmelsen af, at mange har fundet det hyggeligt at "følges" med andre på rejsen, hvor man bl.a. hilser på hinanden ved morgenmaden og langs ruten. Nogle ender ligefrem med at cykle sammen på nogen af etaperne. Det er denne tanke, der ligger bag vores idé om at lave en gruppe-cykelrejse i udlandet. 

Det er vigtigt for os at understrege, at selvom dette er en grupperejse, så er det ikke fordi vi lægger op til, at vi cykler sammen som gruppe. Hver dag bestemmer de enkelte rejsende selv hvornår de cykler, holde pauser, i hvilket tempo man cykler osv. Naturligvis kan man finde sammen og cykle sammen, som man ønsker, men rejsen er ikke tilrettelagt således, at vi arrangerer fælles afgang hver morgen, fælles stop undervejs osv. Så selvom der er tale om en grupperejse, så har man stadig i stor udstrækning mulighed for at tilrettelægge sin dag på cyklen efter eget ønske og behov. 

 

TURLEDER OG GUIDER

På rejsen vil vi undervejs komme i kontakt med lokale guider bl.a. ifm. vinsmagningen i Melnik. Vi gør opmærksom på at disse guider taler engelsk. 

På denne rejse sender vi vores egen danske turleder med på hele turen - han vil være med allerede i toget (for dem der ønsker at tilkøbe dette) og derudover dagligt være tilstede ved morgenmad og på hotellet om eftermiddagen samt ved alle de inkluderede arrangementer. Turlederen er primært med for at sørge for fællesarrangementerne, samt naturligvis at være behjælpelig med eventuelle spørgsmål.

Turlederen fungerer som sådan ikke som en guide, der undervejs samler gruppen og fortæller om seværdigheder eller steder på ruten. Turlederne kender ruten og vil derfor kunne fortælle lidt overordnet om ruten og de steder vi passerer undervejs, men vil ikke stå for deciderede guidede rundvisninger eller detaljerede oplæg omkring seværdighederne.
Turlederen cykler hver dag med på ruten, men som ovenfor beskrevet, så lægger vi ikke op til, at vi cykler sammen som gruppe, derfor vil turlederen som sådan heller ikke agere hverken fortrop eller bagtrop. Det er derfor stadig de enkelte rejsendes eget ansvar, at navigere på ruten og komme fra A til B de enkelte dage. 

Turlederen kan ikke være behjælpelig med at bære bagage eller cykler f.eks. i forbindelse med af- og påstigning af tog. 

 

 ELBERADWEG

Elberadweg har en rig historie, der strækker sig tilbage i århundreder. Floden Elben har altid spillet en afgørende rolle som en vigtig transportvej og handelsrute mellem Centraleuropa og Nordsøen. Handelsmænd, riddere og rejsende har gennem tiden fulgt flodens strømme for at handle varer og udforske nye områder.

Men det var først i det 20. århundrede, da interessen for rekreative cykelture og turisme begyndte at blomstre, at Elberadweg begyndte at udvikle sig som en populær cykelrute. Cyklister og turister begyndte at opdage den maleriske skønhed langs flodens bredder, og snart blev Elberadweg kendt som en af de mest attraktive cykelruter i Europa.

Siden 1990'erne er Elberadweg gradvist blevet forbedret og udvidet, bl.a. med omfattende skiltning og faciliteter til cyklister. Ruten er flere gange blevet anerkendt som den mest populære cykelrute i Tyskland og er også blevet optaget som en del af Europæiske cykelrute-netværket (EuroVelo), hvilket yderligere har bidraget rutens popularitet blandt cyklister fra hele verden.

I dag er Elberadweg en veludviklet og anerkendt cykelrute, der strækker sig over omkring 1.200 kilometer langs floden Elben gennem Tjekkiet og Tyskland. 

 

Har du spørgsmål?

Kontakt David på 61 61 33 43
Kontakt os

Kontakt os, hvis du har spørgsmål til rejsen