Cykelkrydstogt på Donau

Pris fra 8.4958 dage180 kmSværhedsgrad •◌◌◌◌Topografi •◌◌◌◌Etapelængde •◌◌◌◌
Rejsetyper: Cykelrejser
Destination: Østrig
Ekstra kategorier, hvor rejsen skal vises: Aktive rejser
Galleri-mappe-navn: Donau
Vi anbefaler (forsiden): Nej
Overview - teaser: Tag på kombineret cykelferie og krydstogt langs den skønne Donau fra Passau til Wien
Fra pris: Pris fra 8.495
Dage: 8 dage
Kilometer: 180 km
Sværhedsgrad: Sværhedsgrad •◌◌◌◌
Topografi: Topografi •◌◌◌◌
Etapelængde: Etapelængde •◌◌◌◌

An der schönen blauen Donau. Tag på cykelkrydstogt langs Europas næstlængste flod og kombiner cykelrejse med krydstogt på denne 8 dage lange rejse fra Passau til Wien og retur.


Det var i Passau, at Østrigs kejserinde Sisi som ung brud begyndte sin rejse langs Donau til Wien, hvor hun blev ventet spændt af sin kejser Franz. Følg i den østrigske kejserindes fodspor på kombineret cykelferie og flodkrydstogt ombord på det firestjernede skib MS Swiss Crown. Rejsen går gennem det betagende flodlandskab med små hyggelige landsbyer og smuk natur, hvor slotte og paladser pryder klipperne over den blå Donau.

Rejsen er en kombineret cykelrejse og flodkrydstogt, hvilket betyder, at man under hele rejsen bor på skibet MS Swiss Crown, der hver nat sejler til en ny by, hvorfra man næste morgen begiver sig ud i området på cykel og tager turen langs med dele af den populære Donau Cycle Path.

Ruten går gennem et imponerende landskab med mange kulturelle og ikke mindst gastronomiske oplevelser. Oberösterreich er berømt for sine kager, bagværk og andre kulinariske lækkerier samt vine fra Wachau-dalen, der er anerkendt af UNESCO som et  verdenskulturarvslandskab.

Denne kombinerede cykelrejse og flodkrydstogt er helt ideel for alle aldre og niveauer. De daglige etaper er korte og flade og foregår primært på cykelsti. Er man en enkelt dag ikke i humør til at hoppe på cyklen, har man mulighed for at blive på båden, tage med på en af de udbudte ekskursioner eller udforske området på egen hånd.  

CYKELFERIE LANGS DONAU

Donau er med sine 2.850 km Europas næstlængste flod og passerer fra sit udspring i Tyskland gennem ti lande inden den løber ud i Sortehavet. 

Donau har i tusinder af år været en af Europas vigtigste hovedårer for handel og transport på tværs af kontinentet, og med de moderne tilføjelser af kanaler, er Donau i dag blevet en del af den store trans-europæisk vandvej, der strækker sig fra Rotterdam ved Nordsøen til Sortehavet. 

Donauradweg også kaldet Donau Cycle Path er en cykelrute der løber langs med Donau fra Donaueschingen i Tyskland til Passau, gennem Østrig til Wien, og videre gennem Bratislava i Slovakiet og videre mod Donaudeltaet. Ruten er en del af den større EuroVelo rute 6 (EV6) der med sine i alt 3.653 km går langs nogle af Europas største floder. Netop Donau Bike Trail har i mange år været blandt EuroVelos mest populære ruter. 


OBS. Skibet nævnt i denne video er ikke det samme som vi benytter. Standarden er dog tilsvarende 

Rejseprogram

Dag 1: Ankomst Passau

Individuel ankomst til den sydtyske by Passau. Gennem Passau løber Donau samt floderne Inn og Ilz, hvorfor Passau er kendt som byen med de tre floder. Den gamle maleriske barokby med dens smalle gader og den store flotte hvide katedral, der er hjemsted for det største kirkeorgel i verden, ligger smukt ud til Donau-floden, hvorfra vores krydstogt gennem det sydtyske og østrigske landskab tager sin begyndelse. Fra skibets soldæk nydes udsigten og solnedgangen over byens kirketårne og kupler mens vi langsomt glider ned langs floden.

Dag 2: Engelhartszell - Brandstatt, ca. 45 km

I løbet af natten har vores flydende hotel tilbagelagt turen fra Passau til Engelhartszell, hvor det efter morgenmaden er blevet tid til første gang at hoppe på cyklerne og stifte bekendtskab med cykelruten Donauradweg. Dagens rute går gennem det uberørte landskab langs den øvre Donau-dal med tæt skov og grønne enge. De små landsbyer byder på charmerende stemning med gamle rustikke kroer hvorfra duften af frisk fisk - traditionelt grillet på pind, svæver gennem luften. Dagens store højdepunkt er det imponerende geologiske vidunder, Schlögener Schling, hvor en række 180 graders slynger kendetegner denne del af floden. Fra observationspunktet Schlögener Blick højt hævet over floden, er det muligt at opleve en fantastisk udsigt over Schlögener Schlinge. 

Under cykelturen har skibet tilbagelagt turen til vands og venter ved kajen, når man ankommer til Brandstatt. Skibet bliver i Brandstatt natten over og det vil derfor være muligt efter aftensmaden at tage en slentretur gennem den lille by.

Dag 3: Brandstatt - Linz, ca. 26 km

En relativt kort cykeltur venter denne dag når ruten går fra Brandstatt til kulturbyen Linz. Måske du allerede når frem til Linz ved frokosttid, men fortvivl ej, for Linz har masser at byde på. Tilbring eftermiddagen med at udforske byen der i 2009 var europæisk kulturhovedstad. 

Omkring byens centrale plads ligger byens gamle kvarter med mange historisk og arkitektonisk interessante huse, såsom det gamle rådhus og Feichtinger-huset med dets klokkespil, der skifter melodi afhængigt af årstiden. I Linz finder man desuden også Østrigs ældste kirke og største katedral. Tilbring eftermiddagen ved at slentre rundt i byen der er fuld af liv, besøg et af de mange museer eller gallerier, eller tag en tur med den mere end 110 år gamle sporvognslinje Pöstlingbergbahn, der med en hældning på over 10% er en af verdens stejleste sporvognslinjer.

Denne aften afsejler skibet fra Linz og sætter kursen mod Mauthausen. 

Dag 4: Mauthausen - Grein , Ca. 35 km

Fra Matthausen går turen på cykel til Grein. Dagens rute går gennem området Strudengaus der er et cirka 25 kilometer langt skovklædt kulturlandskab i den østrigske Donau-dal. I Landsbyen Mitterkirchen kan man dykke ned i områdets keltiske rødder på det lokale frilandsmuseum inden turen går forbi det barokke kloster Baumgartenberg og de romantiske ruiner af Burg Clam-slottet. Dagens rute slutter i den lille middelalderby Grein hvor den hyggelige bymidte byder på gamle barokke facader, et imponerende slot og det ældste kommunale teater i Østrig.

I Grein er det tid til at gå ombord på skibet inden det letter anker og sætter kursen mod Tulln, hvortil skibet - efter en flot aftensejlads gennem det Østrigste landskab forbi landsbyer fulde af blinkende lys, ankommer sent på aftenen. 

Dag 5: Tulln - Wien, ca. 35 km

I dag går turen til Østrigs hovedstad, Wien. Dagens ca. 35 km følger Donau som floden tager et skarpt sving, hvorefter man når den lille by Klosterneuburg hvor byens augustinerkloster grundlagt i 1114 af samme navn er et besøg værd. Klostret er især kendt for Verduner-alteret, der blev fremstillet i 1181 af Nicholas af Verdun. Det lille område Kahlenbergerdorf blot et lille stykke nord for Wien byder på små vinstuer, en spadseretur gennem vinmarkerne og en flot panoramaudsigten over Wien.

 

Efter ankomst til Wien er det muligt at bruge cyklen til at køre på opdagelse igennem byens mange hyggelige kvarterer, inden turen går tilbage til skibet. Skibet ligger for anker i Wien natten over og den følgende dag, så der vil være masser af tid til at udforske den østrigske hovedstad. 

Dag 6: Wien (Hviledag)

Skibet ligger for anker i Wien det meste af dagen hvilket giver god tid til at besøge byen og alle dens seværdigheder enten på cykel eller til bens. Der vil endda være tid til at afslutte dagen med en koncert med vals og klassisk operettemusik i Sisis sommerresidens (Tilkøb).

Dag 7: Wachau | Krems - Melk, ca. 39 km

En uforglemmelig dag er i vente når turen er kommet til at besøge den maleriske Wachau-dal der er optaget på UNESCOs Verdensarvsliste. Du cykler gennem det forunderlige vinlandskab hvor de små landsbyer er omgivet af vingårde og abrikostræer. Den charmerende lille by Dürnstein med sine smalle gader er absolut et af rejsens højdepunkter mens man i Spitz - der er en af de mest berømte vinbyer, kan smage på nogle af områdets berømte Wachau-vine.

Dag 8: Passau / hjemrejse

Nyd rejsens sidste morgenstund fra soldækket mens landskabet passerer forbi og skibet langsomt nærmer sig vores slutdestination i Passau. Ved 10-tiden kastes der anker for sidste gang og det er blevet tid til at forlade skibet. 

 


Inkluderet

 • 7 overnatninger i udvendig standard kahyt med eget bad og toilet
 • Kaptajnens velkomst inkl. cocktail
 • Helpension inkl. madpakke til cyklister og eftermiddagskaffe
 • Daglig rengøring, håndklæder og sengetøj
 • Gallamiddag med afskedscocktail
 • Daglig live-musik
 • Engelsktalende rejseleder om bord (cykler ikke med)
 • Dagligt informationsmøde (på engelsk)
 • Detaljerede rejsedokumenter
 • Havneafgifter
 • Pakkerejsegaranti


Ikke inkluderet

 • Flyrejse / tog / transport til Passau
 • Cykler & cykeludstyr
 • Guidede ture og ekskursioner
 • Diverse entréer på ruten
 • Enkeltværelse
 • Personlige forsikringer

 

Muligheder for tilkøb

 • Leje af cykel og/eller E-cykel, pris fra 675 kr.
 • Ekskursionspakke med guidede ture, pris fra 1.575 kr.
  (Tilbydes kun på udvalgte afgange)
 • Opgradering af kahyt til Comfort, Mini suite eller Superior
  (Se priser nedenfor)

 


Afgange

 

Pris fra   8.495 kr.

 

Faste afgange fra 29. april til 23. september

Afgange 2023: Pris fra
29/04 -

19/08 (UDSOLGT)
26/08 (Få pladser) *

8.495,-

27/05 (UDSOLGT)
10/06 (Få pladser)
17/06 (Få pladser)
24/06
01/07
08/07 (Få pladser) *
15/07 (Få pladser) *
22/07 (Få pladser) *
29/07 (Få pladser) *
09/09 (UDSOLGT)
23/09 (Få pladser) *

9.295,-

 

 

 

 

 

 

 

 

 
* På disse afgange er kahytter til grundprisen udsolgt, opgradering til øvrige kahytter er derfor nødvendig!


Bestilling / forespørgsel

Lav en forespørgsel på denne rejse

OBS. alle priser er på forespørgsel. Rejsens endelige pris vil blive oplyst efter vi har behandlet din forespørgsel.


 
Sådan bestiller du

 1. Lav en forespørgsel på de ønskede rejsedatoer ved
at benytte ovenstående link

2. Vi behandler din forespørgsel og tjekker op på,
at de ønskede rejsedatoer er ledige.

3. Vi fremsender en bestillingsbekræftelse med faktura og opkrævning på depositum for de ønskede rejsedatoer. 
(Kan vi ikke bekræfte de ønskede datoer kontakter vi dig med henblik på at finde andre datoer)

4. Du indbetaler depositum og bekræfter hermed rejsen

 
 

Skibet

MS Swiss Crown

 

Det firestjernede skib MS Swiss Crown er stilfuldt, elegant og tidløst smukt. Bygget i år 2000 og renoveret i 2018/19 fremstår skibet nyt og moderne. Designet i varme trætoner emmer skibet af komfort og lader intet tilbage at ønske. 

Den stilfulde lounge med sin hyggelig panoramabar byder på en helt speciel atmosfære mens du i skibets restaurant under rejsen vil blive introduceret for nogle af områdets særegne retter og smage. 
Efter en dag på cyklen venter der afslapning i skibets wellness-område og på den rummelige, delvist overdækkede solterrasse. Her kan du nyde et glas vin mens det smukke flodlandskab glider forbi. 
I den lille butik ombord er det muligt at købe souvenirs men også nyttigt udstyr til din cykelture (tøj, hjelme, tasker osv.). 

 

Skibsinformation:

 • Byggeår (2000 / renovation 2018/2019)
 • Kapacitet (135 passagerer)
 • Længde (110 m)
 • Bredde (11,4 m)
 • Dybde (1,5 m)
 • Hastighed (22 km/h)
 • Mandskab (ca. 36)
 • Sprog ombord (Tysk & Engelsk)


Faciliteter:

 • Restaurant
 • Lounge med panoramabar
 • Bibliotek
 • Wellness-område med sauna og dampbad
 • Whirlpool
 • Soldæk med stole og borde
 • Butik
 • WIFI (betales separat, forbindelsen kan være svingende)

 

Kahytter & opgraderinger:

MS Swiss Crown har i alt 68 udadvendte kahytter. Alle kahytterne har dobbeltseng (kan adskilles til 2 enkeltsenge), bad/toilet, hårtørrer, SAT TV, pengeskab, kaffemaskine og klimaanlæg.

 

Pris for opgradering:

Standard: Inkluderet i prisen
14m2. Hoveddæk/Hauptdeck. Vinduer kan ikke åbnes

Komfort: + 1.350 kr. per person
14m2. Mellemdæk/Mitteldeck. Vinduer kan åbnes

Minisuite: + 2.700 kr. per person
16m2. Mellemdæk/Mitteldeck. Vinduer kan åbnes

Superior: + 4.000 kr. per person
14m2. Øvre dæk/Oberdeck. Privat balkonVi samarbejder med...

På vores cykelkrydstogter på Donau samarbejder vi med RAD + REISEN Eurocycle. 

På vores cykelkrydstogter vil det ikke være personale fra Waterman Travel der tager i mod dig på din destination, men rettere vores samarbejdspartner RAD + REISEN Eurocycle. Det er RAD + REISEN Eurocycles egne skibe vi benytter på rejsen samt deres guider og personale der vil betjene dig undervejs. 

Ofte stillede spørgsmål

Herunder finder du svar på det mest efterspurgte spørgsmål omkring rejsen.

Sværhedsgrad

Vi har valgt at rangere alle vores cykelrejser indenfor tre overordnede kategorier der hver siger noget om rejsens hårdhed.
De tre kategorier er:

Sværhedsgrad
Sværhedsgrad siger overordnet noget om hvor teknisk svær rejsen er dvs. hvor krævende den er ift. cykel og den cyklendes tekniske kompetencer. En rangering på 1-2 vil typisk betyde, at rejsen er velegnet for alle inkl. børn og at ruten stort set udelukkende foregår på isoleret asfalteret cykelsti. En rangering på 3-4 betyder, at der på ruten må forventes større strækninger med eksempelvis grus eller skovsti samt en større del cykling langs almindelige veje uden cykelsti. Disse rejser er velegnede for folk der er erfarne på en cykel. En rangering på 5 betyder, at rejsen primært foregår på grusstier, skovstier og i andet terræn, og at ruten kræver en høj grad af teknisk kompetence hos rytteren. Disse rejser er primært henvendt til folk med et højt teknisk niveau med godt udstyr og et ønske om en udfordrende cykelrejse.

Topografi
Topografi siger noget om hvor udfordrende rejsen er ift. højdemeter undervejs. En rangering på 1-2 betyder, at der på rejsen er få mindre bakker i let kuperet terræn. En rangering på 3-4 betyder, at rejsen går gennem kuperet terræn med en del bakker og stigninger, En rangering på 5 betyder, at en stor del af rejsen foregår i bjergrigt terræn, hvor der forekommer mange højdemeter både op og ned.

Etapelængde
Etapelænge refererer til hvor mange kilometer man i gennemsnit må forventes at skulle tilbagelægge hver dag. En rangering på 1-2 svarer til ca. 25-50 kilometer dagligt. En rangering på 3-4 svarer til 50-75 km dagligt. En rangering på 5 er over 75 km dagligt.

Cykelleje

Waterman Travel tilbyder muligheden for at leje en cykel til rejsen. Cyklen vil være til rådighed fra et angivet tidspunkt på afrejsedagen ved afrejsedestinationen, og skal afleveres igen på slutdestinationen på sidste rejsedag.

Leje af cykel kan foretages ifm. bestilling af rejsen.

Skibet

Flodbåde er generelt begrænsede i størrelsen (længde, højde, bredde) og kan derfor ikke sammenlignes med oceangående fartøjer. Kahytterne vil ofte have mere begrænset plads end eksempelvis typiske hotelværelser, men er dog udstyret med alle de nødvendige og kendte bekvemmeligheder.
Udover at være et flydende hotel så er skibet også en maskine der bevæger sig med motorkraft og skal betjenes konstant (også om natten, dels med sluse- og bropassager m.m.. Det må derfor forventes at der ifm. sejlads kan forekomme lette støjgener - også om natten.

Læs mere om skibet ovenfor.

Guidede ture

På udvalgte afgange er det muligt at tilkøbe en ekskursionspakke. Den fulde pakke kan købes forud eller ombord. På skibet er det også muligt at tilkøbe dele af pakken separat.

Pakken indeholder:
Byrundtur på cykel eller HOP ON HOP OFF bus i Wien.
Vals- og operettekoncert i det berømte Schönbrunn Slot
Byrundtur med Linz City Express
Vinsmagning hos lokal vinbonde i Wachau
Besøg af Østrigs ældste teater i Grein

Måltider

På dette cykelkrydstogt langs Donau er der helpension. Dette betyder, at alle måltider fra indtjekning på skibet på førstedagen til udtjekning på sidstedagen er inkluderet. Morgenmad og middage indtages på skibet mens frokosten bliver udleveret som madpakke der kan medbringes på dagens cykeltur. Cykler man ikke, vil frokost blive serveret ombord på skibet. Derudover er der eftermiddagskaffe hver dag samt velkomstcocktail på første dagen. Drikkevarer og øvrige måltider end de ovenfor beskrevne er er ikke inkluderet.

Tilmeld vores nyhedsbrev

Har du spørgsmål?

Kontakt David på 61 61 33 43

 

WATERMAN TRAVELS WEBSHOP


Som forberedelse til rejsen kan man via Waterman Travels webshop købe tøjprodukter,
der passer til vores aktive rejser - fra t-shirts til hættetrøjer og regnjakker.
Alle produkter er med Waterman Travels logo og med mulighed for at tilføje egen tekst. 

Classic Hoody Full Zip
Varm sweatjakke med hætte.

Pris: 500 kr.

Gå til webshop 

Webster Regnjakke
En både sporty, stilfuld og vandtæt unisex jakke.

Pris: 550 kr.

Gå til webshop 

Premium Tee - Grå
Moderne T-shirt med rund hals. Findes i flere farver.

Pris: 125 kr.

Gå til webshop 

 

X
Kontakt os

Kontakt os, hvis du har spørgsmål til rejsen