Sommerrundrejse på Svalbard

Pris fra kr. 49.9957 DageJuli - SeptemberNordenskiöld LodgeIsfjord RadioGletsjervandring
Rejsetyper: Arktiske rejser
Destination: Svalbard
Ekstra kategorier, hvor rejsen skal vises: Aktive rejser, Naturrejser, Arktiske rejser
Rejsetidspunkt: Sommer
Galleri-mappe-navn: sommer-svalbard
Vi anbefaler (forsiden): Nej
Overview - teaser: Den ultimative rundrejse på Svalbard med ophold i både Longyearbyen, på Nordenskiöld Lodge og Isfjord Radio.
Fra pris: Pris fra kr. 49.995
Dage: 7 Dage
Kilometer: Juli - September
Sværhedsgrad: Nordenskiöld Lodge
Topografi: Isfjord Radio
Etapelængde: Gletsjervandring

Sommerrundrejse på SvalbardSvalbard er fantastisk at besøge om sommeren. På denne årstid blomstrer naturen mens midnatssolen danser døgnet rundt. Det er den perfekte tid at udforske dette storslåede arktiske landskab, der er hjemsted for isbjørne, rensdyr og mange andre dyrearter.

Dette er den ultimative rejse til Svalbard - en helt fantastisk og eksklusiv oplevelse venter, og muligheden for at opleve det arktiske vildnis på allertætteste hold. Rejsen tager os helt ud til verdens ende, til verdens nordligst beliggende lodge, Nordenskiöld Lodge, der er dybt forankret i den vilde arktiske ødemark og kun tilgængelige via båd. Her ved foden af Nordenskiöld gletsjeren skal vi udforske den mægtige gletsjer, de store gletsjerspalter og nyde de flotte udsigter over fjorden.

Efter et par dage ved Nordenskiöld Lodge går turen med båd til den gamle radiostation Isfjord Radio beliggende på kanten af Polarhavet. Den gamle radiostation er i dag omdannet til et flot hyggeligt og intimt boutique-hotel. Her bruges dagene på at vandre gennem det arktiske landskab, tage på bådeture gennem Isfjorden og holde øje med isbjørne, spotte rensdyr og beundre de snedige arktiske ræve lige uden for vinduet. 

Højdepunkter på rejsen:

•  Nodenskiöld Lodge
•  Nordenskiöld-gletsjeren
•  Gletsjervandring
•  Vandring i den arktiske ødemark

•  Isfjord Radio
•  Bådsafari
  

 

NORDENSKIÖLD LODGE

Nordenskiöld Lodge er mere end bare et overnatningssted - det er en oplevelse i sig selv. Lodgen er verdens nordligst beliggende kommercielle lodge - det er ikke muligt at blive indkvarteret længere mod nord noget sted i verden. Et besøg ved Nordenskiöld lodge er derfor også en meget eksklusiv oplevelse. Man kan kun besøge lodgen fra marts til maj og juli til september, og her er kun plads til 6 gæster ad gangen.

Nordenskiöld Lodge er navngivet efter den svenske polarforsker og opdagelsesrejsende, Adolf Erik Nordenskiöld, der var en pioner inden for udforskningen af polarområderne - det er også ham der har lagt navn til Nordenskiöld-gletsjeren, hvortil der er udsigt fra lodgen. 

Hytten er indrettet af en af de mest populære indretningsarkitekter i Norge, Halvor Bakke, der har ladet sig inspirere af de fantastiske omgivelser og ud fra dem skabt en hytte fyldt med hygge og varm atmosfære, hvor udsigten til gletsjeren, bjergene og fjorden flot indrammes af hyttens autentiske indretning. 

Nordenskiöld Lodge har fem simple gæsteværelser og plads til 6 overnattende gæster. I hytten findes én bruser og ét indendørs toilet, som alle gæster deler. Under hele opholdet vil de to værter hele tiden være til stede - de fyrer op i saunaen og brændeovnen, laver lækker mad og deler gerne ud om deres arktiske viden. Om aftenen samles man omkring det hyggelige spisebord, hvor der serveres arktiske delikatesser, friskfanget fisk og lokale råvarer.

 

 

 

  

ISFJORD RADIO

Isfjord Radio er en tidligere radiostation, som nu fungerer som en lille, intim lodge på Svalbard. Stedet har en fascinerende historie, som er blevet en del af Svalbards kulturarv. 

Isfjord Radio blev etableret i 1933 som en del af det internationale radiokommunikationssystem, der blev brugt til at sende beskeder til skibe og ekspeditioner, der var på vej til og fra Arktis. Stationen var også en vigtig kommunikationscentral for de forskellige miner, der var spredt ud over Svalbard.

Under Anden Verdenskrig blev Isfjord Radio besat af tyskerne, og efter krigen blev det en del af Norges Telegrafverk. I 1988 blev radiostationen nedlagt, men den blev senere renoveret og ombygget til en hyggelig lodge. Stedet har bevaret den oprindelige bygningsstruktur og sin historiske karakter, men samtidig blevet moderniseret, så den gamle radiostation i dag fremstår som et moderne hotel med alle de nødvendige faciliteter og fornødenheder. Selvom stationen ikke længere er i brug, står Isfjord Radio stadig som et symbol på den vigtige rolle, som Svalbard har spillet i arktisk forskning og kommunikation.

Området omkring Isfjord Radio er en af de mest afsides og uforstyrrede regioner på Svalbard, omgivet af en imponerende natur, hvor der er mulighed for at se isbjørne, hvaler og sæler i deres naturlige habitat. Den isolerede beliggenhed er en del af charmen og er en af grundene til, at Isfjord Radio er blevet en populær destination for eventyrlystne rejsende, der ønsker at opleve Svalbards barske og uberørte natur.

 

 

Rejseprogram

Dag 1: Ankomst til Longyearbyen

Din rejse begynder, når du ankommer til Longyearbyen, Svalbards hovedby. Efter indkvartering kan du udforske byen, besøge museer og måske smage på lokale kulinariske specialiteter.

Dag 2: Med båd til Nordenskiöld Lodge

Efter morgenmad er det tid til at begynde det arktiske eventyr. Afhentning på hotellet hvorefter turen går ud på fjorden med Isfjord Ekspressen. Turen med båd til vores lille isolerede lodge i Adolfbukta tager et par timer hvor der undervejs vil være mulighed for at opleve det arktiske dyreliv med fugle, hvalrosser, sæler og måske endda lykkedes det at spotte en belugahval. Efter ankomst til Nordenskiöld Lodge, som vil være vores overnatningssted de næste to nætter, bliver vi budt velkommen af vores værter som vil sørge for at gøre opholdet over de næste par dage til en helt særlig oplevelse. Efter indkvartering og en lækker frokost med udsigt til gletsjeren, udforsker vi det omkringliggende landskab til fods inden vi sidst på eftermiddagen vender tilbage til lodgen for at slappe af i saunaen før aftensmaden.

Dag 3: Gletsjer-vandring

Vi bruger dagen på at udforske det imponerende gletsjerområde uden for Nordenskiöld Lodge. Inden vi begiver os afsted på denne spektakulære gletsjer-vandring udleveres alt det nødvendige udstyr og vi får en grundig gennemgang hvordan det bruges og de grundlæggende sikkerhedsregler. Vi krydser små floder og det ujævne morænelandskab for at nå udgangspunktet for vores gletsjervandring. Dagen kulminerer med en lækker udendørs frokost midt på gletsjeren, efterfulgt af en afslappende tur i saunaen og en velfortjent middag.

Dag 4: Bådsafari fra Nordenskiöld til Isfjorden

Efter morgenmad tager vi en sidste gåtur i de fantastiske omgivelser omkring lodgen. Herefter er det blevet tid til at pakke igen stige om bord på Isfjord Ekspressen der skal bringe os først tilbage til Longyearbyen og herefter videre ud til den gamle radiostation, Isfjord Radio, som ligger på kanten af Polarhavet og hvor de næste to nætter skal tilbringes. Det meste af dagen tilbringes på vandet, på turen gennem de små fjorde og langs med hovedøen Spitsbergen. Vi nyder de flotte udsigter til de mægtige fjelde og gletsjere, mens vi samtidig holder øje med vandet og det spændende dyreliv både til lands og til vands.

 

Ankomst til Isfjord Radio sidst på eftermiddagen hvor værterne byder os velkommen. Vi hører lidt om stedets fascinerende historie hvorefter der er mulighed for at slappe af på hotellet eller tage en tur i saunaen hvorfra der er udsigt over Isfjorden. Om aftenen serveres en 4-rettes menu. 

Dag 5: Vandring gennem den arktiske ødemark

Efter morgenmad begiver vi os ud på en hel dags vandretur med vores guide fra Isfjord Radio. Ruten og aktiviteterne vil variere afhængigt af årstiden og vejret. Efter vandreturen kan du slappe af på hotellet, nyde en drink udenfor, besøge saunaen eller blot sidde ved vinduet og nyde udsigten. Om aftenen serveres igen en lækker 4-retters menu lavet p lokale råvarer. 

Dag 6: Bådsafari og retur til Longyearbyen

Efter morgenmaden er det blevet tid en bådsafari, hvor vi skal udforske den fjerne nordside af Isfjorden. På turen gennem fjorden, oplever vi det mægtige bjerg Alkhornet, vi kommer tæt på gletsjere og nyder en udendørs frokost i den imponerende natur. Der vil være lidt tid til ophold på hotellet inden det sidst på eftermiddagen igen er blevet tid til at vende tilbage til Longyearbyen. Vi stiger igen om bord Isfjord Ekspressen, der bringer os tilbage til Longyearbyen.

 

I Longyearbyen er der overnatning på hotel. 

Dag 7: Hjemrejse - eller forlæng rejsen

Hjemrejse med fly fra Longyearbyen til Danmark - eller forlæng rejsen med et par dage i Longyearbyen med mulighed for yderligere at udforske Svalbard og det arktiske liv.

 

Kombiner evt. med en af vores andre rejser til Svalbard - se rejser til Svalbard

 


Inkluderet

 • Fly København - Longyearbyen
 • 2 overnatninger i delt dobbeltværelse på hotel i Longyearbyen inkl. morgenmad
 • 2 overnatninger i delt dobbeltværelse på Nordenskiöld Lodge
 • 2 overnatninger i delt dobbeltværelse på Isfjord Radio
 • Helpension fra frokost dag 2 til frokost dag 6
 • Alt udstyr nødvendigt ifm. aktiviteter
 • Alt transport med båd til og fra Nordenskiöld Lodge & Isfjord Radio
 • Guidede aktiviteter ved hhv. Nordenskiöld Lodge & Isfjord Radio herunder gletsjer-vandring
 • Pakkerejsegaranti 

 

Ikke inkluderet

 • Transport mellem lufthavn og hotel i Longyearbyen
 • Pladsreservation på fly
 • Enkeltværelse (IKKE MULIGT)
 • Måltider ikke nævnt i programmet
 • Aktiviteter ikke nævnt i programmet
 • Forsikringer

 


Pris

 

Afgange
Afgang hver torsdag fra juli til udgangen af september. 

 

Pris fra   49.995 kr.  

OBS. det er desværre ikke muligt at deltage på denne rejse som enerejsende. Minimum 2 personer er påkrævet for at kunne deltage på rejsen. 

Forespørg på denne rejse

    

 


 

OBS. Vi gør opmærksom, at ved at udfylde vores forespørgselsformular er der IKKE tale om en forpligtende bestilling.  

Efter vi har modtaget din forespørgsel, vil vi undersøge pris og plads og vende tilbage med et endeligt rejsetilbud med rejsedatoer og samlet pris på rejsen, som du herefter skal bekræfte.

For spørgsmål kontakt os på info@watermantravel.dk eller 42 30 07 00 

 


 

 

 OBS. Vigtig information om rejsen!


Fysiske Krav

Denne rejse frarådes til personer, der har nedsat mobilitet, lider af rygsmerter eller er gravide. Dette skyldes hensynet til din sikkerhed og trivsel.

Børn
Denne rejse er ikke egnet for børn under 12 år.

Sprogkrav
For at kunne deltage på denne rejse er det nødvendigt at deltagerne forstår engelsk eller et skandinavisk sprog. Under opholdene på Nordenskiöld Lodge og Isfjord Radio samt på alle aktiviteter, er det strengt nødvendigt, at alle deltagere er i stand til at forstå og følge guidens/værternes anvisninger. 

Arktisk Vejr
På Svalbard kan vejret ændre sig hurtigt. Der kan opstå kraftig vind, snestorme, tæt tåge, sprækker i isen m.m.. Dette kan medføre ændringer i den planlagte rute, og det er muligt, at den planlagte destination ikke kan nås. Det kan også kræve ændringer i transportmidler og indkvartering i forhold til det, der er beskrevet i programmet. Vi vil altid stræbe efter at give vores gæster en god oplevelse i Arktis, men vi skal være opmærksomme på de uforudsigelige forhold på denne destination.

 

 

Har du spørgsmål?

Kontakt David på 61 61 33 43

Lidt om Svalbard...

SvalbardSvalbard er en øgruppe beliggende langt mod nord i Ishavet og er en del af Norge. Den består af en række øer, hvoraf Spitsbergen er den største, det er også her man finder hovedstaden Longyearbyen. Svalbard har ca. 2600 indbyggere, hvoraf størstedelen bor i Longyearbyen. 

Svalbard har en fascinerende historie, der spænder over flere århundreder. og går tilbage til de tidlige opdagelsesrejsende og polarforskere. 

Tidlige opdagelser: Svalbard er sandsynligvis nævnt i tidlige Islandske skrifter i 1100-tallet, her betyder Svalbard "kolde kyster", men det er usikkert, om der er tale om det nutidige Svalbard.

Første opdagelse: Den hollandske søfarer Willem Barentsz opdagede Svalbard i 1595, mens han søgte efter Nordøstpassagen. Der er ingen spor af mennesker på øerne før Barentsz’ opdagelse.

Hvalfangst begynder: I det 17. århundrede begyndte skibe fra primært England og Holland at udnytte Svalbards rige ressourcer af hvaler. De etablerede midlertidige bosættelser og fangststationer og begyndte at udvinde olie fra hvalerne.

Fangstmænd: I det 18. og 19. århundrede blev Svalbard et centrum for fangst af sæler og hvaler. Russiske, norske og svenske fangstmænd bosatte sig på øerne hvor de levede et barskt og isoleret liv i den hårde arktiske natur.

Traktaten af 1920: Svalbard var centrum for en række territoriale uenigheder, indtil Traktaten om Svalbard blev underskrevet i 1920. Ifølge denne traktat blev Svalbard en demilitariseret zone og et internationalt område under norsk herredømme. Traktaten sikrede dog, at alle nationer havde lige adgang til øgruppens naturressourcer.

Anden Verdenskrig og efterkrigstiden: Under Anden Verdenskrig blev Svalbard besat af tyske tropper. Efter krigen blev øgruppen et vigtigt område for kulminedrift. Mange bosættelser og minebyer blev i disse år etableret på øerne.

Nedlukning af kulminer og det moderne Svalbard: I slutningen af det 20. århundrede begyndte kulminedriften at blive udfaset, og mange miner blev lukket. Svalbard gennemgik efterfølgende en omstrukturering og er i dag er turisme en af de primære indtægtskilder, men forskning er også en stor industri med flere forskningsinstitutioner på øen der bl.a. beskæftiger sig med klimaforandringer, geologi, polarforskning, biologi m.m.

 

 

KLIMA & DAGSLÆNGDE PÅ SVALBARD

KLIMA & DAGSLÆNGDE PÅ SVALBARD

På Svalbard varierer sollyset og dagenes længde dramatisk i løbet af året på grund af sin nordlige beliggenhed.
Om sommeren kan man opleve midnatssolen - hvor solen aldrig går ned.
I december og januar er det polarnat, hvor det er mørkt alle døgnets timer.

 

VI SAMARBEJDER MED Basecamp Explorer


Basecamp Explorer arbejder for at udvikle ansvarlig turisme med fokus på klima og bæredygtighed. Deres to destinationer - Kenya og Svalbard, ligger langt fra hinanden, men er alligevel tæt forbundet.  

Basecamp Explorer har fokus på at levere unikke autentiske oplevelser i de miljøer de opererer i. På Svalbard betyder det bl.a., at man kommer helt tæt på naturen og det Arktiske klima på hundeslæde, snescooter eller vandreture, mens man i Kenya oplever et helt uforglemmeligt kulturmøde, når man sammen med det lokale Masai-folk kommer på safari i Masai Mara. 

Gennem deres tætte lokale samarbejde med Masai-folket, byder Basecamp Explorer på en helt unik natur- og kulturoplevelse på den Kenyanske savanne. Fra begyndelsen har Basecamp Explorer samarbejdet tæt med Maasai-folket for at bevare naturen og styrke det lokale samfund. Gennem årene har de bl.a. støttet fællesskabsprogrammer, der sigter mod at forbedre kapacitet, øge bevidsthed, forbedre levevilkår og udvikling af vildt. For at yderligere understøtte disse værdier, har Basecamp Explorer sidenhen etableret Basecamp Foundation.

Gennem Basecamp Explorer Foundation arbejder Basecamp Explorer på at udvikle ansvarlige turisme, understøtter projekter som reforestation, affaldshåndtering, beskyttelse af dyreliv, styrkelse af kvinder og unge, og sikring og beskyttelse af naturen

 

 

 

Se vores rejser i samarbejde med
BASECAMP EXPLORER:

 

 

ARKTISK VINTEREVENTYR PÅ SVALBARD

ARKTISK VINTEREVENTYR PÅ SVALBARD

Kom helt tæt på det arktiske klima på denne rejse gennem den sneklædte ødemark fra Longyearbyen til den gamle Isfjord radiostation på kanten af polarhavet.

Gå til rejse

NORDLYS PÅ SVALBARD

NORDLYS 
PÅ SVALBARD

4-dages eventyr i Longyearbyen på Svalbard.
Oplev polarnatten med nordlyset, kom på hundeslædetur m.m.

Gå til rejse

ARKTISK SOMMEREVENTYR PÅ SVALBARD

ARKTISK SOMMEREVENTYR PÅ SVALBARD

Oplev den Arktiske sommer - hvor midnatssolen aldrig går ned i afslappende omgivelser ved Isfjord Radio på kanten af Polarhavet.

Gå til rejse

ARKTISK VANDREEVENTYR PÅ SVALBARD
ARKTISK VANDREEVENTYR PÅ SVALBARD

Oplev den Arktiske sommer - hvor midnatssolen aldrig går ned i afslappende omgivelser ved Isfjord Radio på kanten af Polarhavet.

Gå til rejse

VED VERDENS ENDE PÅ SVALBARD

VED VERDENS ENDE PÅ SVALBARD

Tag med på en eksklusiv rejse til verdens nordligst liggende lodge langt ude i Svalbards ødemark. 

Gå til rejse

 

 

 

SAFARI I MASAI MARA

SAFARI I
MASAI MARA

Kom med på unik safari med Masai-folket som guider i det fantastisk Masai Mara. Oplev giraffer, løver, elefanter, zebraer m.m.

Gå til rejse

VANDREFERIE I KENYA

VANDREFERIE
I KENYA

Unik vandreoplevelse i Kenya, med Mt. Longonot, Naivasha-søen og besøg hos
Masai-folket i Masai Mara

Gå til rejse

SAFARIEVENTYR I KENYA

SAFARIEVENTYR
I KENYA

Fantastisk safarirundrejse i Kenya med Rift Valley, Nakuru-søen og 5-dages safari i Masai Mara hos den lokale Masai-stamme

Gå til rejse

 

 

Ofte stillede spørgsmål

Herunder finder du svar på det mest efterspurgte spørgsmål omkring rejsen.

Hvilken påklædning skal man have på i Arktis??

Når man rejser i Arktis er påklædning naturligvis en vigtig del af rejsen. Vinteren i Arktis er kold og til tider blæsende, dog vil det ved meget lave minusgrader typisk være mindre blæsende. Som man også kender det fra vinteren herhjemme, så er vind en stor faktor ift. hvor koldt det føles. Uanset vind og vejr, så er det dog meget vigtigt, at man på en rejse til Arktis om vinteren sørger for at medbringe varmt tøj til hele turen. Skiundertøj, sweater og en varm vinterjakke er en essentiel del af påklædningen.

På alle rejser, hvor der er inkluderet aktiviteter såsom hundeslæde-, rensdyr- og/eller snescootertur vil vi sørge for at forsyne deltagere med det nødvendige overtøj - jakke, snebukser, støvler m.m. Man skal dog altid selv medbringe tøj til at have indenunder, som eksempelvis langt undertøj.

Mere information om tøj og påklædning vil fremgå af det informationsbrev, der fremsendes forud for rejsen.

X
Kontakt os

Kontakt os, hvis du har spørgsmål til rejsen