Praktisk info Costa Rica

 

Visum
Der kræves ikke visum for rejser til Costa Rica i under 90 dage. Vær opmærksom på at hvis du rejser via USA eller Canada kræver disse lande indrejsetilladelse (ESTA og ETA). Du skal selv sørge for at søge disse tilladelser.
www.cic.gc.ca/english/visit/eta-start.asp
https://esta.cbp.dhs.gov/esta/

Vaccinationer
Her skal du tale med din egen læge men som oftest anbefales vaccination mod Hepatitis A og B og stivkrampe. Desuden findes dengue i hele Mellemamerika og det er vigtigt at beskytte sig mod stik fra myg. Især i skumringstiden er det vigtigt at bruge myggespray og tage lange ærmer og lange bukser på.

Transporter
Der er flere forskellige måder man kan arrangere sine transporter og vi har her en forklaring til dem.

Privat transfer: Her har man en privat bil med egen chauffør og denne form er ofte den dyreste. Man vælger denne mulighed hvis man vil have fuld fleksibilitet over sin transfer eller hvis der ingen andre muligheder er.

Shared transfer: Her deler man biler med andre der skal den samme vej. Selvom det er en shared transfer bliver man alligevel hentet på sit hotel eller et andet aftalt sted. Denne form for transport bruges hovedsageligt mellem de mest populære byer og har den fordel at det er væsentligt billigere end privat transfer. Standarden på bussen er den samme som privat transfer og der køres også selvom man er de eneste der skal den vej. Denne transportform bruger vi oftest.

Public transfer: Her er det offentlige busser man mener og denne mulighed bruger vi sjældent. Det kan være svært at finde den rette bus på busstationerne da stort set ingen taler Engelsk. Derimod bruger vi nogle gange en public boat i f.eks. Tortuguero og det fungerer godt.

Indenrigsflyvning: Er rigtigt udbredt i Costa Rica og faktisk ikke altid den dyreste løsning. Det er nemt, bekvemt og hurtigt. Dog er kun 15 kilo inkluderet i billetten og man betaler lidt overvægt i lufthavnene. Flyene er mindre propelfly og størrelsen varierer alt efter ruten og antal passagerer. Vi kan ofte tilbyde en løsning hvor indenrigsfly indgår i rejsen.


Husk at se på fakturaen og rejseplan hvad der inkluderet af type transport

Klima
Klimaet er tropisk og subtropisk og temperaturen ligger året rundt omkring 20-30 grader med undtagelser i tågeskovene og oppe i højderne hvor temperaturen er noget lavere.

Sæsoner
Der er to hovedsæsoner i Costa Rica. Green season (Maj-November) er ofte det man kalder lavsæson mens Dry season (december-april) er højsæson. Dermed ikke ment at man ikke kan rejse i green season da lavsæsonen mere hænger sammen med turisternes ønske om at rejse væk fra deres eget land i den kolde tid.
Der er store forskelle på hvornår og hvor meget det regner i landet da der mange faktorer der spiller ind og de regionale forskelle er ligeledes store. I regntiden regner det selvfølgelig men ofte er kraftige men kortvarige byger om eftermiddagen. Der er dog også områder som f.eks. Corcovado hvor man kun bør komme i dry season.

For eksempel er juli og august fremragende måneder at besøge Costa Rica i da man kan se den grønne skildpadde i Caribien og hvaler på Stillehavssiden. Desuden er det fascinerende at opleve de kraftige regnskyl som kan forekomme og den medfølgende frodighed som er enorm. Så der kan gennem hele året findes en god rejse til Costa Rica uden at man skal hænge sig i sæsonerne.

Sprog
Det officielle sprog er Spansk men på de fleste restauranter, barer, hoteller og chauffører taler Engelsk. Lokalbefolkningen taler sjældent andet end Spansk.

Tidsforskel
Costa Rica er 7 timer bagud i vintertid og 8 timer i sommertid

Valuta
US dollars kan bruge til stort set alt men det anbefales at men veksler lidt om til den lokale møntfod, Colones. Så har man bedre mulighed for at betale mindre beløb uden at komme af med alt for meget. Der kan veksles i San Jose lufthavn og der findes ATM (hæveautomater) i de fleste større byer. Desuden er det muligt at betale med kreditkort på de fleste restauranter og hoteller.

Drikkepenge
Det er kutyme at give ca. 15% i drikkepenge ved restaurantbesøg mm. Desuden anbefaler vi at ligge lidt drikkepenge til rengøring og at man også giver chauffører og guider lidt.

Sikkerhed
I mange lande skal man være påpasselig når man bevæger sig ud om aftenen og natten, især i de større byer. I Costa Rica er sikkerheden ikke et generelt problem men i San Jose skal man være forsigtig. Ellers henviser vi til Udenrigsministeriets rejsevejledning.

Telefon og internet
Der er et ganske godt udbygget mobilnet i Costa Rica men i de mere øde områder er dækningen begrænset. Langt de fleste hoteller tilbyder WIFI enten på værelserne eller i fællesområder.

Afrejseskat og lufthavnskat
Der er en afrejseskat på alle afrejser fra Costa Rica ca. 30USD som skal betales lokalt.
På indenrigsflyvninger er der ofte en mindre lufthavnsskat på 3-5 USD

Rejseforsikring
Det er vigtigt at have en god rejseforsikring uanset hvor man rejser hen. Hvis I har en forsikring via jeres indboforsikring, så husk at tjekke om den også gælder der hvor I rejser hen.
En afbestillingsforsikring kan være en god ting at have da den dækker jer hvis I kommer ud for sygdom og ikke kan rejse. Denne forsikring skal bestilles sammen med rejsen og kan ikke tilkøbes senere.
Vi samarbejder med Europæiske Forsikring og sælger deres forsikringer.

x
x